Soutěže LEGO MINDSTORMS

Založil peter, 26.03.2008, 09:11:13

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

peter

Dnes mi na Email přišla zajímavá informace od společnosti EDUXE, třeba zde někoho také zaujme.


Dovolte mi předat Vám nové informace o dění okolo LEGO MINDSTORMS.

1. Ozvali se nám kolegové ze Slovenska s informací a výzvou pro školy, které pracují s robotickými systémy LEGO MINDSTORMS.

V České republice a na Slovensku mají dlouhou tradici soutěže v programování edukačních LEGO stavebnic počítačového řízení. Vše začalo v roce 1993 z iniciatívy skupiny nadšenců z Hradce Králové a okolí. Po několika úspěšných ročnících se soutěž přesunula na Slovensko, kde se rozšířila o kategorie mezinárodní soutěže RoboCup Junior. Více jak 10 let se družstva z České republiky a Slovenska setkávaly a soupeřily spolu. Před třemi lety poprvé proběhla soutěž FIRST LEGO League Praha. Nastala situace, kdy se společná cesta v soutěžení rozdělila. České FLL se slovenské týmy účastní, v posledních třech letech se však české družstvo slovenského RoboCup nezúčastnilo.

Po jednání s organizátory si vám dovolujeme poslat (v příloze) pozvánku na CELOSLOVENSKÚ SÚŤAŽ v stavbe a programovaní robotov pre základné a stredné školy RoboCup 2008. Předběžně byla dohodnuta možnost zapojení družstev z České republiky včetně účasti na Mistrovství světa ve fotbalu robotů RoboCup 2008, které se v letošním roce koná v Číně. Soutěž má celkem čtyři kategorie, ze kterých si můžete individuálně vybírat. Pro úplné začátečníky je vhodná kategorie Konstrukce a programování modelu na zadané téma (vyhlášené porotou) anebo disciplína RoboCup Junior s názvem Tanec robotů.

Všechny potřebné informace najdete v odkazech přiložené pozvánky. Na případné dotazy vám rádi odpovíme anebo se můžete obrátit přímo na organizátory soutěže.

2. Pokud máte chuť do LEGO soutěžení, navštivte stránky českých debrujárů www.debrujar.cz, kde se dozvíte potřebné informace o vyhlášení FIRST LEGO League Czech Republic 2008. Společně s pořadateli doufáme, že se v letošním roce podaří uskutečnit soutěž ve dvou regionech.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.