4766 - Harry Potter - Graveyard Duel (hřbitov)

Založil Colonel32, 25.01.2006, 01:17:19

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Colonel32

http://guide.lugnet.com/set/4766

Tak, další nové lego v mých rukou, další recenze.

Na hřbitov jsem se těšil už dlouho, cca od chvíle, kdy jsem se dozvěděl, že ho budou vyrábět, ne jen proto, že podle obrázku vypadal dobře, ale taky proto, že na tom, že lego má dělat hřbitov, prostě bylo cosi perverzně kouzelného. Za celou historii lega jsme měli policejní stanice, hasiče, sanitky a nemocnice, piráty i rytíře, ale nikdy nebyl hřbitov, krematorium, nebo třeba obyčejnej pohřebák. Objevili se sice duchové, pak i kostlivci, ale sami jistě chápete, že rozdíl mezi kostlivcem a hřbitovem je přibližně stejný jako mezi křeslem a elektrickým křeslem. Kostlivce samotné prostě člověk bral, jako že k setu patří, ale nikdy nebyli hlavním motivem (pokud jste teda nekoupili z eduxe pack 10ti kostlivců, že ano), ale hřbitov, kor v tomto barevném provedení, má prostě úžasně ponurou atmosféru.

Musím říct, že to je poprvé, co jsem za nějakou licenci skutečně vděčný, protože nebýt HP, kde se dá snadno ospravedlnit tím, že "to bylo v tom filmu, knize", nevěřím, že by se lego k něčemu takovémuhle odhodlalo. Nevěřím, že by udělali hřbitov. A i kdyby ano, nedalo by se to uspokojivě obhájit před puritánskými rodiči, kteří by se zeptali: "A tohle má být jako hračka? jak si můžou děti hrát se hřbitovem, bez narušení jejich zdravého vývoje?" Takhle to prostě najednou jde. A proto chci poděkovat za všechny, kteří kouzlo tohoto setu dokáží ocenit. Děkuji


Ale teď už k samotnému setu. V krabici opět přebývá prázdné místo, klidně mohla být o třetinu menší... ale to by se za 1500 asi blbě prodávalo. Stejně, jako jsem zažil u vikingské pevnosti, na mě vypadlo několik očíslovaných pytlíků (tentokrát konkrétně čtyři), jejichž obsah je rozdělen ne podle velikosti dílů, ale podle jejich použití, takže např. z pytlíku číslo 4 stavíte káru a márnici, což značně zjednodušuje a zrychluje stavbu, neboť díly hledáte v malých hromadách kostek. A návod stínovaný (jako obvykle), bohužel zrovna tmavě šedé a černé díly se občas špatně rozlišují.. když se staví nový set, tak to ještě jde, ale až budete vybírat dílky z kastlíků, tak s tím asi budete mít občas problémy.

pytlík první: figy, kotlík a strom

Figurky mě teda musím říct trochu zklamaly, hlavně ty pláště jsou z nějakého úplně jiného materiálu, než na který jsem byl zvyklý... jsou sice na dotek hebké jako myší kožíšek, ale na druhou stranu působí strašně zranitelně, a mám docela strach si s figurkama hrát, aby se okamžitě neroztrhaly.
Na kotlíku asi ani nemůže být nic zvláštního, se stromem jsem celkem spokojen. Už tady se začíná projevovat jedno z hlavních plusů tohoto setu, a to je neskutečné množství zvířat. Nakonec, celkem jsem napočítal:
4 netopýry
2 pavouky
2 sovy
1 sokola
1 žábu
2 dráčata
3 hady

pytlík druhý: dva menší hrobečky a vstupní brána

nic zajímavého

pytlík třetí: hroby střední a velký

U velkého hrobu (Toma Riddla) mě příjemně překvapily samolepky. Na jeho hrobu jsou totiž velké hladké placičky, na které se lepí popínavé rostliny. Ty dílky jsou sice dva, ale místo toho, aby to udělali jako STAMP (Sticker across multiple parts - samolepka přes více dílů), mají každá placička samolepku vlastní, které když správně nalepíte, a pak přiložíte díly k sobě, přesně navazují.

pytlík čtvrtý: pohřební vůz a márnice

Při stavbě márnice mě čekalo asi největší zklamání z celého setu, a to, že pod podlahou (mimochodem dlážděnou pomocí hladkých placiček 1x2 střídavě v bílé a tan, u MOCů běžné, u originál setů novinka) sice leží dva kostlivci, černý a pískově zelený, ale k zelenému nejsou nohy. Oba jsou teda celkem nekompletní, ale mezi náhradními díly, v urně a v rakvi na vozíku se dá najít dost dílů na zkompletování černého kostlivce, ale někde v setu se nenalézají pískově zelené nohy kostlivce.
Jinak je márnice samozřejmě kouzelná, lidé mající v oblibě pískově zelenou jistě ocení střešní díly, ale já jsem stále ještě smutný z chybějících nohou u zeleného kostlivce...

Celkové hodnocení:

+ celková atmosféra setu
+ různé zajímavé doplňky (černé řetězy, černé koule)
+ žvížátka
+ sand green střechy
+ černý kostlivec
- stínovaný návod, zrovna u tohoto setu vadí hodně
- pláště
- zelený kostlivec

95%

myth

Tvoja recenzia ma dosť "nažhavila" na tento set. Už dlhšie som rozhodnutý kúpiť si ho, ale po tejto recenzii sa ho neviem dočkať.
When the student is ready the master will appear.
An expert is one who knows more and more about less and less.

peter

Neváhejte a určitě si hřbitov kupte. Já jsem také neodolal a též si ho nadělil. Jediné co mě zklamalo, jsou ony nohy pro zeleného kostlivce, jak už zmínil C, ale jinak jsem se setem velmi spokojen.

