LEGO Technic Rally - diskuze

Založil Shmade, 08.01.2009, 05:48:03

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Povolit v letošním ročníku i auta s více nápavami - pro trucky/speciály?

Ano
36 (87.8%)
Ne
5 (12.2%)

Celkem hlasů: 41

Shmade

#270
Takže video už je ready, takže zde se můžete podívat ja probíhal druhý závod Lego Technic Rally.


Rally Ohrada HD video

vasek

Opravdu náročný terén ! :o Ještě štěstí že jsem tam nebyl.  >:D

JardaL

všiml jsem si dobře, že Assovo kytička na kapotě byla jištěna provázkem? :-))
Piš holoubku piš, brzo zcepeníš.

ass

Citace od: JardaL kdy 15.07.2009, 23:11:24
všiml jsem si dobře, že Assovo kytička na kapotě byla jištěna provázkem? :-))

Je to tak, ta svině tam vůbec nedrží, takže pojistka, jednou se vyplatila.

K videu: Paráda, zpomalený záběry jsou fakt super, dobrá práce.  :)

Michal Moučka

Luxusní závod a perfektní trať.  ;) Kotoul jameska nemá chybu.  >:D   

9zdenda9

tak toto je ještě o hodně lepší než to starší 4ever LTR
Stav, nebo zemřeš.
Muj QIP - ICQ - 357-701-021

TomB

#276
Bezva kvalita, s chutí jsem si závod užil znova, díky..... :)
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

peter

Team Monster se připojuje ke gratulantům jezdců, kteří obsadili stupně vítězů.

Po shlédnutí videa má náš team však smíšené pocity. Závod musel být jistě super i když byla trať promoklá a místy bahnitá. Některé části vypadají velmi zajímavě a pružící vozy jsou jen takovou třešínkou na dortu. Avšak některá místa už nám z našeho pohledu přijdou hodně extrémní a pro podnik rally až nevhodná. Trochu nás ale také překvapuje výsledná tabulka s časy z jednotlivých RZ. Oproti prvnímu závodu jsou zde časy poloviční. Nemyslíme si, že to je důsledkem zrychlování vozů, ale spíše délkou jednotlivých RZ - nebyly moc krátké?

Každopádně ještě jednou gratulujeme všem zúčastněným, že dovezli své vozy do cíle a doufáme, že na třetím podniku se opět naše závodní stáj objeví.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Colonel32

Citace od: peter kdy 20.07.2009, 13:30:30
Oproti prvnímu závodu jsou zde časy poloviční. Nemyslíme si, že to je důsledkem zrychlování vozů, ale spíše délkou jednotlivých RZ - nebyly moc krátké?

O moc kratší teda nebyly. Spíš o bylo tím, že na start nastoupily jen skutečně provozuschopné stroje.

Shmade

#279
Jednotlivé RZ byly kratší, ale zase se jich jelo šest oproti minulým pěti. Pravdou je, že nějaké úseky byly náročné, ale s těmi jsme se setkali i u minulého závodu, ale první dvě RZ byly v podstatě na rovině na asfaltu s minimem nerovností.  Jako nejtěžší místo rally na videu vypadá asi strmý sjezd v lese (jameskův kotoul), ale to nebyla oficiální  vytyčený trasa RZ, ta vedla lehčím sjezdem po vrstevnicích, tahle trasa byla uvedena jako legální zkratka a bylo na každém kudy se vydá...  Dále byl těžký terén v poslední RZ kdy se na polní cestě jelo přes celkem velké kameny, tuhle RZ stavěl Jamesek, TomB a Ass, když jsem jel vyzvednout Xtepna, já jsem jí pak už jen schválil. Lesní úsek přes kořeny byl jen takovým zpestřením a myslím, že ho auta zvládla pěkně. Jak psal Colonel, na startu se opravdu sešla kvalitní vozidla, která si s náročným terénem poradila. Jediný, kdo na obtížnější terén doplatil byl xtepn,  kdy se díky velké hmotnosti vozu a náhonu jen na zadní nedostal přes nějaké nástrahy trati a ve dvou RZ tak musel hodněkrát napomáhat. Nikdo však nemusel z žádné RZ odstoupit a podle mě i průměrný počet nápomocí na závodníka se oproti minule moc nezměnil, takže bych náročnost viděl na srovnatelnou.
Jak se ukázalo na LTR se vyplatí postavit terénnější auto, s nějakými nízkými sporťáky se holt moc jet nedá, ale myslím, že to neubírá nic na atrakivnosti závodů...

Kdyžtak zahlasujte v anketě, další závod můžu upravit podle přání závodníků a diváků.

Shmade

Dostal jsem SZ dotaz jak je to s ničením Lega při závodech. Odpověď mi přijde vhod dát i sem...

Ahoj,
co se týká ničení dílů, tak během závodu se myslím nic moc neničilo, já osobně jsem si "zničil" jen tři beamy v přední číásti auta při sjíždění obrubníku, což nebylo součástí závodu. (jsou trochu sedřené) Ježdění kalužemi taky nebylo součástí závodu, jen takové blbnutí navíc na vlastní riziko. Pravda, že první dvě RZ docela silně pršelo, ale bylo na každém zda pojede, nebo odstoupí a RZ vyloženě kaluží nevedla. Jasně i během závodu se asi něco poškrábe, ale z mých zkušeností nijak do hloubky, takže je to myslím +- srovnatelné s tím když má člověk naházené např beamy v krabici ve které se x let přehrabuje.
  To, že se můžou opotřebovat ozubená kolečka každý asi počítá, a že se možná malinko sjedou pneumatiky taky, dobře, ještě se můžou rotací obrušovat lehce osy a díry ve kterých jsou uložené, ale to už jsou detaily. Když se někdo převrátí, tak se může odřít i na jiném místě než na podvozku no...
Ale prostě myslím, že nic hrozného. A ke ztrácení dochází taky jen málo. V posledním závodě, co vím, přišel asi o tři dílky jen Ass.

Každopádně je na každém zda do závodu nastoupí či nikoliv...

Zábava na celé odpoledne vs. strach o pár poničených dílků v ceně max pár desítek korun. (že by někomu odešel motor se ještě nestalo).

Ať si každý vybere.


Kdyžtak prosím účastníky 1. i 2. závodu o výčet ztrát.  Díky. :)



moje ztráty za dva závody:
- 3x "Technic Beam 3" lehce seškrábnutý tak o 1mm z jedné strany pod úhlem 45°
- nic víc co by z mého pohledu stálo za řeč, nic zlomeného, nebo nadále nepoužitelného



TomB

Můj výčet ztrát, jo? ;D

Tak teda:
Žlutá násada na světlo(modří vědí ;D ;D ;D ;D)
axle 7
a poškrábal jsem skoro celej podvozek
a jeden shock absorber(žlutej, vzadu) se nakřachl už asi v půlce závodu, takže jsem se modlil, abych dojel ;D.
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

peter

Citace od: peter kdy 28.10.2006, 16:56:55


Jsem zvědav komu se něco podobného jako prvnímu podaří i v našem Kostky Truck Trialu ;D

Je tomu už pár let, co jsem zde na fóru napsal výše citovaný příspěvěk. V té době jsem si však nemyslel, že by něco podobného bylo vůbec možné a celé to tedy byla spíše ironie. Když jsem však shlédl video z druhého závodu Rally, kterého jsem se bohužel osobně neúčastnil, spadla mi čelist.

Citace od: Shmade kdy 15.07.2009, 20:02:17Takže video už je ready, takže zde se můžete podívat ja probíhal druhý závod Lego Technic Rally.

Vím, že to už může být trošku silná káva pro některé členy, ale i tak smekám. To co předvedl Shmade se svým vozem v bonusovém materiálu po závodě, možná i originální auta překonává. :o
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Jamesek

Možná by mohl Shmade sestříhat i ostatní bonusové materiály /pokud se tedy povedlo něco dalšího zachytit/.

Pokud vím, zmíněnou kaluží nakonec projeli všichni závodníci (nejsem si jistý Tatrou). Někteří několikrát ;) Ono toho blbnutí po závodu bylo více než dost ...

Shmade

Záběrů je ještě hodně, kvůli youtube limitaci jsem musel vybírat to co mi přišlo nejzajímavější (teď už vím že bych něco lehce zkrátil, či nahradil nějakým jiným záběrem, ale to si člověk uvědomí až po několikátem pozorování), snažil jsem se tam dát od každého závodníka zajímavé momenty, snažil jsem se i o vyváženost z pohledu kolik času z videa zabírá který závodník. V kaluži nejdřív z hecu začal blbnout TomB hned po první RZ, ostatní si to nechaly až po závodě... Ve videu je však vyloženě kaluží projíždějící jen Jamesekovo a moje auto, TomB a Ass, kteří se do ní taky pustili tam nejsou no.
Materiálu je ještě opravdu hodně, z videí od xtepna jsem použil jen maličko a to bohužel né kvůli tomu, že by byla špatná, naopak, je na nich ještě hodně zajímavých záběrů, jen jak je měl skoro všechny vzhůru nohama byla by s nimi díky mému počítači ještě o dost větší práce. Už takhle práce na videu trvala čistého času přes 20 hodin, dalo by se na to trávit času i o dost víc, ale myslím, že takhle už je to tak akorát, zase jsem nechtěl aby se na video čekalo čtrnáct dní, takhle bylo ve středu večer po sobotních závodech.
Až bude po rally sezóně, tak jak jsem říkal už minule klidně vypálím nějaká dvd, na kterých budou pro zájemce jak sestříhaná videa, tak i nesestříhané původní záběry. Akorát těch dvd bude asi víc, jen velikost nesestříhaného záznamu z 2. závodu má přes 6 giga.

Třeba tak jako u minulého závodu udělá video i xtepn a budete se moct podívat na další zábery už dříve než na dvd. Já z tohodle závodu už další video dělat ale nebudu. Kdyby měl někdo zájem podívat se na nesestříhané záběry svého auta, tak mu klidně někam uploadnu osobní balíček. :)

Jamesek

Citace od: Shmade kdy 22.07.2009, 14:38:02
Záběrů je ještě hodně, ...

Jasně, já to nebral jako výtku na tebe. Mám velmi přesnou představu jaká je to s tím videem pakárna (už jsem měl tu čest).
Byla to jen reakce na Petera, že si svůj výstřik vyzkoušeli všichni závodníci ;)

Shmade

Ok, asi mám krámy, nebo předodjezdovou horečku... :)  Jinak blbnutí bylo dost to je pravda, bylo to super, hlavně xtepnova raketová šou, to na videu taky chybí i když jsem to tam původně dát chtěl, ale zase jsem to tam nechtěl jen tak frknout, to si podle mě zaslouží větší prostor, tak jsem tam dal jen blbnutí s klasickými auty, bylo to poprvé co jsem nahrával na youtube video delší než 10 minut u předchozích jsem se to snažil vyplnit přesně na deset, teď když už mám ověřeno že jde nahrát 10:59, tak příště bude prostor využit naplno.

peter

Tak další měsíc je pomalu pryč, ale termín a místo třetího závodu zatím nikde. Kdepak to vázne ??? >:D
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Shmade

práce, dovolená a tak... ale bude počítejte s koncem srpna nebo začátkem září... teď momentálně nemám čas na delší psaní...

jakpet

Zdravim závodníky!
Rád bych se účastnil třetího závodu LTR, ale má to několik problémů:
1. můj vůz je aktuálně rozebranej, pracuje se na druhý verzi, první měla pro pohon jednim XL s diferenciálem, aktuálně se pracuje na druhý verzi poháněný dvouma buggy motorama
2. Nemam funkční ovladač, ani dlouhý kabely
3. pozítří odlítám do Francie a vrátim se 29. srpna
4. Nevim jastli bych se mohl třetího závodu účastit, protože jsem se neúčastnil prvních dvou.

Pokud by to ovšem vyšlo, tak se moc rád zúčastnim. ;)

peter

Citace od: jakpet kdy 12.08.2009, 13:14:36
Zdravim závodníky!
Rád bych se účastnil třetího závodu LTR, ale má to několik problémů:
1. můj vůz je aktuálně rozebranej, pracuje se na druhý verzi, první měla pro pohon jednim XL s diferenciálem, aktuálně se pracuje na druhý verzi poháněný dvouma buggy motorama
2. Nemam funkční ovladač, ani dlouhý kabely
3. pozítří odlítám do Francie a vrátim se 29. srpna
4. Nevim jastli bych se mohl třetího závodu účastit, protože jsem se neúčastnil prvních dvou.

Pokud by to ovšem vyšlo, tak se moc rád zúčastnim. ;)

ad 1) záležitost maximálně jednoho víkendu
ad 2) záležitost na dvě hoďky a kabely se dají v nejhorším nastavit
ad 3) osobně očekávám závod až v září
ad 4) můžeš, je to jedno

;D
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

TomB

Jojo, přiď, ty to máš dobrý, ty nemusíš jezdit přes celou republiku autobusem ;D.
jinak nevím, jak si to s tím ovladačem myslel...
To jako nemáš postavenej ovladač, nebo IR ovladač nefunguje? ;D
Co se kabelů týče, můžu zapůjčit 2x 128 studový kabely ;D ;).
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

jakpet

To Peter: Dík, snad to vše stihnu!
To TomB: Mam klasický PF IR (neproporcionální) ovládání, jako je například v buldozeru, ale i přes IMHO velmi šetrné zacházení jedna páčka nefunguje,  což mě štve, protože ho mam jen půl roku...

Jinak pokud se mi nepovede sehnat ovladač ( na obzoru buldozer, když nevyjde buldozer, možná  ho koupim samotnej), tak bych byl za jednorázové zapůjčení kabelů vděčný!



Co se informací ze stavby týče, začíná se vše formovat na auto s odpruženim z 8297, pohonem zadních přes buggy motory a zatáčenim predních s M motorem a kastle? O tý nemam úplně jasno, nejspíš něco ve stylu Hummer H2.

TomB

No hlavně si dávej pozor, aby z toho nevyšlo nějaký super těžký a velký monstrum, nejlepší auta jsou ty nejjednodušší.
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

grohl

Video jsem viděl až teď, ale musím uznat, že jsem takový terén nečekal. Závod musel být celkem tuhý.

Asi jsem se zamiloval do Shmadeova auta.  :-*

Shmade

#295
Grohl: Jsem rád, že se auto líbí...  Co ty, něpřemýšlel jsi někdy o účasti...?


No a aby jsme to ještě zvládly za normálního počasí, je čas na třetí závod, v anketě hlasujte opět prosím pouze zájemci o účast. Volí se mezi 5. a 12. zářím, pokud by v soboty hodně lidí nemohlo je možné přesunout závody na neděle, kdyžtak SZ... Anketa končí tuto neděli 30.8


Edit: Jo a místo závodu... no ještě nevím, půjdu se podívat na nějaké lokace teprve tento týden, každopádně počítejte s Prahou...

jakpet

já se výrazně přikláním pro 12. září, jelikož 5. bych se nejspíš nemohl zúčastnit...

grohl

#297
Citace od: Shmade kdy 26.08.2009, 07:52:28
Grohl: Jsem rád, že se auto líbí...  Co ty, něpřemýšlel jsi někdy o účasti...?
Přemýšlel, ale nedokázal bych sledovat, jak moje kostky takhle trpí. Zatím se necítím na to, abych nakoupil sadu motorů, kol a liftarmů, které bych obětoval na polní cestě.
Za druhé, jsem spíš designový stavitel a v zátěžových konstrukcích jsem naprostým nováčkem. Tímto skládám poklonu všem, kteří svá auta pilně testují v terénu a jsou hlavně schopni zkonstruovat něco, co se po prvním nárazu nerozsype.
Na druhou stranu, nikdy neříkej nikdy a třeba indoor racing by pro mě byl poměrně reálný. Zatím mě ale více baví alternativní modely a vzduchoplavidla.

Krutas57

Ahoj, chtěl jsem se jen optat, zdali jsou vítáni i zvědaví diváci?  :)
Pokud by se to konalo až 12. (to už budu mít kapesné), tak bych se docela rád přijel podívat a mohl bych vzít i foťák / kameru a notebook.  ;)
Na stavbu vlastního vozítka bohužel nemám dílky (zcela* chybí motorizace a netuším jak z "ničeho" postavit zavěšení na přední nápravu), takže závodit nemůžu. :'(

* = jeden 9V motorek je, ale má napevno přiletované dráty a s BB se musí spojovat přes napájecí kabely z compu.  ::)

Shmade

Diváci jsou určitě vítáni, na prvním závodě jich bylo celkem dost, na druhý se jich přišlo podívat méně, tak uvidíme jak to bude teď...