Kam s tím? (skladování)

Založil Jindroush, 06.07.2004, 15:06:27

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

peter

V nich to máš nasáčkováno?
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

wallac

Jojo, a na sáčcích čísla dílů..

peter

Aha, předpokládám, že to máš jen jako sbírku a stavíš jen minimálně, případně sklad svého BL. Kdysi, než jsem přešel k organizérům, jsem totiž též měl svoji sbírku rozsáčkovanou. Z té doby jsem postavil jen jediný model, protože to bylo peklo. Pro každý dílek jít do sáčku (ten nejdřív v záplavě najít), sáček otevřít, vzít dílek, zavřít sáček a tak furt dokola, nikdy na to nezapomenu. Stavba mi díky tomu trvala neskutečně dlouho a tak jsem ihned po cca dvou měsících přešel na organizéry.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Mr. Cube

peter: Aha, tak proto mi to tak trvá!  ;D

MÍLA

81750

Také jsem už začal s účelovým skladováním, zatím jen základní dělení podle tvaru nebo využití do zip sáčků za 1 kč a krabiček za 4 kč z papírnictví.

původně to bylo v horním šuplíku jen zběžně nasypané na hromadě návodů nebo v původních pytlících, ve spodním byli spíš jen prázdné krabice plné prázdných krabiček.
Krabičky na první fotce jsou stále MISB.










Mr. Cube

#485
V Lidlu mají teď šikovný kufříkový oboustranný organizér. Na nějaká velká kvanta dílků jednoho druhu to asi není, ale pár kufříků např. na rozloženou armádku se může hodit.



http://www.lidl.cz/cps/rde/SID-E576BEB8-0370C9A3/www_lidl_cz/hs.xsl/nabidka.htm?action=showDetail&id=3433

Frco

#486
V LIDLI v Bratislave som kupil tieto nadoby. Stoja 7 euro jedno balenie.

Balenie obsahuje bud dva velke boxy, alebo 4 male boxy.

Plastove, pevne, vynikajuce a za dobru cenu  :D

Rozmery velkej krabice: 39,5 x 18 x 27,5 (S/V/H)
Rozmery malej krabice: 27 x 15 x 18,5 (S/V/H)

macholeg

Kdybych to neměl tak z ruky:
http://aukro.cz/skrinky-bile-prosklene-2ks-i3941511821.html
Super skříňky na vystavení minifigů, případně vlaků a momentálně i lidová cena  ;)

vestr

Našla jsem krááásnou skříň na skladování lega...ještě bych potřebovala šikovné ruce  :)

http://agalkin.com/proj_chest.html

milanv

Citace od: vestr kdy 19.09.2014, 19:35:25
Našla jsem krááásnou skříň na skladování lega...ještě bych potřebovala šikovné ruce  :)

http://agalkin.com/proj_chest.html

To je PARÁDA!! Co šikovné ruce, ale místo na to... V otevřeném stavu jako dvě skříně vedle sebe. To bych musel udělat leda menší variantu...
Pán na Žlutém hradě

DarkDrago

Tahle skříň je pro někoho kdo má fakt hodně prostoru a taky dílky na její uživení ;D

To já mám v plánu něco lepšího. V brně kde si teď "zařizuju" pokoj plánuji obehnat místnost hlubší policí těsně pod stropem a tam mít krabice s legem. Což by mi na mé zásoby mělo vydržet nezaplněné nějaký ten rok ;D (pokud se nenajde štědrý mecenáš >:D )
Navíc budu mít vedle skříní větší prázdno takže tam asi šoupnu regál na velké krabice.
Dračí páni s mocí ohně...

milanv

Citace od: vestr kdy 19.09.2014, 19:35:25
Našla jsem krááásnou skříň na skladování lega...ještě bych potřebovala šikovné ruce  :)

http://agalkin.com/proj_chest.html

Chtěl jsem ti původně odepsat, že nejpraktičtější, i co se týče zabraného prostoru, to má podle mě Mirek. Měl jsem to štěstí, že mi to Mirek ukázal i naživo, opravdu perfektní práce. Ale než jsem našel ten správný příspěvek, chvíli to trvalo! :)
Pán na Žlutém hradě

vestr

No,já mám lego všude ( 15 let nakupujeme na všechny svátky a narozeniny jen lego) a nějak nevím jak to všechno roztřídit a uskladnit.... takže hledám  inspiraci... ta skříň se mi moc líbí,ale je fakt,že je hodně náročná na místo.... police u stropu mi neprojdou u manžela. Dnes jsem třídila celý den aspon podle  druhů,mám v to v pytlíkách, ale musím vymyslet nějaký bedničky nebo něco :)

DarkDrago

#493
Po čtvrt roce okupace/bývání u jednoho kamaráda v Brně se mi pokoj zaplnil různými krabicemi s legem. Neustálé stěhování a přeskládávání krabic mi šlo stejně na nervy jako každý den slyšet "ukliď si tady". Takže jsem musel rezignovat a pořídit si nějaký POŘÁDNÝ skladovací systém.
Nakonec jsem zvolil takový systém, že můžu pořídit 42 velkých krabic (39x28x14 cm/ 11 l), nebo dvojnásobek menších krabic (28x19x14 cm / 5 l) popřípadě jejich kombinaci.





Na polici můžu krabice zasouvat na kolejničky a pod ni zavěšovat do Téček. Nijak krabice nestohuji na sebe, takže můžu libovolně vytáhnout kteroukoliv aniž bych byl nějak omezován (nepočítám, když mám dvě malé za sebou, většinou v nich bude uloženo to samé)
Samozřejmě pod regálem je ještě dost místa na to, abych tam mohl šoupnout nějaké kartonové krabice se sáčky (v sáčcích je to jednak, že to mám roztříděné podle určitého řádu , nepotřebuji se hrabat v celé velké krabici a taky je to chráněno před prachem...), nebo nastohovat ještě několik IKEAckých krabic.



Co ještě musím udělat je nakoupit dostatečný počet krabic, abych zaplnil regál >:D

P.S. pro kutily, co by se chtěli inspirovat, tak mám jedno upozornění. Malé a velké krabice se v jedné drobnosti lišší. Malé mají po stranách, kde jsou uchyceny v Téčkách žebra, ale velké je tam nemají, takže při zavěšení jsou hlouběji.
Dračí páni s mocí ohně...

Miketuk

Nemáte někdo tip, kde se dají koupit MARS skříňky 6750 (ideálně kolem 600/ks) v červené barvě? Čekám na ně z internetu už 3 týdny a dochází mi trpělivost. Příp. By mohla být i nějaká kombinace typu "1+1 zdarma" s 6750 uvnitř.

Tomtombuy


Miketuk

Pokud by někdo sháněl tyhle skříňky, tak Bauhaus, Baumax, Obi ani Globus nemají žádné velké (pobočky na severu Prahy). Resp. Bauhaus měl jednu, ale s velkýma šuplíkama a za cenu přes 900. Kdyby někdo sháněl menší, tak těch je všude dost za cenu kolem 400-500.

Darth

Chtěl jsem poděkovat za inspiraci na uložení figů - využil jsem nápad tady prezentovaný, tedy RIBBA obrázky z IKEA (škoda, že je nemají jinde, v Unihobby jen velký rám, hloubka 3cm, za 1590 Kč - naštěstí pár podnikavců na Aukru nabízí).

Tady je výsledek. Neodhadnul jsem tak úplně kraje, dal jsem si tam větší rezervu, ale myslím, že pro mou potřebu to stačí. LED osvětlení tam dávat nebudu, to jsem využil jinde na sošky.

otaznik

Ještě by to chtělo zapracovat na pozadí, ten sololit nevypadá úplně nejlépe.
Osobně bych tam spíše instaloval úzké poličky z průhledného plastu nebo skla, na které bych figurky postavil (ale to je pracné, chápu). Každopádně to nevypadá vůbec špatně už teď.

Darth

#499
Citace od: otaznik kdy 16.07.2015, 14:24:41
Ještě by to chtělo zapracovat na pozadí, ten sololit nevypadá úplně nejlépe.
Osobně bych tam spíše instaloval úzké poličky z průhledného plastu nebo skla, na které bych figurky postavil (ale to je pracné, chápu). Každopádně to nevypadá vůbec špatně už teď.


Díky za rady - uvažoval jsem, že napřed tu zadní stěnu nalakuju na bílo, ale všechen nábytek v místnosti mám v béžové až světle hnědé barvě a kdyby bylo vše bílé, moc by to vybočovalo (leda to nalakovat do béžova/světle hnědou). Takhle kromě okrajů obrázku to ladí se zbytkem a ani tam ta bílá barva okrajů není rušivá.

Co se týká figů - musel jsem je tam dávat cikcak, jinak by mi tam nevlezlo všech 16 (i když zbytečně jsem tam nechal moc velké okraje). Původní návrh byl dát je tam i s podložkama, ty jsem pak vyhodil, nevypadalo to moc dobře.

