(vlastní) Voltížny areál - projekt Friends

Založil Cavelon, 02.11.2016, 20:06:44

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Cavelon

Zrejme bude toho postupne viac na zverejnenie, rozhodol som sa preto nemiešať to do témy Spoločný projekt - mestečko Friends, ale založiť vlastnú tému.

Po tom ako Igorus zverejnil návrh na spoločný projekt - stavbu mestečka v štýle Friends, upozornil som na to svoju dcéru Katku (11 r.) a ona sa chytila, že "áno, áno, poďme sa zapojiť", čo ma samozrejme veľmi potešilo. :) Ona je totiž s koníkmi v spojení už od útleho detstva, na koni sa vozila snáď skôr, než vedela chodiť. ;D Už niekoĺko rokov cvičí voltíž, t.j. gymnastiku na koni, zúčastňuje sa celoštátnych súťaží a má aj celkom pekné výsledky, proste tým žije. Vidím, že to nie je len taký chvíľkový ošiaľ a predpokladám skôr, že pri koňoch zostane ešte aspoň pár desiatok rokov. Z toho teda vzišla aj téma - voltížny areál. Ak ju bude držať LEGO podobne ako živé kone, budem veľmi rád. 8)

Cez jesenné prázdniny sme sa pustili do práce a z predpokladaných dvoch platní rozmerov 48x48 studov nakoniec vzišli štyri. :)
Toto je prvý návrh našej stavby, teraz ide najmä o rozvrhnutie objektov. Detaily a farby sa budú samozrejme ešte dlho dolaďovať.

Popis stavby (zľava doprava):
P1: Zatiaľ je tam iba kruh vyšliapaný koníkmi pri nácvikoch (tzv. opracovisko) a senník (seno, tráva, slama, jedlo pre koníky). Pribudne ešte umelý kôň na cvičenie (tzv. barel), parčík s posedením, pieskovisko pre menších cvičencov, kopa hnoja apod. ;D
P2: Stajne s výbehmi sú zatiaľ bez strechy, tá bude buď iba čiastočná alebo čiastočne sklenená, aby bolo vidno dovnútra. Uvidíme, čo bude lepšie vyzerať. V pravej časti modulu bude prístupová cesta pre autá s koníkmi.
P3: Voltížna hala, v ktorej sa práve konajú preteky. Takisto zatiaľ bez hornej časti a strechy.
P4: Vjazd do areálu pre návštevníkov. Vľavo bude stánok pre predaj suvenírov, vpravo malé parkovisko. Tento modul môže byť spoločný aj pre westernový areál, ak bude mať MilanV záujem. ;)

Všade budú dotvorené ploty a terén (tráva, asfalt, betón apod.) a budovy sa budú ešte vylepšovať. Pribudne život.


Cavelon

#1
A ešte zopár detailnejších obrázkov z jednotlivých modulov:

Cavelon

Najmä pre Milana sem dávam obrázky toho, čo mám zatiaľ postavené - moduly E1, E2 a D1.
Milan, prosím Ťa, daj aj Ty nejaké obrázky, aby som videl ako mám pokračovať s cestičkami a ako si mám rozvrhnúť modul C1.

milanv

#3
Ahoj.

Snažil jsem se, že bych ti taky poslal skutečnou fotku, ale to ještě nejde - dělám na každém detailu zvlášť a usazování na terén dělám až na konec. Mám usazené napevno jen cvičiště. Tak posílám plánek, co teď budu v terénu stavět a kam tam co rozmístím - podle mého nejlepšího vědomí, jak jsme se domluvili v telefonu.

Silnice je spíš cesta, ale s kameny, víc do šeda (LBG + DBG, jen málo Tan, Dark Tan) a počítám s tím, že pokračuje podél stájí nahoru, pak zahne kolem stodoly (tam se na ní napojí průjezd stodolou, druhá vrata) a pokračuje na C1, kde zahýbá na cvičiště.
Béžové plochy jsou pěší cesty nebo vydupané plochy - Tan základ s trochou Dark Tan a jen výjimečně LBG/DBG šutry. Na pomezí vydupaných ploch a trávníku chci zkusit Sand Green jako přechod - vydupaná tráva.

Všechny rozměry sedí, jeden čtverec = 2x2 study.

Kdyby bylo cokoli nejasného, piš nebo volej.
Pán na Žlutém hradě

Cavelon

Milan, rozumiem, sedí vec. Vďaka za informácie. Budem podľa nich pokračovať a priebežne dávať foto, aby si navrhol prípadné vylepšenie. ;)
Príjemné stavanie! :)

milanv

Díky, tobě taky!

Ještě přidám pár informací navíc, o ději:

silnice zahýbá nahoru, aby ses vešel právě se zatáčkou ještě před stájemi. Zdůrazňoval jsem, že to není čistá asfaltka, protože si představuju i nějaký provoz od stodoly: např. kluka s rudlem nebo vozíkem, jak veze slámu do stájí. Tak by bylo podle mě přirozenější, aby to byla spíš jednolitá pracovní plocha ala dvůr než přechod přes asfaltku.

cestička kolem stánků bude nepravidelná, je to částečně jak si to tam lidi vydupali. Takže se taky na C1 napoj, jak se ti to bude hodit - rozšiř kolem stolečků apod. Důležité je jen shodnout se na barevnosti. Proto jsem navrhoval tu Tan s příměsí Dark Tan a na krajích Sand Green. Nebo tam, kde prostě je ještě zbytek trávy.

Stejně tak je Tan kolem plotu cvičiště. Nepravidelně, jak vyjde napojení trávníku. Mimochodem: to šikmé usazení vyšlo, je to jediná pevně zasazená věc do terénu už teď. Jak kouzlo: cca 25 a 25 bricků 1x1 proti sobě a sedlo to jak zadnice na hrnec!

Stromy budou vysoké nějakých cca 12 bricků, ale malé - koruna o průměru cca 7-8 studů, jak kde. Takže by neměly stínit.

Oproti tomu stodola je masivnější, je to skutečná budova. I když jsem se snažil ji snížit, jak jsem slíbil, pořád je to 14 bricků výška. Nižší už neumím :) Posunul jsem ji v plánu mírně víc doprava (6 studů od kraje, jeden stud z toho přesahuje střecha), abys mohl silnici udělat až do kraje modulu a nebyla nalepená na stěnu stodoly. Ještě s ní můžu pohybovat, kdybys potřeboval.

Podium bude nízké, je to jen malé vyvýšení pro westernovou kapelu. Vysokou tribunu jsem zrušil, aby k tobě bylo pořádně vidět.

Ještě někam, asi nad kapelu, dám ceduli typu "Ranč u růžového poníka" :)
Pán na Žlutém hradě

Cavelon

Ahoj Milan!
Dnes som sa pokúsil urobiť cestu popri stajni podľa Tvojich inštrukcií. Posúď, či to je použiteľné...
To v popredí je simulácia cesty na Tvojom module smerujúca k stodole podľa Tvojho obrázku.

milanv

Super. Navíc díky za fotky stájí z tohoto směru. Je to tak, jaak jsem to i já pochopil z toho telefonu, že to tak chceme, tak paráda, napojím se přesně tak.

Napoj mi má milá mého koníčka... :)
Pán na Žlutém hradě

Cavelon

Fajn, som rád, že si spokojný a zajtra pokračujem v dláždení. Zase hodím foto, keď budem mať niečo nové. Tak zatím! :)

Cavelon

Hlásim "hotovo". Včera zbalené a vyexpedované smer Praha. Snažil som sa to zbaliť čo najlepšie, snáď to dorazí v slušnom stave. :)

Martins


matka

Krása! Tak velká stavba a pěkně vyplněný každý kousek.
Paní na Žlutém hradě

milanv

Paráda! Koukám, že jsme se shodli na oblíbené míře detailu :)
To mám radost, myslím, že jsme stvořili dohromady fakt pěkný jezdecký areál. Zákaznice se jen pohrnou!
Pán na Žlutém hradě

Jonas

Nádherně provedený MOC.
Cavelone, ty musíš mít asi osobní zkušenosti se světem koní, ne? Protože to je tak nabité detaily a úplně z toho čiší touha ukázat, co se všechno svět koní obnáší a co se skrývá uvnitř jednotlivých budov. Na to, kolik je asi použito (zejména drobných) dílků, tak to působí krásně vyváženě a nepřeplácaně.
Jonas - Můj Brickshelf

Robkteryten

Super MOC, člověk ani neví kam koukat dřív.

Petronel

Opravdu překrásný kousek. Správně barevný, tak jak má být a dokonce i plný detailů!
Super.

Pool

Pěkné Lko  ;D  Už se těším na detaily naživo  :). Jenom tedy nevím, jestli koukám dobře na ten pohledový sokl, že ten měl být v tan.

Cavelon

#17
Ďakujem všetkým za pozitívne ohlasy! Som rád, že sa Vám to páči. Je to super povzbudenie do ďalších stavieb. :)
Z tých fotiek nie je veľmi vidno detaily, preto som nahral obrázky vo vyššom rozlíšení sem:
https://goo.gl/photos/kU1MjYXHdfWKqTXn6
Foto nie je na profi úrovni, lebo som na to nemal už dostatok času, priestor a ani adekvátne vybavenie, takže sa ospravedlňujem.
Naživo to vyzerá oveľa krajšie, aspoň mne sa to celkom páčilo. Spravili sme, čo bolo v našich silách. :)

-> Jonas: Naša dcéra Katka (12 r.) cvičí voltíž, takže ona dodala know-how a stvárnila väčšinu detailov. Niečo som poznal aj ja, lebo s ňou už niekoľko rokov chodíme (najmä manželka) na tréningy, súťaže apod. Je to teda naše spoločné dielo. Ešte tam ale ani zďaleka nie je všetko zo sveta koníkov. Práve pri finiši stavby sme sa rozprávali, že okrem tohto komplexu tvoreného Milanovým a našim areálom by bolo možné ešte stvárniť napr. parkúr, drezúrne cvičenie, dostihy atď. Je toho hodne, ale asi by to už nebolo zaujímavé pre všetkých, keby v spoločnom projekte prevládali iba kone. ;D

->  Pool: Pohľadová strana je v tan farbe, ide iba o jednu stranu pred stajňou. Zľava bude cesta a modrý spodok bude napojený na Milanove moduly, takže by to malo byť OK. Dal som si na to pozor. ;)

milanv

To jsi mě pobavil, mluvíš mi z duše: moje dcera zase dělá westernovou drezuru (reining) a trénovat ji jezdí dědeček (tchán). Tomu když jsem o projektu řekl, tak měl taky nápadů tolik, že bychom zabrali s tebou dohromady ten projekt už opravdu celý. Pak bychom jen oznámili Igorusovi návrh na změnu názvu projektu a bylo by :)
Pán na Žlutém hradě

Sanna

Tak tohle je fakt luxus. Barevně nádherně sladěný,okolí propracovaný,no prostě vymakaný do posledního detailu. Za mě opravdu nádhera.

papluh

Čo to ? Nejaký tajný doping  >:D

Cavelon

Hehe, odhalil si tajomstvo nášho automatu a to som si vravel, že aj tak nikto tam tak malé nápisy nemôže rozpoznať. Ale technika je nekompromisná...
Povedzme, že ide o názvy energetických nápojov. ;D >:D