roboDNA Dashboard Designer 2007

Založil Pepan, 18.07.2007, 14:47:44

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Pepan

Zdar všem majitelům Mindstorms NXT  :)

Kdysi se tu někdo ptal na možnost ovládat NXT přímo (bez programování). Pomocí origoš softwaru to nejde, něco samozřejmě umí Bricx Command Center, ale podařilo se mi najít program, který je v tom přeborník  :)
Naleznete ho na stránkách http://robodna.com kde zdarma získáte Trial verzi. Ta neumožňuje uložit změny, takže je musíte vždy provést znovu, nebo využít základního nastavení (funguje bez problémů). Plnou verzi se mi zatím nepodařilo získat, protože na moji žádost mi zatím nepřišla odpověď. Každopádně i Trial verze je velmi užitečná. 

Instalace proběhla bez problémů, ale musíte mít v počítači nainstalován .Net 2.0 Framework. Pokud ho nemáte, instalátor programu vám sám nabídne jeho stažení ze stránek Microsoftu. Po spuštění se hned objeví pěkně vypadající přístrojová deska, kterou později využijete k řízení svého robota. Podrobný návod jak s celým programem zacházet najdete rovněž na http://robodna.com. Přístrojovou desku můžete libovolně upravovat, přidávat nebo odebírat jednotlivé ovladače a "ciferníky". Ale jak už jsem psal výše, uložit si ji můžete jen v plné verzi.

Jako asi nejzajímavější funkce programu mi přišlo řízení robota pomocí joysticku nebo podobného zařízení, které připojíte k počítači. Osobně jsem použil herní konzoli od Logitechu a se správným nastavením programu jsou reakce okamžité. Takže s robotem si můžete libovolně jezdit po pokoji. Člověk si docela vyhraje...   

V příloze je Print Screen z programu. Děkuji za pozornost a doufám, že se to někomu bude hodit  8)

PS: Tak plnou verzi už mám, ale je to zatím jen Beta, tak se uvidí, co vykoumají nového  :)

Jindroush

Nějak jsem z toho nepobral kudy data lezou? Po drátu nebo modrozubem?
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Pepan

Citace od: Jindroush kdy 18.07.2007, 14:56:09
Nějak jsem z toho nepobral kudy data lezou? Po drátu nebo modrozubem?

Bluetooth, přes drát by to bylo asi trošku na houby  ;D

expertik

Pepan, takéto príspevky si zasluhujú medajlu ;-)
Ďakujem(e)

Honza D.

Shromáždil jsem nějaké odkazy k NXT na svých stránkách (dole; a neberte to prosím jako reklamu na ty součástky co nabízím nahoře). Snad by vám mohly být užitečné, i když nejsou pořádně popsané.
Mimojiné je tam i odkaz na Team Hassenplug, kde je seznam všech možných NXT Remote Controllerů (i roboDNA).
Já sám jsem používal OnBrick, ze kterého jsem vybrakoval C# třídy a používal je ve vlastních pokusných programech. Funguje to dobře, je to jednoduché a zdarma.
Nabízím jednotlivé kostky (základní, střechy, technic, elektro, pneu, vlaky) i stavebnice; seznam najdete na kostky.malozvlkahostiny.net. Vše je nové, nepoužité.

Pepan

Citace od: expertik kdy 18.07.2007, 18:15:08
Pepan, takéto príspevky si zasluhujú medajlu ;-)
Ďakujem(e)

Děkuji za pochvalu  ;D ale nic se nemá přehánět, leze to do hlavy  :)
Jinak děkuji i Honzovi D., protože jsem se díky jeho odkazům dozvěděl, co je nového  :)