79106 - Cavalry Builder Set

Založil Darth, 10.05.2013, 11:19:37

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Darth

Název: 79106 - Cavalry Builder Set
Rok vydání: 2013
Cena: 369 Kč (lego shop)

Ačkoli nejsem fanda Lego western, tomuto setu jsem neodolal, i když další sety z řady Lone Ranger si i kvůli předraženosti odpustím.

Krabice je poměrně malá, oproti nedávno recenzovanému setu 76006 je poloviční (i když za stejnou cenu). Odpovídá tuším velikostí setu s Mandarinem na tříkolce. Krabice obsahuje dva sáčky, které nejsou číslované a dělené obsahem na figy vs. tábor. Vše je namixované, takže kalhoty a torzo na figy jsou v jednom sáčku, hlavy, čepice, zbraně, baťohy v sáčku druhém. Koník je v krabici volně, bez sáčku (i když by do jednoho z nich pohodlně vlezl. Malý návod přeložený napůl.

Figové:
Figové jsou to, kvůli čemu tento set kupujeme. Je jich tam přehršel. Tři vojáci, z toho jeden velitel (liší se jen "žebradlem" přes rameno oproti batohům normálních vojáků, potisk, čepice mají všichni tři totožné. Potěšily odlišné hlavy (viz. foto). Potisk hlav je jen z jedné strany, kvůli čepicím by to ani jinak nešlo. Lone ranger přiložený k setu je podle mě zbytečný, kdo si bude budovat armádku (k tomu má být tento set podle názvu určen), bude mít Lone rangerů nějak moc.

Tábor a vybavení
Tábor obsahuje dělo, konečně je držák (nevím, jak se to odborně jmenuje - lafeta?) v tmavě hnědé barvě a ne ohrané jasně červené). Zajímavá (i když asi ne moc běžná, když bývala dřevěná) jsou kola v černém provedení. Kromě děla, nábojů se tábor skládá z ohniště s pánví a stehnem a jakési malé barikády - když člověk nakoupí dost setů na budování kavalérie, asi tak získá i dost 1x2 a 1x4 hnědých dílků na stěny pevnosti. Potěšilo mě, že vlajka není řešena samolepkou, ale potiskem.

Výbava
vojáci mají šedivé pušky, pro velitele a Lone rangera jsou tady nové (byly už někde?) revolvery. Tmavší pro velitele, světlejší odstín pro LR.

Koupit či nekoupit
Za cenu setu se 2 figama obsahuje tento figy čtyři plus koně a dělo. Myslím, že není co víc dodat. A pokud seženete za levnější cenu než je oficiální, nemá smysl váhat už vůbec.

Hardegon

Pěkná recenze. Tihle vojáci mě ale nijak moc nenadchli. Zůstávám věrný těm z původních LEGO Western setů.

havlik.jakub666

Černá kola měly děla (i dostavníky) i u starého westernu.
LEGO forever

Drobuliatko

Recenzia vacsia ako set samotny. :D xixi

wolfram

Mně se ten set líbí, akorát je spíš artillery než cavalry. Jeden mám a jestli půjde s cenou trochu dolů, tak asi nějaký přikoupím. Dovedu si to představit postavený na návrší jako baterii nebo s několika koňmi táhnoucími dělo.

danyboy

No super recenze a super set.
Bohužel nejsou žádné přebytečné peníze na jeho koupi. >:D

mesje

Tento set ma najlepsi pomer cena/vykon spomedzi vsetkych Lone Ranger. Je az neuveritelne, aku nizku cenu na to dali - ved bezne to bude k dostaniu aj za menej, napr. 13 eur, a za tu cenu mam 4 licencovane figy, kona a delo a par brickov k tomu  - aj ked neratam toho western zora, ktory je nepouzitelny, je to vyborna cena na vojakov s prislusenstvom do armady... za 130 eur (cena za velky set) mam armadu s 30 vojakmi, 10 delami a 10 konmi... neni zle...

frantoka

Pekná recenzia, veľmi dobre si to vystihol, verím že cena sa upraí smerom nadol, teším na na tento setík  ;)