6245 Harbor Sentry + 6259 Broadside Brig

Založil Arcanus, 02.01.2015, 21:10:18

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Arcanus

V posledných rokoch sa stalo dobrým zvykom, že ma pod vianočným stromčekom čaká lego z čias, keď ,,piráti boli ešte pirátmi". Táto rozprávka pokračuje, tentokrát moju zbierku obohatili čln a malá pevnosť zo série Imperial Soldiers.

... zopár slov o téme...

Asi každý z nás, kto zažil slintanie nad katalógmi si pamätá krásne scenérie z dvojstránok venovaných  Pirates (foto č. 1). 
Veľké lode, tajomné ostrovy i konflikt medzi dobrom a zlom – to všetko priniesla táto téma. Prvými mužmi, ktorí vzali spravodlivosť do svojich rúk boli modrokabátnici z Imperial Soldiers. Doteraz som z tejto série nemal ani jedného vojaka a musím priznať, že som prišiel o veľa.

... balenie...

Obe krabice sú, ako sme zvyknutí, nádherné.
Povzbudzujú fantáziu a podporujú očakávania. A prinášajú závan klasickej éry, ktorá nekončí.
Čln je v krabici so žltým zabalením a nápisom Legoland, pevnosť však už v novej, tematicky podfarbenej Pirates krabici. Krabica od člna obsahuje okrem návodu i krásny bonus. (foto č. 1 + foto č. 2 + foto č. 3)

... minifigovia...


Pirát:
Klasický a predsa neopakovateľný pirát v modrom pásikovom tielku a s červenou šatkou.

Vojaci:
Dvaja velitelia (jeden na člne s admirálskym klobúkom a druhý na pevnosti s trojhranným klobúkom) a štandardný vojak s vysokou čiapkou a batohom.  (foto č. 4)

... zopár slov o setoch...


Čln je klasický, červený, s hnedými veslami a malou vlajkou na korme.  Časť člna, kde je zvyčajne druhá lavica však zaberá lodný kanón na otočnom čape. To z tohto malého plavidla robí nebezpečnú zbraň.  Z taktického hľadiska je však vlajka zle umiestnená – obmedzuje pohyb kanóna na polovičný rádius. (foto č. 5 + foto č. 6)

Malá pevnosť je v skutočnosti väzenie s jedným väzňom - pirátom. Dohliadajú na neho dvaja príslušníci Imperial Soldiers – veliteľ a vojak. Väzenie je umiestnené v pravej časti pevnosti, ľavá časť je otvorená.  Samotná stavba je veľmi jednoduchá, no vkusná. Set je tvorený najmä žltou a bielou, čo mu dodáva autentický ráz pevnosti osvetlenej horúcim  karibským slnkom. Pevnosť je postavená na sivej podložke, čo je trochu nezvyčajné – väčšina ostatných pevností stála na modrých alebo zelených podložkách. Súčasťou setu je aj tradičný papagáj. (foto č. 7 + foto č. 8 )

Oba sety k sebe viac ako pasujú, vyzbrojený čln výborne dopĺňa pevnosť. (foto č. 9)

... myšlienky na záver...

Ako som písal v úvode, dodnes som nemal ani jedného vojaka Imperial Soldiers. Pôvodne bola kúpa tohto setu tak trochu z núdze cnosť. Stačilo pár chvíľ a pochopil som, zas a znovu, v čom je krása a originalita lega z prelomu osemdesiatych a deväťdesiatych rokov. I malý set dokáže neuveriteľným spôsobom potešiť srdce, oživiť dávno zabudnuté spomienky, sny a túžby. Je paradoxné, že o krátky čas vyjdú noví modrokabátnici – no myslím, že nie som jediný, kto sa radšej poohliadne po klasike. Pirates spolu s Castle sú asi najčarovnejšie témy, ktoré lego vytvorilo.

... zhrnutie...

Téma: Imperial Soldiers, Pirates
Cena: 90 €
Stav: MISB
Rok: 1989(čln) /1991 (pevnosť)
Hodnotenie: 7/10

Futurion

#1
Díky za recenzi. 6259 bylo snad můj první pirates set a dodnes vzpomínám, jak jsem si s tou hrstkou kostek vyhrál a stavěl z toho alternativní modely, které by, pokud se nemýlím, měly být na zadní straně boxu.

Arcanus

nemýliš, sú tam :-)
krásne to lego

Mizu

Velmi pekne Pirates sety a aj recenzia :-)
Cena bola za oba sety?

frantoka

Ahoj toto sa mi páči, neostal si nič dlžný svojej Vianočnej záľube, dobre sa to čita ako ten castle setík zprad roka.
6259 bol tiež moj prvý set, mám ho aj doma ale nie ten pôvodný len v top stave s návodom i krabkou  ;)

Len tak ďalej ARCANUS  8)

Mr. Cube

Jó, to byly kdysi nádherné Vánoce. :D  Díky za oživení starých vzpomínek prostřednictvím této recenze.  :D

Arcanus

ďakujem za reakcie  ;)

áno, cena bola za oba sety.
s predajcom obchodujem pravidelne od roku 2009 a mávam určité "úľavy" :D

na to aké sú to malé sety, sú veľmi pekné.
nikdy som nemal ani jedného modrokabátnika, vždy len červenokabátnikov a neskôr konquistadorov (tých mám asi 11), ale tí modrí sa mi páčia teraz najviac.