Prosba o radu staronového začátečníka

Založil Erunamo, 07.01.2014, 14:58:38

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Erunamo

Zdravím,
po sedmi letech odpočinku jsem se vrátil zpět k těmhle skvělým kostičkám. Jako okrajový fanda do Star Wars mě samozřejmě nejvíc berou SW modely. Set, který mě nakopl k návratu mezi kostky, byl 75002 AT-RT. Nějak pro mě při výběru setu nehrají roli figy, ale spíš technika a to jak se mi model líbí. A teď proč píšu:
Otázka první:
plánuji postavit menší MOS a použít v něm AT-RT a v budoucnu zakoupenou Droid Gunshipu ze setu 75042. Jak jsou na tom tyhle stavebnice vůči sobě co se týče měřítka? Aby se mi pak nestalo, že Gunshipa bude třeba proporčně o hodně menší než AT-RT a MOS pak nevypadal divně.
Otázka druhá:
Potkaly se výše zmíněné kusy techniky v bitvě? Bohužel nevím nic o nasazení 501 legie, pod kterou AT-RT spadá svojí barevností. Zas takový fanda SW nejsem. O Gunshipě vím, že byla v bitvě o Kashyyyk, ale byla tam i 501?
To prozatím bude vše , i když se další otázky určitě vyrojí.
Díky
Eru
Od roku 2007 úspěšně léčen ze závislosti na kostičkách. Bohužel v lednu 2014 se nemoc opět naplno projevila.

havlik.jakub666

AT-RT byl na Kashyyku na 100%, ale myslím, že v klasické šedé
LEGO forever

TUKE


holub

dalo by se vše zjistit asi tady,já zas tolik fanda sw nejsem abych na to měl sílu pročíst až do konce  ;D  http://starwars.wikia.com/wiki/501st_Legion

Erunamo

To holub:
Díky za odkaz. Sice angličtinou nevládnu, ale Google překladač snad až tak nezkreslil význam tohoto odstavce:

After that battle, some members of the 501st were dispatched to Kashyyyk. When they jumped out of hyperspace, they found the planet blockaded by the Separatists. The 501st was forced to punch a hole in the Confederate Navy, which they accomplished along with stealing a set of attack plans for the upcoming battle. They then landed on the planet's surface, where they fought alongside the 41st Elite Corps[40][41] and Jedi Master Yoda.

Podle překladače byla část 501 převelena na Kashyyyk a bojovaly po boku mistra Yody.

To by dokazovalo přítomnost alespoň části 501 v bitvě na Kashyyyku. Bohužel o tom jestli si ponechaly původní modré zbarvení nebo byly také maskovaní se už text nezmiňuje. Podle mě by logické bylo maskování, ale na druhou stranu to byla legie generála Anakina, která se právě modrou barvou odlišovala od ostatních jednotek a byla díky tomu poznat.
Tak nevím jak tohle rozlousknout.
Eru
Od roku 2007 úspěšně léčen ze závislosti na kostičkách. Bohužel v lednu 2014 se nemoc opět naplno projevila.

Mr. Cube


Erunamo

Asi to tak udělám. Bohužel tak zanikne rozpoznání 501, protože nejsou žádné dílky na minifigy s maskováním použitým na Kashyyyku a modrými pruhy. Stejně budu potřebovat nanejvýš čtyři, tak to nebudu hrotit. MOS bude hlavně o vylodění droidů na pláži pomocí tanku, který včera přistál u mě na stole. Ještě mi chybí Gunshipa a technika je kompletní. Pak sehnat figy a můžu se do toho pustit.
Smůla je, že mám z dřívější doby velmi žalostnou zásobu vlastně všeho. Jak figů tak vhodných kostek. No uvidíme co z toho bude. Dyžtak si dám na čas a radši si posháním dílky než to odfláknout a vymlouvat se na špatný kostky.
Eru
Od roku 2007 úspěšně léčen ze závislosti na kostičkách. Bohužel v lednu 2014 se nemoc opět naplno projevila.