===============Aktuální info=======================
Mapka. Pří deinstalaci výlohy OC Černý Most přeměřím max. možnosti a provedu aktualizaci.
Kopec (přechodový modul mezi rovinkou a podzemím)

Plán modulu s jeskyní

=============================================
V rámci úspěšného projektu vánoční výloha (věřím že vznikne taková nová tradice) se na mne Lego ČR obrátilo s přáním jestli bychom mohli postavit elfí vesničku. Šlo by tedy o něco "podobného" (myšleno rozměry staveb) ale přitom úplně něco jiného nového jako loni u
společného projektu perníkové vesničky.Moje zatím velmi rámcová představa, jsem otevřený k diskusi a dalším nápadům, je následující:
1) základní modul 32x32 nebo 16x32 (postavený opět s plate 16 x16 bílá, barvu spojovacího bricku např. tan (jiná než hnědá jako u perníčku) domluvíme )
2) barevné laděníOpět méně hnědé (spíše rámy oken takové ty kulaté, či dveře). Barevně (
ale hlavně velikostí!!!) by to mělo být kompatibilní s továrním setem
elfí domek 10275santa wok shop 10245
čili takové ty pastelové barvy, tan,san green, medium nugát atd (to je k diskusi) + vánoční dekorace zelená, červená ,bílá atd.
3) Co budeme stavět?Tady je to hodně k diskusi. Moje velmi rámcová představa je postavit opravdu vesničku se vším všudy. Akorát tentokrát elfí, která slouží k výrobě a distribuci dárků.
- elfové musí někde bydlet (klasické domečky, ale třeba i domky na stromech či v podzemí)
- dárky vyrábějí v různých dílničkách, či malých továrničkách
- dárky se z těchto dílniček přemísťují pomocí různých více či méně důmyslných zařízení na centrální překladiště
- distribuci dárků k dětem mají na starosti sobíci, musí jich být pochopitelně více na různé směry/kontinenty
- další a další možnosti..........
4) členění terénuPřání je aby to bylo min ve 2 úrovních šlo se tedy více do výšky. Navrhuji tedy, podobně jako u perníkové vesničky:
0 úroveň = podstavec ve výloze
1 úroveň = plocha která bude o X bricků vyšší a umožní vybudování nějakého podzemního komplexu do kterého bude vidět. Přechod mezi úrovní 0 a 1 vyřešíme nějakým jednoduchým svahem. Z podzemí může vyjíždět důlní vláček který veze dárky, mohou vést nahoru různé výtahy atd. Tuším že v Dánsku jsem viděl nějaký MOC kde byl strom a ten vedl do podzemní dutiny a v té dutině elfové vyráběli dárky.
5) Podzemí by si vzal na starost milanv.
Jde o definici/způsob stavby podzemních modulů s nějakým případným osvětlením (aby bylo lépe vidět)
6) hlášení stavitelů zde do vláknu budu dělat seznam7) Dílky-
můžete také nominovat zde (používejte milanv utilitu)- dílky budou pořízený od LEGO ČR (budou určitě levnější) obdobným způsobem jako při LUGBULKLU. Budeme mít seznam uživatelů, seznam dílků v aplikaci budou nějaké limity na počty dílků/velikost objednávky. Dílky dostaneme, ale budu za ně vybírat a peníze zůstanou na účtu kostek. Nebude se platit doprava a DPH, takže určitě to bude cenově zajímavé.
8 ) Nápady/diskuse/dotazytaké sem
9) časový harmonogramNominace dílků věřím že stihneme během února. Zatím nemám přístup do databáze (ani pro LUGBULK)
Dodávka dílků, věřím že pak bude do 1-2 měsíců takže by bylo dost času na stavění.
V Praze bychom museli udělat 1 třídění
instalace konec října 2021, se svozem modulů nějak pomohu jako u perníčkové vesnice
Ilustrační foto z letošní vánoční výlohy: