Žiadne LEGO v Dráčiku?

Založil Anatyt, 08.11.2022, 17:14:05

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.


Strider

Bohužel lidová podpora ruské agrese je na Slovensku tak masivní, že ti podnikatelé, co ji podporují, se neobávají ztráty příjmů. Slovensko je z hlediska převládajících nálad obyvatelstva nejslabší článek NATO.

skipper

#2
Z domácej ankety - jedna časť nebude kupovať, druhá s ním nesúhlasí ale ak tam bude niečo lacnejšie alebo exkluzívne tak kúpi no a tretia je voličom Republiky a tým je to povedané...


Čo sa týka krokov lokálneho LEGA tak ono to nebude ľahké že "zakázať im predaj LEGO stavebníc".
Môžu spraviť to čo tam je avizované a stiahnuť im propagačné materiály - akcie, veci na pulty a pod. Ak Dráčik vďaka svojej veľkosti bral priamo od nich tak môžu skončiť zmluvu - ale zas on by bol sprostý aby na nich nepoužil hocijaké penále ktoré by mu náležalo.
Avšak ak začne brať z veľkoobchodu tak legálne majú veľmi ťažké povedať inej firme aby nepredávala tovar firme ktorá sa im nepáči, nehovoriac o tom ak by to bolo niekde zo zahraničia, len pretože píše nejaké politické veci.
Trocha by sa situácia zmenila ak by sa zas opustil a začal tentoraz vypisovať útočné veci priamo na firmu LEGO (samozrejme u týchto ľudí netreba hladať logickú konzistenciu, píše o mieri a predáva detské zbrane aj čínske :D hračky s popiskami US Army, takže by kľudne mohol kydať na LEGO a zároveň ho predávať)

Zároveň si LEGO musí dávať pozor aj na biznis (odhliadnuc od PR)
- Dráčik je síce globálne mikro ryba, ale pre lokálne obecenstvo je to silný hráč, tj aj pre lokálny LEGO office silný odberateľ (a strata ak by začal voziť zo zahraničia)
- zároveň si musia dať pozor na odhad kedy/ak mu prepne úplne a nepojde po biznise a začne byť "konzistentný" až na úroveň križiackej výpravy proti LEGu. Je to síce malá ryba ale ako ukázali Nemci mútiť vodu môžu aj biznisovo oveľa menšie ako je Dráčik. Narozdiel od nich on má veľké siete a logistickú firmu a podporu časti obyvateľstva - ak by si dal za úlohu "svätú vojnu" tým že rozbehne poriadny dovozný a logistický biznis s klonmi z Číny tak sa kľudne môže stať že to pretečie aj mimo región. Lebo to čo im chýba je konzistentnosť, logistika, minimálny odber a investícia na rozbeh, to zatiaľ žiaden mikroobchod z Nemecka nedokázal zabezpečiť - Dráčik z toho veľa vie zabezpečiť.
 

Stimpi

Do hraček by se politika neměla tahat, a to jak ze strany Lega tak aktuálně Dráčiku. Máslo na hlavě vidím na obou stranách. Víc se k tomu vyjadřovat je na hraně místních pravidel a na banán.



STARHAWK

Citace od: Strider kdy 09.11.2022, 13:45:15Bohužel lidová podpora ruské agrese je na Slovensku tak masivní, že ti podnikatelé, co ji podporují, se neobávají ztráty příjmů. Slovensko je z hlediska převládajících nálad obyvatelstva nejslabší článek NATO.

Chceme tu silne politicku temu ? Ja som za obchodovanie s Ruskom, nechcem platit vysoke ceny za nieco co si mozem lacno doviezt od niekoho, kto toho ma dostatok a ponuka to za dobre ceny.
Moralizovanie si si prosim odpustite. Kolko vojen robi amerika a nikto ju nesankcionuje, kolko ludskych prav sa potlac v arabskych krajinach a vozi sa ropa odtial nadalej. Kolko ludskych prav sa potlaca v cine a vyraba sa tam vsetko AJ LEGO - stiahne lego komplet vyrobu z ciny ?

STARHAWK

Zatial su to hoaxi, bol len jeden jedinky oficialny prispevok od SK/CZ moderatora Lego FB stranky ze pozastavuju reklamu na Dracik stranke a idu to presetrovat. Netusim aku reklamu si lego plati u dracika ale vianocny katalog je vonku a je plny Lego setov. Tak netusim co tym mysleli.

Ak by lego chcelo prestat dodavat tovar do dracika, pride tak o jeden z podstatnych odberov na SK/CZ trhu. Vizualne je to tak na 1-2 mieste co do kamennych predajni na SK - Tesco u nas redukuje regal s legom, Pompo ma len par predajni, Alltoys tiez nema tolko predajni ako Dracik.

Netusim ake objemi odobera Alza a Mall lebo neviem ake sklady maju.

Dracik na SK dlho suploval absenciu Lego obchodov na SK.

Dracik ak ste si vsimli nema vecsie zlavy ako nejakych 25%, nema 50% vypredaje ako Tesco lebo nemusi. Ma kapacitu absovbovat tie starsie sety a su tam dovtedy dokial nie su stiahnute z bezneho predaja a potom ich vykupia ludia + priekupnici na BL.

Je to len skupina debilnych aktivistov, ktory sa takto snazia uplatnit tzv Cancel kulturu - ak nemas ten nazor ako mame "my", musime ta zrusit.

U nas sa to zacina proste polarizovat. Je to osobne rozhodnutie majitela Dracika miesat sa do politickych tem a dat to na svoj web, ktory ma vecsi dosah ako nejaky blog.
Niektorych zakaznikov to odradi a uz tam nenakupia, inych prave naopak pritiahne a just tam nakupia.

LEGO ako spolocnost sa do tohto nema co montovat. V pripade ze sa zacne - bude pozadovat zatvorenie fabrik v Cine ked uz miesanie sa do politiky, tak nech je to poriadne.

Nechajte zakaznikov rozhodnut ci tam nakupit chcu alebo nechcu. Dementny slnieckary si neuvedomuju, ze Dracik ma 150 predajni pricom typujem na kazdu je aspom 5 zamestnancov, cize 750 + logistika a pod tak okolo 800 pracovnych miest - rodin, kore by v pripade problemov Dracika museli hladat nove zamestnanie.

ditetemnaporad

#7
Šlo by požádat o uzamčení tohoto téma? Zájemci o diskuzi tak mohou učinit na jiných platformách nebo skrze své SZ. Z tohoto nic dobrého nevznikne.

Anatyt

Načo hneď zamykať? S Legom to súvisí a zrejme priamo so spoločnosťou Lego. Stačí to moderovať.

ditetemnaporad

Citace od: Anatyt kdy 11.11.2022, 12:45:14Načo hneď zamykať? S Legom to súvisí a zrejme priamo so spoločnosťou Lego. Stačí to moderovať.

Protože samotná podstata pro vytvoření tohoto vlákna má v lidech vyvolat kontroverzi. A to si myslím, že není účelem domény kostky.org . Pokud se chce někdo dohadovat, může na jiných platformách. Jestli se nepletu, tak zrovna třeba u vlákna Covid padnul minimálně jeden doživotní BAN. A to není potřeba pokoušet.

Anatyt

#10
Citace od: ditetemnaporad kdy 11.11.2022, 12:52:20Protože samotná podstata pro vytvoření tohoto vlákna má v lidech vyvolat kontroverzi.

Tak prepáč, ale to už preháňaš, nie? Je to informácia z médií, OK mohol som to dať možno do vlákna Články o Legu. Ale to sa stále dá presunúť. Ale ako Dráčik, tak reakcia TLG na Dráčik sa priamo dotýka hračky o ktorej je tento fanklub - Lega. Stále sa dajú nevhodné príspevky cenzurovať, prípadne moderovať téma. To potom môžeme zakázať aj debaty o Lego LGBTI+ setoch. Btw. ja ani neviem že tu padol nejaký doživotný ban za Covid. ;D

Kuba

Ach jo...
Jak už tu padlo, v tomto případě má na hlavě máslo jak lego, tak Dračík. Víc diskutovat o Rusku, Transkách, atd... můžou lidi diskutovat na spoustě jiných místech na netu....


skipper

Citace od: STARHAWK kdy 11.11.2022, 12:11:40Zatial su to hoaxi, bol len jeden jedinky oficialny prispevok od SK/CZ moderatora Lego FB stranky ze pozastavuju reklamu na Dracik stranke a idu to presetrovat. Netusim aku reklamu si lego plati u dracika ale vianocny katalog je vonku a je plny Lego setov. Tak netusim co tym mysleli.

Od zlého použitia slova hoax, cez akože citáciu až po nesprávnu aplikáciu. Aspoň že priznávaš že netušíš...

Na FB bolo napísané sme pozastavili všetky propagačné aktivity a situáciu naďalej vyhodnocujeme" prípadne česká verzia. Nikde sa nepíše konkrétne o reklame v katalógu.

