3D tištěná kola - konverze 12v vlaků na PF

Založil Colonel32, 09.01.2023, 15:12:18

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Colonel32

Před několika měsíci jsem začal řešit otázku, jestli je možné nějak konvertovat staré 12v lokomotivy s roztomilými ojnicemi a spojnicemi na nějaký modernější způsob pohonu, tak aby vizuální stránka byla zachována. V první řadě proto, že 12V koleje v podstatě žádné nemám a v řadě druhé, že mi střední napájecí koleje přijdou vizuálně odpudivé.

Na webu www.holgermatthes.de mne zaujaly retro vlaky, které měly PF/PU motory se starými koly, tak jsem autora kontaktoval, abych vysondoval co to je a odkud to má. Říkal že jsou to 3D tištěná kola, která před časem dosal od jednoho itala a dal mi na něj konakt. Ital bohužel neodpovídal, tak se Holger se mnou o pár svých kousků podělil.

Našel jsem i vlákno na eurobricks ( https://www.eurobricks.com/forum/index.php?/forums/topic/187876-12v-train-running-on-powered-up/ ) a mám určité podezření, že Paperinik77pk by mohl být oním autorem. Vznesl jsem ve vláknu dotaz, jestli existuje i varianta bez ovorů pro čepy (na stroje jako 7740), ale zatím zůstává bez odpovědi.

Předběžně se tedy zkusím zeptat i tady:

( https://www.tinkercad.com/things/gerklkxBwoV )
Byl by někdo schopný tento 3D model 12v kola modifikovat tak, aby se odstranila díra na čep? Je to vůbec technicky možné vzhledem k formátu souboru?

Byl by někdo schopný mi vytisknout nějaká černá a červená kola? (tak aby se barva co nejvíce blížila originálním lego odstínům)



HD

Odstranit díru možné určitě bude. A nebo namodelovat od začátku nové kolo. Pokud bys měl zájem, napiš SZ, zkusíme se domluvit. Tisknu PLA a PETG. 
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns