Crane Truck 8431

Založil eNTy, 19.04.2005, 21:35:18

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

eNTy

Ac je chlubeni oskliva vec, neda mi to. Juknete (http://nikola.tiberia.cz/folder.aspx?Path=Others%2fLego%2fCrane+Truck) co jsem poridil za 70 Euro na bricklinku. Komplet novy nerozbaleny. Musim rict, ze tyhle klasicke technic stavebnice pro mne maji mnohem vetsi kouzlo, nez ty nove uhlazene (a podle mne mnohem mene univerzalni).

Colonel32

ja vim, starej technik, to bylo neco... kdysi jsem u jedech znamejch videl tohle:http://guide.lugnet.com/set/8868 a moc jsem to chtel, zel, nikdy nedostal

Micho

V Technik som síce amatér (práve začínam po vláčikoch prichádzať s chlapcami na kúzla prevodov a koliesok), ale tiež mám taký pocit, že tie novšie Technik sú také nejaké "ujetý a nereálne". Tie klasické strašie sety mi pripadajú také reálnejšie a použiteľnešie.

A čo sa mne na tom veľmi páči, že pomáhajú deckám objasniť mnohé reálne princípy fungovania strojov a áut v praxi. Otázky typu - Tati, toto tak fakt funguje? - ma vždy a stále presviedčajú, že to je správna voľba. Proste super.

Jindroush

Jojo, tohle furt nemám (ale věřím, že bych to složil z dílů)...
Ale už se těším na ten novej 8421 jeřáb. Není sice čudlovej, ale aspoň trochu čudlovej je a bude _velkej_ a motorizovanej a se spoustou funkcí...

Jinak o drobnostech jako 8880, 8448, 8479 nebo 8480 asi nemá smysl se moc rozepisovat  ;)
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Magesan

Tak to ja se taky pochlubim, podarilo se mi koupit od nekoho z Prahy uplne novy nerozbaleny 8431 za 2100. Ten clovek do toho asi kdysi ulozil penize, ze to casem stoupne na cene, ale uz ho podle me prestalo bavit cekat a tak to ted prodava asi za nakupni ceny.
Kazdopadne je to nadhera, jeste jsem neotevrel pytlicky, ale vypada to skvele.

A 8480 jsem koupil taky tusim za 2000 od jednoho kluka, co by ted radeji nejaky auto nez lego :)

Novy bezcudlovy technici se mi nelibej, nevim, jak z toho stavet, clovek potrebuje 200 cernejch spojovacku, aby slozil jen podvozek, vypada to divne, minifiga na to neposadite, proste divna, divna vec.

A jeste posledni, ted se mi podarilo vyhrat na Ebay toto :)

Magesan

A doporucuji stahnout si z brickshelf navod na 8460, je tam navic i 'motorizace' :)

eNTy

Citace od: Magesan kdy 19.04.2005, 23:04:27
A doporucuji stahnout si z brickshelf navod na 8460, je tam navic i 'motorizace' :)

Diky za tip, ted uz jen nekde sehnat vyhodne motory...

Magesan

#7
Jo a zajimave je, ze pouzili stary navod, akorat je tam vzdy skrtnuto pouziti nejakeho stareho dilku, co se uz nevyrabi a je tam prikresleno pouziti noveho, ktery ho nahrazuje.

Tak jsem se rozhod, ze to postavim z tech starych, i kdyz zmena je to opravdu nepatrna a mozna dokonce i k lepsimu :)

2x   => 
a tak..

otaznik

Já mám naštěstí 8431 i 8868, oba jsou to skvělé sety.

Ale stejně se jako Jindroush zase těším na ten nový jeřáb, to zas bude peněženka brečet.  ;)

chadzi

tyjo magesan 14,5 kila naraz sem jeste nebral, uff uff uff

Zajimalo by me jak velkej bude ten balik a co postovny (tipuju aspon 50 EUR)....

Magesan

#10
No, rekl jsem si, ze je lepsi kupovat vzdy vetsi baliky, sice tam bude urcite hromada kostek chybet, ale v tom mnozstvi se taky skryva urcite kouzlo.
Takze jsem uz takhle koupil 8,5kg technic only (na pul se spoluzakem), cili jsem ziskal asi 3kg zlutejch technik kostek. Kdyz to pridam ke zlutejm technic setum, co uz mam, postavit se da opravdu docela dost. A modely pak nejsou "flekaty" :)
A minuly tyden jsem bral 9,5 kg vsehochut i bez navodu. Neco se z toho postavit da, za 70EUR mi to prijde lepsi nez kupovat v obchode 1000 kostek za 600. Akorat v tom bylo neco malo Dupla (asi 15-20kostek), ale i tak myslim, ze se to vyplatilo a udelalo mi to radost, o to jde asi v prvni rade :)
Prislo to v krabici asi 1,5x vetsi nez je krabice od bananu :)

Postovny u tohohle je asi 35 eur, predtim bylo 22 a jednou 28.

eNTy

Neni ani uplne spatny kupovat konkretni pouzity veci na kusy. Ted jsem koupil neco pres 1000 peclive vybranych Technic kousku u http://www.bricklink.com/store.asp?p=bschdie za asi 60 Euro. Ceny jsou celkem prijemne, 20 centu za klasickou technic 1x16, 1x2 za necele 2 centy.