Dá sa vo všeobecnosti povedať, že všetko okrem samotnej krabice produktu, najmä to čo má po sebe logo LEGO je vec firmy a nie predajcu a obdobne to sponzoruje, platí alebo barteruje LEGO.
Pod to spadajú viditeľné veci ako bannery, polepy regálov/brán, logá, sezónne kulisy, lepené modely veľké či vo vytrínkach. Ale aj aktivity ako produkt navyše (najmä rôzne polybagy a iné veci mimo katalógu), súťaže či dokonca zimné výklady.

Samozrejme nič z toho nieje zásadné (najmä pri takom veĺkom predajcovi) ak samotný produkt bude chodiť z jedného či iného zdroja.


Citace od: STARHAWK kdy 11.11.2022, 12:11:40Dracik ak ste si vsimli nema vecsie zlavy ako nejakych 25%, nema 50% vypredaje ako Tesco lebo nemusi. Ma kapacitu absovbovat tie starsie sety a su tam dovtedy dokial nie su stiahnute z bezneho predaja a potom ich vykupia ludia + priekupnici na BL.
- nepochopenie princípov a rozdielom medzi supermarketom a hračkárstvom, čo sa týka stratégie predaja, potreby točiť regále, pomeru daného produktu celému portfóliu a pod (len v skratke, v Tescu končí denne v koši rádovo výšší objem tovaru ako celková hodnota pár krabíc vybehového LEGa na konci pol roka v katalógu, nehovoriac o tom keď ho predajú za -50% vs ich nákup, to budú potom aj 3 rády...)
- nejaké veľké masy -50% v Tescu sú už hudba dávnej minulosti, máločo okrem vecí čo sa všeobecne netrafili (Mario addony, Vidyo,...) sa tam dožije shelf life kedy to aplikujú
- Tesco točí -XY% akcie každú chvíľu na iný tovar, len sa treba vynoriť z LEGO bubliny...

peki

Citace od: STARHAWK kdy 11.11.2022, 11:57:12Chceme tu silne politicku temu ? Ja som za obchodovanie s Ruskom, nechcem platit vysoke ceny za nieco co si mozem lacno doviezt od niekoho, kto toho ma dostatok a ponuka to za dobre ceny.
Moralizovanie si si prosim odpustite.....

Nechceme.. 8)

Takže se hodtě do klidu, je před námi víkend. Pokud potřebujete nad tímto kontroverzním tématem, které polarizuje pokračovat dejte si schůzku někde jinde na internetu mimo kostky.

Jinak to tu promažu a už jsem dlouho nikomu nedal moderaci nebo ban  ;)

Je to mezi Dračíkem A LEGO. Na kostkách je o tom info OK.
 

STARHAWK

Citace od: skipper kdy 11.11.2022, 14:32:35Od zlého použitia slova hoax, cez akože citáciu až po nesprávnu aplikáciu. Aspoň že priznávaš že netušíš...

ok, tak dakujem za objasnenie toho pojmu pozastavenia propagacnych aktivit.

Cize im poberu bannery a vytriny zo uz maju ? Alebo len nedodaju nove ? Pojdem pozret do Dracika, pobavim sa s predavackami.

Citace od: skipper kdy 11.11.2022, 14:32:35- nepochopenie princípov a rozdielom medzi supermarketom a hračkárstvom, čo sa týka stratégie predaja, potreby točiť regále, pomeru daného produktu celému portfóliu a pod (len v skratke, v Tescu končí denne v koši rádovo výšší objem tovaru ako celková hodnota pár krabíc vybehového LEGa na konci pol roka v katalógu, nehovoriac o tom keď ho predajú za -50% vs ich nákup, to budú potom aj 3 rády...)
- nejaké veľké masy -50% v Tescu sú už hudba dávnej minulosti, máločo okrem vecí čo sa všeobecne netrafili (Mario addony, Vidyo,...) sa tam dožije shelf life kedy to aplikujú
- Tesco točí -XY% akcie každú chvíľu na iný tovar, len sa treba vynoriť z LEGO bubliny...

ano ano, to je fajn, ale ako potom vysvetlis pritomnost 40-50% zliav v Pompe a Alltpys ? V CR uz duplom Bambule a Sparkys a co to aktualne je v CR - to su specializovane hrackarstva no aj tak na lego davaju velke zlavy, ale Dracik nie

Jindroush

Zamykám, informace o tom, že je majitel Dráčika [censored] a že s tím LEGO hodlá něco dělat, stačí.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)