(Vlastní) Vozidla MHD

Založil KLF, 15.01.2005, 16:47:35

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

KLF

Ja posielam obrazky tramvaje Tatra CKD T2, ktora bola rozsirena v byvalej CSSR. Je to len karoseria, interiery som zatial nerobil.
Terminated.

Micho

Veľmi pekné a realistické riešenie. Ako vláčikára má celkom zaujalo. Je možné, že sa ho pokúsim v budúcnosti zrealizovať. Metro ani električky ešte nemáme.

KLF

Este pridam par vozidiel MHD, ale postupne. ;) Ale najvacsi problem tam je pri realizacii s tymi svetlozltymi dielmi. Mam tu rozrobeny aj trolejbus Skoda 14tr, zverejnim ho tiez, ale ked som si prechadzal dostupnost dielov v tej svetlozltej farbe, tak som s hruozou zistil, ako malo dielov v tej farbe je. ;( Budem to musiet este nejak vyriesit. A nahrada za bezovu farbu mi nepripada moc dobra... ;/
Terminated.

Micho

Máš pravdu s tou svetložltou. Vedľa mňa sa hrá starší syn (Tomi - 12r.) a prvá jeho poznámka bola: Tati perfektné, ale nemáme takúto farbu. Tak to skúsime s bielou resp. s klasickou žltou. V Košiciach, kěď renovovali niektoré električky, tak som mal pocit, že je to skoro biela farba.

KLF

Vies co, skusal som to aj s bielou, ale... nebolo to ono. ;/ Je pravda, ze tu mam modely vo farbach bratislavskeho Dopravenho podniku, ale myslim, ze pri tychto konkretnych vozidlach je fakt treba tie svetlozlte. No vidim, ze Tvojmu synovi sa pacila elektricka, tak asi Ti sem hned poslem aj pre neho iste znamejsi model - najrozsirenejsiu elektricku na svete vobec (!) (poctom vyrobenych kusov) - Tatra CKD T3. Zrenderujem a poslem sem... Potom pridu elektricka K2, Trolejbusy Skoda 14Tr nulta seria, Skoda 14Tr posledna seria, Skoda 15Tr, Skoda T11 a pikoskou bude iste podla mna NAJVYDARENEJSI model - Skoda 9Tr (ZREALIZOVATELNY!) a Skoda 10Tr. Nasledne tu hodim rendery autobusov Karosa a Ikarus.
Terminated.

Micho

Vidím, že si fachman na rendery. Já som práve nejaký soft stiahol, skúsim sa naň zajtra pozrieť.
Na Tvoje výtvory sa úrimne teším.

KLF

Vobec nie som fachmat na rendery. Ked som videl ako renderuju manici, ze obrazok nevies rozoznat od fotky... To je render ! Ja sa s tym skoro vobec nehram... dam 3 osvetlenia, nastavim kameru a je. Hlavne aby bol obrazok. No... tu je ta dalsia elektricka - typ T3. Je to zrealizovatelne, ma to elektricke podvozky, len som tomu este nespravil interier, ako ziadnemu modelu. Dost som rozmyslal, ako spravit tie sikme casti, ale... Proste nie som s tym este spokojny.

Terminated.

Micho

Ide o celkový dojem. A ten je pre nás úplne postačujúci a veľmi názorný. Hneď si viem predstaviť ako by to vyzeralo po postavení. Proste super.

gruzinec

Citace od: Micho kdy 16.01.2005, 19:23:12
Ide o celkový dojem. A ten je pre nás úplne postačujúci a veľmi názorný. Hneď si viem predstaviť ako by to vyzeralo po postavení. Proste super.

No panove, tadruha trambaj vypada suprove, sice se obavam ze by vam v zatackach lehce vykolejila. zkusil bych ji postavit, ale mam bohuzel jen jedno to celni sklo :((( No tak nic

Micho

Je síce dosť dlhá a koľajivo v Legu má relatívne malý polomer vzhľadom na svoju veľkosť. Podvozky sú ale otočné, takže by to mala zniesť. Videl som už na pár obrázkoch veľmi dlhé vagóniky a zrejme fungujú aj keď problematické môže byť hlavne vzájomé uržanie spojenia. Pokiaľ táto tramvaj bude jazdiť sama , nemôže mať podľa mňa väčší problém.

Ešte poznámka: Vzhľadom na umiestnenie podvozkov predná a zadná časť majú dosť veľký presah, takže v zákrutach potrebuje väčší priestor - pozor na budovy a pod.

Micho

Pozrel som do archívu - z jednej výstavy (Beaverton júl 2002)- nejaké takéto problémy by to mohlo mať.