7294+7295 Dino 2010

Založil Police collector, 02.10.2005, 17:36:02

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Police collector

DINO 2010

Jakmile se TO objevilo v obchodech, jakmile jsem zpatřil velikánskou HINDkoptéru a další pseudo armádní vozítka, koupil jsem si 7294 a 7295. Tož se na ně podívejme !

7294 Stopař dinosaurů  představuje klasickou čtyřkolku  kterou jsme s menšími úpravami již viděli již v záchranářském setu World City jako hlídku v dunách. Tahle vojenská je provedená v rudo-pískovém provedení. Vesměs bych se ji nebál označit jako OS set.

Minifig je velice zajimavý svým mohutným dalekohledem natištěným na hrudi a rambo šátkem. Díky sabotérům z centrály EU nemá jakoukoliv zbraň, jen bič s řetězem, jímž má chytat přiloženou potvoru.

Ta je největší slabinou setu - není z lego plastu, ale je to pitomá ještěrka z PVC a z tak hanebnou povrchovou úpravou že vypadá jak z vietnamského tržiště,ne li z automatu na žvýkačky... Pro jakékoliv využití v LEGU je zcela, zcela k ničemu.

+minifig (už ho vidím jako Johna Ramba)
samotná čtyřkolka

- potvora !!!!!

60%

7295 Buggy

Tak tenhle set má u mě jasné označení - Half life 2 buggy ! Opravdu jako by vozidlu Gordona Freemana z legendární gamesky z kolečka vypadla. Americká verze má dokonce i podobný blaster, EUropská nedisponuje opět žádnou výzbrojí, pouze minifig má k dispozici bolas Moc se mi líbí detailně provedený šestválec se sáním vzduchu, méně již to že vrchní ochranná konstrukce je jenom z gumy, bojím se aby později nepraskla, no výrobce mohl přiložit ještě jednu náhradní, Docela pěkné jsou boční nárazníky, velmi se mi líbí i mohutná zadní i přední kola, stejně jako řízení s dlouhou osou.

Minifig je podobný sgt. Šklíbovi ovšem má na obličeji tygří kamufláž.

Dinosaurus je na rozdíl od malého kolegy ze setu 7294  zhotovený částečně z lego plastu, jen packy jsou trochu měkčí. Potvora má zadní končetiny kloubové takže může utíkat či dokonce kopat do strany. Blbé je jen to že nemá pohyblivý ocas či hlavu nicméně už přemýšlím jak obludu osedlat.

Přesto musím říci že dinosaur na mě působí poněkud ne-Legovým dojmem na rozdíl od vozítek. Kromě 7297 (tank), který bez kanonů prostě vypadá divně si ale plánuji pořídit i 7296 (Humvee) a samozřejmě HINDkoptéru, kterou plánuji upravit tak abych zcela jasně vyjádřil co si o de-militarizaci z popudu Bruselu, těchto dle mě jinak vcelku povedených  mašinek jasně myslím. Nechte se překvapit, bude to "bardzo"

+ buggy a její detaily
  minifig
 

- konstrukce nad kabinou je z gumy
  dinosaur by mohl být více pohyblivý

80%



Na obrázcích se lze přesvědčit že desingeři u lega fakt mají rádi HL-2. Povšimněte si také zbraní které lze snadno rekonstruovat svépomocí. 





ADMIN: PC má warning za konstatní komolení nekomolitelných a jasných názvů. Pokud nezačneš psát normální věty s normálním slovosledem a normálními výrazy, dostaneš 14tidenní banán, aby ses trochu zklidnil. xadmin

Tripochodontus není žádná zkomolonenina ale totéž co dinosaurus !!! Stejně jako Apatosaurus je totéž co Brontosaurus ! Jenže správnější název je Apatosaurus andrewsi. Tripochodontus je tedy méně (ne li zcela) JINÝ a méně správný zapomenutý  název !!! Já to vím, studuju přece historii ! ( Pod tímto názvem byl kdysi znám tvor zvaný nyní přesněji jako Triceratops !!!!)

ADMIN: Bla, bla, bla. Stavebnice jsou DINO a šlus. Klidně jim doma říkej "stará Blažková", je mi to jedno. V pravidlech je jasně zmíněno, že se máš vyjadřovat _jasně a srozumitelně_, nějaký věci, o kterých neví ani Google, mezi to rozhodně nepatří.

rdk: Vše, co tady PC píše o tripochodontech jsou nesmysly, který si sám vymyslel! Veškerá PCho historická "fakta" berte s velkou rezervou!
Terminated.

Police collector

obrázky EU setů
Terminated.

Police collector

A pro pořádek EU verze buginy

Mimochodem obrázky na zadní stránce návodu 7295 a krabice jsou renderovány, nejsou to fotografie - zvláštní...
Terminated.