9525 – Star Wars Pre Vizsla’s Mandalorian Fighter

Založil Darth, 11.06.2013, 18:30:11

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Darth

9525 – Star Wars Pre Vizsla's Mandalorian Fighter
Rok vydání: 2012
Cena: 1299 Kč (doporučená), 899 Kč (běžná na e-shopech), 650 Kč (v akci)

Krabice
Krabice má rozměry cca 35x38 cm (stejná velikost jako např. Gungan sub). Nemá vylamovací boční otevírání, ale otevírá se víko krabice. Uvnitř se nacházely dva návody (menší formátu mezi A5 a A4, druhý formátu A4), nezbytné samolepky a čtyři sáčky s dílky. První menší návod využije sáčky 1 a 2, druhý sáčky 3 a 4 (,,křídla")

Stavba
V prvním sáčku jsou 3 minifigové, hlavní důvod proč jsem do modelu šel. Obi-Wan má ,,clone wars" vykulené oči, u Mandalorianů není to vykulení až tak znát. Obi Wan se v setu nachází v obleku, kdy přes Jedi róbu má nasazené rukávy a kalhoty clonetrooperského brnění. Nejsem si jistý, jestli se v tomto outfitu nachází i v nějakém jiném setu. Tedy stačí jen vyměnit hlavu za nějakou s normálníma očima. Mandalorian v setu se neliší od čtyř mandalorianů z battle packu. Hlavním lákadlem na modelu je Pre-Vizsla – velitel Death Watch, který se liší od mandalorianů především odstínem modré (ruce a nohy), helmou s potiskem, nárameníkem a jeho darksaberem – něco jako lightsaber (video) – tady si to tvůrci ulehčili a použili lightsaber hilt a černou tyčku, i když by se mělo jednat o něco, k čemu by se spíš hodila katana. Ano, barva čepele byla černá, protkaná bílými energetickými výboji. Kdyby použili katanu s černou čepelí a stříbrným hiltem, asi by udělali lépe.

Ale zpět k modelu. První sáček obsahuje dílky na kokpit a přední část ,,stíhačky" (jedná se spíš o transportní loď, která má nést cca 20 bojovníků). Přední část není příliš zajímavá, sklo kokpitu nedoléhá a navíc nepotěší nutnost polepení jak proskleného kokpitu, tak řídícího panelu 1x2 samolepkami. Naopak potěší řešení pro usazení minifigů – žádné židle jako v jiných setech, počítá se s jetpackem na zádech figů – posezení je řešeno 1x2 dílkem s bočnicemi pro nohy a mezi nohy figa (podobný byl použit pro kabriolet Friends). Sezení je pro dva mandaloriany s plnou výbavou).

Druhý sáček obsahuje díly pro zadní část stroje. Otáčení je řešeno kloubem, jaký se používá v Bionicle nebo třeba u modelu Buzze rakeťáka (připojení rukou a nohou). V Zadní část se otevírá (spodní i horní část, v tomto místě je usazena bedna s 2x2 potištěným plate (jediný potištěný dílek kromě minifigů v setu).  V zadní části je otočný kanón. Díky bohu v modelu nejsou žádné flick fire missiles (co se stalo?). Nasazení se děje na dílky používané jako koncovky hadic u požárníků, nebo jako zbraně Jango Fetta. Bohužel nasazení podle návodu bylo dost volné a koncovky stále vypadávaly – tak jsem se rozhodnul je otočit (viz. foto).

Třetí a čtvrtý sáček obsahují dílky na ,,křídla", která jsou zrcadlová. Velmi pěkně jsou řešeny motory, vše drží jak má a nebortí se. U křídel se samolepky vyskytují jen na krytu motorů.

Model
Model samotný je velmi pěkný, umožňuje otáčení celé zadní části (takže při letu jsou křídla nad a pod kokpitem). Při přistání se přetočí do vodorovné polohy a křídla je možné sklopit směrem nahoru (takže zadní trysky směřují směrem k zemi) – po přistání model stojí na zadních koncích křídel, před kokpitem je přední přistávací vzpěra.

Hodnocení
Moc pěkný model, pro Star Wars v netradičních barvách. Mandaloriani mě vždy docela brali (hned po mých oblíbených Royal Guardech) a proto jsem o tomto modelu dlouho uvažoval i přesto, že se sbíráním modelů jsem skončil a začal se zaměřovat na minifigy.

Koupit či nekoupit?
Pro
- věrný předloze (odkaz na video)
- zajímaví figové (přinejmenším Pre Vizsla. Kdyby místo Obi-wana nebo řadového mandaloriana dali Bo-Katan – sestru Satine, vůbec bych se nezlobil)
- v akci zajímavá cena
Proti
- málo známá loď – pouze pro příznivce animovaných Clone Wars
- vykulené oči figů
- nutnost umístit za sklo, jinak bude bílá brzy jak prase

danyboy

Pěkná recenze. Nevěděl jsem, že Vizsla má v setu i vlasy.

Darth

Citace od: danyboy2127 kdy 11.06.2013, 19:15:27
Pěkná recenze. Nevěděl jsem, že Vizsla má v setu i vlasy.

Ano, stejné jako měl Palpatine v CW verzi (např. v magnetic setu). Jinak obličeje jsou jen jednostranné.

Systematik

Pokud má někdo zájem, Legenio má set právě teď ještě levněji, za Kč=548,-.

Link

P4tr1cius

Veľmi pekná lodička. Darth, mohol by si ju, prosím ťa, ešte vyfotiť spolu s figom? Kvôli predstave veľkosti. Dík.

Darth

Systematik: Skvělá cena, já to měl o kilo dražší přes Aukro.
P4tr1cius: Tady je

STARHAWK

Citace od: Systematik kdy 12.06.2013, 11:35:37
Pokud má někdo zájem, Legenio má set právě teď ještě levněji, za Kč=548,-.

Link

Diki za typ. Tento set som chcel kupit ale 45E sa mi zdalo zan moc, kedze som ho chcel len kvoli Vizslovi.

Darth: dik za recenziu a pripomenutie mi tohto setu - uz je objednany. Vizsla sa mi v poslednich CW dost pacil - aj ked skoncil ako skoncil ... ale ten zaverecny suboj stal za to.