Augmented reality :)

Založil Anatyt, 29.05.2010, 12:25:18

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Anatyt


Micho

Citace od: Anatyt kdy 29.05.2010, 12:25:18
http://www.wimp.com/legostore/


Tak toto je veľmi dobrá prezentácia Lega. Netušil som, že také niečo existuje. Skvelý nápad pre podporu predaja.  8) 8) 8)

votrelec

augmented reality som robil bakalarsku aj diplomovu pracu. v podstate to co je na tom videu je velmi jednoduche spravit. staci mat web kameru, open source artoolkit, a potom uz len vrml modely lego stavebnic. do vrml ide konvertovat podla mna z hocakeho CAD programu. artoolkit ma uz skompilovane dake demo programy, takze si to mozete vyskusat aj hned teraz :) a v dnesnej dobe vykonnych smartphonoch to uz v pohode bezi aj na mobiloch :)

otaznik

Tohle už LEGU funguje několik let (tedy ne u nás), tuším, že tu byl i nějaký odkaz.

Gibur

Mohu se zeptat jak to funguje?
Sám jsi smradlaví Elf!
Poslání Trpaslíka: ,,Naostřit sekeru,rozetnou skřeta,vykutat zlato,žít..."

votrelec

konkretne tato implementacia augmented realtiy vychadzajuca z ARtoolkitu funguje velmi jednoducho. Kamera snima vytlacenu znacku - najcastejsie cierny stvorec s nejakym identifikatorom vo vnutri. Pocitacovy program vie presne rozmery toho stvorca, a podla toho ako je nasnimany kamerou - cize aky je velky, ako je natoceny vie zistit v akej polohe a vzdialenosti je ten stvorec vzhladom na polohu kamery. Tym padom potom vie do sceny snimanej kamerou aj vykreslit/vyrenderovat daky objekt. Neviem ako teraz, ale ked som pred par rokmi s artoolkitom robil, tak podporoval vrml a openGL.

dake sample video: http://www.youtube.com/watch?v=Ie1UhDJIUaE&feature=related

Anatyt

Perfektné! :) Bola by zábava s tým robiť.