Když něco nevím, tak se zeptám

Založil Hacislav, 14.05.2014, 01:15:40

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Hana129

celkově - nejširší rozměr 16,6*14,3
od dírky (kraje) k dírce 13,6*11,2

Chairudo

YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Scarlett

Môžem sa spýtať,z čoho je najlepšie vyrobiť custom plachty na lode,respektíve aký materiál je na to najvhodnejší,aby sa to čo najviac podobalo originálu a kde také niečo zoženiem?
V modelárskom obchode som nič vhodné nenašla..
Ďakujem za radu.

Vasyk

Ahoj, já použil na tento model toto: Na parník jsem použil non_LEGO dílky pouze provázek, materiál na plachty (okenní roletka zakoupená v hobby marketu) a závitové tyče na vystužení stěžní, jinak je vše LEGO.
Model je už 3 roky postavený a má za sebou pár vástav a plachty drží, takže za mě spokojenost.

Scarlett

Ďakujem za radu,roletky ma nenapadli. :D

STARHAWK

Citace od: Scarlett kdy 04.02.2018, 13:25:08
Môžem sa spýtať,z čoho je najlepšie vyrobiť custom plachty na lode,respektíve aký materiál je na to najvhodnejší,aby sa to čo najviac podobalo originálu a kde také niečo zoženiem?
V modelárskom obchode som nič vhodné nenašla..
Ďakujem za radu.

Yop, ja som nakupil tie rolety v zlavach a vypredajoch a je to uplne ze najblizsie materialu co pouziva lego. Skusil som na to aj fixkou nakreslit ciary ako maju piratske plachty a zelko to slo - nerozpilo sa to az tak moc.

Ked si kupim novu tlaciaren konecne, tak by som chcel skusit na to aj vytlacit ak sa mi podari to nejak vyrovnat aby sa to nezasekavalo a podavalo ako hrubsi papier.

STARHAWK

Mam otazocku:

Mam nahrany want list na BL a chcel by som od neho odcitat suciastky zo setov co mam (staci len par klucovych tam ponahadzovat).
Ako to spravim ? Viem ze si mozem odcitat order z want listu, ale ako spravit ze si odcitam obsah setu z want listu ?

dik za odpovede.

ogar49

Výkup LEGO kostek http://www.jrc.cz/vykup-lego-kostek/n-110/ no co mají zalubem, společnost která se primárně zaobírá PC,Xbox, PS problematikou

skywalker007

Citace od: ogar49 kdy 13.03.2018, 21:34:37
Výkup LEGO kostek http://www.jrc.cz/vykup-lego-kostek/n-110/ no co mají zalubem, společnost která se primárně zaobírá PC,Xbox, PS problematikou

Například Lipno nebo výstavu v Hamleys,možná plánuje ještě něco.

Marios

#579
Ahoj,
chci si postavit k modelu Apollo Saturn V i startovací rampu. Návod i se seznamem potřebných dílů (kostek) jsem našel zde: http://whatsuptoday.free.fr/LUT-Building-guide/LUT-building-guide.html a jde mi o to, že je tam cca 4000 kostek všech možných typů. Můj dotaz zní, jak co nejefektivnějí provést takovou objednávku a kde tyto kostky nakoupit? Pochybuji, že někdo se bude zabývat seznamem o výčtu cca 4000 kostek a bude je házet jednu podruhé do pytlíku a pak mi to zašle. Jak se prosím takové věci dělají? Děkuji moc za odpovědi!

PS: a jen čistě hrubým odhadem, na kolik tak peněz cca to výjde dokážete odhadnout?
Koupím TECHNIC sety: 8438 a 8455.

papluh

Na tej jeho stránke je Bricklink XML súbor na stiahnutie.
Keď si prihlásený v BL tak na Wanted list (srdce hore vpravo) dáš Upload a Bricklink XML tak tam skopíruješ ten zoznam a pridáš import to nejakého (ideálne nového ) Wanted listu.
Potom je to už o optimalizácii nákupu a dielov. Automat (napr Easy Buy na zozname Wanted List-ov) napíše cenu cca 800-1000 Eur pri zahrnutí aj použitých dielov a to ešte kopec dielov (cca 10%) chýba.
To je prvý problém, sama autorka píše, že pri tvorbe nepozerala na existenciu a cenu dielov keďže to šlo do Ideas a tí by vedeli čo vyrobiť a čo nie. Takže prvý krok je pozreť ktoré diely naozaj existujú a ktoré sú príliš drahé kvôli malej dostupnosti a podľa toho upraviť projekt.
No a potom už zostáva nákup rozhodiť do správnych obchodov. A áno, ak splníš podmienky nákupu v obchode a zaplatíš mu jeho žiadané ceny, tak by nemal mať problém napytlíkovať aj 4000 dielov. Akurát neexistuje jediný obchod (ani ten predražený Portugalec) čo by ich mal všetky.  Takže rátať s poštovným pri každom delení, prípadným clom mimo EÚ  a tak.

Teoreticky by na označenie neexistujúcich dielikov v stavbe mohol pomôcť program Stud.io od Bricklinku, ktorý vie či daný diel majú v danej farbe v DB a aká je priemerná cena. A vyznačí ho na modeli (z importovaného lxf súboru). Ale dlhodobú skúsenosť s tým nemám.

Jo a dík za odkaz na stiahutie.

milanv

Bohužel tento model není připravený na nákup. Takže já bych doporučil vedle okna s bricklinkem, jak píše papluh, otevřít druhé s LDD, s tím modelem. Pak koukat na střídačku na BL, tam vzít čísla problematických dílů, a v LDD je najít a zamyslet se nad tím, jak je nahradit. Takhle jedno po druhém nejen pro chybějící dílky (možná stačí často změnit barvu?), ale i pro dílky příliš drahé nebo špatně dostupné v tom množství.

Pak upravený .lxf model naimportovat znova do Bricklinku do dalšího Wanted listu a zkontrolovat tu novou verzi. Případně postup opakovat.

Je to "vopičárna", ale rychlejší způsob neznám. Leda vzít tu rampu rovnou jako inspiraci a podle ní si od začátku postavit vlastní.
Pán na Žlutém hradě

papluh

V tomto mi príde lepšie to Stud.io keďže sa napája priamo na databázu BL a väčšina ľudí kupuje práve odtiaľ (navyše čo sa objaví inde ako BaP či BnP sa objaví čoskoro aj na BL)

V zozname krokov označí neznámy diel trojuholníkom a ten sa po vyznačení vysvieti aj na modeli, ak je teda pri tom pohľade viditeľný, viď prvý obrázok. Akurát som nenašiel spôsob ako s tým zoznamom krokov pracovať - sortovať a tak. Príklad prvý obrázok.

A potom je tu Model Information ktoré po pár (desiatkach) sekúnd načíta ceny z BL a dajú sa zoradiť po jednotlivých dieloch. Takto sa tiež dajú odhaliť nedostupné diely ako aj tie kde je jednotková cena vysoká. Neprišiel som na to ako to okno zväčšiť, takže je tam trocha skrolovania. Viď druhý obrázok.

samotnú stavbu či úpravy som zatiaľ v Stud.io veľmi neskúšal, len takéto prepojenie na BL


Marios

Ufff já si to myslel, že to nebude snadné, ale že to bude až taková otročina jsem teda nepočítal. Toto co píšete je pro mě víc než složité a časově tak náročné, že na to kašlu a počkám zda Lego Ideas neudělá vlastní rampu k Saturnu V
Koupím TECHNIC sety: 8438 a 8455.

Anatyt

Neudělá. A áno - je to dosť náročné.

milanv

No jasně. O tom to je - běžný člověk si neuvědomuje, kolik práce je za těmi továrními sety a kolik by do toho musel dát, kdyby chtěl něco od někoho jiného, bez téhle tovární podpory. Proto je třeba ta novinka na Bricklinku (a na Rebrickable je taky něco podobného), že jsou návody připravené už odladěné, aby se kostky daly koupit, i s tím návodem. Tak se můžeš podívat, jestli tam na jedné z těch stránek rampa není.

Ale mně by stejně přišlo nejzábavnější si vymyslet vlastní. To je pak právě to zajímavé, místo otročiny. To hledání plánů skutečné rampy, přemýšlení o vyjádření v měřítku, pochopení jednotlivých funkcí (aby je člověk mohl vůbec ztvárnit) a ve finále i úpravy rakety, až zjistí např. že ta tovární nesedí správně na rampové držáky - to je teprve ten správný "záhul"! :D
Pán na Žlutém hradě

david.zeman

Rebrickable.com

Jednou jsem si stáhnul seznam dílků z Mocu (skoro 5 tisíc dílků), ale nešlo mit o naimportovat do Bricklinku kvůli neexistujícím dílkům. V rebrickable se ten list opravil a už to fungovalo, šlo to celkem rychle.

Nakonec mě ale odradila ta cena a nutnost nakupovat v 15 obchodech.

skywalker007

Nevíte někdo jak nastavit na Flickru účet,tak aby mohli vidět vaše alba všichni?
Díky

Chairudo

To by mělo být automaticky, ale když vytváříš nebo upravuješ album, máš tam volbu veřejné, nebo soukromé.
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Jezevec

Milí kolegové, potřeboval bych prosím poradit. Sehnal jsem si nějaké starší kostky, jen základní barvy. Všechny byly v pořádku, velmi málo nebo skoro vůbec opotřebované, ale na bílých se neúprosně podepsal zub času jménem Žluťák. Ve srovnání s novými bílými kostkami je tam prostě velký rozdíl a ani to nevypadá hezky, kdyby se nějak nakombinovaly. Proto se ptám zkušenějšéch kolegů na případnou radu co s tím?

Má cenu to třeba zkoušet mýt mýdlem nebo jarem? Nebo to nemá smysl a lepší je prostě tyhle kostky vyřadit jako základové a dávat je jenom do základů staveb, kde poté budou překryty jinými kostkami a nebudou tak vidět? A ještě jedna otázka, v případě nově koupených bílých kostek - jak je skladovat, aby k tomu žloutnutí docházelo co možná nejméně? Jde tomu nějak předejít nebo to je jedno a prostě každá bílá kostka nakonec zežloutne ať ji uskladním kamkoliv? Za případné rady díky.  :)

Jen pro představu přikládám fotku.
Kde všude můžeš sledovat aktivity naší LEGO komunity Kostky.org?
Mrkni na náš Facebook nebo Instagram a sdílej, lajkuj, komentuj.

STARHAWK

Citace od: Jezevec kdy 31.03.2018, 20:38:22
Má cenu to třeba zkoušet mýt mýdlem nebo jarem? Nebo to nemá smysl a lepší je prostě tyhle kostky vyřadit jako základové a dávat je jenom do základů staveb, kde poté budou překryty jinými kostkami a nebudou tak vidět?

Nechat tak a pouzivat ako light TAN kostky. Ja som tak pouzil 4x4 dish povodne biely, ale zazltnuty tak, ze je z neho light-TAN a uplne sa mi to do mojho Tatooine hodilo. Presne ten dielik v TAN potrebujem na mur/hradby mesta 4ks a mal som len 3ks. Ono to nie je uplne lacny dielik, tak som pouzil tento a sadne tam uplne presne ta light-TAN farba popri TAN vobec nevadi.

Chairudo

Věděl by někdo jak Brickbuilder ve svých videích dělá tak čistě bílé pozadí videa?

https://www.youtube.com/watch?v=fTgkAEOQBBM
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

peter

Tipuji klasiku, tedy fotostěnu a dobré osvětlení s rozptylem.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

MLT

Potřebuji poradit, jak zjistím (poznám) že je baterie https://shop.lego.com/cs-CZ/Pohonne-funkce-dobijeci-box-na-baterie-8878 zcela a plně dobitá.

Když připojím na zdroj, problikává mi červená kontrolka. Po čase začne svítit červeně a stále i červeně svítí, a to i po 6-ti hodinách.....

Nemohu se nikde dopátrat toho, zda má červená po nabití zhasnout, nebo zda začne svítit zeleně, nebo zda když svítí červená a neproblikává = že je to nabité.

Díky za info, případně i odkazy kde se to dočtu.

papluh

malo by to byť tak ako popisuješ (bliká = nabíja, svieti = nabité)
https://www.lego.com/en-us/powerfunctions/articles/8878-power-f3d22d8ffe444b1fb277f0c1d213bb9c
CitaceTo charge the battery you should use the 10 VDC LEGO Transformer. While you are charging the red indicator LED will blink. When charging is done it will be constant ON.

MLT

Citace od: papluh kdy 15.04.2018, 16:14:01
malo by to byť tak ako popisuješ (bliká = nabíja, svieti = nabité)
https://www.lego.com/en-us/powerfunctions/articles/8878-power-f3d22d8ffe444b1fb277f0c1d213bb9c
CitaceTo charge the battery you should use the 10 VDC LEGO Transformer. While you are charging the red indicator LED will blink. When charging is done it will be constant ON.

Děkuji

david4662

Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat, zda-li a jak je možné programovat EV3 kostku v C++
Rád bych se také zeptal, jestli zde nevíte, jak mám naprogramovat EV3 kostku tak, aby přijímala NXT Ultrazvukový a Zvukový senzor. V Labview se mi tyto možnosti nezobrazují, nacházím pouze možnost programovat EV3 senzory, které bohužel nemám k dispozici.

Jezevec

Mohl by mně někdo doporučit nějaký konkrétní český bricklinkový obchod, ve kterém třeba rádi dlouhodobě nakupujete? Případně podle čeho si vybíráte obchod pro nákup - řekněme když cena a dostupnost dílku je třeba podobná. Vyhledal jsem si různé obchody v Česku, ale nějak nevím podle čeho/podle jakých kritérií to filtrovat, jak vybrat.  :D díky
Kde všude můžeš sledovat aktivity naší LEGO komunity Kostky.org?
Mrkni na náš Facebook nebo Instagram a sdílej, lajkuj, komentuj.

jerzeeg

mno... vetsinou skoncim tak, ze mam otevrenou objednavku v nekolika obchodech, protoze z toho, co potrebuji, maji nekde nejlevnejsi to a jinde zase ono, v takovem pomeru, ze se vyplati zaplatit dalsi postovne..  >:D

MLT

Citace od: jerzeeg kdy 19.05.2018, 16:35:48
mno... vetsinou skoncim tak, ze mam otevrenou objednavku v nekolika obchodech, protoze z toho, co potrebuji, maji nekde nejlevnejsi to a jinde zase ono, v takovem pomeru, ze se vyplati zaplatit dalsi postovne..  >:D


to je také pravda, ale já nakupuji hlavně podle hodnocení obchodů ale i dle počtu objednávek. Když má někdo týdne např. 70 a více hodnocení (většinou má o dalších 50% více objednávek) tak tam kupuji jen když nespěchám na dodání. Když spěchám, vyberu obchod kde je pár objednávek (hodnocen) týdně a většinou to mám do 2-3 dnů.