(Vlastní) TIE základna na Tatooine

Založil komluk, 31.08.2015, 16:09:18

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

komluk

Před nějakým časem jsem viděl concept art seriálu Rebels s TIE stíhačkami, které ,,dokovaly" prostě tak, že přistály na velmi malé rampě zabudované přímo do země. Doposud jsem měl o dokování TIE stíhaček vrytou představu s hangárem a vrchními přístupovými rampami. Rozhodl jsem se tedy vyzkoušet tento způsob v praxi.

Mým cílem bylo vytvořit dočasnou základnu Impéria na planetě Tatooine. V době kdy stanice není využívaná je zpravidla zavátá pískem. Pokud ji nicméně Impérium z nějakého důvodu potřebuje (např. při hledání dvou droidů s jistými nákresy) není problém ji pouze "vyhrabat" a okamžitě začít používat...

Silnou stránkou základy je především její hravost, ať už se jedná o zajatce, kteří dostávání nářadí aby mohli odčistit další část základny, odpočívající sandtroopery, scoutroopery opravující speederbiky, útok pouštních pirátů nebo piloty lezoucí po žebřících apod.

Co naopak považuji za dost velkou nevýhodu je planost celého diorámatu (přece jen základna by měla mít místnosti, které se do dioramata vůbec nehodí nebo nevlezou. S tím nejsem spokojen a ještě přemýšlím, že se přece jen o nějakou doplňkovou stavbu pokusím (co takhle protiletadlové kanon?)

PS. Opravdu se omlouvám za fotky, prohledal jsme doma všechny foťáky, ale hrůza a děs, až budu mít víc času pokusím se model pořádně nafotit....

Darth

Nechal bych to tak, plocha vypadá dobře, jen přidat vedle nějaký bunkr s ubikacemi, kantýnou (v té černé by se venku uškvařili, jak piloti, tak personál), na střechu pár antén, satelitů, pár protiletadlových laserů do rohů. A celé to obehnat zdí (písek nafouká i přes pevnou zeď, hlavně na Tatooine).

Také jsem si vždy představoval Tie zavěšené v hangáru ISD, ale asi mají repulzory, které jim umožní stát na místě a posadit se na křídla. Kdoví co nám ještě Disney v Rebels naservíruje, třeba i ta křídla budou odhazovatelné a kokpit bude moct přistát na padácích.

STARHAWK

#2
Vidim, ze mi tu niekto fusuje do remesla s Tatooinom :D ale napad zaujimavy.
TIE v pohode moze pristat na kridlach, pevne je to dost - skor ma zaujima kade ten pilot vylezie/zlezie (to v Rebels neukazali)
Doplnit o protiletecku obranu ok ale skor by sa tam hodil baldachyn, kde si vojaci oddychnu.
Ked to chces udrzat len vramci 4 32baseplates tak by som to posunul do strany aby naboku vzniklo viacej miesta a tam dal malu chyzu / strukturu / budovku a vedla aj ten priestor pod baldachynom.

tomas.

Mně se to líbí, nápad dobrej  :)
Zmiňovaná ubikace a kantýna by tomu určitě prospěly...
Jakže je to velký? Ta přední strana je 3x32? Nechce se mi to počítat  ;)  (a uprostřed nahoře ještě doplejtovat písek)

A jak je to vlastně s dewbackem, jehož steak s kaparovou omáčkou bylo prý luxusní jídlo -
Impérium je přepravovalo, nebo je měli na Tatooine?

Futurion

Citace od: tomas. kdy 31.08.2015, 22:26:04
A jak je to vlastně s dewbackem, jehož steak s kaparovou omáčkou bylo prý luxusní jídlo -
Impérium je přepravovalo, nebo je měli na Tatooine?

Pochází z Tatooinu. Tam je také chovají.