Každopádně ještě uvidím, koupil jsem celkem čtyři rámečky/obrazy a víc figů na vystavení stejně už nemám, tak možná ty zbývající dva rámečky ještě poupravím a později Simpsny přestěhuju tam. Zatím to byla hurá akce s použitím toho, co dům dal.  ;D  Pouvažuju o zadní stěně s natištěným motivem ze Simpsnů (i když - bude vůbec vidět přes figy?) a lepším rozložení figů, případně i poličkama (i když jak to znám, děcka do toho drcnou a celé řady budou na jedné hromadě a budu moct rozebírat a znovu skládat dovnitř).

Hacislav

Citace od: Darth kdy 16.07.2015, 16:43:40
  Pouvažuju o zadní stěně s natištěným motivem ze Simpsnů (i když - bude vůbec vidět přes figy?)
Když zvolíš vhodný motiv, tak nebude problém, například velmi známé Simpson mraky z úvodní znělky.
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

Hacislav

Nedávno jsem narazil na velmi zajímavý způsob  uložení Lega


A tenhle konferenční stolek mi taky nepřijde špatnej.

moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

papluh

Chlapík z UK čo robí zadné steny do Ribba rámčekov ponúka aj farebné zadné steny, takže asi tak nejak by to mohlo vyzerať aj vo vlastnej výrobe
https://www.facebook.com/LaserFramez/photos/pb.1468120786798046.-2207520000.1437139370./1542659312677526/?type=3&theater

Foton

Citace od: Hacislav kdy 17.07.2015, 14:08:04
Nedávno jsem narazil na velmi zajímavý způsob  uložení Lega

Takovou podobnou skříň jsem zvažoval, ale asi se nevejde do domu.
Měla se dát otevřít, na dveřich by byly takové ty dlouhé háčky co mají v obchodě na korále/pytlíky s bonbony. Na ty bych nasoukal Technic beamy.
Prostřední část by byly šuplíky (stejně jako ta skříň tady), překryté vyklápěcí deskou stolu.
Na její úrovni by část šuplíků nebyla, aby bylo místo kam zavřít rozdělaný model.

Zavřeno: normální dvokřídlá skříň.
Otevřeno: vše po ruce i pracovním stolem. Jen židle se musí přivézt.

Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

danyboy

Citace od: Hacislav kdy 17.07.2015, 14:08:04
Nedávno jsem narazil na velmi zajímavý způsob 
A tenhle konferenční stolek mi taky nepřijde špatnej.



Takovou parodii na tohle vlastním.
(foceno mikrovnou)  >:D

janopr

Akce na Mars v Hornbachu. Set 6730 a 6740 za 535 kč.
Jedná se o menší skříňku (5 x 3 šuplíčků) a větší (5 x 7 šuplíčků).

milanv

Byl jsem nedávno v IKEA a obsluha nám tvrdila, že žádné plastové krabice s posuvnými přihrádkami už nedělají. Bylo mi to divné, tak jsem to vyhledal na internetu a žena mi je pak koupila při příštím nákupu - a ono opravdu, nastala změna. Takže pro všechny, komu přišly také praktické: jmenují se stále GLIS, ale na rozdíl od dřívějška mají už přihrádky napevno: jedna z těch "vodorovných" třetin je rozdělená zase na třetiny, tj. jako by se zasunuly obě příčky u té starší verze. Je to vidět na fotce č.2. Důležité je, že se stále vyrábí.
Pán na Žlutém hradě

davroman

Citace od: milanv kdy 02.09.2015, 12:02:59
Byl jsem nedávno v IKEA a obsluha nám tvrdila, že žádné plastové krabice s posuvnými přihrádkami už nedělají. Bylo mi to divné, tak jsem to vyhledal na internetu a žena mi je pak koupila při příštím nákupu - a ono opravdu, nastala změna. Takže pro všechny, komu přišly také praktické: jmenují se stále GLIS, ale na rozdíl od dřívějška mají už přihrádky napevno: jedna z těch "vodorovných" třetin je rozdělená zase na třetiny, tj. jako by se zasunuly obě příčky u té starší verze. Je to vidět na fotce č.2. Důležité je, že se stále vyrábí.

... v případě potřeby lze přepážky z původních GLISů použít (zalepit tavnou pistolí) do těchto nových GLIS boxů.
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

Sihaja

#508
Citace od: Davroman kdy 02.09.2015, 14:35:28
... v případě potřeby lze přepážky z původních GLISů použít (zalepit tavnou pistolí) do těchto nových GLIS boxů.

Tavná pistole a taková ta podložka na modelínu je můj oblíbený kámoš, když je třeba rozdělovat skladovací prostory.

davroman

4x6 GLIS boxů + 2 v úplně spodním šuplíku, LED osvětlení pod horní deskou - naprostá spokojenost.   ;)
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks