Moje Star Wars sbírka

Založil mvobornik, 11.07.2016, 23:13:38

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

mvobornik

Zdravím všechny sběratele Star Wars. Jsem fanda původních setů star wars, takže očekávejte kousky převážně z roku 1999-2004 :) Sety budu přidávat postupně a vždy k nim něco krátce napíšu, ohodnotím minifigurky a samotný set a trošku porovnám s originálem. Budu rád za jakýkoliv ohlas či vaše vlastní hodnocení na stupnici od 1 do 10.

set 7130 snowspeeder :
3 minifigové Luke, Dak a Rebel Soldier
rok vydání : 1999
pořizovací cena : cca 540 kč.
hodnocení setu : 7/10
hodnocení minifigu :
5/10

Krásný set a ještě krásnější provedení snowspeederu. Solidní zastoupení 3 minifigurek. Kousek který by neměl chybět v žádné sbírce fanoušků star wars !

mvobornik

#1
set 7110 landspeeder
minifigové Luke a Ben
rok vydání : 1999
pořizovací cena : cca 250 kč
hodnocení setu : 4/10
hodnocení minifigu : 7/10


Méňě povedený set než snowspeeder hlavně díky řešení barev. Naopak skvělé zastoupení minifigů Luka a Bena. Tato verze starého Obi-wana se vyskytuje už pouze v setu Mos Eisley Cantina.

mvobornik

#2
set 7104 desert skiff
minifigové Luke a Han
rok vydání : 2000
pořizovací cena : cca 250 kč
hodnocení setu : 4/10
hodnocení minifigu : 5/10


Tento set se originálu až tak nepodobá hlavně díky příliš hranatému provedení. Také je docela malý , vejdou se tam 2 figurky. Ale opět krásné zastoupení figurek Luka a Hana.

AFOL

La sante des hommes www.viagrasansordonnancefr.com patients en France

mvobornik

#4
set 7128 speeder bikes
minifigové Luke a 2x stormtrooper
rok vydání : 1999
pořizovací cena : cca 300 kč
hodnocení setu : 6/10
hodnocení minifigu : 6/10


Krásný set z hlediska figurky Luka, který se již v této verzi v žádném jiném setu nevyskytuje. Skvěle zpracovaná je i verze biku, předek by mohl být více zaoblený (novější verze už je tak řešena) a řídítka mohla být vyřešena lépe, stejně tak se stromem v pozadí se dalo více vyhrát, ale berme to tak že jde hlaně o figurky. Jinak se jedná o povedený set.


mvobornik

#5
set 7103 Jedi duel
minifigové Dooku a Yoda
rok vydání : 2002
pořizovací cena : cca 300 kč
hodnocení setu : 2/10
hodnocení minifigu : 9/10


Tento set je jeden z mých nejoblíbenějších a to z hlediska minifigů ! Zastoupení figurek Dookua a Yody je prostě fascinující. Dooku se už v této verzi v žádném jiném setu nevyskytuje a neměl by chybět v žádné sbírce fanouška star wars. Yodu sice není tak těžké sehnat, ale z finančního hlediska si budete muset připlatit ať už za set 4502 X-wing Fighter a nebo 7260 Wookiee Catamaran. Jsem opravdu rád za tento set a za 2 skvělé minifigy.
Co je ale o dost horší je provedení kluzáku který se vůbec ale vůbec nepovedl. Počínaje barvou, kde jsem čekal alespoň náznaky hnědé a šedé až po celkový tvar kluzáku. Kluzák je příliš dlouhý, je tam přidán nějaký útvar za sedačkou který tam vůbec nepatří. Mohl být naopak přidán zaměřovák, který by se dal jednoduše vyřešit. Ta druhá část která má symbolizovat nějaký bordel či co je tam také navíc a docela zbytečná.

veron

Pěkná sbírka. Máš ty sety ještě z dětství?

mvobornik

Dříve jsem měl nějaké SW sety, ale pak jsem udělal obrovskou chybu a před lety jsem prodal celou sbírku. Teď se je snažím pokupovat zpátky.
PS : očekávejte v průběhu víkendu a pondělí nové sety, prozradím o které se jedná : 7146 TIE Fighter, 7140 X-wing fighter a 7141 Naboo starfighter

mvobornik

#8
set 7146 TIE fighter
minifigové TIE pilot a stormtrooper
rok vydání : 2001
pořizovací cena : cca 600 kč
hodnocení setu : 7/10
hodnocení minifigu : 2/10


Opět jak jinaž než vydařený set který by neměl chybět v žádné sbírce SW a to hlavně fandů impéria ! Set se velmi podobá originálu, možná bych volil méně modré barvy. Kokpit by mohl působit více kulatěji a spoje mezi lodí a křídly více mohuntně. Líbí se mi provedení stavby křídel a celkového tvaru lodě, který je typický pro star wars. Bonus je i stojan na loď který není odfláknutý, naopak je velmi detailně propracovaný. Minifigové TIE pilot a stormtrooper se asi nedají srovnávat s Yodou nebo sithama, ale rozhodně neurazí a hodí se do sbírky. Tento set je vůbec mojí první lodí impéria.
edit : na fotce chybí vyfocený stormtrooper.

mvobornik

#9
set 7141 Naboo fighter
minifigové Anakin, R2-D2 a 2x droid
rok vydání : 1999
pořizovací cena : cca 600 kč
hodnocení setu : 8/10
hodnocení minifigu : 5/10


Tak tohle je naprostá bomba ! Asi jeden z nejvíce vydařených setů začátků star wars z roku 1999. Set se naprosto podobá originálu. Na stíhačkách naboo nebylo příliš mnoho detailů, naopak uchvátila nádherným tvarem který se přesně podařilo okopírovat. Volil bych snad jen více šedé barvy na motorech u křídel. Minifigové už takovou parádou nejsou, ale ti nebyli důvodem pořízení tohoto setu.

Futurion

To je trochu silná mluva napsat, že set 7146 je vydařený :) Ok, je starý, ale i tak je to naprostá fušařina. Do dnes nechápu kde přišli k té šílené modré barvě.

mvobornik

Máš asi pravdu, možná jsem ho přechválil a nechal se unést, ale na druhou stranu na tu dobu a možnosti si myslím že je poměrně povedený. Teď s novým TIE se to srovnávat asi nedá. Jak jsem už psal, já jsem fanda hlavně těch setů z let 1999-2004 a to je vlastně celá má sbírka, jsou to takové rarity a je tam minimum těch nepovedených či horších setů. Někde je skvělý set a horší minifigy, některé sety zase se vyplatí pořídit jen pro minifigy.
Jak jsem psal, hodnocení je individuální a každý ho může brát jinak, rád si přečtu i názory ostatních a třeba jejich hodnocení :)

mvobornik

#12
set 7140 X-wing fighter
minifigové Luke Skwalker, R2-D2, Pilot, Mechanik
rok vydání : 1999
pořizovací cena : cca 900 kč
hodnocení setu : 8/10
hodnocení minifigu : 5/10


Stejně tak jako u předešlého setu 7141 tak i tohle je jeden z nejvíce vydařených setů z let 1999 ! Dalo se tady toho pokazit hodně, ale nepokazilo se snad nic. Skvělé barevné provedení a snad ještě lepší podoba originálu. Další z mých oblíbených setů. U TIE fighteru jsem psal, že by neměl chybět v žádné sbírce impéria. To samé platí pro X wing, typický set rebelů ! Minifigové Luke, pilot a mechanik se neztratí.

Marty713

Paráda, že se zaměřuješ jen na tuhle éru Star Wars. Pro mě je to pořádná dávka nostalgie! :)

Až na 7146 TIE fighter mám všechny sety, které jsi zatím představil (a přiznávám, že i hodně těch, které poptáváš). Dodnes vzpomínám, jak jsem jako kluk dostal X-Wing, běhal s ním po kuchyni, znovu a znovu si pročítal komiks na konci návodu a snil o tom, že jednou budu mít figurku Darth Vadera. Ach jo... vlastně mám na každý z těch setů nějakou vzpomínku...

A ještě jedna: než vyšel v 2. polovině roku 1999 nový katalog s novými sety, byl pro mě malinký obrázek zvláštní žluté stíhačky (7141) na poslední stránce s tématikou star wars jedinou nápovědou, že budou nové hvězdné války. Zlatý časy bez internetu. 8)

Mimochodem u X-Wingu to není jen tak nějaký pilot, ale Biggs Darklighter (jediný, jakého kdy lego vydalo). Jo a u 7103 Jedi duelu to vypadá, že máš 6091 ve špatný barvě.

mvobornik

Jak říkáš, pořádná nostalgie. Zlaté časy star wars se žlutýma hlavičkama. Já teď jdu po setu 7200 právě kuli Vaderovi a Palpatinovi  :)
Máš pravdu, u Jedi Duelu mám špatný odstín, ale vím že někde v legu tyhle kostky mám ve správné barvě, takže je pak nahradím.
O tom pilotovi to ani nevím, tak to je dobrá zpráva, díky za info :) Jinak teď chystám foto a hodnocení setu 7113 Tusken Raider.

mvobornik

#15
set 7133 Bounty hunter pursuit
minifigové Anakin, Obi-wan Kenobi a Zam Wessell
rok vydání : 2002
pořizovací cena : cca 900 kč
hodnocení setu : 7.5/10
hodnocení minifigu : 7/10


Tento set představuje scénu z II.epizody, kdy Anakin a Obi-wan naháněli lovkyni Zam. A musím říct, že tento set mám velmi rád ! Krásné provedení obou vznášedel, skvěle trefené barvy a detaily. Jediné mínus na tomto setu jsou asi oddělitelná křídla u vznášedla Zam, kde se ai tvůrci až moc zbytečně snažili o nějakou techniku, která je spíše na škodu, ale nějak velký problém to není. Obě vznášedla se velmi podobají originálu. Minifigové Anakin a Obi-Wan z II.epizody se vyskytují už málo, stejně tak Zam, která se už v žádném jiném setu nevyskytuje.

mvobornik

#16
set 7143 Jedi starfighter
minifigové Obi-wan Kenobi
rok vydání : 2002
pořizovací cena : cca 500 kč
hodnocení setu : 7.5/10
hodnocení minifigu : 6/10


Stíhačka z II.epizody. Opět skvěle trefené barvy, tvar oproti originálu trošku zaostává. Škoda, že křídla nejsou řešena jako u novějších setů, tedy pohyblivá. Příď mohla být více ve tvaru trojúhelníku, aby tvar více připomínal originál. Líbí se mi detaily na stíhačce, barvy jsou propracované. Povedený set, Obi-Wan jako rytíř jedi ve verzi pilot z II.epizody.

mvobornik

#17
set 7113 Tusken raider encounter
minifigové anakin a 2x Tuskeni
rok vydání : 2002
pořizovací cena : cca 250 kč
hodnocení setu : 5/10
hodnocení minifigu : 6/10


Set z II. epizody, kdy se Anakin rozhodl povraždit pouštní tuskeny. Opět se jedná o set, který se vyplatí pořídit kuli minifigurkám. Anakin z II. epizody s pláštěm a tuskeni, kteří se v této verzi už nikdy v žádném setu nevyskytují. U tohotu setu bych velmi uvítal figurky Shmi Skywalkerové (Anakinova matka) která se v legu star wars nikdy neukázala. Stačilo by přidat pár kostiček a vytvořit stojan, na kterém byla připevněna. Velké plus má pouštní hydrant, který není odflánkutý, naopak je velmi propracovaný. Stejně tak Anakinův kluzák. Na tomto setu toho moc k pokažení nebylo, proto hodnotím zlatým středem.

mvobornik

#18
Tak po návratu z dovolené bych opět rád oživil toto téma :)

set 7200 Final Duel
minifigové Darth Vader a Palpatine
rok vydání : 2002
pořizovací cena : cca 200 kč
hodnocení setu : 2/10
hodnocení minifigu : 9/10


Tento set je další z setů, které se vyplatí pořídit pouze kuli minifigům. Ovšem stojí za to ! Je to jeden z mých nejoblíbenějších SW těch menších setů vůbec. Císařovo křeslo asi nemá moc cenu hodnotit, tam se toho moc pokazit nedalo, je to asi nejjednoduší provedení křesla. Figurka Palpatina v tomto provedení se objevila pouze v tomto setu a v setu 7166 Imperial Shuttle .

mvobornik

#19
set 7106 Droid escape
minifigové R2-D2 a C-3PO
rok vydání : 2001
pořizovací cena : cca 200 kč
hodnocení setu : 3/10
hodnocení minifigu : 4/10


Únikový modul nevypadá vůbec zle, na dobu ve které je tento set vydaný je povedený. Figurka C-3PO v této staré verzi se také v mnoha setech nevyskytuje, proto je tento set dobré pořídit opět díky minifigurkám.

