aukro - první negativní zkušenost - twinki666

Založil Aki, 18.05.2007, 11:50:34

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Aki

Zdravím
Sice jsem chvíli zvažoval, zda to sem mám uvést, ale asi bude dobré, aby jste byli informávani.
Nechci říkat že jsem byl nějak podveden, nebo okraden, ale musím vás varovat před jedním prodejcem lega z aukra.
Varování není ani tak o špatném legu, jako spíš o absolutní nekomunikovatelnosti a svévolném jednání.

Vydražil jsem tuto aukci: http://www.aukro.cz/item181075438_181075438.html od prodejce twinki666 z Dubnice nad Váhom.
V popisu aukce jsou uvedené dva způsoby platby, na dobírku a převodem.
Po ukončení aukce jsem hned prodejce kontaktoval, ale odpověl mi až po týdnu. Ptal jsem se ho na jaké číslo účtu mu mám peníze poslat a že zásilku budu chtít doručit do Bratislavy. Jeho odpověďí bylo: A co dobírka? Následovaly mé další dva Emaily s vysvětlením proč dobírku nechci a 14 dní se nic nedělo. Pak přišla ta samá zpráva: A co dobírka? Znovu jsem vysvětloval, že dobírku nechci a proč a zároveň ho upozornil, že jsem si vybral jeden ze dvou možných způsobů platby, které uvádí v popisu. Pak už se nedělo nic - až tento týden najednou přišel balíček. nebyl jsem zrovna doma a tak ho převzala a zaplatila manželka. Dobírka s legem, které mne stálo místo 250 najednou 503! (pošta, clo atd...)
Napsal jsem tedy prodejci neutrální komentář - nechtěl jsem být až tak zlý, přeci jenom lego přišlo v pořádku:
Velmi špatná komunikace! Prodejce nerespektuje ani vlastní podmínky prodeje! Díky svévolnému jednání prodejce jsem zaplatil o 100% za zboží víc, než jsem vydražil! Neutrální komentář dávám jen proto, že zboží bylo v pořádku!   
No a za ten neutrální jsem najednou obdržel negativní komentář z jeho strany:
velmi zla komunikacia tento clovek nerespektoval moje slova ze neposielam na ucet peniaze JEDNOZNACNE NEDOPORUCUJEM!!!!!!!!!!!!!

Tak si to prosím přeberte jak chcete, ale já bych vám doporučil přidat tohoto člověka na černou listinu.

lospepos

#1
Už jsem si ho dal na černou listinu.
Prostě je to - (autocenzura) -

Achad

No, nevím, jestli je twinki666 zrovna krysa, ovšem jeho reakce, že udělil Akimu negativní komentář, nepovažuju zrovna za šťastnou či etickou"...
Co se týče mé osobní zkušenosti na aukru tady s tímhle člověkem, tak jak píše Aki, problém byl u něj hlavně v komunikaci. Napsal mi jeden mail - ať mu napíšu adresu a pošle mi to dobírkou, jenže na mou reakci už se mi dobrých 15 dnů neozval, a tak jsem mu poslal mail znovu. To už zareagoval (stručně a jasně), omlouval se, že byl pryč, ale že to hned pošle... No, výsledná cena, kterou jsem doma zaplatil, nebyla zrovna nejlidovější, ale na druhou stranu zboží bylo ve výborném stavu...
Přesto - jeho udělení komentáře, které směřovalo Akimu, zrovna nepovažuju za šťastné. Pokud s ním chce někdo obchodovat, tak musí počítat s tím, co bylo výše napsáno. Ovšem v každém případě bych se ho neodvažoval označit zrovna za krysu :-\

lospepos

Tak jo -  beru zpět. Prodávám občas na Aukru sem tam taky něco a vím jak to chodí. Ale když napíše jako jednu z možností platba předem a do negativního hodnocení napíše, že upozorňoval - jen na dobírku, tak to asi v pořádku není. Neměl tam tu možnost dávat. A jestli se spletl při zadávání, měl to respektovat i při uskutečňování obchodu i kdyby to mělo být pro něj nevýhodné.
Když jsem tam začínal, taky jsem párkrát neodhadl cenu poštovného, ale ani ve snu mě nenapadlo psát potom kupujícímu, že poštovné bude jiné než původně uvedené.

Shi-So

Zdar tak tos mel vylozene smulu....
Ja si od nej vyhledl Lega s H Potterem ,ale vzhledem k jedinemu negativu jsem do toho nesel.Ale nabidnul jsem mu vymenu mimo Aukro za nejake hrady ,kdyz mel v popisu ,ze je shani.
Souhlasil ,ale tvrde jsem trval na tom ,aby zbozi poslal nejdrive sam (prave vzhledem k negativu) a nebo nabidnul osobni predani....
Sice se trochu kroutil ,pak se nic nedelo ,ale nahle lego prislo ,perfektni stav a kompletni i s navodem.
Obratem jsem poslal svoje a byla spokojenost...
Komunikace s nim byla sice trochu problem ,ale me se podarilo.
Tot ma zkusenost

patrix

no, ja som od neho bral nejakých 22 StarWars  >:D setov našťastie mimo aukra, ale tiež s ním nebola vôbec mailová komunikácia. Nakoniec som od neho vylanáril mobil, tak som ho mohol pootravovať viac. Potom som to spravil tak, že som jedného slnečného dna vyštartoval za ním na osobné prebratie. Všetko som si u neho dôkladne pozrel, pobalil, stiahol cenu  ;D a hajde domov.

