(Vlastní) loď President Masaryk

Založil Mcmatus, 04.07.2023, 17:59:19

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Mcmatus

Zdravím všechny, nedávno jsem dodělal model československé hlídkové lodi President Masaryk, tak bych ho tady chtěl představit.

Něco o modelu:
Délka: 120cm
Šířka: 16cm
Je rozpojitelná na čtyři díly.

Něco málo o historii lodi:
President Masaryk byla největší válečná loď československého válečného loďstva. Byla to říční hlídková loď která zajišťovala dunajskou hranici s Maďarskem. V československé službě byla od roku 1932 do roku 1939. V roce 1939 ji převzalo a využívalo Německo, sešrotována byla až v roce 1978.
https://cs.wikipedia.org/wiki/President_Masaryk

Foton

No vidíš, ani jsem nevěděl, že Československo mělo válečné loďstvo. Tedy Pepa Dvorský (kapitán La Grace), tvrdí že je to aktuálně jediná československá bitevní loď (8 kanonů).

Mám jen jedinou otázku: Proč boky lodi nemá (alespoň co to jde) z dlaždic (tiles). Aby byly "hladké".
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Mcmatus

Boky nejsou z tiles z jediného důvodu, a to že na ně nezbyl rozpočet :D
Jinak La Grace je zase novinka pro mě ;D

Petronel

Citace od: Mcmatus kdy 05.07.2023, 20:59:58Boky nejsou z tiles z jediného důvodu, a to že na ně nezbyl rozpočet :D 

Škoda, mě to bohužel také trochu tluče do očí. Mohl to být pěkný čistý model. Určitě bych doporučil něco našetřit. Btw když je na takovou velkou loď, "pár" tiles už musí být legrace  ;D

Jinak moc pěkný kousek. 8)
A také díky za novou informaci z naší české historie. ;)

otaznik

Jste strašně zhýčkaní, mně ty study vůbec nevadí.

Mcmatus

Když nad tím teď tak přemýšlím, tiles by vzhled lodi opravdu vylepšily a celá by pak vypadala uhlazeněji a tak trochu opravdověji, takže snad se někdy dostanu k tomu abych je tam dal. Ale jak se znám tak to bude dlouho trvat než se k tomu dokopu :laugh:

Colonel32

Případně by ještě byla možnost postavit ten trup z bricků na výšku a využít toho, že kostky jsou pružné. Protože s těma tile na boku to bude řádově lepší, ale pořád to bude kostrbaté.

Skyrider

Citace od: Mcmatus kdy 05.07.2023, 20:59:58Boky nejsou z tiles z jediného důvodu, a to že na ně nezbyl rozpočet :D
Jinak La Grace je zase novinka pro mě ;D

Super loď.
Mám doma pár tiles 1x2 v Dark bluish grey navíc, tak kdyby jsi chtěl napiš a můžeme se domluvit.  ;)

Tomik

Tento model je opravdu impozantní, i když více mě zaujal ten odkaz na Wikipedii s celou historií reálné lodě. Mimochodem, co tě vedlo ke stavbě právě této téměř neznámé lodi? Já mám také rád válečné lodě a kdybych už měl nějakou postavit z Lega, tak bych si za předlohu určitě zvolil některou z největších a nejznámějších bitevních lodí historie, jako byl třeba Bismarck, Yamato nebo Missouri.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Mcmatus

Citace od: Colonel32 kdy 08.07.2023, 19:19:53Případně by ještě byla možnost postavit ten trup z bricků na výšku a využít toho, že kostky jsou pružné. Protože s těma tile na boku to bude řádově lepší, ale pořád to bude kostrbaté.
Taky mě to napadlo když jsem začínal stavět ale nepovedlo se mi vymyslet jak udělat sešikmení trupu tak aby dole byl užší než nahoře (to se mi teda i tak moc nepovedlo ale myslím že z bricků by to bylo horší). Ale řekl bych že u jiné lodi s více rovným trupem by to bylo nejjednodušší řešení.

Citace od: Skyrider kdy 08.07.2023, 19:20:56
Citace od: Mcmatus kdy 05.07.2023, 20:59:58Boky nejsou z tiles z jediného důvodu, a to že na ně nezbyl rozpočet :D
Jinak La Grace je zase novinka pro mě ;D

Super loď.
Mám doma pár tiles 1x2 v Dark bluish grey navíc, tak kdyby jsi chtěl napiš a můžeme se domluvit.  ;)
Děkuju za nabídku  ;) určitě bych měl zájem tak se nějak můžeme domluvit.

Citace od: Tomik kdy 09.07.2023, 16:46:55Tento model je opravdu impozantní, i když více mě zaujal ten odkaz na Wikipedii s celou historií reálné lodě. Mimochodem, co tě vedlo ke stavbě právě této téměř neznámé lodi? Já mám také rád válečné lodě a kdybych už měl nějakou postavit z Lega, tak bych si za předlohu určitě zvolil některou z největších a nejznámějších bitevních lodí historie, jako byl třeba Bismarck, Yamato nebo Missouri.
Tak začalo to tím že jsem si chtěl postavit nějakou válečnou loď, přesně jak říkáš Missouri nebo Bismarck, ale protože nejraději stavím v minifig měřítku tak to pro mě bylo docela nereálné z hlediska místa a počtu dílků. Tou dobou jsem někde úplně náhodou objevil že Československo mělo válečnou loď, to mě překvapilo a tak jsem si o tom něco dohledával, zaujalo mě to natolik že i když to není zas až tak významná loď tak jsem si ji chtěl postavit :)