Futurion

Tento set nedávno recenzoval Jang (https://youtu.be/BAiZW0tbjys). Zajímavostí je barva C3PO, není standardní perlová zlatá.

mvobornik

#21
set 7115 Gungan patrol
minifigové Jar Jar a Gunganský válečník
rok vydání : 2000
pořizovací cena : cca 300 kč
hodnocení setu : 4/10
hodnocení minifigu : 4/10


O tomto setu těžko něco napsat, proto hodnotím jako lehčí průměr, skvělá možnost na získání minifigurky Jar Jara.

mvobornik

#22
set 7101 Lightsaber duel
minifigové QuiQon Jin a Darth Maul
rok vydání : 1999
pořizovací cena : cca 200 kč
hodnocení setu : 3/10
hodnocení minifigu : 8,5/10

A máme tu další z setů, kde najdeme úžasné minifigurky ! Na Maulovo vznášedle asi není co hodnotit, to mohlo být o poznání lepší. Maul se v této podobě vyskytuje pouze v tomto setu a v setu Sith Infiltrator.

Marty713

Tohle vlákno sleduju s oblibou a těším se na další kousky do tvé sbírky. Při prohlížení poslední várky jsem si vzpomněl na jednu fotku. Zachycuje sety, které jsem našel ještě postavené a uložené v krabicích když jsem se před 8 lety vrátil k legu. Sice jsem ji už kdysi na fóru ukazoval, ale vůbec nevím kde, tak si dovolím ti ji sem nahrát ještě jednou. :)

mvobornik

Krásné sety Marty ! :) Zítra se můžete těšit na další set z mé sbírky :)

mvobornik

#25
set 7139 Ewok attack
minifigové stromtrooper, scout trooper a 2x ewok
rok vydání : 2002
pořizovací cena : cca 500 kč
hodnocení setu : 5/10
hodnocení minifigu : 5/10


Tento set hodnotím průměrem, ale není vůbec špatný. Dočkali jsme se novější verze kluzáku, který se více podobá originálu. Katapul není vůbec odfláknutý, naopak má mnoho skvělých detailů. Vznášedlo ewoků je trošičku vratké a chabé. Ocenil bych řešení křídel. 4 figurky do sbírky, nejvíce asi 2 ewokové kteří se už v žádném jiném setu v této podobě nevyskytují.

mvobornik

#26
set 4476 Jabba's prize
minifigové Boba Fett a stráž
rok vydání : 2003
pořizovací cena : cca 200 kč
hodnocení setu : 2/10
hodnocení minifigu : 5.5/10


Opět set, u kterého lze hodnotit asi jen minifigy. Samotný set je velmi odfláknutý a dost se na něm šetřilo, což se projevilo i na ceně. Pokud si nechcete připlácet za Slave I či jiné sety, kde se Boba Fett vyskytuje, určitě se vyplatí pořídit si tento set.

Futurion

Boba vzhledově nestojí za nic, ale budiž, byly to začátky. Ale tomu Gamorreanovi nerozumím do dnes. Vypadá to jako mold, prototyp, který zapomněli prohnat paintem.

Marty713

V té době nebylo běžné, aby se v každém 2. setu ještě k tomu v rámci jedné produktové řady objevovaly nové a nové minifigy. Hodně se recyklovalo. Koukni se na Alpha Team, Harry Potter nebo Adventurers. A možná i finanční situace nutila společnost k úsporám v potisku (?).

Marty713

Citace od: mvobornik kdy 07.09.2016, 12:56:10sice kostek hodně ale minifigů málo :(

Dovolím si tvrdit pravý opak - u licencovaných setů je průměrná cena dílu pěkně vysoká, takže kostek spíš méně, ale prvek, který táhne jsou minifigurky. V každém setu aspoň jedna nová (viz remaky X-Wingu a Jedi Starfighteru).

A i když mám taky slabost pro Final Duel I a II, Jedi Defense I a II apod., myslím, že jsou tyhle sety úspěšně nahrazeny konceptem battlepacků.