Když něco nevím, tak se zeptám

Založil Hacislav, 14.05.2014, 01:15:40

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 7 Hosté prohlíží toto téma.

Achad

Teda, jak sem moc nepřispívám, tak tohle mne zaujalo a musím napsat taky svůj názor (a to jako - troufnu si tvrdit za ta léta - zkušený nákupčí). Kupovat 7094 v MISBu jenom proto, abych ho záhy poté rozbalil, postavil si a krabici posléze někam uložil, považuju - bez urážky - za naprostou pitomost (a to mám sérii Castle docela rád a skoro i zkompletovanou). Pokud neřešíš otázku financí, tak samozřejmě není co řešit, ale jen při zběžném prohlédnutí nabídky na BL (a to jsem ani neprojel Ebay) jsem našel tento set u jednoho Germána za nějakých 3650,- bez poštovného ve stavu "All parts,Box and Instructions in good codition!". A jelikož se nejedná o kdo ví jak starý set, předpokládám, že kostky budou ve stavu jako nové. Nic samozřejmě nenahradí ten pocit, když otevřeš MISB, ale troufnu si tvrdit, že po více než deseti letech nakupování LEGA jsem z tohoto fakt vyrostl a ve Tvém případě bych měl o nákupu okamžitě jasno.
Pokud máš zbytečných pár tisíc navíc, pak si ten MISB kup, ale pro mne je to asi jako, kdybys sháněl historické flašky Coca-Coly, někdo Ti nabízel historickou (použitou) flašku za dobrou cenu, ale Ty jsi koupil tu samou, doposud neotevřenou, za několikanásobně vyšší cenu, otevřel ji, vypil a pak se kochal, že máš historickou flašku. Přitom výsledek je naprosto stejný - máš flašku. A podobně to je s Tvým setem 7094 MISB × neMISB - koupíš, rozbalíš a máš použitý set (v obou případech).

Artie

Já ho chápu. Použité sety jsou prostě použité... už na to někdo makal, kašlal, v horším případě při rozebírání i slintal... třeba to stálo rok na poličce a taky to je jenom jednou postavené...  :-\ Já touhu po MISBu chápu, ale chtěla bych hezčí krabici a neomezovala bych se jenom na náš trh. Když je v mých finančních možnostech si pořídit MISB, tak určitě MISB - když není, tak z druhé ruky, ale prostě to nikdy nebude tak úplně ono.
Po rozbalení setu sice použitý set má, ale použil ho on, je jeho, na kšeft ho stejně nemá... jde o jeho pocit a hlavně tu dětskou radost. A mě by k tomu pocitu chyběla hezčí krabice, když to není za neodolatelnou cenu, a nebo poslední MISB na světě ;)

Villa Legina

Citace od: Achad kdy 08.04.2016, 21:03:32
Teda, jak sem moc nepřispívám, tak tohle mne zaujalo a musím napsat taky svůj názor (a to jako - troufnu si tvrdit za ta léta - zkušený nákupčí). Kupovat 7094 v MISBu jenom proto, abych ho záhy poté rozbalil, postavil si a krabici posléze někam uložil, považuju - bez urážky - za naprostou pitomost 

Veď to. Keď kúpim otvorený set s originál krabicou, so  všetkým ako má byť, ktorý bol iba raz-dvakrát postavený, nehrali sa s tým deti, nemôže byť problém. Ak je z nefajčiarskeho prostredia, nemôže tomu nič byť, ďalej,  povedzme aj z vitríny zaprášený, veď každý dielik jednotlivo umyjem, očistím, osuším, nie je problém. Veď aj to je zážitok nakoniec. Okrem toho tieto nové balenia: veď na tom otváraní misbu nič nie je, je to obyčajná škatuľa, žiadna výplň, nič, sáčky, čo už je na tom také extra? A nebodaj ešte od výroby nejaký škriatok ak niečo pomotal, neviem neviem či customer service uzná reklamáciu po 9 rokoch. Preto radšej MISB ani nehodno otvárať  ;D. To už potom radšej otvorený MIB. Ale to mi nejde do hlavy, že na jednej strane niekomu nevadí mať zažltlé zaprášené neočistené vlastné sety a na druhej strane takáto precitlivelosť pri kúpe ďalších. 

Villa Legina

Citace od: Ringo kdy 08.04.2016, 22:28:30
to Villa: já teda nevím, vlastní zaprášený případně zažloutlý mi připada pořád lepší než cizí použitý:-) Nehledě na to, že to zažloutlé co mám je právě bazarový hrad. Samozřejmě mi trochu zežloutly i některé šedé části těch původně nových mých černých hradů, nijak dramaticky. Nicméně, když si koupím bazarový, můžu očekávat, že tam tyhle zažloutlosti už třeba taky budou. Takže proto chci nový, aby byl krásný, čistý, nezažloutlý. To, že na ty mé staré sety už sedl prach, to už s tím nic nenadělám, holt jsou staré. Co můžu čekat od 30 let starého plastu. ale mám-li možnost koupit od něčeho funglovku, tak po bazarech prostě nekoukám. Obzvláště jedná-li se o nějaké poslednější sety. 2007 ještě není tak starý hrad, abych se spoléhal jen na bazar. A ta přecitlivělost pramení taky z toho, že si to chci vystavit. A u těch starých jsem i díky mírné zašlosti udělal to rozhodnutí, dát to k dispozici děte na hraní, zatímco nové sety budou výstavní.

Ale Ty si úplne protirečíš a nemáš pravdu. Nie je bazár ako bazár, BL je už trochu o niečom inom než obyčajný bazár. Okrem toho akože nič nenarobíš s prachom? Veď prach je odstrániteľný, samozrejme nie spôsobom že to iba strčím pod sprchu. Jemná kefka? Mydlový roztok? Lavórik? Ručník? Do 40 stupňov voda? Prácička na pol dňa? Nič Ti to nehovorí? Ja mám sety a dieliky v nich čo sú 45 rokov staré - ten plast pokiaľ je dobre udržovaný viditeľné zmeny nemá. Ok, staršie dieliky ktoré sa vyrábali do začiatku 60ych rokov tuším, ok, tam je to jasné, boli vyrobené z CA ktorý nedrží formu ako tieto z ABS. Ano tie dieliky sú dnes často skrútené, zvlnené o čo ja viem čo ešte, skrátka nepoužiteľné. Ale 30 ročné dieliky? To nie je žiadna tragédia pri dobrom skladovaní (okrem toho zažltnutia). Pri tých zašlých ak si sa rozhodol dať deťom na hranie, potom to predsa nemôžeš považovať za zbierku, to je už potom len šrot, nie? Ale ani deťom by som sa s takto špinavým legom nedovolila hrať, ešte schytajú alergiu na prach.

juraj

Odporúčam premazať alebo presunúť do nejakej poradne. Aj psychijatrickej.

Najlepšia varianta je kúpiť nový MISB set, ešte s nejakou tou prirážkou sekundárneho trhu a po otvorení zistiť, že kocky su tak ohrkane uz od vyroby. Najčastejšie poškriabané trans diely a ohlodané hrany. Toto mi potvrdia hlavne BL predajcovia new dielov.

Bazár- vynikajúca vec ak sa podarí kúpiť set, ktorý stal v kúte a dieťa o neho ani nezakoplo hneď po poskladaní. Uz som tak kúpil MK2 , city prístav a city garaze. Like new.

juraj

Legina: tiež mam doma tiez iba ten novší zlý diel.

Ringo:
Ja sa neutešujem. Mna iba veľmi serie, že ked si kúpim set za 200€, co je originál cena a žiadna prirazka tak od novoty su uz diely ohrkane. Naštastie to bol model auta a nie budova, kde by na rovnej stene bolo vsetko vidiet.
Príklad môjho rozhodovania na ktoré si sa pytal: Kúpiť nový? Zaplatiť viac? Otvorím to?  Budem to mat na výstave a budem sa utešovať že ak to je ohrkane je to ohrkane od novoty a neohrklal som si to ani ja.


Prosím po ukončení premazat. Je to uz veľmi mimo tému.

otaznik

Myslím, že to moc hrotíte. Vždycky záleží na konkrétní situaci. Já osobně se za sběratele považuji a mám jak spousty used setů ve výborném stavu, tak i MISBů. Z každého nového přírůstku do sbírky, který ji posune někam dál, mám radost. Vždy záleží na osobních preferencích.
Promáčklá krabice díly neponičí, to by musela být náhoda podobná výhře v loterii.

Villa Legina

otaznik prosím ak budeš mať čas, pozri sa, aký typ crane máš v tom spomínanom sete. Ďakujem.

Villa Legina

#218
Citace od: Ringo kdy 09.04.2016, 10:16:43
Villa: nezlob se na mě, ale už jen věta, že si tu s lidí dělám srandu, tím jako myslíš co? Myslíš, že mám potřebu v 37 letech vlézt na web o Legu a dělat si tu z lidí srandu? V jakém směru jako? Stejně tak nemám za potřebí, aby mě tu někdo peskoval za kraviny. To že ty si leštíš bazarové Lega, to je fajn, já to nedělám, raději si koupím nové a když už to pak postavím a vystavím, tak samozřejmě, že se na to práší, divím se, že se někdo diví. V čem je moje představa o sběratelství okleštěna? Já se do nějakého sběratele ani nepasuji, to, že někde napíšu, že mám nějakou sbírku neznamená, že mám 100 setů zakrytých plachtou a co druhý den to vytáhnu a znovu vyleštím, aby náhodou tam něco neulpělo, což už by znamenalo, že sběratel nejsem. Moje sbírka čítá cca kolem 20 setů z hradů a pirátů a sbírka je pro mě slovo, že jich mám několik, ne že to mám někde zaškatulkované a nedotknutelné ve skříni, kde to oprašuji jak veterány. Zato ty se do sběratele pasuješ a máš potřebu jako všem vysvětlit, co musí s Legem dělat a pokud tak nečiní, tak si dělají srandu?

Při vší úctě, chtělo by to méně arogance z tvé strany. Já jsem se tu po několika letech sledování a prohlížení fotek zaregistroval proto, že jsem se chtěl podělit o radost z Lega a sdílet ji svámi. Zatím koukám, že je to tu hlavně o kvantitě a honění si trik, kdo je lepší sběratel, kdo o co nejlépe pečuje a pak se dozvím, že kupovat Lego nové není in, že kvalitní sběratel je jen ten, co sbírá osmdesátky a komu se líbí nové sety, tak nemá vkus a dokonce je blázen, že si je plánuje kupovat nové. Takovou formu diskuse už fakt nehodlám vést. Místo radosti jsem se tu akorát rozčílil. Ztráta času.

Ale veď to vôbec nie je pravda, čo píšeš. S tou srandou som Ti písala v kontexte, že Ty stále melieš o "dal som to pod sprchu" a neregistruješ vôbec radu ako to ide dôkladne očistiť. Nie je pravda, že prach je neodstrániteľný a Ty to stále tvrdíš. Za to som arogantná? Že Ti poviem pravdu, že máš to lego zaprášené, špinavé a nerobí to dobrý dojem? Nepasujem sa za nejakého extra zberateľa. Som jednoducho istý typ zberateľa, neposudzujem sa, aký. Samozrejme, aj ja kupujem misby, súčasnú produkciu. A aj to môže byť pre Teba nenormálne, že ich neotváram. To ale robí i mnoho iných, nielen ja. Tou oklieštenou predstavou bolo myslené práve to, čo teraz píšeš.
Tvoju zbierku tvorí 20 vecí. Keď Tvojim cieľom je povedzme 50 setov hradov, to viem pochopiť, že Ti to stojí za to kupovať a otvárať misby. Ale predstav si, že by si chcel vlastniť napr. 1000 starých setov. Tam nie je tá cenová relácia otvorený-misb v pomere 1:2, tam sú cenové pomery okolo 1:10 a viac! To by bolo neúnosné. Ako by si to riešil? Neuvedomuješ si, ako neprimerane vyznieva Tvoje bazírovanie na misboch a dehonestovanie napr. Bricklinku, pre Teba sú to neprijateľné veci, ok -  keby si mal skúsenosť - ale NEMÁŠ. Máš možno 2 skúsenosti s obyčajným bazárom, kde Ti predali nejaké obohrané vyskladané z KW, dovezené z Nemecka lebo odkiaľ, zakúpené tam ako Schrott po pretriedení.  A ešte raz, nepasujem sa za nejakého odborníka, píšem iba skúsenosti, veľa vecí som sa naučila aj od tu pánov zberateľov, ale zároveň robím to, čo mi vyhovuje, vlastná cesta.

Citace od: Ringo kdy 09.04.2016, 10:23:03
....A jak byl šetrný k Legu předchozí majitel nikdy nevíš. dle stavu nakoupených bazarových setů, které mám dva, je mi jasné, že s tím málokdo zachází tak šetrně, jako já.

Ešte raz, na základe 2 (slovom dvoch) skúseností z mizerného bazáru si dopel k tomu záveru. Veď je to smiešne  :)

Artie

Mě úplně dostává jedna věc - jsou to jeho peníze, jeho věc, i kdyby byl výstřední milionář a chtěl kupovat všechno o 10k dražší, tak je to snad jeho věc, ne? Já bych taky na sebe nemohla v životě vzít nic ze second handu, ačkoliv tam nakupuje neskutečné množství lidí, ale prostě bych měla pocit, že po mne něco leze... na druhou stranu mi přijde jako vyhazování peněz kupovat si nové auto, které v okamžiku odjezdu od prodejce ztrácí nejméně 10% své hodnoty. Jsem si jistá, že spousta z vás to má třeba obráceně, nakupuje levně v sekáčích supr kousky a pak si kupuje nová auta... prostě to je úhel pohledu na věc. Neexistuje dobrý ani špatný, jen ten osobní.

Prostě _moje_ lego je _moje_ - já si tu krabici otevřu (jo, samo, může to být MIB), ale principem je, že si sama otevřu ty pytlíky a mám novou věc, kterou nikdo neměl v ruce... a co si s ní pak budu dělat už je moje věc. A že na to sedne prach a jiná špína? Ale je moje... a teda nevím, jak kdo jiný, ale i když mám doma nepořádek, tak mi to vadí míň, než když přijedu někam do "hotelu" (libovolné jiné ubytovací zařízení) a je nepořádek tam. Můj nepořádek prostě tolik nevadí... (obecně řečeno).

Jeho původní otázky vlastně byly vlastně zodpovězeny a je na něm, jak se rozhodne s koupí; ale fakt nechápu, proč se musel stvořit takový flame - chtěl tu po komunitě, aby se s ním podělila o zkušenosti, ne ho vyšikanovala pryč, protože si dovoluje mít jiný názor na věc.

Já si taky koupím MISB staršího setu, které chci (je-li a cenově v mezi, kterou jsem ochotna za něj dát) a pak je otevřu - protože (z mého úhlu pohledu) o tom Lego je... postavit ho, "hrát" si s ním, pak se chvíli kochat tou krásou ve vitríně třeba a pak si s tím zase "hrát"... já chápu, že pro spoustu z Vás - stavitelů obřích krajin, modelů, sběratelů "starožitostí" (v dobrém slova smylu) ... to takhle není, protože to vlastně ani možné není. Ale i kdyby byl jediný svého druhu, ať to tak má. Fakt se za to nemusel dočkat tohohle...

otaznik

Myslím, že tu každý z vás mluví trošku o něčem jiném, a teď už z principu každý prosazuje ten svůj "správný" pohled na věc. Myslím, že bylo řečeno vše.  ;)

Citace od: Villa Legina kdy 09.04.2016, 10:11:39
otaznik prosím ak budeš mať čas, pozri sa, aký typ crane máš v tom spomínanom sete. Ďakujem.

V setu 6383 mám tento autentický díl - viz obrázek.

Villa Legina

#221
Veľmi pekne ďakujem otaznik.....ako teda pozerám, bude to ten novší typ.

papluh

#222
Pripomína mi to diskusiu o autách niekto kupuje len nové, iný to považuje za zbytočnosť, niekto je ochotný za predvádzačku dať ako za nové, iný považuje za "preprdené" sedačky aj keď stálo s 0km v showroome. Taktiž sa pri tom málokedy dozná zhody  >:D

Ale k veci, keďže z netechnic vecí kupujem skôr tie veľké (modular, GB HQ, Simpsons, UCS,...) tak sa jedná o dosť ťažké krabice. Aj v úplne nových sa mi stalo, že niektoré bricky niesli známky oteru. Dokonca u GB HQ kúpenom z oficálneho LEGO Store vo Viedni, tj to nešlo nejakými pochybnými kuriérmi. Tie 2-3 dlhé bricky s mierným "zákusom" som otočil smerom dnu a nič nieje vidieť.
V závislosti od balenia som už mal nejaké pokrčené nálepky či návody. Dokonca v Opere sa nejak medzi veľkú baseplate a krabicu dostal sáčok, tak tá dostala mierne zakrivenie, ktoré ale po vybraní a postavení zmizlo.
Jednoducho je pravdepodobnejšie, že ak to prešlo viacerými dodávateľmi a prepravou, tak sa to na tom sete podpíše. A potom je to o riziku kúpy, ktoré závisí aj od toho ako je človek krytý.
Napríklad v tomto prípade ak by si zistil, že v krabici je niečo v neporiadku tak predajca môže tvrdiť, že popísal vonkajšie poškodenia a podľa toho si mohol predpokladať aj riziko vnútorného, on to nemal ako otvoriť a skontrolovať. A je možné, že aj taký Paypal by mu to uznal.

Inak kupovať MISBy za premrštené ceny z druho predaja dávno po kúpe z obchodu môže byť riziko. U nás to nieje tak bežné ale z USA, kde je veľký doraz na zákaznícke služby a vracanie tovaru, je bežne hlásené že človek kúpi LEGO (najčastejšie) vo veľkom reťazci a zistí že bolo vybrakované o minifigy (licencované sety) alebo rovno nahradené kópiu či bezcenným kiloware-om.
A aby ste si nemysleli, že je to len na Západe, ja som kúpil Discovery Mars Rover - mal byť z MY Tesca, s poškodenou krabicou - a vnútri boli niektoré dieliky vymenené (biele za zažltnuté, rúrky zle narezané miesto vcelku, prasknuté bushe a CV) ale iné boli v origo sáčkoch...

Jo a ešte jeden príklad, mame som kúpil do zbierky Dupla MISBový DUPLO 4785 Black Castle za šialenú cenu, ale tak to chcela a chápem, že pri malých vnúčatách je to iné. Bol to čistý MISB ale zo štítov http://www.bricklink.com/catalogItemIn.asp?P=51711pb03&in=S niektoré mali potlač a iné nie aj keď všade to vyzerá, že by mali mať všetky. Bohužial po 6 rokoch od vidania LEGO takéto unikátne dieliky nemá.
Keď sme boli v Billunde tak tuším vraveli, že unikátne veci držia max 3-5 rokov od skončenia predaja (podľa toho či je to diel, návod, nálepky a pod)

milanv

Citace od: Ringo kdy 09.04.2016, 09:18:23
Poslední věc k tomu celému, vůbec jsem nečekal, že ta diskuse dospěje do tohoto stádia
Za sebe můžu říct, že já to takhle nijak nemínil a doufám, že to bylo poznat. Pokud ne, tak promiň a uvádím to teď na pravou míru. Ptal jsi se ohledně toho nákupu a já ti odpověděl naprosto podle svých nejlepších zkušeností, jak se to dá koupit ještě jinými způsoby. V dobré víře, abys "nenaletěl" nikomu, kdo se v tobě snaží vzbudit pocit, že jen ta jedna nabídka a jinak není jiná možnost.

A můj soukromý pocit - aniž bych chtěl hovořit za nikoho jiného - je, že tak v klidu to mysleli na začátku úplně všichni. Včetně tebe zase s protiargumentem, proč i tak ti to za to stojí. Jenže pak se stala klasická chyba psané konverzace, co by se v mluvené řeči tak snadno nestala: začaly se rozebírat detaily, jednotlivé půlvěty a slova a strašně se do toho všichni zamotali, že to pak vypadá jako problém půl světa. Není to problém půl světa, je to pořád v pohodě a není důvod, aby to bylo jinak. Dali jsme ti tipy, kde a jak nakupovat jinak a ty máš nějaké důvody to nakupovat jinde, i za vyšší cenu. K tomu jsme ti jen řekli, že ty špatné případy nenastávají vždy, že máme i dobré zkušenosti. A tím je to celé - ty si vyhodnotíš jak chceš, jestli je to pro tebe přijatelný risk. Pohoda.

A naopak pro všechny čtenáře fóra je to teď dobrý seznam možností, jak a kde se dá nakupovat sety. Popravdě, je to asi nejlepší takový seznam za poslední dobu, možná by se dal sesumírovat a dát někam do často kladených otázek. Včetně tvých argumentů, aby každý viděl, co může být za rizika a nebyl pak překvapený.
Pán na Žlutém hradě

Villa Legina

#224
Citace od: Ringo kdy 09.04.2016, 09:18:23
Ohrané Lego je bazar, vždycky bazar, ať vypadá jakkoliv. Takže útěchy typu není bazar jako bazar nebo bazarové kolikrát v lepším stavu než Lego od novoty, to fakt jako sorry, to ne. Já jsem Bricklist vždycky považoval jako cestu pro stavitelé, kteří potřebuji kostky pro své vlastní výtvory. To je pak jiná. Ale jestli někdo sbírá sety tak jak jsou původní, tak absolutně nechápu dávání přednost bazaru před možností koupit to nové, byť si člověk holt připlatí a pak už je na sběrateli, kolik je do toho ochoten investovat nebo jaké jsou jeho finanční možnosti.

...to jste jako důchodci čekající v noci frontu u Kauflandu na slevu zboží, kterému dochází trvanlivost.

;D ;D ;D  Máš iba reči, v živote si na e bay ani na Bricklinku nenakupoval, nevieš ako to chodí, ako si vyberať, na čo si dať pozor, aké kritériá zohľadňovať (každý nejak začínal, na tom nič nie je),ale pýtaš radu, dostaneš odpoveď ktorá nie taká, akú si očakával, nechceš nič iné počuť a už sme zrazu pre Teba dôchodcovia z Kauflandu   :D

Villa Legina

Citace od: Ringo kdy 09.04.2016, 01:20:52
...Na jednu stranu jste prudérní v tom, jak to má vypadat a pak se člověk dozví, že to kupujete tady z druhé ruky. Je to pro mě docela překvapení........

A je to tu.

Sme odhalení.

Děláme machry a hajzly máme na chodbě.  :)

Kuba

Obdivuji vaší energii a čas  ;) 8)

Artie

Já se zapojovat už moc nechci, páč to imho nemá význam; ale jenom jeden podnět - on NECHCE žádnou použitou věc, i kdyby to někdo jenom vypytlíkoval, přebalil do zip pytlíků a nacpal zpátky. Už to prostě není nové, i když kostky jsou ve stavu "sjely jsme z pásu v továrně". Vám to přijde padlé na hlavu, on k tomu má své důvody - hlavně je to ten osobní pocit, ne stav kostek.

Jasně, diskuze je dávno někde jinde, ale přece když nechce nic "použitého", tak je zbytečné mu pořád opakovat, že je blbost kupovat MISB, který pak postaví. Ruku na srdce, kdybyste měli _neomezený_ rozpočet, taky byste si taky raděj pořídili MISBy v perfektních krabičkách "těch tisíce starých setů" ;)

otaznik

Je čas se posunout někam dál a poslední diskuzi nechat zapadnout do "propadliště dějin".

juraj

Citace od: Ringo kdy 08.04.2016, 11:08:20
Nicméně  mám obavy, že to tím dost ztrácí na hodnotě pro sběratelské účely a druhá věc je, že si nejsem jistý, že váha, která mohla promáčknout krabici nemohla třeba i uvnitř něco poškodit a zlomit.

Ano, vzdy pri poskodenej krabici je sanca na pokazeny diel. Aj ked pri sledovani fora, tu nebolo zmienenych mnoho takych udalosti. V najhorsom tu uz boli rady ako kontaktovat customer service a dat si poslat poskodenej diely. ( to bude ask jedine riesenie, Lego z BL by to bolo pomaly ako of druheho a nie origo zo setu)

A dalsiu odpoved si asi tiez postrehol z nasich prispevkov, ohladom zberatelskej ceny, kde bolo spomenute, ze otvoreny set je lacnejsi ako MISB. V tomto pripade, kupujuceho viacej trapi otvorena krabica a vyuzivanie setu ako nejake premacknutie. Alebo by si mohol Lepsie definovat pojem zberatelska hodnota v tvojich ociach. 

Inak kupuj MISB, cena ta urcite neznici. Su aj drahsie sety. Ale urcite vacsiu radost z  mojho pohladu pri otvarani MISBu by spravili sety, ktore mali vnutornu krabicu, vystuze, plastove .. Inner tray? , katalog , a4 plagat  Oporti tymto novym setom, kde Je iba Krabica.

Btw. Pokial sa ty pozeras na cenu ako nekrestansku, tak nekupuj, alebo konvertuj.

otaznik

Prosím už toho oba nechte nebo si to posílejte soukromými zprávami.

Faire

Dvakrát jste byli slušně požádáni, abyste si tohle vyřešili v soukromých zprávách...

Ondrej

Citace od: Ringo kdy 10.04.2016, 23:45:18
Já zase nevím, kde jsi sebrala sběratelé šrotu, moebelix, že snad jediná umíš nakupovat na eBay (to umí s prominutím ale každý trouba)  a pod. To, že bys chtěla hrad 6085 jsem nevzal nikde, jenom jsem ti chtěl nastínit, kde je asi to pravé sběratelství, kdybys mě zase náhodou chtěla poučovat, jak čistit bazarové Lego a ufňukávat, že ti rozpočet nedovoluje si kupovat nové a proto je vlastně idiocie si kupovat nové a měli by se tím všichni řídit. Tak hurá pro vodu na 40°C s mýdlem;-)

Jestli by měl někdo někomu dát pokoj, tak především ty mně. Nejprve jsi mě tady jako první přivítala, za což děkuji, a pak ses na mě pověsila a jala se mě v každém ohledu poučovat co mám a nemám s Legem správně dělat a pak ses pověsila tady na můj dotaz, ovšem zcela v jiném smyslu, než byl položen, abys mě v tom svém smyslu opět mohla poučovat, jak se nejsprávněji zachovat. Prosím, vem si pod svá "ochranná" křídla někoho jiného, já je fakt nepotřebuji.

Bože ty jsi ufňukánek, co jsem četl tak první jsi se tady obrátil s prosbou ty. Villa Legina ti slušně poradila, myslím že zkušeností k tomu má dostatek, a ty se pak začneš navážet do ní za to, že sbírá i used sety (dle vymazlených fotek bych ji viděl jako Otazníka v ženské podobě  ;) ). Takže se k dámě nechovej jako hulvát, kup si ten set v MISBu aspoň za 500 eur, rozbal ho, nech ho zaprášit, poslintej ho a dle libosti přidej i jiné tělní tekutiny a příště se neptej o radu když si jí nevážíš.

Ringo

Nebudu dále obtěžovat. Evidentně se názorově neztotožňuji s vedoucími guru této komunity a pokud můj přístup natolik vadí, že je neslučitelný s touto komunitou, tak nemá smysl, abysme se navzájem obtěžovali. Prostě mám jiný názor, vy taky a nemá cenu, abych cokoliv zveřejnil, někoho zbytečně motivovalo akorát k tomu, aby mě měl potřebu usměrňovat na tu správnou cestu, když hodlám kráčet prostě po jiné. Prostě si najdu komunitu, kde to neberou tak profesorsky a Legem se hlavně baví, případně se s ním budu bavit sám, aspoň mi pak do toho nikdo nekecá. Takže zapomeňte na to, co jsem kdy tady na tomto webu napsal nebo čím jsem přispěl. Smazal jsem vše a prosím admina, aby odstranil mnou založené vlákna, které jsem promazal a uzamknul. Děkuji.

Kuba

#234
Citace od: Ringo kdy 11.04.2016, 14:32:18
Prostě mám jiný názor, vy taky a nemá cenu, abych cokoliv zveřejnil, někoho zbytečně motivovalo akorát k tomu, aby mě měl potřebu usměrňovat na tu správnou cestu, když hodlám kráčet prostě po jiné.

jestli si narážel i na to, že jsme ti napsali (myslím, že nikdo nebyl guru  ;D ) kde co prezentovat, tak to neber ve zlém. Ale např. v té sekci castle a pirates se už před pár lety dohodlo, že se tam budou prezentovat stavby a budou se pojmenovávat (vlastní), (cizí), někteří tam prezentují i armády, ale to není ani tak sbírka setů, ale spíše něco co někoho stálo hodně úsilí sehnat. pouze jsme tě slušně usměrnili. Protože to tam zatím vždy jakž-takž fungovalo. Ono je vždy lepší, když je v příspěvcích nějaký řád, než když si to tam každý hází jak chce. je to vše přhlednější a neztrácí se tolik času hedáním.

Každopádně nechápu tvou reakci zde. prostě si za to tak trochu s Villou za to můžete sami, že jste si to tu tak vyhrotili. Moudřejší ustoupí. Já bych ustoupil dávno, určitě bych neměl čas psat pořad dokola to samé. ;) Ještě když jsi byl stejně dávno rohodnutý, že si set za 11000 koupíš...

Díval jsem se, že jsi z Havířova. Pokud bys měl zájem, v (dojezdové) Ostravě občas děláme my afolové z okolí srazy (2-3 ročně), tak pokud budeš chtít dej mi vědět soukromou zprávou a pak až budeme my Ostraváci dohodnutí na dalším srazu. tak bych ti dal vědět. Poznal bys forum i z jiné stránky, když ti psaný projev nevyhovuje.

Ringo

#235
Citace od: Kuba kdy 11.04.2016, 18:21:30
Citace od: Ringo kdy 11.04.2016, 14:32:18
Prostě mám jiný názor, vy taky a nemá cenu, abych cokoliv zveřejnil, někoho zbytečně motivovalo akorát k tomu, aby mě měl potřebu usměrňovat na tu správnou cestu, když hodlám kráčet prostě po jiné.

jestli si narážel i na to, že jsme ti napsali (myslím, že nikdo nebyl guru  ;D ) kde co prezentovat, tak to neber ve zlém. Ale např. v té sekci castle a pirates se už před pár lety dohodlo, že se tam budou prezentovat stavby a budou se pojmenovávat (vlastní), (cizí), někteří tam prezentují i armády, ale to není ani tak sbírka setů, ale spíše něco co někoho stálo hodně úsilí sehnat. pouze jsme tě slušně usměrnili. Protože to tam zatím vždy jakž-takž fungovalo. Ono je vždy lepší, když je v příspěvcích nějaký řád, než když si to tam každý hází jak chce. je to vše přhlednější a neztrácí se tolik času hedáním.

Každopádně nechápu tvou reakci zde. prostě si za to tak trochu s Villou za to můžete sami, že jste si to tu tak vyhrotili. Moudřejší ustoupí. Já bych ustoupil dávno, určitě bych neměl čas psat pořad dokola to samé. ;) Ještě když jsi byl stejně dávno rohodnutý, že si set za 11000 koupíš...

Díval jsem se, že jsi z Havířova. Pokud bys měl zájem, v (dojezdové) Ostravě občas děláme my afolové z okolí srazy (2-3 ročně), tak pokud budeš chtít dej mi vědět soukromou zprávou a pak až budeme my Ostraváci dohodnutí na dalším srazu. tak bych ti dal vědět. Poznal bys forum i z jiné stránky, když ti psaný projev nevyhovuje.

Už poslední vec k tomuhle. O usměrnění, kam co nafotit, vůbec nejde, to bych pochopil, to bylo v pořádku. Takže o tebe vůbec v tomto sporu nešlo. Spíše mi jde o takové ty připomínky typu - "tenhle set nemá hodnotu, divím se ti, že něco takového vůbec kupuješ, asi máš špatný vkus", "osprchovat to nestačí, horká voda, houbička  a mýdlo ti nic neříka?", "jak můžeš kupovat new sealed sety, to je naprostá pitomost, když v bazaru stojí třetinu ceny a stejně to rozbalíš?", jak to můžeš vystavovat v polici a nechat na to prášit?", "fotíš to na laminátové podlaze z moebelixu ty jeden milionáři", "necháváš si s tím hrát děti, tomu se snad už nedá ani říkat sbírka, ne?" a podobné takové narážky které nevím, proč bych měl vůbec jakkoliv konzumovat a brát v potaz. Za pár týdnů, co jsem se tu zapojil, jsem si vyslechl toho tolik, že jsem akorát znechucen . Je ještě jediný důvod, proč tu jít, něco napsat, zveřejnit nějakou fotku? (mimochodem jsem se později od pár lidí dozvěděl, že nejsem sám, kdo tu takhle dopadl a raději tu už jen nenápadně nakukuje a raději nic neříká). Ale už to raději více nerozebírám, abych tu zase nebyl obviněn, že tu fňukám. Jenom si myslím, že pokud je zájem o to, aby to tu žilo a chodili sem i lidi, kteří prostě jen mají nějaké ty Lega pro radost, hrají si s nimi nebo je dávají na ozdobu do polic a nejde vyloženě o geeky s jednou stavěcí sérii a druhou new sealed schovanou ve skříni, tak by to tu nemuselo být tak profesorsky prudérní. Chápu, že má někdo už z toho všeho potřebu druhé poučovat o správnosti, jak se kdy k čemu chovat, ale ne každý musí mít stejné priority a nedodržování toho, co tady jiný považuje za zásadní, neznamená zákonitě nesvéprávnost. Třeba to je jen volba jiného přístupu a určitě ne zákonitě špatného.

Jinak ten hrad 7094 jsem nekoupil za 11 000, ale jen za 7000 a šlo hlavně o to, jestli to brát v promáčknuté krabici. Dostal jsem od prodejce ještě další sérii fotek, podle které to vypadá, že to je promáčklé jen na okraji, kde se to otevírá a zřejmě to půjde po otevření i vyrovnat. Takže jsem to nakonec vzal. tím je dotaz vyřešen;-)

Kuba

Citace od: Ringo kdy 11.04.2016, 19:19:09
Jinak ten hrad 7094 jsem nekoupil za 11 000, ale jen za 7000 a šlo hlavně o to, jestli to brát v promáčknuté krabici. Dostal jsem od prodejce ještě další sérii fotek, podle které to vypadá, že to je promáčklé jen na okraji, kde se to otevírá a zřejmě to půjde po otevření i vyrovnat. Takže jsem to nakonec vzal. tím je dotaz vyřešen;-)

No vidíš a taková kovbojka kolem toho.  >:D


Ringo

Jenom taková poslední poznámka ode mě. Hrad 7094 dorazil v pořádku, promáčknutí krabice nebylo nijak dramatické, rozhodně ne tak, jak to vypadalo na fotce. Hrad už je postaven a vše v perfect stavu, prostě nové. A je to nádherný set, být dítě, tak tohle je přesně hrad, kter si přeji dostat na hraní a rovněž potěší oko nejednoho AFOLa, teda mě aspoň jo. Musím opet říci, že Legendární 80. hrady sice mají nostalgicky nad novými sety navch a nikdo nikdy nesmaže člověku z mysli dětské sny, nicméně sety hradů 2007 a 2010 svou detailností, členitostí a velikostí prostě ty staré v lecčems  překonávají. Jsou rozhodně vzhlednější a mohutnější a asi v konečném výsledku pro děcka i hratelnější.

Futurion

K tvému předešlému příspěvku. Kostky mají hodně toxickou komunitu. Takhle to dopadá, když nějaká skupinka získá dojem, že by vše mělo být podle nich a kdo se opováží jinak, tak dostane čočku. Nebyl bys první ani poslední, kdo sotva přijde a zase znechuceně odejde.

otaznik

Citace od: Futurion kdy 14.04.2016, 08:52:53
K tvému předešlému příspěvku. Kostky mají hodně toxickou komunitu. Takhle to dopadá, když nějaká skupinka získá dojem, že by vše mělo být podle nich a kdo se opováží jinak, tak dostane čočku. Nebyl bys první ani poslední, kdo sotva přijde a zase znechuceně odejde.
Přečetl sis tu diskuzi pořádně? Chyba byla určitě na obou stranách.