Rychlá jízda

Založil peter, 26.11.2005, 19:09:21

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

peter

Při rychlé jízdě s LEGO vláčky se vždy stane havárie. LEGO vlaky při vysokých rychlostech (poslední dva stupně na regulátoru) v zatáčkách vždy vypadnou. Přemýšlel jsem jak tento problém vyřešit.

Ve skutečnosti jsou dva způsoby. První způsob je položení nových kolejí s větším poloměrem oblouků. Pokud nelze tento způsob použít je možnost druhá. Tím druhým způsobem je naklonění celé soupravy vlaku a tím upravení těžiště.

Jelikož v LEGU změna poloměru oblouků je nemožná, zkusil jsem druhou možnost. Bohužel výsledek mi to zatím moc velký nepřineslo. Závěrem ještě obrázky mé soupravy. Předem se omlouvám za jejich kvalitu, ale fotil jsem je na rychlo.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Colonel32

me se u rychliku 7745 osvedcilo vybavit kazdy vagon ze spodu tezitkem

Jindroush

Jak vyplynulo ze soukromé diskuse, kterou jsem s Peterem měl:

Dle tohoto článku: http://www.o-keating.com/hsr/tilt.htm se vlaky nenaklánějí kvůli obavám z vykolejení, ale kvůli komfortu cestujících.

Lego vlaky se vykolejují kvůli tomu, že mají nízkou hmotnost a vysoké těžiště, takže imo C32 řešení je jediné schůdné (a když tam těch závaží bude hodně, pojede to pomalu a to teprv nebude vykolejovat  ;D)
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Micho

Pokiaľ to niekto fakt chce riešiť, tak jedine to spomínané riešenie so závažím na spodnej časti vlaku je správne. Dalo by sa ešte klopiť koľaje, ale to by asi bolo na Legu komplikované.

Takže radšej jazdite primeranou rýchlosťou a nebudete mať problém   8)

betakaroten

#4
Z vlastní praxe mám vyzkoušeno: na 5. stupeň (předposlední) projede všechno všude, na maximum jedou bez problémů nižší vagony (např. 4561). Když se na vnější straně podloží oblouk 2 plochými a přechod mezi rovnou a obloukem 1 plochou, tak projedou i vyšší vozy.

Ale stejně mám raději nižší rychlost a vyšší tažnou sílu 4,5V motoru.

P.S. Vlak s naklápěním karoserie od Jamese Mathise (včetně LDraw souboru): http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=11766&n=94