Byl jsem velmi potěšen, že je vše dle mého názoru dotaženo do konce. V setu prakticky nenajdete žádné velké díly, tedy vše je pěkně skládáno kostičku po kostičce. Každá věc obsahuje spoustu detailů, počínaje koulemi nebo vidlicemi na plotech, zvířata, a konče dlážděnou podlahou márnice. I ty obyčejné malé hroby se oba dají otevřít a v každém je nastíněna dřevěná rakev s potištěnými tails 2x2, kde je znázorněna část kostry.

Za sebe Vám mohu set opravdu také jen doporučit.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

werrac

Tak muzete napsat na ACNielsen hodnoceni : I'm pleasured with 4766 HP Graveyarr Duel, but i'm missing legs of green bone minifig.
Pripadne dopsat : pls send me one :-) :-)

Maci

Milovníci lega  HP z Oseka a okolí v čele se mnou děkují C32 za skvělou recenzi!!!!

Maci

Ještě jsem hřbitov nekoupila protože po novém roce mám minimum financí ale chystám se na to kvůli panáčkům. Ty jsou super. Chtěla bych se zeptat na ty pláště: jsou z téhož materiálu jako na mozkomorech - Dementorech z předchozích setů HP? Pokud je stejný, tak něco vydrží, moje druhačka má Mozkomorky stále v parádě a plášťe zatím bez úrazu.
Jinak mě dost vadí docela velká cena toho setu - zvlášť když tam převládají menší dílky. No zase je tam spousta zvířat a dost panáčků tak asi proto.. (Asi  to za něj dám, ale až mi finančák vrátí  v dubnu "spoóóustu" peněz ze společného zdanění manželů.... ;D)

rdk


Maci

Ještě bych měla dotaz k těm samolepkám:
CitaceTy dílky jsou sice dva, ale místo toho, aby to udělali jako STAMP (Sticker across multiple parts - samolepka přes více dílů), mají každá placička samolepku vlastní, které když správně nalepíte, a pak přiložíte díly k sobě, přesně navazují.
Opravdu si je nalepil nebo je to lepší bez nich, zdá se mi že nejsi velký fanda polepování kostek - nebo se pletu?
Já tedy nesnáším samolepky co jdou před dvě kostky, ty zásadně nikam nedávám, ostatní co jsou na jednu kostku nalepuji, ale protože jsem nešika tak je mám skoro všechny trochu šejdrem. Představa, že to má někde navazovat mě děsí.. ;D
Přidávám se také k prosbě o detailní fotky.. ;) - jsou sice na internetu fotky celého setu ale to není ono..


Colonel32

ohledne polepovani - jak kdy. U Raketoplanu Discovery jsem treba polepil jen solarni panely druzice, ale u F7A a GP-38 jsem nalepil i stampy, protoze bez nich to vypada dost chude, takovy trochu nekompletni... jinak, driv jsem taky mel problemy s tim, ze mi samoleplky sly trochu sikmo, ale to se da velmi snadno naucit, chce to jen trochu trpelivosti a soustredeni...

Anakin


muzzo

Proč to sem vůbec píšeš, tři čtvrtě roku odolávám pokušení abych si to koupil, než to půjde do slev a teď mi to takhle zhoršuješ ;D ;D ;D

Jarmila

Citace od: muzzo kdy 25.01.2006, 19:19:20
Proč to sem vůbec píšeš, tři čtvrtě roku odolávám pokušení abych si to koupil, než to půjde do slev a teď mi to takhle zhoršuješ ;D ;D ;D
Tak si to kup a až to půjde do slev, kup to podruhý. A máš do problému.  ;D Pěkných setů je stále málo.  ;D
Když jsem byla mladá, byla jsem domýšlivá. Ale teď? Teď už nemám chybu!!!

Colonel32

no, uprime? tohle je prvni HP set, ktery jsem koupil draz nez se slevou 70%

Maci


J_BOB

mam k setu jednu otazku. co to ma malfoy na tej hlave? vyzera to, ako by mu chybal kus koze :P
"You underestimate the power of the dark side. If you will not fight, then you will meet your destiny."
— Luke Skywalker and Darth Vader

stepan

Citace od: J_BOB kdy 26.01.2006, 19:43:10
mam k setu jednu otazku. co to ma malfoy na tej hlave? vyzera to, ako by mu chybal kus koze :P
masku smrtijeda 8)

J_BOB

vo filme to vyzeralo viac ako capica. to lego prevedenie sa mi nepaci. ak to kupi (co dufam) tak mu asi preoperujem tvar na tu zltu malfoyovsku z Dobbyho  :)
"You underestimate the power of the dark side. If you will not fight, then you will meet your destiny."
— Luke Skywalker and Darth Vader

Maci

Ve filmu i v knize měli Smrtijedi na obličeji masky, ale kromě toho měli na hlavách kápě se špičkou. Trochu jako Ku-klux-klan, ale v černé a obličej volný a přes něj ta maska.

J_BOB

aha prepac, ja som si zapamatal len tu scenu ked tam malfoy klaci, a z tvare ma uz masku dolu. mas pravdu
"You underestimate the power of the dark side. If you will not fight, then you will meet your destiny."
— Luke Skywalker and Darth Vader