70812 - Kreativní přepadení

Založil JardaL, 23.06.2014, 23:24:53

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

JardaL

Set: The LEGO movie - Crative Ambush, resp. Kreativní přepadení.
Rok vydání: 2014
Počet dílků: 473
Určeno pro věk: 8-14
Počet minifigů: 4x "Bob Kebab, Sudds Backwash, Rootbeer Belle a Marketing Margo"

Krabice obsahuje:4 očíslované sáčky, 2 kusy návodu a 1 aršík samolepek.

Jedná se o další set ze série stavebnic přímo navazující na aktuální počin nazvaný LEGO Movie. Pod rukami Vám postupně vznikne tzv. Mikromanažer, létající stánek s Kebabem či jakési letadlo evokující divoký západ, s přimontovanými děly na křídlech a piánem i s pianistou přímo na palubě.

Nežli přejdu k samotné stavbě a hodnocení, neodpustím si obecnou poznámku k setům z této série. Na první pohled mi připadaly a připadají naprosto neatraktivní, divné, zhmotněné věsměs z jakési podivné směsice dílků, či rovnou zbytků kostek zametených někde na Kladně z podlahy po konci odpolední směny...
Nicméně pokud člověk zhlédne příslušný film, pochopí, proč tomu tak je.

Stavba jde rychle od ruky. Z prvního pytlíčku sestavíte chodícího mikromanažera s chapadly, který honí Marketingovou Margo. Stavba zabere cca 10 minut. Pocity dospělého z tohoto prvního dílka jsou trochu rozpačité, ale na druhý pohled se díky pohyblivosti mikromanažera zdá být už tato část docela hratelná.

Z druhého pytlíčku během cca 15 minut stavění složíte létající stánek s prodejcem kebabu, Bobem. Tohle už je jiné kafe, s prominutím.  Dostatečně propracované a zároveň jednoduché na stavění, s řadou pohyblivých dílů - např. Kebab se při opékání může točit. Křídla (s natištěnou denní nabídkou)
stejně jako jakési nohy či raketové motory létajícího stánku jsou, které jsou pohyblivé a dá se s nimi měnit vzezření stánku. POd křídly jsou navíc jakési kebabí střely. (tady jsem mimochodem poprvé narazil na nový mně
dosud neznámý dílek - viz foto). Mimochodem velmi účelný.

Stánek je velice pěkně barevně pojatý a opravdu pro dnešní děti usuzuji jako slušně hratelný.

Ze třetího a čtvrtého pytlíčku pak po dalších 15 minutách stavění vznikne fantaskní starobylé letadlo s podivnou posádkou - tvořenou pianistou jak z dob divokého Západu a jakousi postarší primadonou....
Letadlo je vtipně navržené a vypadá skutečně zajímavě. Má vše, co každý letoun mít musí a také něco překvapivě navíc. Např. má na každém křídle kanon, který jako obvykle může střílet round bricky po nepřátelích. Vtipnější je ale piano s notami, na které zřejmě při útoku na mikromanažery hraje pianista
o sto šet. A nesmím zapomenout na bedýnky na ocasu letounu, ze kterých vyhazujete bomby na nepřátele tradičního Lego světa.

Schválně jsem se rychle ještě jednou podíval na film a snažil se zachytit, kde se účastníci  zájezdu, tedy pardon - předloha tohoto setu - ve filmu objeví. Ano, jsou tam asi na dvě sekundy v druhé půli filmu.

Celkový dojem po dostavění je příjemně milý. Jasně barevně odlišené stavby. Jasně definované scény jednotlivých staveb. A řada možností, jak stavby rozpohybovat - střílením, opékáním kebabu, či posíláním
pokrmu zákazníkům střelou s napíchnutým kebabem. Umím si představit dost možností, jak stavby přestavět, upravit, pozměnit.
V tomto směru si myslím, že je to asi největší PLUS série Lego Movie.

Hodnocení: 8 z 10 (PS: vyjadřuje subjektivní dojem, bez jakéhokoliv srovnání s jinými recenzemi ostatních členů.)

Pozitiva:
Slušná zásobárna rozumných dílů v různých barvách.
Zřejmě dost slušná možnost postavení zcela jiných staveb z dostupných dílků v setu, díky jejich rozmanitosti a barevnosti. (tím chci říci, že u mnohých setů např. série City prostě z toho setu nic moc jiného oproti zadání nepostavíte. )
Jednoduchý ale nápaditý postup stavění.
A velice slušná hratelnost. tak nějak si představuji, že v mých 10 letech bych si s tím vyhrál až hanba.
Postavené stavby se dají bez problému zasunout zpět do původní krabice a kdykoliv pak znovu při hraní vyndat. Cool. (možná hloupé, ale mne to potěšilo)

Negativa:
V celé této sérii se jedná o poměrně abstraktní nerealistické stavbičky. Co si děti o tom myslí, netuším..
Bezesporu je nutné znát obsah samotného filmu, aby dítě pochopilo, co staví, proč to staví .....
Krabice je na první pohled hodnotná, ale na druhý pohled překvapivě poměrně měkká a tedy po otevření již nelze dobře uzavřít.


Odkaz na fotogalerii - ne moji ::)
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=537498
Piš holoubku piš, brzo zcepeníš.

milanv

Dobré postřehy! Nejvíc se mi líbí ten o zastrkávání modelů zpátky do krabic. To jsme dělali s kamarády celé dětství a teď jsem na to úplně zapomněl: dokud člověk nemá další nápad, tak se mu nechce rozebírat původní model a chce ho složený bezpečně uklidit, máš naprostou pravdu.

Ze stavebnice se mi nejvíc líbí minifig toho westerňáka: torzo, obličej s knírkem i hnědý klobouk. Podle mě je to poprvé, kde se objevil tento klobouk v hnědé.
Pán na Žlutém hradě