Lego Technic 8070 Supercar

Založil vovojtynk, 25.04.2011, 21:57:12

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

vovojtynk

Kategorie: Technic

Rok vydání: 2011

Doporučená cena: 2999,-

Počet dílků: 1281

Obsah Balení: 10 sáčků s díly (Neočíslované  :( ), dva sáčky s PF součástkama ( 1x M motor, 1x Batery Box), Samolepky, Návod rozdělený do tří částí

Důvod koupě: Zvolil jsem tento set z důvodu designu a budoucí motorizace pomocí dalších PF součástek pro indoor ježdění.( možná i závodění   :) )

Stavba: Stavění zabralo i s focením cca 6 hodin, v setu je spousta drobných součástek a je snadné na některou zapomenout což může způsobyt problémy.

Dojem: Jelikož se jedná o můj první lego technic set tak jsem jednoduše nadšen.Design je hezký, diferenciál, odpružení všech kol a systém zatáčení je jednoduše parádní tak jako lehoučká kola, systém otevírání kapoty,křídla a dveří je zajímavý a velice se těším až mi dorazí motory a vymyslím jak je tam vměstnat aby vše jezdilo a fungovalo. Pokud bych hledal zápory, tak se mi nelíbí, že set nemá návod na motorizaci a velké vůle v PF funkcích

Hodnocení: Prvotní set se asi nedá hodnotit jinak než kladně hlavně pokud se jedná o takového krasavce. Hodnotím 9/10

grohl

Krasavec až na tu hrůznou záď. Navíc, co jsem koukal na videa, se např. dveře hýbou moc rychle. Jako prvotní zásobárna dílů OK, já ale raději počkám na Unimoga.

Měch

Já si ho postavil podle plánku z internetu a není nijak extra špatné. Na můj vkus trochu tvrdé odpružení (ale je to supercar ;)),jinak v pohodě. Rychlost pohyblivých dílků se dá stíhat zastavovat a jako zásoba dílků (zejména panelů a zavěšení) je ideální. Navíc ta maska je přímo úžasná  :D.

Mám podezření že ten speciální protikus k CV jointu bude i v Unimogu, takže jsem si zatím koupil 2 z bricklinku a taky počkám na 8110.
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

mozkit

hm me to prijde paradni uvidime, uz sem si to taky objednal :) diky za par fotek

Johnysed

ta maska je opravdu super Rudý ďábel

Ondra

Konecne jsem nasel cas a rozhodl jsem se sesmolit par  postrehu z postaveneho modelu.Co bych vypichl je predevsim design, ktery je fantasticky a predni masku bych rad videl na skutecnem voze.
Dale vcelku zajimave funkce, kde zaujme hracicky jejich mechanismy.Nevim jestli to byl zamer, ale jde krasne videt jak funguji pisty ze spodu a diferencial z vrchu.Mozna si reknete ze je to prece normalni, ale v setech jsou mechanismy pistu skryte a diferencial z vrchu nelze videt.
Dale bych velice rad pochvalil konstrukci samotneho vozu, neprohyba se, nekrouti se, nerozpada se pri hrani a perovani je spravne tuhe k vaze vozu.Tohoto bodu jsem se velice bal, kdyz jsem se setkal s nemozne spatnou stabilitou konstrukce u 8297, tam to mrzelo protoze to byl tereni vuz a u neho se stabilita ocekavala.
Zapory jsou na tomto setu take.Jsou to ale drobnosti a vychazeji z meho pojeti dokonalosti.Nevyrazny interier, mel byt cerny cely a ne ze tam jsou kombinace dvou barev.Potesila by  take imitace pristrojovky a pedalu.Spatne sedacky a jejich nepomer k vysce volantu.Nizky predek vozu a predni naprava s velice omezenym rozsahem perovani.Nevim jestli se neznici pruzina, kdyz je porad stlacena...
Tento set velice doporucuji, velmi hratelny, velmi koukatelny, je top mezi soucasnou produkci a oznaceni superauto si zaslouzi.

mozkit

Tak set se mi podarilo koupit novy na aukru za super cenu. Stavba dlouha a zabavna. Celkove musim set pochvalit. Vzhledove pekny (mozna to chtelo lip vymakat interier) ale treba to pujde nak doladit. Celkove je to kus, peknej a tezkej :) Zapory asi nic zasadniho. Druha varianta uz se mi tak extra nelibi. Ale jeste sem ji nepostavil. Znam jenom z obrazku a krabice.

Ondra

Koho by to zajímalo, fotky prototypů tohoto vozu http://www.eurobricks.com/forum/index.php?showtopic=68874&st=0 .

Jak se říká, vyhrál ten nejlepší.

Neřád :-)


MeNadruhou

Je vidět, že jde o dobře navržený set, bohužel řidička nesplňuje minimální věk  ;D
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou