4768 Kruvalská loď

Založil Police collector, 21.09.2005, 00:03:07

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Police collector

Vždy jsem chtěl mít pirátskou loď. No a do doby, něž třeba nějakou od někoho seženu, jsem si udělal radost alespoň  Kruvalským šífem z nové série HP 2005 Durmstrang ship - v ČR jako  Kruvalská loď) 4768.. Kruval je jak známo kouzelnická škola na severu Norska, kde se učí černá magie. (Akorát nevím jak překladatelé přišli na ten název když v originále Durmstrang je přesmyčka z Bouře a vzdor (sturm und drang). Název Hněvzdor nebo Vzdorhněv by byl asi výstižnější.  Právě díky původnímu názvu vymyslela Mrs. Rowling loďku, protože členové Sturm und drang hnutí se alegoricky zmítali na vlnách jako bárka. 

Nevím přesně jak vypadaly trupy u pirátských lodí minulosti, nová plachetnice jej má ale vylisovaný z ABS, takže původ je jasný - není to bohužel (nebo bohudík ?) old school trup alá drakkar 7018, ale trup lodičky z 4+ 7075 (Kapitán Rudovous). Jestli ale taky plave jako výše zmíněný Junior, jsem nezkoušel. Trupem ale juniorizace skončila. Zbytek je pravé a milované LEGO, ba přímo OLD  school lego!

  Stavbu začneme spodní kajutou, kde je stolek s lampičkou a jakýmsi dopisem (asi bude hrát v knížce/filmu stěžejní roli), jehož deska se sklápí a pod ní je tajná skrýš. Na horní palubě je malá kajuta s knihovničkou, psacím stojanem, kalamářem, netopýrem a pánvičkou (mají to ti  Kruvalci divné chutě). Kastelány jistě zaujmou malé  arche, jichž je ve stavebnici nadbytek, či spodní pilíře. Hezké jsou i rohy na zrcadle lodi (zádi).

Zajímavý je klasický štít se znakem  Kruvalu - dvouhlavým fénixem nad jelení lebkou. Najdeme zde i falcon štít. Celá loď je docela pěkně barevně sladěná, možná modrá barva (jestli to není maersk blue, tak ať sežeru kaťata) by mohla být tmavší, ale jak říkám, neznám, nečet jsem, takže netuším, jestli modrá není barvou  Kruvalu. Minifigy - kapitána Zamrzlika((prof Karloff) a plavčíka Naducánka(Viktor Krum) jsem zasunul do podpadlubí, protože  licencované bílé figurky nemám opravdu rád. Z příslušenství bych vyzdvihl sextant, nevím jestli byl už u Pirátů.

Bohužel opět se mi zdá, že něco schází, nějak jsem se nedopočítal průhledných jednostudových válečků, imitujících nejspíše svícny. Loď by také mohla asi mít plachty, ale je to nejspíš konec konců kouzelná loď, tak je třeba ani nepotřebuje.

V blízké době sem umístním fotografie zachycující některá kosmetická vylepšení a přestavbu mírumilovné vědecké  loďky na pirátskou bárku. Ostatně - piráti už po lodi tancujou, radující se že se po těch sedmnácti letech dočkli dočkali vlastního korábu.

Sice to není pravověrná pirátská loď, ale všem pirátofilům a milovníkům kocábek set vesměs doporučuji.

+ detaily
  nový štít
hodně archů

- horní kajuta je malá
trup není klasický pirates/viking, ale 4+
(toto je subjektivní) barva figurek



http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=140940
Ne, není to ta moje.
Terminated.

rdk

Když nevíš, o čem to je, tak to snad ani radši nepiš...  >:(

BTW: Není to maersk blue (asi MidBlue), takže si někde rychle sežeň ty kalhoty ke konzumaci.

Colonel32

tak PCho pojidani vlastnich kalhot by mohl byt zlaty hreb nejakeho AFOLackeho setkani... i kdyz on je asi zezere nekde potaji... nebo spise zedituje svuj prispevek

Police collector

Musí se ale DEINSTALOVAT horní kajuta - která mimochodem dost blbě drží a pokud možno dvěma dvoustudovými kostkami zastavet "okna" na zádi, do pak snad nebude vnikat voda (nechápu kde se tam bere když by trup měl být vodotěsný,každopádně se lodička na vodě hezky pohupuje, při instalaci motoru (budu muset koupit závodní člun) by možná mohla i hezky plavat - drážky na motůrek jsou součástí trupu (konečně kapitän Rottenbard shiff je nyní v akci i s motůrkem, přičemž trup je stejný). Spíše bych ale doporučoval zkoušet to ve vaně zaplněné tak do poloviny či ještě lépe čtvrtiny. Každopádně - i když to na krabici není loďka plave - jen ta voda v podpalubí mi není jasná (možná že to tak má být ???) Jestli má někdo zkušenosti s Rudovousovým korábem nechť je zde zveřejní.
Terminated.

Maci

Dík za recenzi, uvažuju vážně o koupi, ale až něco našetřím..  ;)

Dargnon

Já bych chtěl ty štíty!  :D Jinak mě Harry LEGO nebere.

Ale pro HP fanouška nebo sběratele lodí jasná volba, že?

Llevelyn

Křupanská loď se dala pořídit v drobné slevě... je sice hnusná jak **del/ omlouvám se všem HP nadšencům/, ale po drobných úpravách to klapne. Plátno na plachty již pořízeno, křupani půjdou do prodeje. Samotný trup s kousky stožárů byl nedávno ke koupi na MIMIB.

Trochu mi vadí ta šířka vs. délka. Ale lodní mezikus v týhle barvě nejni.. :-\

modrá je MdBlue.. >:D
Prodej DUPLA a LEGA http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=9365
Dobří holubi se vracejí :-))

Shi-So

Tak vcera vecer jsem ji konecne slozil ;D
Az na trup (spis necky nez lod) ,je to super set a jsou tam uzitecny tanovy dilky :D.
Vysledny efekt je taky uspokojujici ,vsem vrele doporucuji ;)