Kde stavíte??

Založil Rob, 07.01.2005, 10:37:26

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Rob

Maci už to tady trochu nakousla :)  :
Citace od: Maci kdy 06.01.2005, 22:04:57
...já vím, tohle všechno je na  webu,  ale není nad pěknou knihu do vany a např. když stavím tak mám návod radši v ruce. Uff uff, už mi to nějak moc kecá.. :P

takže kde kdo stavíte??

na psacím stole, u počítače, na zvláštním "stavěcím" stole, v pokoji na zemi, na  posteli, v tramvaji..

Já stavím nejčastějš buď na zemi (to když jsem doma, neb nemám pořádnej stůl a do kuchyně nemůžu - nedoporučuju to), nebo na psacím stole případně na posteli (to když jsem na koleji)

Drobná vychytávka je fotomiska, kterou jsem si pořídil. Drobné díly se mi nerozutíkávají po celém stole...

Pořád ale hledám nějaký ideální řešení. Nechcete se podělit?
Rob

otaznik

Když stavím něco menšího, tak díly vysypu do větší plastové vaničky, kde se pak líp hledá.

Když stavím něco většího, většinou si velký díly přesunu na hromádku, aby nepřekážely při hledání těch menších.

K tématu diskuze, nejčastěji stavím  při sezení na dvojkřesle, krabici s díly na kolenou, ale v poslední době více a více na zemi, kde je přeci jen více místa.

Aki

No na zemi jsem to také skoušel (narozdíl od vany  ;)), ale silně mi vadili koberce které doma máme. Přeci jenom to asi chce nějakou tvrdou podložku. Možná na linu nebo plovoucí podlaze by mi to tolik nevadilo. Takže využívám konferenční stůl v obýváku. Také jako Maci máme 2+1 a v něm krom mně ještě žena, dvě děti a dva psi (a ne zrovna malí  8)) Takže k dětem do pokoje to radši neskouším a v kuchyni vládne manželka.
Konferák máme rozkládací a tak mám k dispozici plochu 1,5 x 1,5m, ale hromádky s různými dílky mám všude kolem sebe na sedačce, koberci, stole.... nic ideálního  :-\. Plánuji pořídit organizéry, ale zatím nejak pořád kupuji kostičky a na ostatní nezbývá penízků.  :(

peter

Já již od první stavebnice co jsem dostal jsem se usídlil na podlaze mého pokojíku. Když stavím tak mám kolem sebe spoustu místa, kde mám všechno rozložené. Poslední dobou jsem zkusil stavit i na stole, ale je tam málo místa, takže stůl využívám jen ke stavbě mini modelů a nebo jen když zkouším nějaké pokusy.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

franta

Roztáhnu stůl v kuchyni a mezi krajem stolu a opěrákama židlí naskládám krabice a škatule ze tří stran. Vznikne ještě dostatečná manipulační plocha, ale pak se v kuchyni nedá jíst.
Franta

Jindroush

Zatím stavím na zemi.

Pokud tedy mám novou krabici a papírovej návod, tak prostě nejdřív předtřídím díly, malý vysypu do nějaký krabičky a stavím - žádnej problém. To předtřídění většich dílů se fakt vyplatí (mě teda obzvlášť, protože mám velký sety hrozně rád  ;D)

S MOCama je to horší, protože mám celkem dost dílů, mám je tříděný nadrobno, takže potřebuju v jednu chvíli dostup do téměř všech krabic, který teď mám. No a protože mám nudloidní pokoj a krabice ležej na sobě, tak je to furt šílený škatule škatule hejbejte se.

A když se ještě musím dívat na návod na počítači, kterej mám vzadu a vysoko, to jsem pak druhej den ráno celej polámanej mraveneček  ;D
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Maci

Stavím na zemi, obložená šuplíky, dětmi a kočkou. Mám na to velkej tác, na něm si s tím pak holka hraje, ale když je toho složenýho víc, tak to není kam dát. Taky kvůli tomu dochází k úrazům. Manžel nám rozšláp Harryho, ulomil mu ruku, nejde to ničím přilepit. To by asi byl námět na nové téma - nevíte čím přilepit ručičky, popř. kde sehnat nové?

