Lego life

Založil muzzo, 13.07.2005, 18:47:22

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Souhlasíte s výrobou Bionicle a KK2 (Danju, Jayko...)

ano, líbí se mi
1 (1.7%)
ano, protože Legu se to vyplatí
9 (15.5%)
je mi to jedno
9 (15.5%)
ne, ale to je tak všechno, co se s tím dá dělat
39 (67.2%)

Celkem hlasů: 56

muzzo

Tak se mi dostali do rukou firemni noviny spolecnosti Lego. A neveril jsem vlastnim ocim, uvadej v nich, ze nejprodavanejsi radou jsou BIONICLE!!!!!! >:(.
Dal tu stoji, ze nejprodavanejsim vyrobkem v roce 2004 je Hrad Morcia ( 8781 ) a druhy je Tao Vakama ( 8601 ).
Takze se omlouvam Legu za vsechny urazky, kterymi jsem ho castoval za vyrobu Bionicle, patri nam spotrebitelum.

           PS: tak s takovou ten s*** asi vyrabet neprestanou :-[ :'(

rdk

Citace od: muzzo kdy 13.07.2005, 18:47:22
PS: tak s takovou ten s*** asi vyrabet neprestanou :-[ :'(

Proč ta silná slova?  ;D  ;) Když jim to sype, ať to klidně vyrábí, ne?  8) Však to nemusíme kupovat...

PS: Bajonykl taky upřímně nesnáším.  ;D

chadzi

je to hnuj ale me to nevadi, hlavne kdyz to pomuze legu zustat nad vodou aby mohli delat kvalitni sety

Cavelon

Ani mne sa tie *** nepáčia, nechcel by som to ani zadarmo. Čo ma ale viac štve, že u nás v obchodoch už pomaly ani nič iné z Lega nevidno. Keby som sa nejakej predávačky opýtal na Lego vlak, tak by si asi myslela, že som priletel z Marsu. :( Pripadám si nie ako v členskej krajine EU, ale ako niekde v ****. >:(

myth

Bionicle sú ***. Minule som u Dráčika videl regál zo zľavneným Legom - bol skoro plný tých hovadín. Skoro žiadne normálne Lego nemali zlacnené. Ten *** z celého srdca úplne úprimne nenávidím >:D
When the student is ready the master will appear.
An expert is one who knows more and more about less and less.

muzzo

Dost mi vadí, že Lego vyrábí takovéhle věci. Připadají mi hodně podbízivé a málo rozvíjející fantazii. Navíc mi připadají taky dost nevkusné a upřímně se obávám, že Lego postupem času přejde jen na takové produkty a tím pádem pro mně umře :'(

PS: Ještě se tam taky píše, že jich musej vyrábět výc a vymýšlet nové obaly >:(

rdk

Byli by blázni, kdyby přestali vyrábět něco, čeho prodaj nejvíc. To by si pod sebou akorát podřezávali větev...

rdk

#7
A zdá se, že bionicle směřuje přesně opačným způsobem - přímo legovatí  ;D

(tím neříkám, že i toto není hnusnej set  ;D)

EDIT: Další set.

Radical

To je primo set na zbliti.. :o
Old lego , good lego.

myth

Citace od: rdk kdy 13.07.2005, 22:07:31
A zdá se, že bionicle směřuje přesně opačným způsobem - přímo legovatí  ;D

(tím neříkám, že i toto není hnusnej set  ;D)

Ale legovatie iba trochu. Statčí sa pozrieť na ten hnusný ksicht čo je použitý namiesto múrov brány - to je úplne neLEGO prvok. Ako celý bionicle.
When the student is ready the master will appear.
An expert is one who knows more and more about less and less.

Cavelon

To je otrasná zgerba. :( Ja to nechápem, že toto sa niekomu môže páčiť. :-\ Je mi z toho na grcanie. >:(

KLF

Bionicle - ja sa necudujem, ze to je najpredavanejsi druh LEGA. Chodim casto po hrackarstvach, ci uz v obchodnych domoch, alebo samostatnych predajniach. Vsimam si aj zakaznikov, aj predavacov. Deti doslova saleju za Bioniclami ! Prave dnes (teda uz je to vcera ;) ) som v Tescu zazil, ako maly chlapec zobronil Bionicla. Mama mu vravi: "a nechces radsej toto policajne auto? Alebo tuto hasicsku lod?" a on "Nie! Chcem Bionicla k ostatnym, aby sa mali s kym mlatit!". No jo... toto LEGO chcelo ? Alebo sa chcelo vyhnut nasiliu v setoch ? Hmm... mne sa tie sety Bionicle tiez vobec nepacia. Ale faktom je aj to, ze ked im to vynasa, boli by blbi keby to prestali robit. Len sa divim, ze prave toto si zvoli ako prielom do detskeho myslenia. Uznavam, ze tvory podobne Bioniclom su teraz trendom ako v televizii, tak v pocitacovych hrach, a teda deti to CHCU. Ale musi LEGO slapat s trendom ? Nemoze LEGO skusit urcit detom smer a ist inou cestou ako tou, aby sa prisposobilo nasilnickym priseram z TV a PC hier ?
Zrejme zial nie....
Terminated.

myth

KLF to perfektne zhrnul. Keď som bol dieťa, najväčšia zábava s Legom bolo stavanie. Nepamätám sa že by som sa s Legom hrával nejaké agresívne hry. Vždy išlo hlavne o tvorenie, nie ničenie. Asi som už pristarý na to, aby som pochopil logiku dnešných detí.
When the student is ready the master will appear.
An expert is one who knows more and more about less and less.

Honza D.

Taky souhlasím s KLF. Děti je potřeba pošoupnout správným směrem (k přemýšlení, stavění), ne jim jen tupě strkat pod nos to, co se jim líbí (mlácení)...
Doufejme, že za pár let budou ještě existovat i klasické sety, ne jen BioLego  :(
Nabízím jednotlivé kostky (základní, střechy, technic, elektro, pneu, vlaky) i stavebnice; seznam najdete na kostky.malozvlkahostiny.net. Vše je nové, nepoužité.

Jarmila

Když já byla malá, neměla jsem o Legu ani páru a mlátili jsme se klackem. Pořád mi připadá přijatelnější bojovat proti sobě "hodným" Bioniclem proti "zlému" Bioniclovi, než se mydlit po hlavě tím klackem. Kluk a jeho kamarádi (vše kolem 7 - 10 let) jsou z nich nadšeni, ale mně se také nijak extra nelíbí. Ale spojení "hradu", kde se dají uplatnit normální lego kostky, a těch příšer se mi líbí. Pohrají si obě lego skupiny - kostičkáři i příšeráci.
Když jsem byla mladá, byla jsem domýšlivá. Ale teď? Teď už nemám chybu!!!

rdk

Citace od: Honza D. kdy 14.07.2005, 10:37:41
Děti je potřeba pošoupnout správným směrem

A není toto spíš na rodičích, než na firmě vyrábějící hračky? ??? Lego nabízí dost obojího...

Honza D.

Je to samozřejmě hlavně věc rodičů. Kdyby to ale Lego nevyrábělo, měli by to lehčí  :) (ale Lego by mělo nižší tržby, já vím).
Televizi Nova taky vyčítáme, že vysílá s****. A přitom je to také hlavně věc rodičů, odehnat děti od přiblblých pořadů. To je to samé, Nova tím také spoluvytváří obecný názor "co je normální".
Nabízím jednotlivé kostky (základní, střechy, technic, elektro, pneu, vlaky) i stavebnice; seznam najdete na kostky.malozvlkahostiny.net. Vše je nové, nepoužité.

Jindroush

Když maminka 7letýho kluka na moji výtku, že hraje Call of Duty (a masí tam Němce), prohlásí, že 'počítačům nerozumí', tak holt očekávám podobnou reakci i o maminy sponzorující Bionicla. Hlavně že je klid.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Cavelon

Citace od: rdk kdy 14.07.2005, 10:46:12
Citace od: Honza D. kdy 14.07.2005, 10:37:41
Děti je potřeba pošoupnout správným směrem

A není toto spíš na rodičích, než na firmě vyrábějící hračky? ??? Lego nabízí dost obojího...

Áno, je to hlavne na rodičoch. Mám to overené v praxi. Synátora som úplne nenásilne nasmeroval na Lego vlaky. Ten je tým nadšený a ani ho nenapadne, žeby sme namiesto vlakov a mesta kupovali nejaké zhovadené bionicle.

Dickie

Ale jak lze dítě nenásilně směřovat jinam, pokud si všichni ostatní spratečci ve školce budou hrát s Bioniclama?
Ceterum autem censeo Carthaginem delendam esse.

Jarmila

Dickie, to byla správně položená otázka.

   Jinak procentuální poměr kostičkového lega a těch příšer je u nás zhruba 90 : 10 ve prospěch kostiček (v podstatě jsme schopni postavit solidní město s vlaky, hrady, podmořským světem, ...). Kostičkové lego dostává k narozeninám, svátkům, od Ježíška, za vysvědčení,--- Ty příšerky si většinou financuje sám ze svého kapesného, ale našetřil si i na nákladní vlak.
Čím víc bych striktně zakazovala příšerky, tím víc po nich bude toužit. Takhle si už ve svých letech dovede spočítat, že když si koupí příšeru, nenašetří na policejní stanici nebo ty nové hrady, které budou na podzim. A už v podstatě sám zjistil, že s vláčkem nebo hradem si vyhraje víc než s příšerkami.
Když jsem byla mladá, byla jsem domýšlivá. Ale teď? Teď už nemám chybu!!!

Dickie

Citace od: Jarmila kdy 14.07.2005, 11:42:19
Dickie, to byla správnì polo¾ená otázka.

U nás to teda zatím není tak aktuální, chlapečkovo Lego ke hraní zatím obnáší toho psa, co mám u nicku, ale je mi jasný, že jakmile začneme navštěvovat pískoviště, už nebudu ta jediná autorita, která mu zprostředkuje informace o tom, s čím vším se dá hrát...
Ceterum autem censeo Carthaginem delendam esse.

hobby

Je zajímavé, jak diametrálně odlišný názor na Bionicly nají dospělí, kterým se nelíbí (a já nejsem výjimka) a děti, které je chtějí a sbírají. Proto musím vedle vlaků kupovat i tyhle příšery (protože moje děti také nejsou výjimka). Dokážou s nimi pracovat s takovou fantazií, že se až divím a o nějakém negativním vlivu nemůže být ani řeč. Přesto se těším, že je to jednou přejde a budu moci kupovat zase jen "normální" stavebnice.  Ale vážení, nás všechny to jednou přejde !

otaznik

Citace od: hobby kdy 14.07.2005, 19:19:08
Ale vážení, nás všechny to jednou přejde !

Těžko říci, já myslím, že ne. Mě už to totiž jednou přešlo, ale mám Dark Age za sebou a můj vztah k LEGU teď je výrazně odlišný od toho, který jsem měl jako dítě. IMHO zájem o LEGO se bude postupně vyvíjet a měnit, ale zůstane.

KLF

Suhlasim s "?". ;) Tiez mam uz svoje Dark ages za sebou a myslim - dufam - ze sa uz nevratia. Aj ked obcas si kladiem otazku - a asi nie som sam - aky to ma zmysel to zbierat, zaoberat sa tym, venovat tomu financie a cas. Ale ako tu uz bolo spomenute (alebo na Lugnete skor) - je to nase hoby. A hoby je od taho, aby bolo PRAVE tym zabijakom casu. Keby totiz nebolo - nebolo by to uz hoby. Dost sa divim ludom, ktori nemaju ziadne hoby. A mam v okoli dost takych.
Predbezne ostavam u LEGA, aj ked ma to stoji financie a cas, ale je to KRASNE, KREATIVNE a ZAUJIMAVE hoby.
Terminated.

myth

Tiež si niekedy hovorím že načo na Lego "vyhadzujem" peniaze, ale keď otvorím skrinku kde ho mám uložené tak ma takéto otázky hneď prejdú. S Legom je zábava, modely sú nádherné, môžem si postaviť čo len chcem(ak mám dostatok kociek 8) ). A vďaka Legu som našiel toto fórum a spoznal(zatiaľ iba virtuálne) zaujímavých a fajn ľuďí :) .

Peniaze čo dávam na Lego by som mohol minúť ako plno mojich kamarátov - na pivo alebo iný chlast. Ale to mi príde rovnaké ako spláchnuť ich do záchoda. Okrem Lega mám ešte jednen koníček - knihy. Tiež to nieje najlacnejšie, tak niekedy mávam problém rozhodnúť sa čo kúpiť - knihu alebo Lego ;) .

Citace od: hobby kdy 14.07.2005, 19:19:08
Ale vážení, nás všechny to jednou přejde !

Moje Dark Ages skončili ani nie pred dvoma mesiacmi a pevne verím že už sa nikdy nevrátia
When the student is ready the master will appear.
An expert is one who knows more and more about less and less.

Honza D.

Citace od: myth kdy 15.07.2005, 13:19:58
Okrem Lega mám ešte jednen koníček - knihy. Tiež to nieje najlacnejšie, tak niekedy mávam problém rozhodnúť sa čo kúpiť - knihu alebo Lego ;) .
Tak to spoj a kup si knížku o Legu  ;) .
Já to mám horší, mě baví Lego a akvaristika...   ;D
Nabízím jednotlivé kostky (základní, střechy, technic, elektro, pneu, vlaky) i stavebnice; seznam najdete na kostky.malozvlkahostiny.net. Vše je nové, nepoužité.

KLF

Citace od: Honza D. kdy 15.07.2005, 13:24:19
Já to mám horší, mě baví Lego a akvaristika...   ;D

To mas dobre ! Kup si LEGO Aquanauts - poskladaj, vloz do akvarka, zalej vodou, pusti rybky a mas krasnu sceneriu ! ;)
Terminated.

Jindroush

Právě jsem to psal, ale KLF mě předběhl:

Jsi tady jediný, kdo si může postavit přeba 6559 tak, jak to vypadá na obrázku  ;D ;D ;D
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Honza D.

Boha jeho!, netušil jsem, že vůbec něco takového existuje. Naskakuje mi husí kůže když vidím v akva-obchodech potopené pirátské lodě nebo potápěče, kterým unikají bublinky z ....; ještě lego do akvárka, to tak :-)
Zaujal mě ten piloun nebo nebozezoun nebo co to je; takovou kostku jsem ještě nikde neviděl!
Nabízím jednotlivé kostky (základní, střechy, technic, elektro, pneu, vlaky) i stavebnice; seznam najdete na kostky.malozvlkahostiny.net. Vše je nové, nepoužité.