ON-Line recenze nové policejní stanice

Založil Police collector, 20.01.2005, 17:34:19

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Police collector

Tak jsem se dočkal své třetí policejní stanice. Po legendární a mé milované,nejobllíbenější stanici z roku 1987 (stála tehdy za totáče 500) jsem si loni koupil World City (kterému teď říkám ze známých důvodů S.W.A.T - kdo jiný také má ve výbavě obrněněc,že) je tu pravděpodobně největší stanice v historii lega,nebo minimálně druhá největší (po té z roku 1993 - ano té která obsahovala policejní vrtulník Cobra a kabriolet).

Set 7237 je balen v obří kartonové krabici (jako např. AT-AT). Po rozporuplném World city které se mnoha lidem protivilo (všichni asi tušíme proč world city,že) se Lego vrátilo ke klasickým černým uniformám policajtíků tak jak jsme je znali odmala. Jenže nový set je doporučen 5+ což stavebnici poznamenalo. Tedy jen v některých částech.

Figurky - svítící veselý  :), fousatý velitel (stejný jako u WoC ex-obi van kenobi???) seržant šklíba  >:( ,  tvrďák pilot 8,mukl - stejný jako ve woc jen v pruhovaném mundůru  + hafan. A kde je police girl ???? Vše ve žluté - ufff...

Anton
Nejhůře dopadl anton. Což o to tvary je velice podobný tomu z WoC, jenže výrobce u něj použil nové blatníky což vypadá zajímavě a hlavně - zatímco auta u WoC měla světla z klasických čtverečků (jeden stud) nové City má světla i majáčky ze zkosených dílů,což je jen a jen škoda. Jistě jde o zjednodušení aby auto bylo schopno postavit i mladší dítě,jenže, legaři pochopí nějak to není ono. (Ale s těmi blatníky by se dalo něco podniknout,už přemýšlím kam je naroubovat) Největší nevýhodou je že i když je nové auto velké stejně jako to z WoC vězně NEJDE dovnitř posadit ! Může tam jenom ležet ! Tak tohle se vám tedy pánové nepovedlo. Navíc na autě nejsou pacičky na vybavení ani skříňky,prostě nic.

Anton za 4

Motorka

Motorka je úplně nová jenže,málo platné mnou už 100x oplakaný harlej ze starých leg to není. Spíš je to nějaký super bike,no hodně mi připomíná motorku ze 4+ nebo nedej kostka z dupla. To už byla lepší trojkolka z WoC. Motorka není složitá je postavená za chvilku,na hraní ideální ale pro sběratele(mě) nic moc.

Motorka 4

Tenhle set navrhoval někdo se smyslem pro humor. Jak je jinak možné že auto i motorka stály za houby ale zato

Vrtulník
Po "kobře" z 93 tu máme velice pohledné krátké Úháčko - ano nový vrtulník ze všeho nejvíc připomíná mašinku kterou používá i policie ČR. Sice má motory v zádi což UH-1 nemá ale přestavba by neměla být nijak složitá,snad by se hodily ještě jedny okýnka na dlohou verzi a kostičky na pravý oblý (šikmý) Huey zadek. Jinak se mi moc líbí velice pěkně udělaný vyrovnávací rotor a překvapil mě motor hlavní který tvarem trochu připomíná jednotku skutečného UH-1C - komu se rotor nelíbí nechť ho nahradí ale opravdu helikoptérka je složitá,tak že by nedělala ostudu ani v samostatném setu,má ty správné tvary jako by sem ani nepatřila.



Helikoptéra za 1 - (nic není dokonalé)

Stanice
Zatímco minule to byla futuristická budova u které chyběly ještě další kancelářské prostory současná stanice je umírněnějších tvarů  a má o jednu kancelář navíc. WoC postrádal skoro jakékoliv vybavení tady máme jak místnost na fotografování podezřelých,tak počítač v horním patře (hurá) a u vchodu je dokonce magnetický rám ! Jo a ve WoCu nebyly židličky - tady jsou ! Každá část staví zvlášť a je umístěna na mohutné technic podložce takže se dá rozebrat a dítka si mohou stanici libovolně přestavovat. Tedy až na hlavní budovu (tu kde je vchod).

Cela no tentokráte to není ani tak cela jako spíše pořádná báň. Je umístěna samostatně,prostorově je obrovská a dveře se odšpoupavájí na stranu (hezké,realistické) Navíc je celá ze šedého betonu a na její střeše je světlomet.

Pohyblivá plošina (ještě není dostavěna ale je zajímavá) Jsou na ni ale klasická světýlka (kulatá -tzv. čočka)

Zatím za 1- 

Ve stavebnici je hodně velkých kostek (to co jsem coby děcko skládal třeba z 3x 2 pecky (study) je z velkých dílů.Také absence dvířek u auta zamrzí,Lego už není jako dřív.


Zvláštnosti   
Návštěvníkům tohoto fóra notoricky známý svítící policajt,samolepky Police Polizei (máte raději Kobru 11 nebo Colomba ?) pes (ex-vlk z HP)

Nová policejní stanice je rozporuplná - budova a helikoptéra jsou super,auto a motorka méně.   Kdyby se lego vrátilo ke složitosti starých stavebnic nebylo by to na škodu. U S.W.A.T. eee, World City to ještě šlo tak proč ne tady ?

Verdikt + UH-1,skvělý velký barák,betonová cela a nepovedený automobil (upravit! upravit!) + svítící policajt,vlčák a US/EU samolepky. Přístě prosím harleye,dveře,klasická světýlka + policajtku.Celkový dojem 75%

Terminated.

Police collector

Tak ta plošina je super dá se sklopit a díky tomu lze helikoptéru líp skladovat.Ale nějkam jsem zašantročil plácačky.
Terminated.

Jindroush

Šikmý světýlka jsou hezčí než kulatý  :P
Motorka je hezčí než trojkolka  :P
Autíčko předělej na osobák a kup si tu dodávku, ta je super.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Police collector

Já bych rozhodně chtěl vylepšit vrtulník. Jenže nejsou kostky,scheize. S tím antonem něco vyvedu. Stačí ten ze SWATU. Hele,zdá se mi to nebo se WoC vyráběl jenom jeden jediný rok ????? Od listopadu 2003 do prosince 2004 ? A nevíš kdy bude ten super jeřáb ? Ten si koupím taky. BTW. do toho prison caru už jde panák dát normálně ? Kdyžtak to ze stanice přestavím na sanitku.
Terminated.

Jindroush

No eště že tak, WC byla zatím ideově nejodpudivější LEGO série.

Super jeřáb City bude v březnu, super jeřáb Technic někdy v červnu/červenci.

Do dodávky vzadu se daj panáci normálně posadit, střecha je odundávací (drží na 4 studech).
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Police collector

Hmm,jenže to LBI a placky taky mělo něco do sebe. Já ji mám komplet (policajty)  ,každopádně auto pro tajné operace bylo hezký,surveillance truck byla re-idea starého z konce 90.let,vrtulník byl humus, policejní roadster super, security truck taky. Akorát se to možná nemuselo jmenovat World city. No třeba policejní boss v obleku se mi líbil víc, ono to bylo takový víc reálnější. Aspoň ty placky mohli nechat. A kdyby byla časem banka tak by to nebylo špatný, ne ? Jak říkám z WoC bude hezkej S.W.A.T !  Anebo městská policie.I když Imho jsem taky rád že jsou policajtíci zase černý. Akorát ty auta. Ještě by se mi líbil Wrecker,pořádný US nosáč ale peterbilt 359. Imho mohli ale u téhle nové série udělat fungl nový panáčky ne jen uniformy,seržanta šklíbu bych už fakt nemusel,kdyby místo toho byla policajtka... Anebo detektiv z 90 let (v kožený vestě). Jo a nějakou legend police by to chtělo. Kéž by byla. Třeba ta z roku 1993,nebo harbour police,nebo ta z roku 1983 (modrobílá) To su náročné,co ?
Terminated.

otaznik

Mě se některý World City modely dost líbí, auta měly dveře apod. Každá etapa měla něco do sebe, ale samozřejmě zlatá 80. a začátek 90. let už asi nikdo nevrátí... :-[

chadzi

Diky za recenzi, ta stanice vypada fakt dobre uz podle obrazku, takze jdu do ni. Dost dilku, dobrej baseplate, dobra velikost, atd...
Osobne si nemyslim ze by nove sety lega (i WC) byly tak strasny, proste to je jina doba, budovy jsou modernejsi atd... Nektery sety jsou opravdu pekny a da se s nima vyhrat stejne jako s 'oldies'. Navic tento rok je to povedeny. Skoda jen ze sem nedovazi ze S@H veci jako Train Engine Shed, Airport, atd...  :-\

peter

Citace od: chadzi kdy 21.01.2005, 10:51:55
Škoda jen ze sem nedováží ze S@H věci jako Train Engine Shed, Airport, atd... :-\

Je sice pravda, že se to sem běžně nedováží, ale pokud o něco z S@H máš zájem, tak se to dá objednat v "našem" oblíbeném obchůdku Legáček 8)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

chadzi

dik za tip, ja jsem to myslel kvuli ostatnim. Mame tam kamaradku, takze funguje jako distribucni centrum...

Police collector

Někdo tady vzpomínal jak u starých leg byly krabice do nichž se daly sypat dílky při stavbě a měly slídová okénka - nuže policejní stanice to má přesně tak. Nepokládal jsem to za důležité ale tato obr škatule má nejen odklápěcí krytku s vyobrazením jak si stím hrát ale na rozdíl od starých bedniček se odklápí celé víko a samotná krabice je z tuhého kartonu přičemž uvnitř je pevně připevněna ještě jedna minikrabice  vníž se dají skladovat návody. Stačí jen vysypat a začít stavět. A ta slída je tam taky je v ní totiž ten policajt s baterkou. Takže některé nápady se přece jenom vrací. Hezký večer
Terminated.

otaznik

Uááá, tak to je super, už se na to těším.  Konečně pořádná krabice.

Karel K

Včera jsem měl tu čest vidět poprvé nové City sety. To je teda nostalgie. Po moderních odlehčených stavbách s ultramoderním vzhledem je tu návrat ke klasice. Úplně na mě dýchla atmosféra konce 80. let, kdy jsem si jako malý kluk prohlížel Lego katalogy s tehdy těžko dostupnými stavebnicemi, kterým vévodila hasičská a policejní stanice. Krabice je krásně nová a moderní, ale set samotný má opět tu skvělou atmosféru. Sety se opravdu povedly, jen tak dál.

Police collector

Ano,baráček jak jsem psal v recenzi je super ale to auto fakt nic moc, také jsem musel doplnit dveře,motorka se mi teď už vcelku líbí. Jenže málo platné v 80.letech bylo přece jenom víc kostek,také ústup od otevíracích dveří je dost neštastný.Podle mě bylo World city větším návratem co se vozidel týče. Tohle je takový mišmaš mezi super barákem a super helikoptérou z WoC nebo třeba poloviny 90.let a junior city z roku 1998 (před - Jack stoneovská éra). Kéž by bývaly zůstaly dveře a klasické blatníky. Prostě stanice 1987 je moje srdeční záležitost,byla první,byla skvělá - prostě 80.léta i když jinak to byla taká divná doba,že  ;) A dvacet let skoro v háji a já pořád kupuju lego a ještě tu kecám s jinejma stejně postiženejma bláznama. Dokonce staršíma než já ! Jupí jou ! A to jsem ve 15 už přísahal že na lego nesáhnu ! (No už nestavím,to je fakt,jen z krabice,beru to jako relaxaci od lepení kitů). To je hodin. Brou noc.
Terminated.

Lomax

Svítící policajt -- taky se vám tak hrozně moc snadno otáčí jeho hlavička, kolem dokola? V podstatě sama od sebe, neustále se tak kouká takovým směrem, že by na to dostal hnedka propouštěcí papíry. ;)

Přemýšlím, jak ji trošku zafixovat, ale zatím jsem nenašel nic vhodného...
Před odesláním příspěvku jej obohaťte automaticky o odkazy na Lugnet, nebo dokonce o české názvy, ceny a výpočet slevy.
Nechte svůj Firefox vyhledávat sety pravým myšítkem na serverech Lugnet, Peeron a dalších.

Jindroush

Na správku vypadávajících hlaviček od Classic Space pinčlíků jsem použil kapičku zavrženého laku na nehty na krk. Ovšem jak zařídit, aby zrovna tomuhle panáčkovi ta hlava naopak natvrdo nepřirostla...
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Mičánek

Citace od: Jindroush kdy 03.02.2005, 20:44:48
Na správku vypadávajících hlaviček od Classic Space pinčlíků jsem použil kapičku zavrženého laku na nehty na krk. Ovšem jak zařídit, aby zrovna tomuhle panáčkovi ta hlava naopak natvrdo nepřirostla...
To je naprostý nesmysl. Tím se postavička znehodnotí. Jako sběratel postaviček musím důrazně protestovat proti pevnému lepení. Dá se použít jemný proužek papíru a při troše šikovnosti se to podaří. Také se může horní část krku trupu opatrně zmáčknout v kombinačkách aby se vytvořily mírné zářezy.

