kolejiště na půdě (POZOR použito modifikací LEGO dílů)

Založil mirek, 14.01.2008, 10:19:59

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

milanv

Přesně tak. Naopak je mi velmi líto, že spousta fotek z tohoto vlákna zmizela v rámci hromadného uvolňování místa na disku kostek. Byla tam spousta fíglů a krásných detailů a já zrovna nedávno dva z nich potřeboval k inspiraci pro své modely. A měl jsem smůlu :(
Rozhodně Mirku pokračuj, tvoje vlákno je skvělá databanka a zároveň ti rád fandím v tvém dlouholetém snažení!
Pán na Žlutém hradě

PatrikChrudim

To já jsem naopak vždycky lehce zklamanej když ráno v práci zapnu notebook a není tam od Mirka nic nového... Věřte, že začínající Lego-vláčko-magory Mirek silně inspiruje! Jen tak dál. Komu se to nelíbí ať to nečte. Mirku, děkuji za mnoho úžasných příspěvků a těším se na hromadu dalších!!!

Marty713

Myslím, že se Mirek jen tiše a spokojeně usmívá nad touto diskuzí. Nepsal bych sem, jsem na straně tiché barikády, ale nemohl jsem si odpustit malé připomenutí Mirkova postoje k těmto věcem:

"Protože jsem na rozdíl od Tebe asi trochu více tolerantní, držím palce všem kostkařům, v jejich koníčku, kterému se říká LEGO, které tvoří svým srdcem..."

Takže všem stavitelům, sběratelům i obdivovatelům, prostě si to užívejte ;)

mirek

#2073
Mám radost, že toto vlákno žije.
Děkuji všem, ať těm co se to nelíbí:
                                                                                                           peter, Ondrej,
                                                                         a těm, kterým se líbí :
                                                                                                           matka, LLLuky,milanv, Davroman, PatrikChrudim, Marty713.
..a nyní k jednotlivým otázkám:
Proč fórum spamuješ každou kravinou, kterou prezentuješ za úžasnou novinku?
Kravina...věc názoru...nebudu polemizovat. Ale nikde v mém příspěvku není zmínka o tom, že to prezentuji jako úžasnou novinku. To se mýlíš.
Z poslední doby např. obrácená polarita, číslovka 5000, x-tá noční fotka, atd, atd. ...
Obrácená polarita... pro někoho novinka, pro jiného, připomenutí starého zapomenutého řešení. Pro tebe jako profíka je to jasné.
Číslovka 5000... a proč ne? Nejen na Kostkách to žije. A na FB těch fotek dávám podstatně více a odpovídám na spoustu triviálních dotazů velmi rád, neb každý nemá takové znalosti jako ty.
X-tá noční fotka... pokud máš dobrý postřeh, neujde ti, že jedna je s metrem bez rafinerie, jiná kompletní se všemi stavbami a každá je trochu jiná, díky nočnímu nasvícení...a to nehledě na rozdílný rok pořízení fotky.

Staré pořekadlo říká: "potrefená husa se ozve.." Nejsem si vědom čím jsem se do tebe strefil, a vzhledem k mému věku a mojí tolerantnosti (viz Marty713) nechápu tvůj urážlivý postoj, vůči vláknu a tudíž i vůči mé osobě.

Peter, přeji ti klid na duši a mír v Tvém LEGO srdíčku.















MiP

Dle mého názoru, je vlákno "kolejiště na půdě" nejlepší na Kostkách, protože je v něm vidět, že celé dílo žije. S takovým zápalem, jako má Mirek, se člověk jen tak nesetká. Ano, je zde spousta zajímavých vláken, ale většinou to je jen výstřel do tmy, kdy autor prezentuje hotové dílo, sklidí ohlas a pak je ticho, dílo se dále nevyvíjí a vlákno časem zapadne. Nevím tu o nikom jiném, kdo se zde může v tomto Mirkovi rovnat (nebo mu dosáhnout alespoň ke kotníkům  ;)) a své dílo rozšiřuje již řadu let.
BTW, divím se, že se Mirek ještě nepustil do DCC ovládání svého kolejiště  >:D To by někteří asi nerozdýchali.  ;D
-------------------------------------------------------
MiP http://www.mipovo.cz - MiPova nabídka setů a dílů http://www.bricklink.com/store.asp?p=mip - BL shop MIPOVO

mirek


Anatyt

Ono ak mám byť úprimný,  na tomto fóre žije de facto už LEN toto vlákno. Za čo dík samozrejme Mirekovi.

mirek

#2077
Citace od: Anatyt kdy 01.02.2016, 15:20:49
Ono ak mám byť úprimný,  na tomto fóre žije de facto už LEN toto vlákno. Za čo dík samozrejme Mirekovi.

Abych byl i já upřímný, tak je tu spoustu krásných a žijících vláken. Občas fotky z nich dávám na FB pro přátele z celého světa, aby viděli co dokáží šikovné " české ručičky".
            https://www.facebook.com/groups/408940362494085/

Jako senior mám více času na časté prezentování výtvorů.
Proto všem přeji, aby se do takové situace v životě dostali a mohli si pak svého LEGO koníčka hýčkat, tak jak si to užívám já.

Ač senior, na setkání s Vámi AFOLy na výstavách vždy mládnu.
Děkuji Vám.

LLLuky

Tos napsal hezky Mirku, doufám, že tě taky někdy uvidím :) škoda, že na tomto fóru nejdou dávat ,,lajky"

mirek

Citace od: LLLuky kdy 01.02.2016, 16:43:09
Tos napsal hezky Mirku, doufám, že tě taky někdy uvidím :) škoda, že na tomto fóru nejdou dávat ,,lajky"

Škoda LLLuky. Kdyby se dávali, dal bych ti za tuto zprávu " Like". Takhle musím ze slušnosti dlouze okomentovat.

fanda

Mirku, nemusíš vůbec nikomu děkovat - naopak, MY bychom ti měli děkovat!

Stačí, když si budeš hlídat rychlost zvyšování počtu shlédnutí tohoto vlákna (když bude konstantní, tak děláš vše dobře).

Musím se přiznat, že když se dostanu k počítači a mám málo času, tak některá vlákna vůbec neotevřu. Ale to tvoje jsem nevynechal NIKDY!!!

A že se někdy objeví příspěvek, ze kterého se člověku chce zvracet (kromě toho aktuálního, jsem tu zažil podobný naposled, když umřel Havel), je přirozené.

Vždyť by to byla na světě nuda, kdybychom byli vždy všichni dokonalí a stejní - proto občas musí být někdo vychýlen špatnou náladou, problémy v rodině, nemocí, menstruačním cyklem (kupodivu od holek jsem tu nikdy hnusný příspěvek neviděl) a pod. Nic si z toho nedělej, ti lidé za to vlastně nemohou.

peki

#2081
Sice se zpožděním neb jsem nebyl on-line, ale přesto zareaguji na :
Citace od: peter kdy 31.01.2016, 13:12:39
Můžu se zeptat na jednu věc? Proč fórum spamuješ každou kravinou, kterou prezentuješ za úžasnou novinku? ::) Z poslední doby např. obrácená polarita, číslovka 5000, x-tá noční fotka, atd, atd. ...


Citace od: mirek kdy 01.02.2016, 11:30:10
....................Staré pořekadlo říká: "potrefená husa se ozve.." Nejsem si vědom čím jsem se do tebe strefil, a vzhledem k mému věku a mojí tolerantnosti (viz Marty713) nechápu tvůj urážlivý postoj, vůči vláknu a tudíž i vůči mé osobě.

Peter, přeji ti klid na duši a mír v Tvém LEGO srdíčku.

V první řadě jsem rád ( a věřím že to tak i nadále zůstane), že se zde nerozhořel žádný FLAME, který v minulosti končil nahlašováním příspěvků a následovala moderace.

V Mirkovo komentářích/obrázcích nevidím také žádné spamování. Od dob co je Mirek na FB, vkládá fotky pouze jako odkazy (kéž by se tak chovalo více uživatelů fóra = vkládat fotky pouze jako odkazy).

Pokud někdo porovnává stavbu MOC s budováním kolejiště,
Citace od: Ondrej kdy 31.01.2016, 20:46:37
............Bylo by přehlednější každý blok prezentovat po dokončení a nedávat sem každý postup po přidání pár dílů.

tak sebe říkám, že mne zajímá postup, rád se podívám právě na vývoj MOC/projektu . Fotku krásného finálního MOC také pochopitelně vždy ocením, ale jak jsem řekl vždy mne zajímá JAK je to udělané. Proto hltám (z důvodu inspirace) i ten stavební postup (viz tvůj Zetor, který bych si taky někdy chtěl třeba někdy postavit, ale pro mne /bohužel/ vidím pouze fotky hotového celku i na Flikru).

Na FB, který nepoužívám se podívám a Mirkovi likes (až zjistím jak se to dělá  :) ) přidám. Doufám že Mirek zase brzy přidá fotku nějaké "kraviny", která třeba někoho inspiruje nebo mu  zvedne náladu (ne tlak  >:D ).   
 

Aki

#2082
Nerad Mirkovi spemuji tohle vlákno, ale obecně musím říct, že mám také rád fotky, které dokumentují průběžnou stavbu. Lépe to pak s autorem prožívám, může se něčím poradit, je vidět do zákoutí co na hotovém MOCu vidět nejsou (a nemyslím jen střeva). Ostatně někdy jsou ty stavby tak velké, že i když je fotka kvalitní, tak z toho stejně moc nemám, jelikož tam nic podrobného vidět není.
Vzhledem k tomu že nejsem vláčkař, ani elektrikář, tak u tohoto vlákna tyto průběžné fotky neocením a dost často používám  tlačítko Označit jako přečtené". Rozumím ale tomu, že se najdou jiní, které nezajímá středověk a pro ně to je TO pravé. Krom toho čas od času se přeci jen juknu co kdyby se něco zajímavého objevilo - viz část se střelou, nebo metrem. To byly části, které se mi líbí.  ;) Stejně tak i já mám zde na Kostkách celá témata, která prostě vůbec nečtu, jelikož se tam prostě nemůže objevit nic co by mne zajímalo.
Trochu ale rozumím i Petrově flustraci. Sám jsem si tím před nějakým časem prošel a to nejsem, jako Petr, jedním ze dvou zakladatelů tohohle fóra. Možná mne štvaly jiné věci, ale časem jsem se s tím smířil a pak s úžasem zjistil, že se to mění. Že hnidopichové - a že jich tu bylo, nějak mizí, nebo se umravňují a že je tu obecně lepší atmosféra, než ještě před pár lety byla.  8) ;)
Věřím, že i Petra ta "blbá nálada" přejde a že si to tu nezprotiví, byla by škoda tak dobrého stavitele i fajn člověka.

tage

No a já jsem chtěl Mirka poprosit u některých věcí ještě o podrobnější návod ( například motorizace tramvaje  ;)

mirek

#2084
Citace od: tage kdy 02.02.2016, 16:39:46
No a já jsem chtěl Mirka poprosit u některých věcí ještě o podrobnější návod ( například motorizace tramvaje  ;)

...tak to je slovo do pranice... začíná se tu pracovat.  Rád ti nafotím postup. Nyní stavím tramvaj na zakázku pro Lipno 2016.

Nechci tím zlehčovat předchozí  obsáhlou konverzaci všech zúčastněných. Všem opravdu moc děkuji za podporu.
Vážím si všech Vašich připomínek i poznatků. DĚKUJI.


tage

Ano Mirku, jedná se o tu klasickou modrou tramvaj ze setu 8404. Někde sem ji u tebe viděl tady na foru motorizovanou. Mohl by si mi prosím, třeba i na PM, ať nespamujem, poslat jaké kostky je potřeba dokoupit k motorizaci včetně nějakého návodu. Myslím, že se tam rozšiřoval ten prostřední díl tramvaje. Díky za pomoc

milanv

Pán na Žlutém hradě

davroman

Citace od: tage kdy 02.02.2016, 22:56:05
Ano Mirku, jedná se o tu klasickou modrou tramvaj ze setu 8404. Někde sem ji u tebe viděl tady na foru motorizovanou. Mohl by si mi prosím, třeba i na PM, ať nespamujem, poslat jaké kostky je potřeba dokoupit k motorizaci včetně nějakého návodu. Myslím, že se tam rozšiřoval ten prostřední díl tramvaje. Díky za pomoc

9V motorizace:
http://www.moc-pages.com/moc.php/215499
PF motorizace (aplikováno na domácí MOC):
http://www.eurobricks.com/forum/index.php?showtopic=49624

PS: Mirku, promiň za odkazy na jiné zdroje.   ;)
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

Ondrej

Citace od: Davroman kdy 03.02.2016, 22:13:40
PS: Mirku, promiň za odkazy na jiné zdroje.   ;)

Jsem si říkal, že je tam málo lepení, barvení a řezání dílů  ;D

mirek

Citace od: Davroman kdy 03.02.2016, 22:13:40
9V motorizace:
PS: Mirku, promiň za odkazy na jiné zdroje.   ;)

V pohodě, rád se přiučím.

tage

Ty odkazy jsou pěkné, ale na 9V, já bych potřeboval na PF motor. Mirku prosím.

milanv

Vevnitř v tom vlákně je ukázaná i PF varianta - a je tam názorně vidět, jak bez Mirkových fíglů je potřeba několikanásobně víc místa (a tedy např. prodlužování vlaku) :)
Pán na Žlutém hradě

davroman

Přesně tak, ten druhý link odkazuje na PF variantu. Několika násobně víc místa je potřeba hlavně pro batery box. Pro jeho umístění stačí jen prodloužit prostřední modul. Takovou variantu máme doma, foto zde: http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=46153.msg211808#msg211808
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

davroman

Zde je odkaz na přehled motorizací tramvají 8404 a 60097, pod číslem 5) je PF motorizace včetně vyobrazení rozšíření prostředního modulu pro battery box a umístění PF přijímače do první části tramvaje.
http://resonante.net/mp3/music/lego-60097-tram-motorized-with-power-functions.html
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

PatrikChrudim

Citace od: milanv kdy 04.02.2016, 16:24:30
...je tam názorně vidět, jak bez Mirkových fíglů je potřeba několikanásobně víc místa (a tedy např. prodlužování vlaku) :)

Jsem rád, že to tu padlo, ono mnohdy je největší kouzlo, když ten vlak je krátký a i tak jezdí, než XY vagónů navíc jen kvůli power boxu, motoru...

mirek

Citace od: Ondrej kdy 03.02.2016, 22:34:24

Jsem si říkal, že je tam málo lepení, barvení a řezání dílů  ;D

Ani na mé tramvaji není nic řezáno, lepeno a barveno.

mirek

#2097
Pro tage:





ODKAZ NA LDD :

tage


Ondie