75059 Sandcrawler - UCS

Založil vovojtynk, 17.10.2014, 20:44:30

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

vovojtynk

75059 Sandcrawler - UCS
Rok vydání: 2014
Počet dílků: 3194
Počet figů: 14

V poslední době zde přibývá velice málo recenzí, možná je to tím, že existuje spousta zahraničních webů s fotkama a popisem, nicméně je to škoda. Proto vám sem přináším recenzi svého prvního STAR WARS UCS setu který představuje domov pro pouštní potvůrky Jawi - Sandcrawler.

Balení:
Krabice je dle očekávání masivní, hlavně v porovnání se sety, které nejsou exclusive edice. Na Krabici je natištěné zlaté logo UCS. Zajímavé je, že LEGO neudělalo jako součást setu klasickou černou desku s popisem modelu, jako u jiných UCS setů.
V hlavní krabici se nachází ještě jedna menší bílá krabice, která slouží nejspíš lepšímu rozložení váhy a tlaku na stěny vnější karbice.
Uvnitř najde celkem 24 Hlavních sáčků, z toho pouze 4 jsou malé. Celkem jsem po sestavení napočítal 55 sáčků! (sečteno s vnitřními malými sáčky)
Dále nalezenete uvnitř jeden velký manuál s fotografiemi z filmu a jeden arch se samolepkami.

Stavba:
Pro lepší představu jsem průbežně pořizoval fotky při stavbě.
Stavba mi trvala 4 dny, každý den jsem stavěl cca 3-4 hodiny. Model by šlo postavit jistě rychleji ale já jsme si rituál stavby a rozbalovaní balíčků užíval. Ono když člověk sleduje zároveň celou ságu Star Wars a popíjí pivko, tak se stavba přeci jen protáhne :-)
Tím že model obsahuje spoustu dílků ve stejných barvách tak se mi několikrát stalo, že jsem nějaký krok přehlédl nebo otočil, a pozdější náprava byla kvůli složitosti modelu a použití technic prvků dosti obtížná.

Pevnost modelu je příjemným překvapením. Na to kolik obsahuje hejblátek a výklopných prvků je velice stabilní a vydží namáhání na krut, tlak i tah.
Na konstrukci mně mile přkvapil i fakt, že jednotlivé nápravy mají schopnost určitého úhlu náklonu, takže pro ně není problém přejet drobné nerovnosti a pořád mají slušný kontakt s podkladem. Na druhou stranu je nepříjemné, že když dosáhnete určitého úhlu, tak se pásy začínejí zasekávat o podvozek - mohlo být vyřešeno lépe.

Co se týče výsledné stavby tak pokud jste fandové Star Wars a fantasy budete modelem okouzleni a určitě si najde své čestné místo na poličce či vitrýnce.
Už jako malý kluk ( -15 let) jsem se snažil tento model postavit ( i to je jeden z důvodů proč jsem se rozhodl pro tento set), nicméně jsem byl limitován třímístným počtem kostek které navíc byly různé barvy takže ve výsledku nebylo poznat co bylo vytvořeno.. :-)
Co se týče velikosti modelu tak bych uvítal, kdyby LEGO odebralo pár hýbátek zevnitř a zvětšilo o trochu model navenek, nicméně i při současném rozložení kostek model působý masivně a deailně a je na první pohled zřejmé, že se nejedná o "obyčejný" set z hračkárny.
Klasické je, že fanoušek Star Wars okolo modelu skáká a prozkoumává jej, načež člověk/žena která ze Star Wars zná jen  název filmu kouká na set jak na  šišatou krabici od bot. 


Co se týče mého hodnocení tak jsem delší dobu toužil po nějkém velkém UCS Star Wars setu takže je můj pohled možná zkreslený.
Modelu dávám hodnocení 8 z 10, s tím že 10/10 má u mě pouze 10179

-1 bod je za rozměr modelu, který mohl být o ždibec větší (vzhledem k enormní pořizovací ceně 8699,-)
-0,5 bodu je za chybějící "UCS" rámeček s popisem stroje
-0,5 bodu je za časté použití samolepek,

+8 bodů je za parádní propracovanost modelu, velkého počtu detailů, za skvělou pevnost, použité barvy a spostu krásných figů, ze kterých jsem si nejvíce oblíbil C-35O 


Doufám že vám recenze bude alspoň trošku přínosem
Omlouvám se za špatnou kvalitu fotografií a gramatické chyby

Kubos.cz

#1
S recenzí se dá souhlasit, mám doma sandcrawlery oba.

Samolepky jsou děs, ale pořád může být hůř (ucs x-wing). Za to, že model je malý si myslím může to, že je to playset a hlavně když vedle něj dáš minifigy tak se opět "zmenší". Deska tam není zřejmě ze stejného důvodu a navíc první sandcrawler ucs nebyl takže já ho beru spíš jako exclusive.

Ačkoliv je nejspíš určen na hraní tak jako model taky neurazí, tvary má správné, transparentní žluté kostky místo oken jsou parádní a detaily na zádi a střeše jsou taky fajn.

Mínusy mne ani nenapadají snad vysoká cena a absence figurky tety Beru. A jakto, že má Luke meč ?  ;D






vovojtynk

#2
Luke nemá mít meč? V manuálu ho má :)
Fotografie v lepší kvalitě

Kubos.cz

Ano v setu ho má, ale ve filmu ještě ne  ;D

blackjoe

Pěkná a zajímavá reportáž, po tomto setu již dlouho pokukuji, bohužel cena je mimo mé možnosti. Snad se jednou najde v rodinném rozpočtu nějaký přebytek. >:D