Inteligentví versus elektrické vláčky - poraďte

Založil Andrea, 01.11.2006, 03:28:02

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Andrea

Poraďte mi, prosím, někdo. Pořád tady čtu chválu na inteligentní vláčky a já neznalá koupila vláčky elektrické (ale zato deluxe  ;) )
Co je potřeba dokoupit? Jen mašinku nebo i vagónky? Koleje jsou stejné?
Nebo mám shánět starou sadu 3325?  ???
Předem děkuji za radu...

Petrjr

Citace od: Andrea kdy 01.11.2006, 03:28:02
... a já neznalá koupila vláčky elektrické (ale zato deluxe  ;) ...
Netuším, co se rozumí tím elektrické. Jako DUPLO (ale ne-intellitrain). Nebo klasické LEGOvé (tedy ne DUPLO). Nebo komplet neLEGOVÉ?.


Citace od: Andrea kdy 01.11.2006, 03:28:02
Co je potřeba dokoupit? Jen mašinku nebo i vagónky? Koleje jsou stejné?
Všechny duplové vláčky mají koleje stejné, kompatibilní. Řízení je různé, každý typ (znám 3 typy) má své specifické mašinky. Pro různé typy mezi sebou jsou mašinky víceméně nekompatibilní, vagónky částečně (zapojit půjdou vždy, ale nepůjdou jim případné přídavné věci jako zvuky atd.)

   U systémových vláčků záleží na typu. Existují hodně staré 4,5V/12V. Pak běžné 9V s kovovými kolejemi. A letos (2006) se objevily vlaky řízené vzdáleně infračerveně, které nepotřebují/nemají kovové koleje, ale jsou schopné jezdit i na těch 9V kolejích (a ostatně i na těch 4,5V).  Kompatibilita vagónků - mezi 9V a infrared bez větších problémů (doufám), ty staré 4,5/12V netuším (asi ano).

Andrea

Mockrát děkuji za odpověď. Máme Lego loňský asi model.  Takže kdybych chtěla intelignetní vláčky tak musím koupit, mašinku i vagónky, kameny a ještě něco?  :)

Karolina

Citace od: Andrea kdy 01.11.2006, 11:21:08
Mockrát děkuji za odpověď. Máme Lego loňský asi model.  Takže kdybych chtěla intelignetní vláčky tak musím koupit, mašinku i vagónky, kameny a ještě něco?  :)

Pokud budete mít oranžový kámen a inteligentní vagón, tak pak jsou potřeba i náklady. Existují celkem 4 barvy, ale každý vydává jiný zvuk, podle toho, co převáží.

Maci

K inteligentní mašince je dobré mít ještě jednoho nebo dva řidiče. Jeden je žlutý - to je profík co to s ním jede v pohodě a ten druhý červený je začátečník a mašina cuká, znova startuje a dělá různé blbiny. Ty panáci mají dole piny, když do kabinky posadíte obyčejného Duplo panáčka tak to jede taky ale bez těch efektů navíc.
Kromě infrared nákladních vagónků s kontejnery existují také podobné osobní. Mají stejný spodek ale nahoře je kabina pro cestující. Mají navíc dva kufry a opět je jízda doprovázena zvukovými efekty. K tomuto vagónku je třeba mít kámen se symbolem nádrží.
Nakoupila jsem tyto vláčky pro svojí dvouletou holčičku k letošním Vánocům a když spí tak se seznamuji s tím co všechno umí ;D. Nestačím se divit, jsou fakt perfektní. Pro malinké dítě jsou určitě zajímavější než obyčejná lokomotiva co jenom jezdí dokola a případně někde zastaví. Myslím, že pro toho kdo už má celé kolejiště je koupě samotné inteligentní mašinky dobrá investice.

Andry

poradte prosim - sehnala jsem sadu de luxe, jsou tam 4 kameny plus jeden - zkuty jsem dokoupila na MMB.... co dal se da dokoupit a sehnat? Co ma cenu koupit a co uz je zbytecne.... ?

DIIIIKY

Maci

Já přesně nevím co v tom setu de luxe je protože na internetu zatím chybí inventory, ale z obrázku to vypadá, že by se k tomu dal dokoupit osobní vagon, další náklady a ještě jeden kámen protože celkem je jich šest.

Jindroush

Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

sam.no

jj, je jich sedm, ještě ti tam chybí ten fialový - tunel ;)

Maci

Aha, tak o fialovém nic nevím, co dělá mašina když ho přejíždí?

Llevelyn

Houká.. jinak než na růžovém/ troubícím/ kameni, jinak nic... takže docela drahý luxus  8)
Prodej DUPLA a LEGA http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=9365
Dobří holubi se vracejí :-))

Llevelyn

Osobní vagonek a nákladní kontejnery. Podvozek je vždy stejný.
Prodej DUPLA a LEGA http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=9365
Dobří holubi se vracejí :-))