(Vlastní/nevlastní) Imperial AT-ST - UCS 10174

Založil Luky1987, 22.03.2011, 14:42:52

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Luky1987

Po dlouhé době shánění dílků jsem konečně postavil svůj sen, který je dnes již těžko/draho/složitě sehnatelný. Většinu dílů jsem měl k dispozici ze svých zásob, cca 30% jsem musel dokoupit.
Složeno je to dle naskenovaných návodů z Bricksetu. Model je vysoký cca 45cm, třeba oproti Tantive IV je to hotový obr, prostě monumentální set.
Inventář: http://www.bricklink.com/catalogItemInv.asp?S=10174-1

Robbed

Podle mě jedno z nejpovedenějších UCSek. Také jediné UCS které mám doma.
Koukám ale, že ti chybí dva šedé panely u kanónu. A béžové technic bricky se ti kupovat nechtělo ?  ;D >:D

Zrovna u tohoto setu se mi stalo, že obsahoval dva dílky plate 4x12 v old gray místo light bluish gray (nebo nějaký vadný odstín velmi podobný old gray). Tady je to hezky vidět na střeše.

Luky1987

Citace od: Robbed kdy 27.03.2011, 17:14:03
Koukám ale, že ti chybí dva šedé panely u kanónu. A béžové technic bricky se ti kupovat nechtělo ?  ;D >:D

Máš dobré oči, bohužel tento dílek se mi sehnat nepodařilo a kupovat dvacet technic bricků v Tan se mi nechtělo, když mám haldu šedých ;)
Jen jsem si chtěl tento set postavit a rozhodně nelituji ;)
Časem mám v plánu postavit i jiné pěkné a těžce dostupné sety svépomocí.

S.t.a.l.k.e.r.

Na to, aky inventar je potrebny k zostaveniu modelu, je jeden zameneny diel dokonaly vysledok. Suhlasim, ze je to impozantny model. UCSko je take skarede, az je pekne. Na to, ze to je v podstate len jedna siva krabica na nohach, obsahuje model slusne mnozstvo detailov.
V starsej recenzii sa konstatuje nestabilita, no model stoji pevne. Kto ma doma set 10186 General Grievous o vyske 46 cm, o tom vie svoje. (Zlosyn mi dva krat spadol, z toho druhy raz vdaka slabsiemu prievanu, potom som ho radsej rozobral). Co mi na AT-ST vadi je ta gumicka, ktora drzi bocne panely spolu, dizajner to mohol vyriesit inak.





Luky1987

Dílky jsem sháněl postupně skoro dva měsíce.
Přišlo mi zajímavé si takhle poskládat pěkný set, který asi nikdy vlastnit nebudu.
Další na řadě je Venator, ale až po pár MOCech, které mám v plánu ;)

Rhox

Venator chceš stavět MOC nebo tu šeredu od TLC?

Luky1987

Návrh dobrý, ale některé dílky jsou v potřebných počtech v ČR/SR nesehnatelné, například hned třetí v inventáři: http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?P=73092

Venator: nejdříve TLC, poté možná velký MOC >:D

S.t.a.l.k.e.r.

Citace od: Rhox kdy 06.04.2011, 15:35:29
Venator chceš stavět MOC nebo tu šeredu od TLC?

Rozhodne odporucam postavit vlastny model, moju recenziu Venatora najdes tu:
http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=25157.0

Michael524

Můžu se zeptat, co když si někdo takto postaví taky nějaké to drahé UCS z podstatně levnějších dílku a šoupne ho na BL jako original, muže se to stát ?

S.t.a.l.k.e.r.

Citace od: Michael524 kdy 18.06.2013, 21:46:36
Můžu se zeptat, co když si někdo takto postaví taky nějaké to drahé UCS z podstatně levnějších dílku a šoupne ho na BL jako original, muže se to stát ?

Táto téma vždy spôsobí pekný flame...  >:D
Na jednoduchú otázku jednoduchá odpoveď, stať sa to môže. Avšak originál má obvykle aj krabicu a kto by chcel budiť zdanie originality má asi smolu, pretože žiadna krabica na BL v predaji v tomto čase nie je a najlacnejší originál návod v stave used stojí 18,67 Eur a v stave new dokonca 33,33 Eur.
Môžme tiež polemizovať o podstatne lacnejších dieloch, niektoré druhy môžeš kúpiť lacno, ale v každom sete sa nachádzajú diely, ktoré sa vyskytli v obmedzenom počte setov a ich ponuka je tým pádom veľmi obmedzená a cena za kus obvykle nechutne vysoká.

germik

Jak psal Stalker - když bude někdo chtít opravdu UCSko, hledá ho MISB nebo aspoň MIB (jinak to asi moc neověříš) - jinak si ho nejspíš taky postaví z nákupů ;)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik