Kam s tím? (skladování)

Založil Jindroush, 06.07.2004, 15:06:27

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

Chairudo

Já svých asi 160 kilo Lega skladuji v banánových krabicích ;D když máte třeba 15 kilo basic bricks nebo plates ve stejné barvě tak to ani jinak nejde  ;D
Na ostatní pár kilové hromádky stejných barev jsem si z práce přinesl betelné krabice na A4 papír a na ukládání drobnějších hromádek vytříděných dílků jsem zvolil taktiku sežrat co nejvíc zmrzliny a nacpat to do plastových krabiček po zmrzlině ;D
Časem asi ale taky budu muset nějakou tu skříňku s kastlíky pořešit :)
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Frco


Faantoom

máme doma konečně to co jsem dlouho sháněl.. dnes jsem to objevil u nás v Kauflandu.. Ale měli poslední 2ks...
http://www.kaufland.cz/Home/01_Aktualni_nabidka/009_Pristi_tyden/index.jsp#top

hledejte - ´´Skříň s 5 zásuvkami´´

Matošo

oni tomuhle hnusu říkají skříň ??

nicméně na skladování to vypadá docela funkčně.

Chairudo

Včera jsem objevil u nás v Hornbachu tyhle plastové krabice
60x40x30 - 200,-
60x40x20 - 160,-
a další menší rozměry na menší hromádky za docela rozumné ceny.
Asi to testnu, jeto stejně velké a určitě estetičnější než banánové krabice  ;D
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr


Darth

#216
Včera jsem věnoval většinu dne třídění Lega, bohužel jsem zjistil, že sáčky jsou na jednotlivé druhy Lega moc velké (zase tolik ho nemám, cca 10kg ne-setů) a velice špatně se s nimi pracuje (když chce člověk stavět nebo něco potřebuje najít). Proto jsem začal zvažovat něco pevnějšího na skladování, ale aby to mělo i přihrádky na jemnější roztřídění (zatím jsem roztřídil jen nahrubo, podle barev a pak plates, bricks, slopes, technic a ostatní). Také jsem se rozhodl zredukovat sbírku minifigů a rozporcovat je a k tomu jsem potřeboval také krabičku s přihrádkama.

Koukal jsem na Aukru, ale nic dostatečně skladného, ale zároveň prostorného, stohovatelného jsem nenašel - prostě nic podle mých představ - navíc na Aukru si to člověk neosahá, má jen určitou představu z fotky.

Dnes jsem náhodou zabrousil do Alberta (bývalé Hypernovy) a nakoukl do koutku, kde bývá nářadí, věci k autům a podobně. A tam jsem našel to co jsem hledal. Boxy velikosti 15x20 cm a boxy velikosti 20x30cm s přihrádkami na různé šroubky, hřebíky.

Menší je ideální na barvy kostek, kterých mám málo (hnědá, žlutá, zelená, bílá), těch větších boxů budu muset využít víc kusů na častější barvy (šedá, dk šedá, červená - nakupoval jsem hlavně s představou stavby MOCu Venatora). Pro mé potřeby ideální, maximálně šetří místo (využitý celý prostor, žádné zkosené stěny), dají se dobře stackovat i v menším prostoru (krabice v úložném prostoru postele), zároveň se nic nepomíchá, protože horní plastový kryt doléhá na přepážky.

Nejlepší byla cena - malé krabičky 35 Kč, velké 95 Kč. A účtenka říkala 16x Organizér, takže půjde do firmy jako kancelářské potřeby. V Albertu v Kunovicích jsem vybral, co tam bylo, ale možná někde ještě budou. Výrobce je PPH Patrol Group (Polsko, pro Patrol ČR, Havířov), název je Organizér 200 nebo 300.

Malá krabička
http://i57.photobucket.com/albums/g235/PeterKoudy/DSC02750.jpg

Velká krabička
http://i57.photobucket.com/albums/g235/PeterKoudy/DSC02751.jpg

Třeba se to někomu bude hodit.

davroman

#217
Já používám tyto boxy z Ikea: http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/80100029/. Cena 99,-Kč, kdysi byly i v bílé za 79,-Kč.

Jsou rozděleny na 3 větší části, ale dají se ještě rozdělit na celkem 9 menších přiloženými přihrádkami. Pravdou ale je, že jsem ty přihrádky musel v rozích "zakápnout" tavnou pistolí, aby perfektně držely. Velikostně jsou pro naše účely tak akorát. Máme jich doma už asi 12 (+ dříve zmiňované boxy na standardní Bricks a větší Plates), původně jsme je používali s víky, ale to zabíralo prostor při stavění. Nyní je kluci mají ve skříňce na výsuvných pojezdech - vždy 3 na jedné polici.

Pokud vzpomenu a bude čas, udělám večer fotku (-y).
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

Darth

Chtěl bych dodat, že dnes jsem byl v Albertu (viz. ob příspěvek nahoru) a výše představené boxy jsou v akci velký za 65 Kč (slevněno z 95Kč) a malý za 29 Kč (slevněno z 35 Kč). Tak jsem si hned ještě 11 velkých a 9 malých přikoupil.

Systematik

#219
Dostal jsem k narozeninám (koupeno v TESCO Extra v Avion Shopping Parku v Brně, cenu pochopitelně nevím).
A vejde se akorát deset minifigů.

davroman

#220
Tak jsem se konečně dostal k nafocení boxů z Ikea.

Jak jsem psal, používám je bez vrchních víček, položená na výsuvných policích ve skříňce se zašupovacími dveřmi (ochrana před prachem), odkud se dají jednoduše vyndat. Na každé polici je vpředu a vzadu nalepena těsnící páska do oken Tesamoll, která zabrání nechtěnému vypadnutí šuplíku při rychlém pohybu. Nad nimi jsou pak vidět i šuplíky od firmy OKT z Polska (psal jsem o nich dříve).

PS: Nekamenujte mě za umístění skříňky s díly, jinde bohužel nezbylo místo. Celý dětský pokoj prošel v prosinci kvůli Legu proměnou - z jedné standardní patrové postele se staly dvě vyvýšené, pod kterými je umístěno malé městečko Lega (cca 3x2,5m), přibyla větší skříňka na nožičkách na zrovna nepoužívané modely, pod kterou vedou koleje. Rozmístění staveb je plně v kompetenci synů (7 a 12let) a vydrží cca necelý měsíc - pak zase kompletně přestavují a vyměňují stavby a modely. Já je jen zásobuji dílky či sety, občas i radou.  ;D 
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

Systematik

Citace od: Davroman kdy 20.02.2012, 15:16:31
Tak jsem se konečně dostal ...
Pěkná práce, pane!  :D

Micho

Pekne a dobre využitá izba, tie poschodové postele sú výborné riešenie. Decká majú miesto na hranie a učia sa ja šplhať.   8)

mirek

Také chválím a dodávám, že kluci mají cit pro rozmístění staveb a kolejí v prostoru.
PALEC NAHORU !

davroman

Díky za pozitivní reakce, obvzláště ta od Lego Guru ze sekce Train potěšila.   :D
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

nerow

Nevíte o nějaké firmě, co by vyráběla prosklené vitríny ze všech čtyř stran s odjímatelným vrškem? Něco na způsob, co mívají v muzeích. Jednu takovou bych si rád pořídil na MOCy.

Ulrich14

Myslím, že to udělá každý sklenář, a hlavně ti udělá i rozměr, jaký potřebuješ.

killco

Máš na mysli akvárium?? ;D

MiHo

Citace od: killco kdy 19.03.2012, 21:00:08
Máš na mysli akvárium?? ;D
Možná by takové starší akvárium co protéká mohlo vyjít docela levně.  :D

Darth

#229
Protože jsem teď poněkud navýšil počet figů s poměrně zdařilými potisky (orky, ale i stormtroopery) a poněkud mám strach, aby se při skladování a manipulací potisky nesedřely, začal jsem pátrat, kde se dají koupit takové ty mini zipové sáčky, které by byly akorát na figa.

Nakonec jsem našel firmu Secupack, která je má v nabídce. Příjemně mě překvapila cena. Pakl 100 kousků sáčků 40x60 mm vyjde na 6Kč (včetně DPH) (těch jsem vzal celkem 10, 1000 sáčků vydrží celkem dlouho) a na figa jsou akorát. Kdo chce trochu rezervu na větší figy, tak 100 kousků sáčků 50x70mm vyjde na 9,6 Kč, atd. s velikostí se ceny stupňují. Zásobil jsem se na roky a vyšlo mě to celkem na dvě stovky. Osobní odběr firma nabízí v Brně, ale i v dalších městech, nebo za kilo poštovného.

Pokud by se to někomu hodilo, tady je odkaz na jejich e-shop:
http://www.top-obaly.cz/uzaviratelne-zip-sacky-40x60mm/d-71945/

honzicek22

ZIP sáčky se dají pořídit v kancelářském velkoskladu v každém trochu větším městě. Třeba u nás v Ostravě mám cestou do práce dvě firmy, které je nabízejí. Dá se tak ušetřit za poštovné, které je mnohdy větší než cena samotných sáčků. Pokud ovšem nekupujete sáčky 30 x 40 na velké sety  ;D

Darth

#231
Citace od: honzicek22 kdy 22.03.2012, 18:52:37
ZIP sáčky se dají pořídit v kancelářském velkoskladu v každém trochu větším městě. Třeba u nás v Ostravě mám cestou do práce dvě firmy, které je nabízejí. Dá se tak ušetřit za poštovné, které je mnohdy větší než cena samotných sáčků. Pokud ovšem nekupujete sáčky 30 x 40 na velké sety  ;D

V kancelářském velkoskladu jsem v žádném nikdy nebyl a v normálních prodejnách nebo Makru tyto sáčky nevedou. Jsou dost nepraktické (k čemu vůbec jsou?), takže bych řekl, že ani ve velkoskladech těch mrňavých moc mít nebudou. Ten odkaz je asi výrobce, má je skladem a umožňuje bezplatné převzetí kromě Brna i v Praze a Ostravě.

Osobně jsem netušil, kde se taková věc dá koupit (podobně jako bublinková fólie, než jsem našel  prodejnu, která je vedla) a tak mě jak možnost objednat si odkudkoli, tak cena, docela nadchly - a proto jsem se rozhodl se tady o to podělit, kdyby se to hodilo i ostatním. Cena poštovného je oproti ceně sáčků docela brutální, ale pro ty co nebydlí ve velkém městě je to levnější, než pro to jet kdovíkam a hledat pobočku.

QuiGon

#232
Máme velkosklad s obalovými materiály, takže jako AFOLovi se mi to docela hodí. S těmito věcmi jsem ve styku každý den. Internetový obchod nemáme, protože jsme usoudili, že by to pro nás v tuto dobu nebylo výhodné. Kdybyste chtěli něco konkrétního a nechtěli platit velké poštovné, můžeme se domluvit.

Matošo

#233
Darth: Píšeš, že jsi se zásobil na roky, ale já stejnou porci pytlíků jako máš na fotce, objednávám u Secupacku co 4-6 měsíců už asi 3 roky...  >:D

Jinak je to dobrá věc, mám v tom kde co - táta třeba do těch pytlíků dává šroubky, sestra korálky...
A když jedu na kolo a hrozí déšť, tak si do jednoho dávám i mobil.

Darth

#234
Citace od: Matošo kdy 28.03.2012, 22:46:30
Darth: Píšeš, že jsi se zásobil na roky, ale já stejnou porci pytlíků jako máš na fotce, objednávám u Secupacku co 4-6 měsíců už asi 3 roky...  >:D

Jinak je to dobrá věc, mám v tom kde co - táta třeba do těch pytlíků dává šroubky, sestra korálky...
A když jedu na kolo a hrozí déšť, tak si do jednoho dávám i mobil.

Tak mám 1000 těch malých 4x6 sáčků plus asi 600 těch větších (5x7) a několik stovek ještě větších - zatím mám využití jen na cca 250 těch malých - asi 100 jsem spotřeboval na fantasy figy (orky, trpaslíky, rytíře), 150 na SW figy (Stormtroopery, Snowtroopery, Blackhole Stormtroopery, piloty a další imperiály). No a tím jsem skončil, setů se spíš zbavuju a UCSka žádné figy většinou nemají. Figové nakoupení mimo sety se vlezou do pěti desítek. Takže pořád jsem stovky sáčků v plusu a v blízké budoucnosti pro ně použití mít nebudu, vydrží mi tedy roky ;D . Asi máš větší obrat kostek, figů a tedy i spotřebu sáčků.

Darth

Chtěl bych se zeptat, jestli někdo nevíte, kde by se dalo sehnat toto:
http://farm7.staticflickr.com/6151/6161731161_ecdb9d87a6_b.jpg

Všechny e-shopy mají skladem jen šeredný box na figy z tvrdého papíru s madlem na přenášení, které je mi k ničemu - raději bych tuto verzi (viz. odkaz), která má vzadu i možnost zavěšení a hlavně stackovatelnost. Stavět z Lega se mi to nechce, navíc bych rád, aby to mělo vepředu sklo, aby se na figy neprášilo.

Případně něco podobného, co se dá sehnat v našich končinách - něco jako toto:
http://img.photobucket.com/albums/v440/Quincyrobinson/photo2.jpg

nebo toto
http://img5.imageshack.us/img5/3654/photocopy3.jpg

Cavelon


Darth


Vasyk

Citace od: Darth kdy 15.04.2012, 21:20:29
Chtěl bych se zeptat, jestli někdo nevíte, kde by se dalo sehnat toto:
http://farm7.staticflickr.com/6151/6161731161_ecdb9d87a6_b.jpg

Všechny e-shopy mají skladem jen šeredný box na figy z tvrdého papíru s madlem na přenášení, které je mi k ničemu - raději bych tuto verzi (viz. odkaz), která má vzadu i možnost zavěšení a hlavně stackovatelnost. Stavět z Lega se mi to nechce, navíc bych rád, aby to mělo vepředu sklo, aby se na figy neprášilo.

Případně něco podobného, co se dá sehnat v našich končinách - něco jako toto:
http://img.photobucket.com/albums/v440/Quincyrobinson/photo2.jpg

nebo toto
http://img5.imageshack.us/img5/3654/photocopy3.jpg

V Německu jsem to viděl v Toys R Us. Pokud by jsi chtěl, mohu přivézt když na to narazím. Ceny ale nic moc, tuším okolo 15 a 30 eury.

Matošo

Neznáte někdo kde se dá za rozumné peníze (klidně i cizina) sehnat pořadače od firmy Stanley ?
Konkrétně myslím pořadačse 23 přihrádkami 1-92-890

Mají ho akorát v Bauhausu za 150,- Kč což je podle mě docela mnógo. V Německu jsem ho bohužel našel akorát od 6,50€ více což je stejná cena a ještě s velkým poštovným...

Nebo nějakou alternativu ?
Našel jsem akorát od firmy Keter jenže jejich "Organizer 11" a "Organizer 14" se na jejich stránkách objednat nedá a jinde jsem ho nenašel...

Nejsem schopen nic takového zdárně najít.
Díky