Společný projekt - MIKROpolis

Založil Martins, 10.08.2016, 15:17:24

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

Martins

Citace od: HorcikDesigns kdy 25.09.2016, 10:32:10
Je možné mít chodník trošičku zvednutý oproti okolnímu terénu? (kvůli SNOTu)

Ahoj, pěkná práce! Myslím, že takový chodník asi mít můžeš...

Sihaja

#151
Myslíte, že je tohle proveditelné s tím zakřivením?
Je to Marina Bay Sands v Singapuru.

over86c

Citace od: Martins kdy 25.09.2016, 07:59:05
Ahoj, koukám, že je tady živo, prima!

Citace od: over86c kdy 24.09.2016, 09:26:52
Zdravím, tak konečně došly kostky, tak jsem mohl model z LDD přenést do reality (viz příloha). Jedná se o kancelářskou budovu U-Centre na Evropské ulici v Praze. Mám několik dotazů, aby modul korektně zapadl mezi zbylé moduly:
1.) barevnost trávy - zatím jsem použil různé druhy zelené, zkouším různé možnosti. Je nějaká barva trávy definovaná jako norma? Abych nevyčníval a netrápil se zbytečně.
2.) Musí opravdu každý modul být obestavěn nejen silnicí, ale též chodníkem? Rád bych obětoval chodník zeleni, viz levá strana modulu.
3.) Bude-li chodník širší, mohu jej rovnou udělat z 2x4 ( či 2x2) tile, nebo musím použít dva 1x4 (či 1x6, 1x8) tile za sebou?
4.) Do kdy je nutné mít celý modul hotový? Abych zaplnil modul 16x32, musím v zadní části vytvořit ještě panelový dům, tak abych věděl, kolik času mám na sehnání kostek.
Předem děkuji za odpověď.

ad 1. tráva a zeleň nemají žádná omezení,
ad 2. problém společných projektů spočívá v jejich návaznosti, takže je potřeba tato pravidla dodržovat. Rastr silnic a chodníků navíc zajišťuje dostatečnou vzdálenost mezi budovami. V tvém případě bych i přesto tuto anomálii schválil, ale nebude to tak vždy.  :) Více v odpovědi na jojíkovi dotazy dále.
ad 3. v tvorbě šedých chodníkových ploch máš opět volnost, klidně použij kostky dle svého uvážení. Já se vždy snažím, aby i tyto plochy vypadaly dobře.
ad 4. ještě nevíme, na jakou výstavu to půjde, já počátám s Lipnem, které začíná v červnu. Takže deadline pak bude květen 2017. Ale může se objevit i jiná možnost, času je ale zatím dost.

Jinak super, stav dál!

OK, děkuji za odpověď.

HD

Citace od: Sihaja kdy 25.09.2016, 20:12:10
Myslíte, že je tohle proveditelné s tím zakřivením?
Je to Marina Bay Sands v Singapuru.

Možné (s určitými aproximacemi, zde nejspíše mezerami) je všechno ;) Otázkou bude, jak velké bude pnutí v oblouku, aby Ti stavba "nevylezla ze základů".
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

Pool

No jak jsem se díval na více fotek toho baráku, tak ta stavba je celá všelijak zakřivená:

Zdá se mi to dost nereálné,že ty budovy se rozšiřují do všech stran a ta konstrukce by byla opravdu velmi složitá. Ale nic není nemožné, to je fakt a třeba s určitými zjednodušeními by to šlo.

Faire

Tak tady je výsledek mého hraní si s AZ Tower. Vycházel jsem v základu z 3D modelu od Frimiho na 3D Warehouse + Google Maps + fotky + pár arch. návrhů. Největší problém, se kterým jsem bojoval, je úhel stěn budovy, který je pro ni naprosto klíčový. Skončil jsem u rooftile se 74 stupni, ze které se dala stavba dobře postavit, ale rozhodily se tím proporce - budova vypadá téměř jako "chibbi" verze sebe samé, jako by byla nižší. než má být - ve skutečnosti je výrazně širší (více  do výšky už jsem ji ani nemohl hnát, u měřítka 1:650 by výška měla být cca 18 bricků a já skončil na 21, abych ty proporce aspoň trochu zachránil).

Protože jsem u navázaných budov vycházel z šířky, ne z výšky, jsou disproporčně vysoké - to by se dalo napravit jejich zmenšením cca o 1/3 - 1/2, jen by tím zanikla řada fajn detailů :). Je to můj první větší MOC (nakonec 700 dílků), takže prosím na jedné straně o shovívavost - ale na druhé uvítám kritiku a nápady, docela mě mrzí, že výsledek není ještě o něco dotaženější k věrnosti. Uvažoval jsem o možnosti ty sklony bočních stěn hlavní budovy udělat správně pomocí hinges, ale špatně by se to napojovalo na čelo a zadní stranu a ztratila by se tím určitá čistota, která by IMHO u Architecture měla být zachována v max. míře. Nejlépe mi k záchraně proporcí vychází opravdu snížení těch bočních budov.

Dělal jsem v Mecabricks, takže si nejsem jistý dostupností kostek v požadovaných barvách (především u rooftiles a střešních tiles). Plánuju skočit k originálu s foťákem a podívat se na skutečné barvy a pak jim model přizpůsobit podle dostupnosti kostek.

http://www.mecabricks.com/en/models/AzOjomzYa6Z

milanv

Citace od: Faire kdy 29.09.2016, 06:56:20
Dělal jsem v Mecabricks, takže si nejsem jistý dostupností kostek v požadovaných barvách (především u rooftiles a střešních tiles).
Ahoj. Je vidět, že sis s tím vyhrál. Ale bohužel tam podle mě najdeš hodně dílů, které v těch barvách ve skutečnosti neexistují. Mohl by ti pomoct barevný katalog bricklinku, tam se můžeš podívat pro každou barvu jaké existují kostky např. v kategorii Slope atp. Já to používám, hodně to šetří práci (a případná zklamání).
Pán na Žlutém hradě

Martins

Ahoj, je jasné, že tohle postavit rozumně z Lega je problém. Já osobně považuji proporce a měřítko za hodně důležité, ty spodní budovy to dost kazí, protože z měřítka si tam hodně uletěl. Jde o celkový dojem a tahle budova působí elegantně, lehce a vysoce (na fotkách), což se o tvém ztvárnění úplně říct nedá. Ze skušenosti vím, že při reálné stavbě to bude vypadat o level lépe. Ale zase je tady důležitý ten pocit, kdy to doděláš a víš že: "TO JE VONO!".

Za mě tedy určitě spodní budovy zjednodušit, snížit, zadupat... :)

Co se celkové výšky týká, lze leccos při zachování proporcí odpustit. Mysím, že by ten vršek šel zjemnit a snížit, ale bude to proti proporcím... Mrkni i na ty kostky, jak píše milanv, ať neslibuješ nereálné.

Faire

Díky za obě odpovědi a za shovívavost.

Ten problém s proporcemi vnímám. Snížení výšky okolních budov nepovažuju za nějaký velký problém (byť tím zaniknou nějaké detaily, ale s tím se u tohohle měřítka musí počítat). Jak jsem psal, druhou možností by bylo nějaké geniální řešení úhlů bočních stěn s pomocí hinges nebo něčeho podobné, ale nenapadá mě, jak to zkombinovat s čelem budovy, které by tím pádem nemohlo úplně plynule navázat. Chtěl jsem to tady předhodit s tím, jestli někoho náhodou nenapadne nějaké geniální řešení. Nicméně je jasné, že se tím problém sníží, nikoliv vyřeší.

Barvu kostek ověřuju, dneska se na budovy chci skočit podívat, doufám, že najdu místo, ze kterého bych viděl střechy těch kolemstojících budov. Už teď je ale zjevné, že problém bude s těmi nešťastnými slope 2x1x3 75 - v orange jsou, ale nejsou průhledné, tzn. čelo budovy by muselo být z neprůhledné modré (stejně jako ten "hrb" na zádech), totéž platí pro zkosení na nízké budově na levé straně. Ve výsledku by tedy nemohly ta zajímavá místa být průhledná.

Takže plán je následující: ověřit barvu skutečné budovy, změnit barvu průhledných slope 2x1x3 na blue (a tím nejspíše i další barvy oken), snížit výšku okolních budov na cca polovinu. S tím bych to tady přednesl a počkal na verdikt ohledně toho, zda má význam pokračovat.

A pak si za odměnu postavím budovy na Šumavské u právnické fakulty - čtvercový půdorys, kolmé stěny, to bude balzám...

Errov

Tento projekt mě zaujal. Byl by někdo tak hodný a napsal mi do sz jak to funguje se shaněním díků pro budovy?

Pool

#160
Když takhle čekáme na ty dílky, tak pro zkrácení přispěji příspěvkem na pobavení.  Včera večer se takhle chystám jít spát, v 22:30 si začnu čistit zuby a s kartáčkem v puse se procházím kolem Mars pořadače. Tak si při tom začnu hrát s kostičkami a začnu stavět panelák ze svého rodného města. Po dostavení paneláku si k tomu začnu dělat různé varianty okolní zeleně na kterou jsem doma našel dílky. Zeleně je nějak moc, tak k tomu přidám ještě jeden paneláček a nakonec po dvou hodinách z toho vzešly dvě věci. První bylo to, že převalovat si v puse kartáček dvě hodiny je opravdu velmi blbý nápad a sklovinu jsem měl sedřenou ještě ráno  :-\ No a druhá, pro všechny asi zajímavější věc, je výsledek mého nočního snažení:

album https://flic.kr/s/aHskJTKNtC (první foto https://www.flickr.com/photos/143591213@N02/30041460030/in/album-72157674053429410/)

A samozřejmě ten komoušký panelák, není to zajímavé proč to tu postuji, ten tu dříve už někdo i projektoval (a jak se na ty návrhy dívám, tak neobšlehnul jsem to, mám to trochu jiné, uff ;D. Tím zajímavým je spíš zeleň, grille na trávu vypadá taky použitelně, a pak další takové běžné stromečkové techniky a třeba i tento strom, který se mi zdá tak trochu na hraně měřítka.



Jinak kdybyste chtěli zpestření, tak chodník v sand blue se mi zdá pěkný a bylo by ho vhodné použít u budov, které mají moc LBG barvy. Ale zase nevím, jak by to vypadalo pak namíchané  :D. Nebo taky tráva v sand green by byla super, to i když vedle u domu bude dark green je hezké  ;)


Ondrej

Je ještě možnost přidání se do projektu?

Martins


Martins

Citace od: Pool kdy 15.10.2016, 16:38:09
Když takhle čekáme na ty dílky, tak pro zkrácení přispěji příspěvkem na pobavení.  Včera večer se takhle chystám jít spát, v 22:30 si začnu čistit zuby a s kartáčkem v puse se procházím kolem Mars pořadače. Tak si při tom začnu hrát s kostičkami a začnu stavět panelák ze svého rodného města.

Hezký příběh, čisté zuby, parádní domy! Barevné nápady se mi líbí, nicméně baravné schéma měnit nebudeme. Jedinou připomínky mám ke střechám, nelíbí se mi, že mají stejnou barvu... ale jinak super, moc hezké jsou i nápady na stromy!

Ondrej

Citace od: Martins kdy 19.10.2016, 19:39:20
Jasně, na co čekáš?  >:D
Super, tak se mnou počítej něco vymyslím určitě. Vidím to na něco z ČR, USA a nějaká fikce dle vlastní představy.

Kuba

Přemýšlel jsem co postavit, pro prvotinu v Micru jsem hledal něco, co nemá úplně šílené tvary.

Byl by tedy zájem o něco takového:

Roche tower 1 ve Švýcarsku:
http://www.alamy.com/stock-photo/roche-tower-1.html





Martins


Vasyk

Mohu se také přidat ? Ještě tedy nevím s čím, ale na něco přijdu  >:D.

Martins

Ty, určitě! Všem tady říkám, ať se mikroměřítka nebojí, že to je zábava atd. ale u tebe si nejsem jist... trochu se bojím, aby tě to nezabilo...  >:D
Počítám se sochou Ježíše!

milanv

Pán na Žlutém hradě


Pool

Citace od: Martins kdy 19.10.2016, 19:42:38
Hezký příběh, čisté zuby, parádní domy! Barevné nápady se mi líbí, nicméně baravné schéma měnit nebudeme. Jedinou připomínky mám ke střechám, nelíbí se mi, že mají stejnou barvu... ale jinak super, moc hezké jsou i nápady na stromy!

Ano ano, to je fakt, v reálu jsou ty střechy taky jiné. A chtěl jsem se zeptat, jestli trávu nebo případě písek či jiný půdní podklad bude výhradně tilovat nebo někde mohou zůstat nopy?

Martins

Citace od: Pool kdy 24.10.2016, 09:42:51
Citace od: Martins kdy 19.10.2016, 19:42:38
Hezký příběh, čisté zuby, parádní domy! Barevné nápady se mi líbí, nicméně baravné schéma měnit nebudeme. Jedinou připomínky mám ke střechám, nelíbí se mi, že mají stejnou barvu... ale jinak super, moc hezké jsou i nápady na stromy!

Ano ano, to je fakt, v reálu jsou ty střechy taky jiné. A chtěl jsem se zeptat, jestli trávu nebo případě písek či jiný půdní podklad bude výhradně tilovat nebo někde mohou zůstat nopy?

Ahoj, v této oblasti žádné pravidlo není a nebude. Jde o vkus stavitele, já osobně se study problém nemám a přiznávám je rád. U mikra je to vizuálním dojmu.

milanv

Martine, já mám spíš obecný dotaz: co termín? Taky platí, že odteď stavíme na termín 1. 3. 2017, jako u Friends?
Pán na Žlutém hradě

Martins

Citace od: skyrider kdy 24.10.2016, 06:43:52
Taky se přidam

To je sice fajn, ale tohle u nováčků nestačí. Nejprve něco postav a pak se domluvíme, jestli to na výstavu použijeme či nikoliv.
Většina přihlášených již něco prezentovala, nějaké návrhy a nápady. Vedeme diskuze o tom, co a jak kdo postaví. Ti, co zatím nic neprezentovali jsou ze skupiny zkušených stavitelů, u kterých není pochyb ani o jejich příspěvku, ani o kvalitě výsledku.

Martins

Citace od: milanv kdy 24.10.2016, 17:35:15
Martine, já mám spíš obecný dotaz: co termín? Taky platí, že odteď stavíme na termín 1. 3. 2017, jako u Friends?

Ano, legrace právě skončila - máme termín, výstava v Praze od 1.3.2017 je naše meta!

milanv

Našel jsem stránku s plány jednotlivých pater.
http://worldfloorplans.com/index.shtml

U každého mrakodrapu mají jen některá patra, ale stejně je to dobrý pomocník u budov složitějších tvarů. A také na půdorys a okolí budovy.
Pán na Žlutém hradě

Tomik

#177
Řekl jsem si, že pro srandu si taky zkusím v LDD postavit pár staveb v mikro měřítku. Jsem zvědavý, jestli někdo uhodne, jak se ty stavby jmenují nebo z jakého jsou města? Zároveň prosím ty, kterým jsem říkal o co jde, ať to neprozrazují.

První budova je taková "malá" rozhledna (má výšku pouze necelých 100 metrů), která se záhy po dokončení stala ikonou města. Mimochodem, na jejím návrhu se podílel i sám prezident země, ve které se nachází.



Druhá stavba je taková trochu rozlehlejší bytovka s výškou něco málo přes 140 metrů a přibližně stejnou délkou.







Vzhledem k tomu, že ta bytovka má téměř 3000 dílů a ani u jednoho modelu jsem si neověřoval dostupnost dílů v použitých barvách, tak to rozhodně neplánuju postavit v reálu. Kdyby se ale našel nějaký nadšenec, který by to chtěl zrealizovat, tak mu rád poskytnu soubor z LDD.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Foton

Bytovka mi "smrdí" Sovětským svazem či Polskem. Rozhlednu neznám.
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Tomik

Citace od: Foton kdy 26.10.2016, 13:58:50
Bytovka mi "smrdí" Sovětským svazem či Polskem. Rozhlednu neznám.
S tím Sovětským svazem máš pravdu. Teď už jenom uhodnout, ve které svazové republice... ;)
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr