Mini LEGO ?

Založil KLF, 23.02.2005, 13:22:53

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

KLF

Tak ma napadla taka uvaha... ;) Iste sa pamatate na DDRonske imitacie LEGA - PeBe. Stavebnica bola velmi kvalitna, diely drzali dost dobre pokope a bola plne kompatibilna s LEGOm. To uz, ci to bola nelegalna imitacia nechame teraz bokom. Tato firma vsak vyrabala aj tzv. Mini-Pebe, co boli vlastne kocky tusim 4x zmensene od zakladnej. Boli to modely auticok v takych tych vysuvacich krabickach s celkom peknym obalom !
Asi uz tusite kam mierim. ;) Ma tak napadlo... LEGO ma tendenciu skor zvacsovat svoje dieliky - Duplo a teraz Quatro. Ale viete si predstavit, ze by vyrabali aj modely z dielikov podobnych ako boli Mini-PeBe ? Bolo by to celkom zaujimave ! Mozno by to nemuselo byt hned 4x zmensene, ale povedzme 2x. Samozrejme kvalita by musela byt rovnaka ako pri standardnej kocke LEGO. To sa o Mini-PeBe povedat nedalo, nakolko na rozdiel od klasickej velkosti, tieto mini kocky boli trochu menej kvalitne (myslim, ze bol pouzity iny plast). Myslim, ze je to vcelku zaujimavy napad a vznikli by docela chutne modely domcekov, aut... mozno cely Mini-Legoland. ;) No a cena by mohla byt tym padom mozno tiez o trochu mensia.
Tiez som uz par krat rozmyslal, ake by to bolo, keby sa skoro vsetky diely vyrabali aj vo velkosti Duplo. ;) Vzdy som si predstavoval moju oblubenu policajnu stanicu vo velkosti Duplo, so vsetkym co k tomu patri. ;)
Terminated.

Jindroush

#1
Modulex je odpověď, ale pouze pro architekty.

viz Peeron

Citace
Company founded in 1963 by the LEGO company. Modulex is for many LEGO-fans synonymous to miniature LEGO bricks (size of a 2x4 brick: 2.0x1.0x0.5 cm). The miniature bricks have letters on them allowin a company to change the text on signs easily, later Modulex also creates permanent signs to the customer's preferences. Today Modulex, as system, is widely used for lettering boards, signs etc. in many companies worldwide.

Na www.modulex.com je About

Ale u nich na webu ty kostičky nemůžu nikde najít, takže není vyloučeno, že už to zastaralo a bylo zrušeno.

Dobrá stránka je od Erika Harshbargera, kterej z půl miliónu těch kostiček postavil portrét Calisty Flockhart. Doporučuji ke shlédnutí i zbytek jeho stránek.

Nějakej model i tady na http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=25006]Brickshelfu.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Jindroush

Ta na dánskejch stránkách Modulexu je to ještě k nalezení
http://planning.modulex.dk/

Jinak jestli se nepletu, tak Megablocks maj nějakou řadu Nano, která je taky miniaturizovaná (ale IMO se sem nevozí).
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)