cizí: Technic trains

Založil milanv, 23.09.2023, 11:47:13

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

milanv

Už jsem psal do sekce Technic o tomto video kanálu. Pro vláčkaře bude možná zajímavější
Technic trains: "skutečná" parní lokomotiva

Vlastní systém kolejí, vlastní (větší) rozchod dává víc prostoru a dotyčný se věnuje spíš funkcím než vzhledu, takže to není klasický systém vláčků, ale je třeba zajímavé, jak opravdu studuje skutečné mechanismy a snaží se je napodobit. Tady u té "parní" mašínky, která jede opravdu na stejný mechanismus a jen místo páry má vzduch, jsem myslel hlavně na hobbyho, co tomu řekne. Mně to přijde jako zajímavý a sympatický pokus.
Pán na Žlutém hradě

Jonas

Díky za tip. Jsou to obdivuhodné stroje, jak lokomotivy, tak i ty vlakové výtahy.
Jonas - Můj Brickshelf

honzicek22

Také přidávám díky za odkaz. Začínám uvažovat o vylepšení předzahrádky. Jen vymyslet jak přidělat koleje, aby nevzaly přes noc nohy ;D

hobby

Citace od: milanv kdy 23.09.2023, 11:47:13jsem myslel hlavně na hobbyho, co tomu řekne. Mně to přijde jako zajímavý a sympatický pokus.
Rád ti odpovím.
Smekám před onou upřímnou snahou autora, přiblížit se technicky, technologicky a mechanicky ke skuiečným parním lokomotivám. Pokud vím, nic podobného tu ještě nebylo. Nehodnotím estetickou stránku modelu (jistě jsou krásnější lokomotivy), ale nejcenější je funkční věrnost podle skutečnosti. Což muselo dát ohromnou práci a vymýšlení.
A ta zarputilá snaha a věrnost je na tom nejcenější  8) 

milanv

Citace od: hobby kdy 24.09.2023, 18:42:22Smekám před onou upřímnou snahou autora, přiblížit se technicky, technologicky a mechanicky ke skuiečným parním lokomotivám. Pokud vím, nic podobného tu ještě nebylo.
Přesně to mě na tom zaujalo. Ono to plyne z toho, jak se staví k celé věci: ano, staví to kolejiště s mašinama, aby nějak vypadalo, ale hlavně ho baví na tom to, jak věci fungují. Takže i ta parní mašina. Ale ono se to projevuje i v jiných videích. Např. postavil jeřáb, který je filozoficky přesným opakem toho nového předraženého od TLG: de facto ze základních kostek, ale zato se spoustou funkcí včetně poloautomatického přidávání vyrovnávací zátěže z vagónu za sebou apod.
Pán na Žlutém hradě