Jindroush

Na lepení LEGO se mi nejvíc osvědčilo velmi drahé vteřinové lepidlo Loctite Super Attak Gel. To slovo gel je moc důležitý. Je to malá tubička s modrým obdélníkem, teď už to maj všude (TESCO, Globus, OBI určitě). Stojí cca 80 Kč.

Jinak polámaný díly radši vyhazuju, protože většinou nefungujou a vypadaj hnusně.

IMO se samotnou ručičku nevyplatí shánět. Je třeba najít jinou figurku a provést amputaci  >:D
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Rob

Nezkoušeli jste něco na bázi toluenu?  Třeba plastikovými modeláři (a feťáky) kdysi tolik oblíbené "Lepí-M"??  To by taky mohlo fungovat.
Rob

Jindroush

#9
No, hrozná výhoda toho Loctite je v tom, že je to právě ten gel, takže drží přesně na místě, na rozdíl od těch tekutejch lepidel, který drží všude jinde  ;D

Jinak ho doporučujou i lidi z LEGO modelshopu. (myslím Loctite, nikoli přesně tohle lepidýlko).

LEGO modeláři v parcích a tak používaj nějakou hroznou vraždosmrtící látku, která ty kostičky trochu leptá, takže se pak ty jejich lepený modely nedaj rozmontovat bez poškození.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Mičánek

Na stavění Lega je vyčleněno jediné místo a to Legový stůl. Důvod je jediný, aby se neztrácely dílky. Máme velký dům a kdyby syn skládal všude kde ho napadne, už by scházelo mnoho dílků. Všechny dílky jsou po ruce a na jednom místě. Když ještě nebyl tento stůl, skládalo se na plovoucí podlaze. Jenže je to nepohodlné. Když sedíte, začnou bolet klouby na nohách, když ležíte, břicho a lokty. Já moc nestavím. Spíše rozebírám a třídím (udržuji pořádek). Syn ale staví rád a když má čas, postaví i několik menších stavebnic. Dívali jsme se na Terminátora 3 a druhý den postavil dvě různé stíhačky a dva tanky (z budoucnosti). Fakt celkem věrohodné. Více o tom stole na http://mojelego.wz.cz.

peter

Citace od: Maci kdy 07.01.2005, 14:51:35
nevíte čím přilepit ručičky
Je fakt, že i mě se stalo, že se mi pár dílku různě polámalo. Těch několik, které se polámali nenávratně naštěstí nebylo tolik. Skoušel jsem to různě slepovat vším možným, ale nikdy už to nedrželo tak jako originál, nebo jako reklamní modely ve výlohách (jsou slepené právě něčím co kostičky rozleptává). Takže jsem s lepením dílů skoncoval nadobro, protože to stejnak nikam nevedlo. Pár dílků jsem si objednal od Legulky. Zbytek dílků jsem různě zabrousil pilníkem a udělal z nich dílky jiné. Je to sice drastické řešení, ale funkční :P
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

rasik8

Na zemi ,stavím tam Lego city.
Moje Brickshelf galerie http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=Legac
Trains,trains,trains,...,ale jen 9v  http://mafiapage.wz.cz - stránky o MAFII - hře na PC

Mičánek

#13
Takovýto binec vznikl po 14 dnech stavění. Výhoda je, že na tomto místě to nikomu nezavazí a tak se to nemusí ihned uklízet. Jenže, kde vzít místo na další skládání? Takže nakonec se musí stůl uklidit.

tazzy

Vzdycky na zemi jenze pak musim ja nebo mamka luxovat a mam narizeno vse uklidit  >:( a proto zacinam vazne uvazovat ze si z obyvaku pritahnu stul do meho pokoje a zacnu stavet tam  :D

peter

Citace od: peter kdy 07.01.2005, 11:42:33
Já již od první stavebnice co jsem dostal jsem se usídlil na podlaze mého pokojíku. Když stavím tak mám kolem sebe spoustu místa, kde mám všechno rozložené...

Tak takhle nějak vypadá můj pokojík, když se pustím do stavění. Já sedím v tom malém čistém prostůrku vpravo a kolem jsem obložen organizéry s roztříděnými dílky.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

zakm

Ja zasadne v mojej izbe na stole
kuchyňa a predsieň strateľlnosť 99%  ;D
...ak nájdeš v živote cestu bez prekážok ,tak nikam nevedie...

Hansel

Tak to já mám poměrně mnoho prostoru - 20m čtverečních, z toho půlka zabraná nábytkem a odpadky >:D
Problém je, že, co jsem vytáhl po letech znovu LEGO, bojím se luxovat. Odmala skládám na zemi a v tak velkém prostoru se na strakatém koberci leccos ztratí :( Občas se mi při noční procházce na záchod stane, že mi v chodidle uvízne anténka, nebo jiná prkotina ;D
Musím to nějak vymyslet. Asi si koupím nějaké ty měkké podložky pro malé děti, nebo něco jiného jednobarevného a měkkého. Také musím vymyslet systém archivace. Zatím to mám v několika krabicích od stavebnic (tříděno podle velikosti dílků), ne příliš prakticky, až budu expandovat, už mi to nevystačí. Když mně se nechce utrácet za krabičky, ale za LEGO :-\
Mé dílo se rozrostlo o další kus.
I když mírně infantilní :)

ass

Citace od: Hansel kdy 24.01.2006, 00:14:10
Když mně se nechce utrácet za krabičky, ale za LEGO :-\

Jj, přesně tenhle problém mam taky ...  ;D ;D ;D. Asi si koupím ty plastový placatý odklápěcí krabky a dám do nich menší díly, ty Mars skříňky jsou příšerně drahý.

TomG

Na male dilky mam takove pruhledne plastove krabicky z Hornbachu, velikostne je to neco jako A4, ma to nastavitelnou velikost prihradek a vyjde to tak na 100,- za kus. Bych sesel podivat kolik prihradek to ma celkem, kdyz jsou tam vsechny pricky.
Only the best can survive.

ass

Jj já se koukal v Globusu, tam měli taky hafo různě velkejch těhle, ale mně ty přihrádky přišly moc kejklací a vypadávací. Mám tu jednu menší, co má ty přihrádky nevyndavací, což je asi na pididíly lepší.

TomG

Citace od: ass kdy 24.01.2006, 12:23:00
Jj já se koukal v Globusu, tam měli taky hafo různě velkejch těhle, ale mně ty přihrádky přišly moc kejklací a vypadávací. Mám tu jednu menší, co má ty přihrádky nevyndavací, což je asi na pididíly lepší.

To se ti zda, tohle vypadavaci prave ze vubec neni, ta pixla je o neco sirsi, takze ty pricky ji tahaji k sobe a tudiz to krome drazek drzi jeste vule. Jestli se mi bude vecer chtit tak to muzu vyfotit jak to vypada.
Only the best can survive.

ass

Citace od: TomG kdy 24.01.2006, 12:25:30
Jestli se mi bude vecer chtit tak to muzu vyfotit jak to vypada.

Jo díky, možná v tom Globáči měli jinej typ, těch je určitě hodně. Myslím že to byly černý s oranžovejma příčkama. Mamka si koupila na šrouby průhledný, co maj myslim pevný příčky, a stály něco pod 200.

Cavelon

Citace od: ass kdy 24.01.2006, 12:32:09
Citace od: TomG kdy 24.01.2006, 12:25:30
Jestli se mi bude vecer chtit tak to muzu vyfotit jak to vypada.

Jo díky, možná v tom Globáči měli jinej typ, těch je určitě hodně. Myslím že to byly černý s oranžovejma příčkama. Mamka si koupila na šrouby průhledný, co maj myslim pevný příčky, a stály něco pod 200.

