7638 - Tow Truck

Založil Vlada, 01.09.2009, 21:01:40

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Vlada

CHARAKTERISTIKA SETU 7638

Kategorie: Lego CITY
Rok vydání: 2009
Počet dílů: 129
Minifig: 1

OBSAH BALENÍ
Set obsahuje dva sáčky s díly, z nichž jeden sáček obsahuje větší díly a druhý sáček obsahuje menší dílky. Dále se v setu nachází návod, volně ložený podvozkový díl a aršík samolepek.

DOJMY PŘED KOUPÍ
Tento set jsem kupoval především s pozdějším zakomponováním do města či do železnice. Též jsem set kupoval, abych posoudil, jak je na tom z konstrukčního hlediska. Jednoduše řečeno, co vývojáři z TLC mohli vylepšit či co se jim na vozidlu povedlo na výbornou...  ;).

SAMOTNÁ STAVBA
Stavba je jednoduchá a vozidlo jsem měl za 30 minut sestavené. Dle přiloženého, pěkně graficky zpracovaného návodu, který vás vede v jednotlivých krocích, se při stavbě nevyskytly žádné záludnosti. Stavba začíná zkompletováním minifiga, který má modrou pracovní kombinézu a kšiltovku. Po sestavení minifiga následuje už samotná stavba odtahového vozidla. Začíná se stavbou podvozkové části, na kterou se sestrojí zařízení pro uchycení ramene navijáku. Následuje stavba kabinové části, zkompletování celého navijáku a osazení automobilu pneumatikami.

A teď již k samotné konstrukci vozidla. Jedná se o šestistudové odtahové vozidlo, na kterém lze ocenit přítomnost dveří a modrého sedadla v kabinové části. Na zadní nápravě se nacházejí dvě oranžové skříňky, které slouží pro uložení dvou výstražných panelů. Toť asi vše, co se mi na vozidlu líbí. Určitě bych vývojářům TLC vytknul přední masku a nárazník vozidla. Přední maska řešená pomocí slope 33 3x2 a jednoduchý nárazník příliš moc pěknému vzhledu vozidlu nepřidají. Co se týče navíjecího zařízení, tak jeho koncepce není až zase tak špatná. Rameno navijáku je uchycené (nacvaknuté) na žlutém Technic bricku a volně pohybovatelné směrem nahoru a dolů. Proti pádu je rameno jistěno dvěmi Plate, Modified 1x2 with Handle do sebe zacvaknutých. Plate jsou pootočená o 180 stupňů, čili clipy jsou na obou koncích této zarážky. Na zadním nárazníku se nachází Tile, Modified 1x2 with Handle, kde tento díl slouží k zafixování háku proti samovolnému pohybu.     

HRATELNOST
Hratelnost tohoto setu je ucházející. Lze posadit minifiga do sedačky a vyjet k právě nahlášené dopravní nehodě či jen odtáhnout osobní vozidlo z důvodu čištění ulice. Odtahové vozidlo je kompletně vybavené nářadím, které je umístěno na vozidle ve čtyřech držácích. V oranžových skříňkách se nacházejí dva výstražné panely s oranžovým majáčkem. Jak již bylo též zmíněno, rameno navijáku lze ustavit do patřičné polohy sklopením či vyzdvižením a pomocí plate provést fixaci proti pádu. Přes rameno prochází lano, které je navinuto na bubnovém navijáku, který lze velmi dobře ovládat, poněvadž na levé straně vozidla je vyvedena hřídelka přímo z navijáku a pomocí dvou prstů lze dobře provést návin či odvin lana.

CO LZE ŘÍCI NA KONEC...
Co lze říci na konec..., snad jen to, že po sestavení setu nejsem ani nadšen, ani zklamán. Toto šestistudové vozidlo je jistě vhodným doplňkem do města, ale žádný zázrak. Ještě co by snad stálo za zmíňku, tak je to, že vozidlo má vzadu jen jednu nápravu. Nejčastěji je vozidlo konstruováno s dvěmi zadními nápravami. Ale koupě tohoto setu nelituji, toto oranžové odtahové vozidlo u mně uplatnění najde a konec konců si vozidlo mohu přestavět k obrazu svému...  ;).

rukay

Tahle recenze se mi skutečně líbí. Je opravdu profesionální. Já sice nejsem velkým fanouškem LEGO CITY, ale tenhle set se mi docela líbí.  :)
OZd
__________________  Tomu kdo vymyslel LEGO by měli dát Nobelovu cenu míru - kdo si hraje nezlobí!