CZ TESCO

Založil pasin11, 25.09.2012, 21:30:16

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Foton

V Olomouci mají vše jak má (bohužel) být.
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Robkteryten

Tesco Čelákovice a Brandýs n/L /malá tesca/
70312 a 70313 za 409 z 599, mlé sety také za 409 :D
větší sety bohužel nejsou.

Dinik

No vida, tak některá Tesca to ještě stále nezvládla opravit, takže šance tu stále je. Já po práci skočil znovu do Místeckého Tesca, abych mrknul co všechno opravili a ty větší sety (za 599 a SW za 799) už byly se správnýma cenovkama, malé sety zůstaly paradoxně s cenou 409.
Každopádně pokud pojedu kolem nějakého jiného Tesca, tak to omrknu, ten Lava Smasher za 409 by se ještě hodil:-)

Johny650

Vyškov to stejné vše za 409,- ale jen menší sety...

STARHAWK

Uz to maju aj u nas opravene pri drahsich setoch. Zrovna ked som si zmyslel, ze Kyla a Phasmu by som nakoniec aj zobral za 15eur. Niekto to ale asi stihol este so starou cenou, lebo Kylo bol v regali posledny v tescu kde som bol.

branio

Rozmýšľam, aký je rozdiel medzi kupovaním kradnutého setu z továrne a zjavne zlou cenou vo veľkom obchodnom reťazci... Zatiaľ čo prvé je tu hromadne odsudzované, na druhé sa ľudia priam povzbudzujú... Škoda vznikne tak i tak. A argument, že "veľkému reťazcu to neuškodí, však sú to (pre neho) drobné" je kľudne použiteľné aj na takú obrovskú firmu, akou je LEGO.

(Pre rýpalov: neobhajujem kradnutie setov v továrni.)

Futurion

#276
Tohle přirovnání kulhá na obě nohy. To nemůžeš myslet vážně.

Zatímco že krást se nemá ví každé malé dítě, tak naopak málokdo ví zda něco za 409 Kč má stát správně 809 Kč. A stejně je na to nahlíženo ze zákona (krádež se trestá a špatná cenovka u zboží platí). Ale fakt mi přijde padlé na hlavu že tohle se musí někomu vysvětlovat  ::)

branio

Predstav si, myslím to vážne. Áno, zlá cenovka je hlavne chybou obchodníka. A ja si len môžem pogratulovať, ak takú (zjavne) zlú cenu nájdem. Lenže z môjho pohľadu je to stále len vznik škody (nie mne, obchodníkovi áno).

Pri pohľade na nadnárodný koncern nám však naše svedomie dokáže obhájiť to, že "im to chýbať nebude, sú to pre nich drobné"...

Pri malom obchodíku tvojho známeho by ti svedomie asi nedovolilo využiť jeho chybu na svoje obohatenie a jeho škodu.

Dinik

To je fakt trapné přirovnání a dost dobře nechápu proč si to tady vůbec vypustil. Pokud si obchod dá ke zboží cenovku, tak je mi úplně šumák, jestli si ji tam dal správnou nebo špatnou, je to jejich věc, jejich problém. Vidím cenovku 409, beru, platím a pokud mi namarkujou 1199 tak to jdu reklamovat protože zákon hovoří v takovýchto případech jasně.  A že někdo v Tescu udělal chybu - co je mi po tom??? Já to neukradl, já je nepodvedl. To je fakt příspěvek, který si tady vytvořil v hodně slabé chvilce, ne?

Edit - teď jsem přečetl ještě tvůj další příspěvek - ano, stejně bych postupoval i v případě, že takovou cenu najdu v malém obchodě. Opravdu mě nezajímá, jestli udělali chybu nebo ne, mají si to zkontrolovat. Podle tebe bychom měli rychle volat na centrálu Tesca a oznámit jim, aby si zkontrolovali ceny u všeho LEga, protože ten a ten a ten set stojí v katalogu více? OMG.

Dinik

A ještě dodatek - stejně tak má Tesco navědomí blaho svých zákazníků, aby jim náhodou nějak cenově neuškodili, že? Viz případ před Vánoci ze stejného Tesca - v listopadu DUPLO hasičské auto za 799. Těsně před Vánoci velkááááá sleva na 649, jenže ouha, jako původní cena byla na cenovce uvedena cifra 899...

Myslím, že někdy je moralizování už dost přehnané a tvůj názor na věc je přesně ten případ.

branio

Máš pravdu, čestnosť sa už dnes nenosí. Áno, som trápny. Keď som tento týždeň niečo kúpil v malom obchode a po odchode z neho som si uvedomil, že mi niečo nenablokovali, vrátil som sa tam, pripomenul som im to a oni mi vlastne ani nepoďakovali za to, že som mal chuť sa vrátiť a nezobrať si niečo "zadarmo" aj keď oni spravili chybu... Áno, byť čestným sa neoplatí. Každý na teba pozerá len ako na blázna.

Naspäť k téme: tie ceny v Tesco boli skvelé, dokonca aj ja by som nad nimi rozmýšlal. No stále by som mal dilému, ktorú som tu pred pár príspevkami načrtol (kto stále nechápe, nech si prečíta prvú vetu v mojom prvom príspevku ešte raz a poriadne).

Dinik

Já samozřejmě neodsuzuji a nehaním čestnost, to v žádném případě. Pokud bych z obchodu odešel s něčím co mi nenamarkovali a já si toho po odchodu všiml, tak se vrátím, o tom žádná a už se mi to i několikrát stalo. Jenže v tomto případě špatných cen v TEscu v tom nevidím nic nečestného nebo podvodného. Měli špatnou cenu, opravdu jen a jen jejich problém a neschopnost. Nečestně bych se cítil, pokud bych se toho snažil zneužít poté, co jsem vyřešil tu první (a poslední) reklamaci - mohl jsem hodit Lego do auta a vrátit se zpět a stejným způsobem zakoupit ty další podceněné sety a třeba i ve více kusech, abych je pak mohl někde dráž střelit. A toto mě ani nenapadlo.

STARHAWK

#282
Tesco a ceny je kapitola sama o sebe. Mali pred vianocami stojan predrazenia kde kazdy set bol o niekolko eur drazsi ako katalog cena a potom sa tvarili ako velka zlava a ledva podliezli katalog.
Ray speeder tam maju doteraz za 37 ked katalog je 27.
Tak im to niektory zakaznici, ktory vedeli realnu hodnotu setov vratili/spocitali a dokial mali spatnu cenu, kupovali.
V 50%-90% zlavach (ked to konecne riadne oznacia po pravde) sety nekupujes, lebo sa ti to zda moc zlacnene ?

Taktiez male sety stale nechali spatne miesto 10e za 15e a to im asi nevadi ?

Sharkey

Včera v Tescu České Budějovice spousta setů za 409,90 což byla evidentně chyba, většina setů by měla být za 139, 259, 269, ..., ale všechny byly za těch 409. Pouze asi 2 sety byly původní cenou dražší a tímto zlevněné, většina ale byla zdražená. Týkalo se to jenom setů z 1/2016, staré byly v pořádku. Upozornil jsem na to paní na informacích a ta říkala, že to musí mít nastavené blbě centrálně pro všechna Tesca, že oni ceny ovlivnit nemůžou. Prý to nahlásí výše, tak jsem zvědavý.

Teufel

Ahoj, dnes Tesco Ostrava - Futurum popř. Havířov slevy 30 až 10% na vybrané sety - např. 41107 Limuzína pro popové hvězdy za 459,- Kč (což je konečně Tomíkova cena pod 500,- viz. vybírání setu pro alternativní modely v letošním roce  :D )
Ale mezi  jednotlivými Tesco byl rozdíl v % u jednotlivých setů, popř. ve slevách na různé sety...

75085 hit měsíce - 30%  cena je 459 (ze 649)  a lego shop cena  je 749 .... SW neřeším, ale i tak se mi to zdálo hodně za ty kostky  ;D krabic tak cca 30 ks.
Konec hlášení Teu.



rdk

V Tescu nyní mají:

60131  Crooks Island - 459,- (sleva 43%)
41107  Pop Star Limo - 459,- (sleva 34%)
70317  The Fortrex - 2019,- (sleva 30%)
70738  Final Flight of Destiny's Bounty - 2519,- (sleva 30%)

A ještě nějaké Duplo a Juniors v akci.