Si ale zrátaj aj podľa ceny, či sa to vyplatí lepšie ako Mars skrinka. Tá s malými zásuvkami ich má 60 a každú v pohode rozdelíš na 3 časti, takže spolu 180 priehradok. Dajú sa predeliť aj na 4 (240), ale potom sa z tých stredných už maličké dieliky zle vyberajú, ak máš väčšie prsty. Výhoda Marsu je tiež v tom, že zaberú malý priestor do šírky a hĺbky, zatiaľčo tie klasické vodorovné pixle treba niekam porozkladať.
Ja som mal malé veci doteraz tiež v takých vodorovných pixliach s priehradkami a došiel som na to, že priehradky sú síce veľké, ale dosť hlboké a niektoré veci sa mi z nich zle vyberali. Tak som to preložil do Mars skrinky a teraz to je super! :)

Jindroush

Nevýhody MARSek:
- odfláknutý dílenský zpracování (některý šuplíky drhnou fest)
- blbě vymyšlený šuplíčky a vyskakovací přihrádky
- když člověk trošku víc naplní šuplíček, díly se rády zakousnou mezi přihrádku a ten horní plech, kterej pak funguje jako 'zpětnej' háček.

Jinak výhody jsou taky zřejmý, popsány výše.

Kdyby bylo totéž celý z plastu za rozumný peníz, určitě by se to vyhnulo problémům, které jsem zmiňoval výše.

(MARSky mám tři)
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

TomG

Citace od: ass kdy 24.01.2006, 12:32:09
Citace od: TomG kdy 24.01.2006, 12:25:30
Jestli se mi bude vecer chtit tak to muzu vyfotit jak to vypada.

Jo díky, možná v tom Globáči měli jinej typ, těch je určitě hodně. Myslím že to byly černý s oranžovejma příčkama. Mamka si koupila na šrouby průhledný, co maj myslim pevný příčky, a stály něco pod 200.

Tyhle jsou pruhledne co mam ja, takze kdyz ji vemes do ruky, vidis pekne co tam je, pro skladovani na hromade (nemam a asi nebudu mit misto mit nekde ty Mars skrinky) mi to celkem na drebne dilky vyhovuje, pze si muzu do nekolika krabicek nacpat nejcasteji pouzivane dilky a pripadne si je rozdelit na barvy.

Mars skrinky jsou dobre do dilny na stenu na sroubky, u lega na to musis mit misto, tzn. pracovni lego stul co je dost hluboky a tim padem ti nezabiraji vic miste nez je nezbytne nutne.
Only the best can survive.

ass

Citace od: Jindroush kdy 24.01.2006, 12:50:19
- blbě vymyšlený šuplíčky a vyskakovací přihrádky
Přesně, mám v jednom šuplíčku malý dílky a při hrabání to prostě vyjede z drážek na straně a dílky se míchaj  >:(.

Citace od: Jindroush kdy 24.01.2006, 12:50:19
- když člověk trošku víc naplní šuplíček, díly se rády zakousnou mezi přihrádku a ten horní plech, kterej pak funguje jako 'zpětnej' háček.

Tohle se mi taky děje a jednou se mi takhle zasekla velká plate ( něco jako 6 x 10 ) a nemoh jsem jí najít  >:(.

ass

Teď jsem si všim, že Peter má ty černo-oranžový co jsem o nich mluvil ( obrázek vejš ): tu

peter

#28
Citace od: ass kdy 24.01.2006, 14:28:26
Teď jsem si všim, že Peter má ty černo-oranžový co jsem o nich mluvil ( obrázek vejš ): tu

No úplně nejlíp to je vidět zde, kde jsem o svých úložných organizérech psal víc.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Leguán

Citace od: ass kdy 24.01.2006, 12:16:51
Asi si koupím ty plastový placatý odklápěcí krabky a dám do nich menší díly, ty Mars skříňky jsou příšerně drahý.

Citace od: TomG kdy 24.01.2006, 12:19:44
Na male dilky mam takove pruhledne plastove krabicky z Hornbachu, velikostne je to neco jako A4, ma to nastavitelnou velikost prihradek a vyjde to tak na 100,- za kus.

Mars skříňky jsou drahý, to určitě, ale plastové kufříkové organizéry nevyjdou líp. Zkus si to spočítat na objem - kolik těch krabiček za 100 Kč objemem odpovídá jedné Mars skříňce...

Výhodou Mars skříněk je, že natáhneš ruku a rovnou vydnáš z šuplíku příslušný dílek. Plastové organizéry stavěné do komínu na sebe musíš nejdřív všelijak přehazovat než vyndáš ten správný, což je docela otrava když jich máš hodně.