(Vlastní) Chrám sv.Víta

Založil Ryxe, 01.07.2013, 22:07:13

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Foton

#90
Kdyžtak se vyhodí pojistky, "nejde proud, nic se nehýbe".
A návštěvníci si budou procházet výstavu s baterkami :-)
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Ryxe

Další malé pokročení. Dostal jsem se ke křížení lodí.Momentálně budu pracovat na hlavních chrámových varhanech a poté na zlaté bráně s mozaikou.

Ryxe

Dnes jsem si vzal den volno, abych se stavbou pohnul a po dlouhé době všechny díly sesadil k sobě. Tady je jedna momentka, jak vypadá plně vytažený;D.
Na druhém obrázku je pak Sannina první půlka baziliky. Je víceméně hotova, jen chybí ozdobné štíty střech, okolí a nějaké drobné detaily...

Hardegon

Co říct? Prostě je to super, jsi mistr stavitel a obdivně zíram...

Ryxe

Díky ;)
Poprvé za dobu stavby jsem všechny hotové části poskládal dohromady a tiše se modlil,aby všechno sedělo tak, jak má, což se naštěstí podařilo. Včera jsme všechny díly vybalili z krabic a pustili se do komletace, nainstalovala se část osvětlení a dolaďovali se detaily. Tento týden bych chtěl dodělat u druhou věž na průčelí a helmici velké věže, tak snad se zadaří...

znouzectnost

Chci tě nějak pochválit, ale nevím jak...
Došla mi slova...
Tak jen  :o

Kuba

Na tohle umím jen taky spamovat  :o   

Tomtombuy


hobby

Já nebudu spamovat, ale podotknu, že na tomhle díle se stavitel naučí ranou gotiku, vrcholnou gotiku, renesanci a ještě pseudogotiku. Ani kunsthistorik by to nemohl tak zmáknout. No, správná "magořina" (řečeno v dobrém), zkrátka, těžko se mi to chápe dělat to ´jen tak´. Ať se daří! 8)

Bard

Citace od: znouzectnost kdy 19.04.2014, 20:26:35
Chci tě nějak pochválit, ale nevím jak...
Došla mi slova...
Tak jen  :o
Zbývá mi jediné. Pod toto se podepsat...

VocucBat


Drobuliatko

Toto bude dielo svetoveho formatu chlape! Tomu ver!

matka

Tohle mi trochu vyrazilo dech. Je to famózní.
Paní na Žlutém hradě

sovat

Tak nevím, jak to napsat. Stavba je to opravdu monumentální a nádherná. Bohužel pro obyčejného člověka, který nehledá na tomto díle všechny ty úžasné techniky a postupy je to dosti matoucí. Krásně zpracovaná okna, dveře, různé přechody, střecha atd..., ale ve výsledku to vše kazí ta pekelná  >:D několikabarevná stěna (tedy stěny, aspoň většina). Opravdu z toho až bolí oči, jak je to nepřehledné. Dal bych tomu 10 sekund na prohlídku a šel dál. Někdy je méně lepší jak více. Ale jinak smekám, dílko opravdu unikátní.  :)

linhi

Rozebírám Karlštejn,jdu si hrát na písek s bábovičkami.....

Kuba

Citace od: sovat kdy 19.04.2014, 22:08:59
ale ve výsledku to vše kazí ta pekelná  >:D několikabarevná stěna (tedy stěny, aspoň většina). Opravdu z toho až bolí oči, jak je to nepřehledné. Dal bych tomu 10 sekund na prohlídku a šel dál. Někdy je méně lepší jak více. Ale jinak smekám, dílko opravdu unikátní.  :)

Trochu odvážné tvrzení ve vlákně jedné z nejimpozantnějších staveb z lega co kdy oko Afola vidělo. Myslím, že s tvými 10 sekundami budeš na výstavě výjimka. Chrám je perfektní, namixovaní barev je taky ok. Myslím, že tohle je přesně ta stavba, u které bude chtít každý návštěvník výstavy mít vlastní fotku.

razgy

řekl bych, že fotka je matoucí. splývá 3d perspektiva. čekám, že až to uvidím, padnu na zadní část. super stavba

Foton

Citace od: Jukuruku-Kuba kdy 20.04.2014, 20:58:48
Citace od: sovat kdy 19.04.2014, 22:08:59
ale ve výsledku to vše kazí ta pekelná  >:D několikabarevná stěna (tedy stěny, aspoň většina). Opravdu z toho až bolí oči, jak je to nepřehledné. Dal bych tomu 10 sekund na prohlídku a šel dál. Někdy je méně lepší jak více. Ale jinak smekám, dílko opravdu unikátní.  :)

Trochu odvážné tvrzení ve vlákně jedné z nejimpozantnějších staveb z lega co kdy oko Afola vidělo. Myslím, že s tvými 10 sekundami budeš na výstavě výjimka. Chrám je perfektní, namixovaní barev je taky ok. Myslím, že tohle je přesně ta stavba, u které bude chtít každý návštěvník výstavy mít vlastní fotku.

SOVAT přesně vystihl můj pohled. Je to parádní stavba, to každopádně. Já osobně bych něco takového nepostavil.
Barevnost stěn mě překvapila už v prvních fotkách, nejsem fanda "multi-cihličkování".
Protože, ale nejsem stavitel domů/hradů, tak jsem se necítil hoden do té megastavby "rýpat". Moje "odvaha" dosáhla vrcholu v pochvalném příspěvku u hradu od richchie (http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=43574.msg198027#msg198027).

Uvidím jak to bude fungovat v 3D.

Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Martins

Můj názor je, že je to naprosto neuvěřitelné dílo! Myslím, že autor tady nedělá nějaké své pojetí historické stavby, ale staví Chrám Sv. Víta z kostek a dělá to maximálně věrně, včetně té barevné neucelenosti. Chrám se stavěl velmi dlouho, je na něm mnoho materiálů z různé doby, opravoval se... mě to připadá velmi věrné. Kdyby byl "jednobarevný", nevypadal by tak dobře... a to tady teoretizujeme nad pár fotkama... počkejte, jak si z toho sedneme na p...l, až to uvidíme v reálu.

Držím palce na těch pár tisíc posledních kostiček, které už zbývají!  :D

Ryxe

Díky moc za všechny ty krásný komentáře! ;)
Co se týče té diskutované "flekatosti". Až do této stavby jsem také nebyl velký fanoušek flekatých fasád a ve svých stavbách jsem většinou používal jednu barvu zdiva občas protkanou jinou barvou. Chrám sv. Víta je pro mě premiérový v mnoha směrech. Zdivo je flekaté z více důvodů. Tím hlavním je co nejvíce napodobit texturu zdiva opravdového chrámu. Když se totiž opravdu na tento prvek zaměříte, použité kameny jsou téměř každý odlišně barevný díky povětrnostním podmínkám, opravám, požárům, stáří kamenů... . Další důvod, proč jsem použil kombinaci těchto tří barev je ten, že v odstínech tan a dark tan bohužel není vyráběna široká škála dílků, bez kterých by se mnoho technik nedalo udělat.
Nakonec jsem s takto barevnou fasádou za sebe více spokojený, než když by byla pouze v jednom odstínu. Podle mě by to působilo moc sterilně a chyběla by taková ta "patina".
Vím, že na těch fotkách to splývá v jeden chaos, je to focené mobilem, jelikož jsem si s sebou vzal sice foťák, avšak nabíječku jsem zapomněl doma ::)

milanv

Já myslím, že to bude v reálu vypadat moc pěkně, ale jak to vyfotit, to bude oříšek. Už o tom přemýšlím, když chci dělat dokumentaci výstavy, je to jeden z oříšků :)

Ale ze všeho nejvíc jsem zvědavý na to, jak vyřešíš, aby bylo vidět dovnitř. To jsem fakt napnutý. Zatím pořád tipuji periskop :)
Pán na Žlutém hradě

richchie

a potom ze lego je hracka,  touto stavbou sa opat dokazalo ze lego je nastroj na modelovanie, ze top stavby postavit, to chce mat okrem kvanta kociek (a penazi) aj architektonicke citenie, talent na modelovanie atd...
ja osobne som podobne ako foton neni moc zastanca viacfarebnych stien, tiez mi vadi ked je stavba moc roznofarebna, no pri tomto megadiele urobim vinimku, aj ked mozno na prvy pohlad je ta viacfarebnost rusiva, ked sa clovek na to zahladi v globale je to dobre riesenie.
zaverom smetam klobuk, tymto dielom sa myslim autor zapise do mysli vela ludi po celom svete :-)

david.zeman

No tak ja sem neco takoveho nevidel ani v Legolandu a ze jsou tam fakt vymakane propracovane stavby.

Ted by to jeste chtelo udelat navod, vymyslet krabici a zacit seriovou vyrobu, protoze to bych chtel nekdy postavit taky.

Samozrejme gratuluju, je to uzasna stavba.

Benik

Asi jsi nepočítal použité díly? ;D Já tipuju že, tak 500 000 dílů celá stavba! Kdo dá víc  ;)
Jinak opravdu monumentální dílo.  :o  :o  :o

Chairudo

Já to vidím tak na 280 tisíc dílů.

Bude nějaká odměna pro toho kdo se trefí nejblíž ;D
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Hardegon

Musím se pochlubit jednou fotkou z úterka. Vidět to naživo je fakt neskutečný...

danyboy


Ryxe

Citace od: danyboy2127-danny kdy 07.05.2014, 20:00:00
Stihne se to?
No, musí >:D.
Sice jsem musel slevit od některých věcí, ale věnuji tomu opravdu všechen volný čas a tudíž to pokračuje docela rychle. Obě západní věže už jsou hotové, věnec kaplí u presbytáře taktéž, teď dodělávám vysoká okna presbytáře.
Pro tento rok jsem musel upustit od interiérů od křížení lodí na východ. Bude tedy k vidění jen západníí půlka, nicméně, příští rok už to bude kompletní.
Holt jsem na začátku tak trochu podcenil složitost této stavby a přecenil své síly... :-[

Bard

Citace od: Ryxe kdy 09.05.2014, 21:06:44
Holt jsem na začátku tak trochu podcenil složitost této stavby a přecenil své síly... :-[
Myslím, žes to nemusel rozvádět, protože už z fotek tady spousta lidí viděla, jak krutě jsi přecenil své síly. ;D ;D ;D

Ryxe

Jen pro úplnost přikládám pár finálních fotek. Dostavba katedrály na Lipně se zvládla jen taktak. Na Lipno jsme dorazili už v sobotu 24.5. a od té doby se až na pár drobných vyjímek jen stavělo a stavělo. Nestihl jsem sice úplně všechno podle svých představ, ale chrám stojí a to je důležité ;D. Určitě na něm chci po výstavě ještě zapracovat, abych doladil vše podle svých představ a dokončil i interiéry.
Jinak bych chtěl poděkovat za kladné ohlasy a všem, kteří pomohli při finálních dodělávkách ;)