70807 - Kovovousův duel (MetalBeard's Duel)

Založil matka, 25.06.2014, 22:14:14

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

matka

Rok vydání: 2014
Zařazení: The Lego movie serie
Věkové určení: 8-14
Doporučená cena: 849,-
Počet dílů: 412

Další z řady setů k filmu. Tentokrát jde o piráta, který přišel v boji s lordem Byznysem o části těla, a tak si udělal nové z různých lodních součástí. A teď se pouští do války s "obřím" mikromanažerem. Na první pohled je to líbivý set, pro kluky to musí být pravé lákadlo.

Krabice
Velký obrázek Kovovouse a Mikromanažera je na obou stranách. Zepředu jsou navíc běžné údaje - číslo, název, věkové určení. Vzadu pak obrázková nápověda jak s čím hýbat a střílet. Zvrchu vyobrazení minifigové ve skutečné velikosti. Jinak nic nového - absence údaju o počtu dílů, otvírání vylamováním. Celková menší velikost.

Návod
Krabice obsahuje 3 pytlíky s materiálem a jediný návod. Vyvedený je pěkně, má 58 stránek. Minifig na první stránce napoví, že máme pytlíky otvírat postupně. Z prvního sáčku postavíme Mikromanažera, z dalších dvou Kovovouse. Na konci jsou upoutávky na další sety, videohru, lego club. A samozřejmě seznam použitých dílů.

Mikromanažer
U stavby je sice použito několik technik dílů kvůli pohyblivosti, ale žádné složitosti. Výsledkem je Mikromanažer, tentokrát poměrně velký, protože se dovnitř musí vměstnat minifig. Má vysoké nohy s třemi klouby, dvě chapadla, na bocích schované střely a zvedací víko.To právě proto, aby do něj mohl nastoupit  robot a převzít řízení. Stavba proběhla v pohodě, jen chvíli trvá, než nastavíte nohy tak, aby byl stabilní.

Kovovous
Působí trochu rozporuplně. Je to sice taková splácanina, ale celkem povedená, lákavá. Najdete na něm snad všechno, co nesmí chybět na lodi (a možná i něco navíc - nevím, proč má komín, z kterého se kouří...). Jsou tu děla (funkční), kormidlo, na kterém jsou pěkně uchyceny náboje, žralok, bambitka, kotva, vlajka,...A také truhla se zámkem. Podle popisu setu si musí Kovovous truhlu chránit, protože obsahuje části těla. Tak mě trochu překvapilo, že je v ní kost a párek. Na rameni sedí prý papoušek, ale není to ten pěkný červený strakatý, ale dark b. grey. Škoda. Samozřejmě chápu, že tyto věci vychází z filmu, v setu těžko najdem něco jiného.
Líbí se mi pár součástek v dark orange a je tu i jeden nový dílek - vousy.
Kovovous má pohyblivé ruce i nohy. Tudíž dobrá hratelnost. Má po sobě spoustu zbraní, z děl se dá střílet. Vadí mi ale omezená pohyblivost paží. Nárameníky brání zvednutí do výše, žralok občas zadrhne ocasem a v otočení děl v určitých polohách brání umístění klíčku. Horší je to také se stabilitou, a pokud chcete ruce natočit nebo vystřelit z děl, musíte piráta nutně přidržovat druhou rukou.

Celkově se mi kovovous líbí víc, Mikromanažer méně. Navíc mi vadí, v jak moc setech se tahle černá krychle vyskytuje. Pokud má někdo sérii Lego movie, má zároveň slušnou sbírku mikromanažerů...Jako nepřátelé by stačili roboti.

Minifigurky
Set obsahuje tři. Je to dělník Frank the Foreman (mistr), Robo SWAT a kosťák Skeletron. Nic, kvůli čemu speciálně by si člověk tenhle set pořizoval. Mistr s potiskem oranžové vesty a pasem s nářadím, vousatý obličej, červená helma, modré monterky. Robo ve stejnokroji, s pistolí. A robotí světle šedá kostra. Navíc je tu naštvaná hlava piráta s páskou přes oko a pirátským kloboukem.

Hodnocení

Setu přidává body vysoká hratelnost a vizuální přitažlivost.
Jako mínus shledávám nestabilitu a omezenou pohyblivost paží Kovovouse a všednější figy.

7/10
Paní na Žlutém hradě

milanv

Díky za zajímavé počtení. Napadl mě u toho takový projekt: Kovovousova loď. Jak asi vypadala, když si z ní Kovovous vzal tyhle díly?

Jinak stavebnice opět akcentuje střílečku víc než ty myšlenku stavění. Koukal jsem se a nenašel jsem jediný set z řady Lego Movie (pořád se mi dere na jazyk i na klávesnici "Lego mluví" :) ), který by výrazně připomněl tu myšlenku stavění: třeba honičku, kde Emmet začne v motorce a přestaví ji na letadlo a pak na ponorku. To mi chybí. Nicméně tato stavebnice se tomu blíží alespoň tím, že si děti prohlédnou Kovovouse pořádně zblízka, jak je postavený z lodních dílů. A líbí se mi, že i když má úplně nové tělo, tak v rámci zachování stavovské cti si postavil i "dřevěnou" nohu.

No a tvoje poznámka o kosti a párku nemá chybu. Měl jsem co dělat, abych nevyprskl smíchy a nemusel svým německým kolegům v kanceláři vysvětlovat Lego Movie!
Pán na Žlutém hradě