Pokud tato cena není na regále, zkontrolujte čtečkou.

Faire

Díky za ty tipy!

Co se týče těch cen, z pohledu práva je to cca takhle:

Že se nejedná o ojedinělé případy, potvrzuje i advokát Josef Aujezdský z advokátní kanceláře Mašek, Kočí, Aujezdský:

,,S podobnými situacemi se v praxi setkáváme poměrně často, přičemž vždy záleží i na okolnostech konkrétního případu. Za prvé je nutné se zabývat otázkou, zdali již byly realizovány všechny úkony stran obvykle nezbytné k uzavření kupní smlouvy. Pokud nikoliv, smlouva nebyla vůbec uzavřena. Pokud ano, bude záležet na tom, zdali si prodávající v obchodních podmínkách vyhradil možnost odstoupit od kupní smlouvy. Za předpokladu, že si takovou možnost vyhradil, bude moci od kupní smlouvy odstoupit. V případě, že si ji nevyhradil, bude záležet na tom, zdali cena byla objektivně a zjevně nepřiměřená hodnotě zboží či nikoliv, jelikož obchodník bude případně moci poukázat na ustanovení § 49a občanského zákoníku. To stanoví, že: ,právní úkon je neplatný, jestliže jej jednající osoba učinila v omylu, vycházejícím ze skutečnosti, jež je pro jeho uskutečnění rozhodující, a osoba, které byl právní úkon určen, tento omyl vyvolala nebo o něm musela vědět.' Pokud tedy obchodník omylem zadal chybnou částku ceny a kupující musel vědět, že se jedná o chybnou částku, může se obchodník pokusit dovolat neplatnosti kupní smlouvy.

http://www.lupa.cz/clanky/televize-za-321-kc-musi-vam-e-shop-prodat-zbozi-i-kdyz-se-fatalne-spletl-v-cene/

Pokud je ta cena zjevně špatná (u TV za 321 Kč to tak asi bude), pak je jasné, že ze strany obchodníka musela chybět skutečná vůle. IMHO by na to soud šel.

Tahle otázka je složitá. Stává se to celkem periodicky s letenkami a CK někdy raději kvůli udržení dobrého jména se skřípěním zubů ty letenky za nesmyslné ceny nechají použít, ale někdy taky ne. Že to etický problém být může je asi zřejmější, když se přesadí to vztahů mezi lidmi - kamarád to dělá tak (pokud jsem to správně pochopil) že projíždí aukce na urč. typ zboží, ve kterém se občas vyskytne dobře prodatelný kus. Když ho najde, napíše majiteli, že když tu aukci zruší, zaplatí mu za všechny kusy (vč. těch, o které nestojí) nějakou částku, která vypadá celkem lákavě, ale zdaleka nedosahuje hodnoty toho sběratelského kusu, který se mezi ostatními skrývá - a za který by majitel v doběhnuté aukci obdržel daleko více. Jasně, můžeme říct, že je to chyba prodávajícího, měl si zjistit informace.

Ale opravdu chceme žít ve společnosti, kde se každý každého snaží přechcat?

Sharkey

Dobrý den,
již cca měsíc jsem si všímal v obchodech Tesco, že stavebnice LEGO, novinky od ledna 2016, jsou téměř všechny oceněné na 409,90,-. Jsou to stavebnice ze všech cenových rozsahů 149-399 Kč.
Např.
LEGO 41111 - doporučená MOC 249,-, u vás 409,90,-
LEGO 60126 - doporučená MOC 149,-, u vás 409,90,-
LEGO 75127 - doporučená MOC 269,-, u vás 409,90,-
a mnoho dalších.
Na informacích v prodejně v Českých Budějovicích mi řekli, že ceny jsou nastavované centrálně a od známých jsem se dozvěděl, že stejná situace je i v jiných městech. V prodejnách Tesco byly vždy stavebnice LEGO za doporučenou MOC, někdy i levnější, proto věřím, že jde o chybu při nacenění.
S pozdravem
XXX


Dobrý den, pane XXX,
děkujeme Vám za připomínku. Níže Vám zasíláme vyjádření oddělení nákupu:
Rozhodnutí o cenách v obchodních řetězcích je individuální. Nicméně ceny za tyto 3 zmíněné produkty jsou od 28. 1. 2016 nižší.
LEGO 41111 - 269 Kč
LEGO 60126 - 249 Kč
LEGO 75127 - 269 Kč
Děkujeme za pochopení a přejeme příjemný den
Šárka Bahníková
Informační linka Tesco

-------
Skutečný stav je takový, že některé ceny opravili, někdy jsou cedulky pořád špatně, ale ceny už jsou (podle skeneru) správné.  :)



rdk

Tesco (pouze obchodní domy, zdá se) nasadilo slevu 50% na všechny Architecture sety, co měli na pultech, včetně Studia.

50% bylo i na starší sety, co už nejsou v katalogu - např. pár Ultra Agents nebo starší Super Heroes (76013,16,18) - a taky na 10234 Sydney Opera House (!). Jiné exkluzivy už prodali nebo schovali do skladu.

Krabice až na výjimky dobité, některé přepásané, jiné otevřené kvůli vložení tagu...

Původní ceny překvapivě katalogové, nebo lepší.




brutus

diky za hlasku - stavil jsem se rano v My v Praze

maji tam par mensich setu s 50% (ObiWan stihacka, pit stop McLaren/Mercedes, par Bionicle blisteru, jeden mensi Architecture set)
maji take velky set DUPLO

bohuzel vyprodane uz byly 2 vetsi sety SW po 1550,-Kc - AT-AT a Tydirium shuttle po tech tam byly jen cedulky :(
ale co mne potesilo byl 42030 za 3050,-Kc - jeden jsem si odnesl a  2 tam jeste byly (dost jsem uvazoval jestli za tyhle prachy nevzit dva :)

krabice trosku jete - ale jen otlucene rohy a tak - nic strasnyho

honzicek22

V Ostravě po lepších věcech pouze cedulky :) takže aspoň jeden pitstop a pár malých blbostí.

Miketuk

Citace od: brutus kdy 20.04.2016, 09:41:13
maji tam par mensich setu s 50% (ObiWan stihacka...

Pokud se nemýlím, tak stíhačka byla jen s 20% slevou. Stejně tak nové SW - Droid Escape Pod, Hoth.

Vše ostatní je už vyprodané. V 50% slevě tam zbylo jen Ninjago 70746 a Duplo.

Faire

Tydyrium?  :( Doprčic. Škoda, že se to nedá nějak ohlídat,

brutus

Rikal jsem o tom rano kamosovi a ted mne volal, ze usetril /resp koupil alespon duplo pro malou/ ale podle prodavace nekdy behem dopoledne tam prisel typek, a vzal LEGO za 30kKc.... v podstate uplne vsechno co meli za 50% ... a bylo vymalovano.
Tak se priznejte kdo to byl?  >:D

STARHAWK

Citace od: brutus kdy 20.04.2016, 13:25:21
Rikal jsem o tom rano kamosovi a ted mne volal, ze usetril /resp koupil alespon duplo pro malou/ ale podle prodavace nekdy behem dopoledne tam prisel typek, a vzal LEGO za 30kKc.... v podstate uplne vsechno co meli za 50% ... a bylo vymalovano.
Tak se priznejte kdo to byl?  >:D

:D to je jak u nas v Blave na Kammenom. Archytecture regal tam bol komplet vyluxovany. Krucis a ja mam este kupon na 2-nasobok bodov a -5Eur a nebude to kde efektivne uz pouzit. Setko lepsie uz je prec.

danyboy

Ostrava komplet marná. Akorát v Třebovicích 70803. Teda po mě už ani ten ne.  >:D

Sihaja

V máji jsem pořídila duplo nákladní vlak a jinak tam je docela dost bionicle. Architecture regál jsem tam nějak neviděla.

rdk

Za 39,90 doprodavaji i polybagy, wave 2 a 3.