Lego sáčky

Založil ulrike, 08.02.2008, 18:38:45

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

ulrike

Nadhodily bych diskuzi, jestli vyhazujete Lego sáčky, nebo si je schovávate v krabici??? Já sem si je vždycky schovaval, nechavám si v nich těch pár nahradních kostek. Teď však přemýšlím, jesi nemám sáčky vyhodit a ty kostky ze všech setů smíchat do nějakého boxu třeba... 8)

Skyder

Je to na tebe. Ja ma sacky iba z poslednych 15 setov a su v krabiciach od danych setov. Takze ako chces. Dieliky su v nich... :D
Skyder

MwK

Zaujímavá téma.  ;D
Ja mám sáčky odložené v krabiciach asi všetky za posledné dva roky...a tiež sa mi zdá že nejaké náhradné diely v nich doteraz ostali... ::)
(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...

otaznik

Sáčky vyhazuji.

Tomášek

Já jsem si je v posledních dvou letech (to byla doba, odkdy jsem začal schraňovat krabice) také nechával ;).
Procházím DARK AGE.

peter

Ještě toho trochu ::) Mně stačí, že si nechávám krabice.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Jose

Sáčky likviduji. Nedávno jsem vyhodil pořádný pytel plný sáčků. Z krabic kvůli úspoře místa nechávám pouze předek. Náhradní dílky skladuji v krabičkách vlastní výroby.

ulrike

Asi je teda lepší sáčky vyhazovat, překažíj mi zejména když dávám krabici do krabice kvůli místu.

JardaL

Pár sáčků jsem si nechal z nostalgie - ale jinak to nemá žádnou cenu.
Stačí, že krabice (byť důsledně vkládané jedna do druhé pro eliminaci zabraného prostoru) zabírají už tak dost místa.
Piš holoubku piš, brzo zcepeníš.

zakm

Ja si nechávam podobne ako väčšina z vás sáčky ...doslova ich kolenom tlačím do jednej krabice. U mňa sú tiež doma naukladané : krabica v krabici a nemal by som tým pádom miesto . Na tie sáčky som si teda vyčlenil jednu samostatnú krabicu a neviem už ktorý sáčok je z ktorého setu.

a čo sa týka náhradnych dielikov tak všetky dávam medzi stavebné kocky.
...ak nájdeš v živote cestu bez prekážok ,tak nikam nevedie...

otaznik

Citace od: zakm kdy 09.02.2008, 12:15:58
Ja si nechávam podobne ako väčšina z vás sáčky ...doslova ich kolenom tlačím do jednej krabice. U mňa sú tiež doma naukladané : krabica v krabici a nemal by som tým pádom miesto . Na tie sáčky som si teda vyčlenil jednu samostatnú krabicu a neviem už ktorý sáčok je z ktorého setu.

Tak to už je pak asi zbytečné si je nechávat, ne?

Také bych polemizoval s tou většinou...  8)

Honza D.

Některé obchody na Bricklinku recyklují originální sáčky tak, že do nich znovu zavaří jiné kostky. Zkuste jim to nabídnout výměnou za nějakou slevu, to je jediný důvod pro schovávání, který mě napadá :-).
Nabízím jednotlivé kostky (základní, střechy, technic, elektro, pneu, vlaky) i stavebnice; seznam najdete na kostky.malozvlkahostiny.net. Vše je nové, nepoužité.

5o

V mojom prvom Legu (už to bude aj 20 rokov) ma zaujali dierované sáčky, ktoré som dovtedy nevidel. Tak som si ich odložil, a sáčky postupne pribúdali v krabiciach, no a teraz uvažujem, že ich asi povyhadzujem. Čítam, že väčšina si odkladá aj krabice, lenže keď ich je veľa, naozaj zaberajú veľa miesta. Tak možno aj tie raz pôjdu...
Priložené extra, resp. náhradné dieliky začínam dávať medzi ostatné a staviam z nich.
Preto lebo Lego...

nesquick

já sáčky vyhazuji a náhradní díly strčim zpět do krabice  ;D

smiky

já osobně vyhazuji sáčky hned po stavebním zátahu.Jenže já vyhazuji i krabice (až na několik výjimek)

tomasus

Někdy když se mi podaří sáček hezky otevřít a je v setu hondně bonus features nechám ho, jinak letí do koše. Krabice zatím nechávám, dokud utrácím za LEGO ročně 2000, nemá cenu nic vyhazovat.Když bude místa dost zůstane stejný systém ukládáni krabičky do krabice a krabice do krabice..:)
V životě mi chybí jen jedna věc - IGNORE LIST !
SW sety/figy  3/7 :) (doufám že na to neni licence)

Jamesek

Safryš, pytlíky sem doteď schovával, ale jak to tak čtu, asi je povyhazuju. Jestli to mám udělat teď, nebo za rok ... aspoň bude trochu místa ;).
Krabice jsou poslední dobou jen obrovské a ty je škoda vyhazovat. Teď mám stěhovací období a je dobré, že některé rozestavěné modely nemusím rozebírat. Šoupnu do krabic a jedem .... ;)

Pepan

Sáčky obvykle taky vyhazuju... pokud chci mít nějaký set dlouhodobě vystavený a náhradní díly ponechat zvlášť, používám ty spešl uzavíratelné sáčky, určitě už tu o nich někde byla řeč  :)

Fricoolinek

Dokázal by mi někdo vysvětlit logiku toho, proč jsou v SETech třeba dva sáčky č. 2? A nemyslím ten neoznačnený minisáček s dobrn ými dílky uvnitř velkého označeného sáčku. Tak by to třeba mohl být sáček 2a a 2b. Pokud tedy neumí udělat velký sáček "2", který by pojal díly obou dvou "2" sáčků.

Už jsem tak trochu bil na poplach, že se mi podařilo trefit na Lego, kde v sáčku chybí nějaký dílek. Modrý tile 1x2 jsem si ještě našel v domácím vrakovišti, ovšem s 4590 už jsem to fakt nedával a nakonec se jal hledat v hromadě sáčků odložených na pozdější stavbu. Ale divné, nelogické, zbytečné a stresující.