Národní série - mohli by je udělat což ?

Založil Police collector, 29.01.2005, 16:49:13

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Police collector

Nelíbilo by se vám kdyby Lego dělalo národní série ? Třeba policajty,hasiče,domečky - tu US farmu,tu holandský mlýn,nebo český pivovar. Nebo italskou pizzerii a gondolu a tak. Že by u každého byly figurky v národních krojích - třeba Francozi by mohli mít bagetererii a barety atd. A což teprve všechny ty polize,gendarmerie,carabinieri,feuwehr,vigili del fuoco atd ! To by byl hody ! Nebo by se vám nelíbila Deniska se znakem pražských hasičů na vratech ? (BTW  z toho nového hasičáku by šla udělat v pohodě...)
Terminated.

Rob

Mě teda ani  moc ne, a nejsem si jistej jak ostatním dětem.

Ohlomně mi vyhovoval Legoland právě v tom, že to byl imaginární - a přesto skutečný - svět.  Svět s vlastním folklórem, architekturou, lidmi.

Tím, že bys udělal národní série, to všechno zničíš. Importuješ do LEGO světa něco, co tam nemá co dělat. Nemám nic proti stavbám, ale jaksi mimochodem se tam vetře tzv. "národní cítění" a vzniká tu prostor pro tlak různých skupin, které by jednou mohly tvrdit "těmatěm jste vydali toato a nám nic. To je rasová diskriminace!" a jakej byl milej a přátelskej Lego svět...

Ze stejnýho důvodu nevítám černý a bílý a žlutý panáčky.
Kdysi na LEGO oficiálních stránkách stálo, že žlutá barva u minifigurek byla vybrána protože je to přátelská teplá a nereálná barva. Děti ji milují a žádná etnická skupina se nebude cítit ošizena. Jenže kdeže loňské sněhy jsou.

přesto nezoufej. existuje spousta národních MOC. Matně si vzpomínám jak jeden chlapík vymodeloval typickou amsterodamskou ulici se srandovními domky a mostky přes kanály...
Rob

Police collector

ne pro děti. Mě by se třeba osobně hodně líbili němečtí polizei v těch typických bundách nebo carabinieri. Maersk ship přece taky není pro děti ne ?
Terminated.

Rob

jenže maersk je promo set objednanej přímo maerskem. Já myslel že se bavíme o běžně dostupnejch setech.
Rob

peter

Hmm, no je fakt, že by to bylo hezké. Avšak musím dát za pravdu Rob-ovi. Takže národní modely si stavme jen doma ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.