(Vlastní) Maci domky ;)

Založil Maci, 28.01.2005, 21:01:40

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Maci

Už skládám podstatně rychleji. Taky jsem si všimla, že u popisu použitých dílů jsou čísla souřadnicového systému. To dost pomáhá pro ověření jestli to mám dobře usazené. Taky jsem tam chtěla dát otočný dílky (Hinge brick) a spojit dvě plotny a pak s tím hýbat, asi tak jako na fotografii co přikládám. Ale to mi nešlo. Jinak na té fotce je vidět, jak to dopadá, když má lego maniak málo kostek 1xněco. O střeše ani nemluvím. ???

Maci

Další fotky.

PS: Pro Roba i ostatní. Klidně mi všichni tykejte.

Maci

A do třetice, teprve teď mě napadlo, že jsem se odchýlila od tématu a debata o MLCADu patří do jiné skupiny a tak se dodatečně omlouvám.

Rob

domky jsou fajn - teda pokud můžu posoudit na svém 640*480*256 displejíku.

jinak budu pokračovat v off-topic, protože MLCad  stejně vlastní board nemá.

s tím otáčením je na to drobnej fígl. nejdřív ulož kostky tam, kam je chceš mít, ale neotáčej je - tedy postav všechno v rovině. Potom můžeš, ale nemusíš dát vše, co chceš rotovat do jedné skupiny - zlepšuje to orientaci. To se dělá tak, že se kostky označí a klikne se na ikonku tuším panel viditelnosti je to - hned vedle takovýho ducha jsou tři kostky v kroužku.... (nemám tu MLCad)

Pak nastav vlastní střed otáčení - ideální je to do těch míst, kde je osa skutečného kloubu (pomocí ikony na panelu tuším transformací, ale to bych kecal - no myslím že to najdeš, (nejen) bublinovej help k programu je HODNĚ podrobnej. (vim to až příliš dobře)
a pak jen drž ctrl a kurzorové šipky a home a end rotují v osách...

P.S.  osvědčilo se mi změnit nastavení kroku, po kterém díly rotují - jemný nanějakých 6,125 nebo tak něco (360/počet zoubků na hinge plate/2)

Jinak vedle MLCad tutoriálu doporučuju hlavně český help, je tam toho snad víc než v tutoriálu a je kontextový.

napsal bych toho asi víc, ale zkušenost je taková že manuály a help stejně nikdo nečte.

hezký víkend
Rob

Jindroush

Maci, mohla bys odstranit ten první nudloidní obrázek a poslat ho znovu, zmenšený na šířku 800 pixelů? Takhle to docela rozhodí celej layout a nejsou vidět čudlíky apod. Dík.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Maci

CitaceMaci, mohla bys odstranit ten první nudloidní obrázek a poslat ho znovu, zmenšený na šířku 800 pixelů?
Omlouvám se za rozměry obrázku, jsem holt zelenáč. Navíc v euforii z konečně kvalitního připojení. Už je to snad dobré.

Citaces tím otáčením je na to drobnej fígl
Rotaci jsem zvládla ;D, až to "veledílo" dostavím tak to sem pošlu. Moc dík za radu, návod opravdu vždycky čtu, až když všechno selže. :-[
Trochu mi vadí, že MLCAD nemá zatím Undo (krok zpět). Řeším to tak, že než jdu dělat nějaké vážnější kroky tak si to celé uložím. Než jsem si na to zvykla, tak jsem asi desetkrát začínala prakticky odznovu.