Darthovy recenze minifigů

Založil Darth, 30.11.2012, 21:54:59

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Darth

Rád bych se podělil o dojmy z nových Star Wars figů - ať můžete začít plánovat lednové nákupy:

Rancor - set 75005 Rancor Pit
Asi nejočekávanější fig (jestli se mu tak dá říkat) příštího roku - dlouho Lego a SW fandy žádaný. Rancor se skládá z hlavního těla, dvou rukou a čelisti. Prostřední dva prsty na každé ruce jsou pohyblivé, nacvakávací. Na každou ruku přijdou čtyři drápy (klasické "zuby" použivané i dřív. Tlamu má rancor dost hlubokou, aby tam vlezl téměř celý fig, ale kvůli naklonění a pouze dvou pozicím čelisti (mírně pootevřeno a úplně otevřená) fig vyklouzává.


Generál Pong Krell - set 75004
Unikátní fig, zvláštní dvěmi páry rukou. V Legu zpracován pomocí normálního trupu a "nástavby" trupu s rukama. Tuším, že podobný systém už byl použit u jednoho figa v Ninjago. Krell je jednou z hlavních postav asi čtyř epizod z prostřed čtvrté série Clone Wars - skvělá postava. Zpracování Lega je úžasné. Jen nepochopím jeho umístění k Z-95 Headhunteru, který se v daných epizodách vůbec nevyskytoval (Spoiler: A vzhledem k tomu, že se Krell v dalších epizodách už neobjeví, tak ani se s touto stíhačkou nebude vyskytovat na jednom místě). Uvítal bych Umbaranskou stíhačku, ale ta by asi byla složitá (silové koule místo skleněného kokpitu, oblé tvary, atd.). Každopádně fig se moc povedl a spousta lidí si set pořídí jen kvůli němu.

Ackbar, Sith Trooper, Old Republic Trooper, Clone pilot (sety 75003, 75001 a 75004)

Admiral Ackbar (set 75003)
Ackbar je přibalen k novému A-Wingu spolu se Solem a novým pilotem. Potěší potisk torza z obou stran, hlavně Ackbar byl zatím jen v rámci setu Home One (7754), takže jej získat může být pro někoho motivací koupit set A-Wing.

Sith Trooper (set 75001)
Červený Sith trooper mi moc neříká, ani si nepamatuju, že bych se s ním někdy v TOR setkal (a to jsem hrál za Sithy). Ze hry znám původní černé Sith Troopery, kteří se objevili v setu 9500. Snad se jedná o velitele. Každopádně je velká škoda, že nevyužili možnosti do battlepacku dát místo jednoho Sith Troopera raději Sith Warriora

Old republic trooper (set 75001)
Trooper velmi dobře odpovídá originálu ze hry The Old Republic. Zajímavá je dozadu vypoulená helma, podobně jako u Rebel trooperů (i když méně) - snad to byl úmysl zavést určité propojení, podobné jako existuje od Mandalorianských přes clone trooper až po stormtrooper helmy.

Republic Pilot (set 75004)
Další varianta republic pilota, se specializovanou helmou, která se poprvé objevila v epizodě Clone Wars, kde se pokoušeli prorazit blokádu pomocí malé lodi s maskováním. Od té doby se začal objevovat stále častěji - jedná se o Phase II Clone pilot armoru alespoň podle wookiepedie.

Kromě těchto figů bude z lednové várky setů zajímavé získat především 501st troopera (sety 75004 a 75002). V této barevné variantě se myslím ještě neobjevili. Původ 501st je v kostýmové organizaci 501st Legion, která kostýmy využívá pro charitativní činnost a sdružuje tisíce členů po celém světě - mimochodem, garrison je i v ČR a nedávno vzniknul outpost i na Slovensku - Lucas později toto označení (501st Legion - Vader's Fist) využil i v EIII, ovšem již dříve vznikly barevné varianty 501st Legie na stormtrooperovi, vydaném společností Hasbro. 501st jednotka se účastnila bitvy o Umbaru spolu s Krellem, který převzal velení po Anakinovi a do bojů se později zapojila i 212th Legion (žluté značení armoru - set 75013). Bohužel musím konstatovat, že Umbarané se nepovedli vůbec - klasické helmy nemohou nahradit vypouklé helmy umbaranů, kam by se spíš hodila helma skafandru z City setů /pokud by byla průhledná/.

Ashoka v novém outfitu snad také nebude marná, ovšem ne pro nás, co ji nesnášíme podobně jako Jar Jara.

blindmelon

Takže UCSka šly z baráku, ale klasický sety kupuješ dál? PS. já bych se toho nebál  >:D
Hezký den, Blindmelon

William

Ahoj, neměl bys srovnání i s Eruptorrem? Myslím, že své místo mezi velkýma figama rozhodně má.

William

#3
Škoda, každopádně ti velcí figové vypadají impozantně :)

blindmelon

Rancor se mi líbí. Škoda, že si mu do ruky nestrčil vánočního Yodu, pokud máš. Byla by to hezká vinětka. ;D
Hezký den, Blindmelon

blindmelon

 ;D Ten první snímek se povedl. Jako by ten Darth Maul(?) říkal: "Necháš ho, potvoro!" a snažil se ho umravnit tou lopatou. ;D
Hezký den, Blindmelon

danyboy


Futurion

Citace od: Darth kdy 30.11.2012, 21:54:59

Sith Trooper (set 75001)
Červený Sith trooper mi moc neříká, ani si nepamatuju, že bych se s ním někdy v TOR setkal (a to jsem hrál za Sithy). Ze hry znám původní černé Sith Troopery, kteří se objevili v setu 9500. Snad se jedná o velitele.

Červení Sith Troopers existují a jsou to řadoví vojáci, ve hře se vyskytují hlavně na Korribanu. Vypadají ale trošku jinak.

http://www.worldoftor.com/screenshots/npcs/imperial-trooper01.jpg

Darth

Malé představení minifigů ze summer wave 2013 (zmenšil jsem fotografie, aby nezabíraly tolik místa)
Generál Zod (76003)
Včetně armoru, pláště, odnímatelné helmy. Oboustranný obličej.

Darth

Dooku (75017) – oboustranná hlava, obličej už konečně připomíná Christophera Lee
Mace Windu a Coleman Trebor  (75019) – Windu má konečně normální (neCW obličej – bez vykulených očí). Hlava Colemana je nový výlisek dělaný speciálně jen pro tohoto figa.

Darth

Poggle the Lesser (75017)
Nová forma na hlavu, nový potisk těla. Bohužel kvůli dost vysokým skládaným křídlům nedrží hlava tak jak by měla – při zvednutí figa za hlavu někdy zůstane hlava v ruce.

Darth

Bounty Hunter, Jek-14 a Security trooper (75018)
Bounty hunter je zvláštní hlavně potiskem helmy (využili pro helmu mandalorianskou formu). Jek je zvláštní především transparentní paží s potiskem blesků a zajímavým potiskem clone-trooperské helmy. Bezpečák má stormtrooper armor včetně helmy, ovšem opět se zajímavým potiskem. Oba troopeři mají jednostranný obličej, Jek-14 má oboustranný. Všechny tři postavy vycházejí z animovaného Lego seriálu Jedi Chronicles (měl už běžet na Cartoon Network, zatím jsem jej nikde nenašel).

Darth

Padmé (75021), Slave Leia, Ree Yees a Max Rebo (75020)
Padmé je poprvé v roztrženém outfitu před bitvou o Geonosis. Má oboustranný obličej, potisk zad a nový typ vlasů. Leia je variací na figa z původní Jabbovy bárky (v Jabbově paláci byla Leia v převleku za Bousshe). Za zmínku stojí nové vlasy z měkkého plastu včetně zlatých ozdob. Ree Yees je zajímavý především díky nové hlavě – tato rasa se v SW Legu ještě neobjevila. To samé Max Rebo, který má tělo v modré barvě bez potisku, ovšem nová hlava to bohatě vynahrazuje.

Darth

Aragorn, Gandalf the White, Mouth of Sauron (79007)
Asi nejzajímavější figové černé brány. Aragorn má nový, královský oblek a co je zajímavé především, oboustranný plášť (červený s černým potiskem jedné strany). Gandalf jako Gandalf the White se objevuje poprvé (doposud byl jen Gandalf the Grey). A konečně skvělý Mouth of Sauron. Potisk hlavy se omezuje na výrazná ústa a jizvy, ale je u něj i potisk zadní strany hlavy, má novou helmu. Všichni tři figové mají oboustranný potisk hlavy. U Gandalfa se kvůli plášti těžko nasazují vlasy a vousy.

Darth

King of dead, warriors of dead (79008)
Z pirátské (korzárské) lodi mě zaujali právě jen nemrtví. Mají zajímavý oboustranný potisk torza. Nohy mají všichni stejné, i když s potiskem. Největším zklamáním je fakt, že fosforeskující jsou pouze hlavy – čekal jsem, že budou fosforeskovat i helmy a alespoň slabě i potisk torza.

Darth

#15
Elrond a Arwen (79006)
Elrond už se ve válečném outfitu objevil v polybagu. V setu zaujme v oblečení z Roklinky, zajímavý je opět především oboustranný plášť a nové vlasy. Arwen je také velmi zajímavý fig, s oboustranným potiskem torza, sukní a novými vlasy. Oba figové mají oboustranný potisk hlavy.

Darth

Dnes ještě dorazila zásilka figů z Belgie a kromě Arwen a Elronda v ní byli i další figové. Fig Kostek dorazil ve stejnou dobu, tak jsem jej přidal do společného fota. Tonyho Starka (76007) nebudu představovat, využil jsem poštovného, protože mi tento fig zatím chyběl (je to vtipálek)

Yoda (75017) a Jango Fett (75015)
Yoda má nový potisk těla a především novou hlavu. Konečně zmizely vyvalené bulvy poplatné zobrazení v seriálu Clone Wars a Yoda má normální hlavu (dokonce s potiskem vlasů vzadu). Jango Fett je samostatná kapitola. Nejprve mi přišel zbytečný, i když je v poměrně nepříliš drahém setu. Navíc cena na BL byla vysoká (přes 300 Kč) – ale i přesto jsem ho vzal – a nelituji. Stříbrný potisk torza (z obou stran, i když vzadu nebude vidět kvůli Jetpacku), bezvadný potisk hlavy (jednostranný). Tento fig se opravdu povedl.

mesje

tie figy su naozaj nadherne...