Jindroush

To jsi nepochopil, já tím lakem obnovuji ten 'černý bod', takže prostě hlavička neodpadává, ale dá se sundat.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Mičánek

Jenže ty jsi nenapsal, že počkáš až ten lak vytvrdne a pak nasadíš hlavičku. Kdybys to takhle napsal, tak bych neprotestoval.

Police collector

Nijak to nefixujte. Já si zkusil otevřít policajtíka bych se kouk jak tam jsou ty baterky a mám teď na zádech dva vrypy. Přemýšlím čím to vyleštit ! Asi ničím zas to není tak moc vidět - no a otevírat ho nebudu,nevím čím. Jinak ta hlavička drží normálně když s postavičkou nehýbáte. Ověřeno - now !
Terminated.

Rob

Citace od: Mičánek kdy 04.02.2005, 00:46:46
Také se může horní část krku trupu opatrně zmáčknout v kombinačkách aby se vytvořily mírné zářezy.

KOMBINAČKY??? :o >:D

.. a to si říká sběratel postaviček  ;D
Rob

Micho

Aspoň som sa trochu zasmial nad predstavou Lego hororu, kde ich niekto kombináčkami mačká za krk.  ;D ;D ;D

Ale ono to fakt funguje. Ja som to bežne používal na cheve, kde nechceli hlavičky držať a nechcel som im nasadiť lepidlom korzet.

Lomax

Citace od: Lomax kdy 03.02.2005, 20:24:55
Svítící policajt -- taky se vám tak hrozně moc snadno otáčí jeho hlavička
[...]
Přemýšlím, jak ji trošku zafixovat, ale zatím jsem nenašel nic vhodného...

Vyřešil jsem to kouskem (asi 1 x 2 mm) 3M Magic Tape lepící pásky, vzadu na krku; viz fotka. Je to lehce odstranitelné i opakovatelné. Funkčnost po opravě je přesně podle mých představ. :)
Před odesláním příspěvku jej obohaťte automaticky o odkazy na Lugnet, nebo dokonce o české názvy, ceny a výpočet slevy.
Nechte svůj Firefox vyhledávat sety pravým myšítkem na serverech Lugnet, Peeron a dalších.

Police collector

Tak jsem si koupil zbrusu nové policejní auto.  Nutno říci že možná by bylo dobré pokud uvažujete i o stanici dokoupit rovnou i toto vozítko protože je lepší než nešťastný anton ve stanici (ani ten pes se do něj nevejde !)

Auto je řešeno zcela nově (žádné dveře,hodně velkých dílů) Velice zajímavé jsou nové díly se zkosenými hranami a čtyřstudovou placičkou (zkosené mají 2 study) které přímo svádí k použití na nějaký off road (např.Humvee). Velice hezky je řešena kapota a jestliže jsem kritizoval zkosená světla na tomto autě se mi velice líbí. Bohužel díky tomu že je celé auto postavené z těchto nových kompletních dílů se opět vytratila ona univerzálnost starých leg (např i WoCi) dílky jdou použít jen a jen na auta,jinak je jejich využitelnost vcelku mizivá. Klasické jsou jen dvě dvoustudové kostky černé barvykteré drží přední sklo.
Ve stavebnici je k dispozici radar s placičkou která byla např už ve WoCi helikoptéře,robopacka a megafon, Oproti obrázku v návodu nejsou vysílačky u nového City černé ale šedé. Ve stavebnici je navíc jedna pákoanténa kterou jsem instaloval před čelní sklo. Panáček je nový,identický se svítícím bráškou z policejní stanice a osobně se mi moc líbí,škoda že v celé sérii se vyskytuje jen zde a např u antona je opět seržant Šklíba.

U sestaveného vozu lze posouvat zadní sklo a vytvářet buď umírněnější neobo sportovnější verzi. Kapota se zkoseným trojůhelníkem dáva postavenému autu velice sportovní vizáž - namátkou se přímo nabízí  mohutný US muscle car Chrysler Crossfire. Také zde si lze vybrat chcete li US/UK police nebo D Polizei

Celkový dojem z postaveného modelu je vcelku příznivý,na druhou stranu juniorizace oproti WoCi nebo zlatým 80.létům opravdu postoupila kupředu. Uděluji 75% ze 100%.

+ Atraktivní figurka,jinde nevídaná,muscle car vzhled
- předimenzované, juniorizace je značná i když vzhledem k cílové skupině pochopitelná.

Zvláštnosti: Samolepky Police,Polizei
 

 
Terminated.