Stálo mi to za tych cca 300km...

ale už mi neodpovedá ani na maily, a telefon je asi zrušený...

mato

trošku ale nechápem, prečo ti do hodnotenia napísal, že neposiela peniaze na účet. nemal si poslať peniaze ty a on lego?

Aki

Pravděpodobně to nedokázal zformulovat a chtěl tím říct, že nepřijímá peníze na účet.

betakaroten

#8
Reakce na Akiho komentář:
Citaceja som tohto cloveka predom upozornil ze posielam len NA DOBIERKY ale on toto nechcel a lego si vydrazil za 250KC a zaplatil 350SK tak neviem v com je problem
Tohle tedy vůbec není v pořádku, to je jasná lež.

A z ostatních komentářů twinki666: "nenavázán kontakt"... "pozor na poštovné a clo"... "pozor na poštovné" -> zřejmě úmyslně nesděluje předem výši poštovného a vyžaduje dobírku, aby mohl inkasovat víc peněz! A kdyby si někdo předraženou dobírku nevyzvedl, tak má také záminku ke lživému negativu.
Mimochodem, ze Slovenska je k nám nějaké clo, i když jsme v EU???

EDIT: Obchodní podmínky Aukra
Citace4.2.1

Prodávající vystavuje zboží prostřednictvím elektronického formuláře, ve kterém je povinen uvést: popis zboží, začátek aukce, dobu trvání aukce, počet ks zboží, počáteční (vyvolávací) cenu, popř. též cenu Kup Teď a preferované platební a dodací podmínky a případné záruky poskytované prodávajícím. Zvolí-li prodávající aukci s vyhrazenou cenou, je povinen určit též minimální (vyhrazenou) cenu.
Spadá do dodacích podmínek i cena za přepravu? Podle mě ano.

Mičánek

#9
Musím se přidat na stranu Akiho. Mám také negativní zkušenost s tímto prodejcem. Chtěl jsem vydražit aukci LEGO ADVENTURERS-5955 (Číslo aukce 180737097). Bohužel jsem ji propásl a tak jsem mu napsal že bych tu stavebnici koupil. Navrhnul jsem mu že ji koupím za 350 i s poštovným. Souhlasil. Když mi napsal že to pošle na dobírku, tak jsem mu odepsal že může, ale jestli to bude více, že to nepřevezmu. Když zásilka přišla, byla dobírka 450,-Kč a proto jsem ji nepřevzal a vrátil nazpátek. Málem se mi stalo to stejné co Akimu. Také doručovateli otevřela manželka a už se chystala to zaplatit. Naštěstí jsem byl doma a mohl tomu zabránit. Zajímavé je ale to clo. Já jsem si toho nevšimnul že by ho účtovali. Jestli bylo, tak to možná poslal za to co jsme se dohodli a tu stovku si připočetla celnice. Nevím. Protože to bylo mimo dražbu nemohl jsem mu napsat negativní hodnocení.

Poco

Samozrejme, že sa žiadne clo neplatí! Veď sme v EU.

Aki

Citace od: Poco kdy 21.05.2007, 01:29:43
Samozrejme, že sa žiadne clo neplatí! Veď sme v EU.
Pokud pošleš normální balík, tak clo neplatíš. Jiné to ale asi je u dobírky. Zde už se clo platí.
To moje bylo cca 100kč vyměřené v Břeclavi - papír už ale od toho nemám.

***Banana.com

Co se týče toho prodejce - mám za to, že už jeho první hodnocení bylo negativní, co jsem ho sledoval. To mělo být pro Vás všechny, co jste s ním obchodovali poté, dostačující výstrahou. Druhým "proti" pro kupce z ČR je adresa kdesi v pr...i na Slovensku, kam jen těžko pojedete v případě problémů mu to vysvětlit.

hal1aeetus

Clo sa neplatí ani na dobierku. Nikde v ramci EU.
Žial,sama dobierka do čiech zo slovenska je fakt drahá, okolo 200,- Sk do 1 kg.

Peetrs

#14
Citace od: hal1aeetus kdy 21.05.2007, 17:34:52
Clo sa neplatí ani na dobierku. Nikde v ramci EU.
Žial,sama dobierka do čiech zo slovenska je fakt drahá, okolo 200,- Sk do 1 kg.

Přesně tak, clo by se nemělo platit nikde v EU a nezáleží na způsobu odeslání ani dodání. Na Slovensko zasílám zboží také a nikdy jsem se s celní povinností nesetkal. Jestli nešlo spíše o dorovnání poštovného, ale to vařím z vody...  ???

K tématu:
S prodejcem jsem měl také jednu zkušenost. Chtěl jsem od něj koupit sety Harryho Pottra mimo aukro. Po velmi podivné komunikaci jsem od obchodu, ovšem, raději odstoupil.