Hardegon

Citace od: Darth kdy 13.06.2013, 12:31:07
Malé představení minifigů ze summer wave 2013 (zmenšil jsem fotografie, aby nezabíraly tolik místa)
Generál Zod (76003)
Včetně armoru, pláště, odnímatelné helmy. Oboustranný obličej.


Tohle je prostě Post-Apo voják jako řemen.

danyboy

A co ten Kostky fig?
Také ti přišel poštou od Vezíra?

Ojík

Ten Gandalf se docela hezky plete se Sarumanem. Proč proboha změnil účes? Jistě, tohle je ten správný a právě proto nechápu, proč v letošní vlně jeho šedá varianta pořád vypadá jako Brumbál. Už od Gandalf Arrives si říkám, že ten klobouk ho dělá plešatým, a letošní přidání brumbálovských vlasů dojem nevylepšilo. A hle, jim samotným to došlo a díl existuje. Tak proč je Šedý jiný?
All work and no play make Jack a dull boy.

Mr. Cube

Gandalf Šedý ve filmu měl delší vlasy i vousy, než Gandalf Bílý. Takže je to podle mě v pořádku - jakkoliv nejsem fandou "Brumbálovského" vzhledu. A to, že se plete se Sarumanem, je taky v pořádku (jak podle filmu, tak podle knihy).


DarkDrago

Jak to tak vypadá, tak někdo má mezery ve filmech k nimž se figurky vztahují.
Každý kdo viděl film, nebo četl knížku, tak ví, že Gandalf Bílý a Saruman se musejí podobat kvůli jedné scéně a to jak si Smíšek s Pipinem spletou Gandalfa se Sarumanem.

Vede si někdo seznam kolikrát se který herec objevil ve světě lego?  ;D
Christopher Lee (zmiňovaný Saruman, Count Dooku)
Orlando Bloom (Legolas, William Turner)
Johnny Depp (Jack Sparrow, Tonto)
a hromada dalších
Dračí páni s mocí ohně...

Darth

#23
Sith Warrior (75025)

Velice mě mrzelo, že v battlepacku nebyl jeden ze Sith warriorů (hodil by se tam skvěle). Fig je v poměrně velkém setu ze hry The Old Republic. Má jednostranně potištěnou hlavu s maskou, kápi (hood). Bohužel nemá plášť, který se přímo nabízí (na posledním obrázku všech hrdinů té správné strany  ;D si plášť půjčil od krále nemrtvých - výměnou za sušenky). Bohužel jsem netrefil barvu pláště při objednávce z BL, dark reddish brown je moc tmavý. Fig má dva černé lightsabery (černý hilt, sithská červená čepel).

Nejlépe jsou Sith warrioři zobrazeni v tomto úvodním videu ke hře:
http://www.youtube.com/watch?v=RH8shS_35kQ

Respektive i tady:
http://www.youtube.com/watch?v=UosBdKOcOgg

Futurion

Ta červené je moc. Kdyby byl černý s červenými detaily, bylo by to o mnoho lepší a věrnější předloze. Občas si říkám jestli vůbec nad tím schvalováním designu někdo přemýšlí nebo jde jen o prachy.

Darth

Modifikacím se meze nekladou  ;D Ale holt musíme vycházet z toho, co nám Lego nadělí. Ono ve hře byla spousta možností armorů, Sith Warrior je hratelný class, takže nutně nemusí vycházet z úvodních videí hry.

Futurion

#26
Takhle vypadá o dost lépe, super  ;D

Mimochodem pochopil jsem správně, že už máš Jedi Class Defender? Bude recenze?

Darth

Citace od: Futurion kdy 18.06.2013, 13:47:55
Takhle vypadá o dost lépe, super  ;D

Mimochodem pochopil jsem správně, že už máš Jedi Class Defender? Bude recenze?

Nemám, přeškolil jsem se na sbírání figů - Bricklink. Sety kupuju už jen výjmečně - není místo.

Futurion

Citace od: Darth kdy 18.06.2013, 13:52:48
Citace od: Futurion kdy 18.06.2013, 13:47:55
Takhle vypadá o dost lépe, super  ;D

Mimochodem pochopil jsem správně, že už máš Jedi Class Defender? Bude recenze?

Nemám, přeškolil jsem se na sbírání figů - Bricklink. Sety kupuju už jen výjmečně - není místo.

Já jsem SW na BL hledal a nic jsem nenašel. Tak buď dělám něco špatně nebo už/ještě nejsou.

Futurion

Tak teď koukám on je to Darth Marr a ne nějaký Sith Warrior. V tom případě je celkem věrný předloze a své brblání beru zpět  ;D