(Vlastní) Vlastná Bonanza

Založil Micho, 05.07.2005, 20:48:02

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Micho

Ja som na tento rozpor tiež narazil a mi to nebolo jasné. Viď oficiálne S@H - Roof Tiles, tam sú označené ako 25 stupňové - viď sety 10053, 54, 55 ....  A na peerone tie isté kocky označujú ako 33 - viď 3297.

Tak som si zmeraj reálny sklon týchto strešných brickov a hneď je to jasné. Keď dáš 3 ks 3297 na seba, tak máš menší uhol než 900, teda nemôžu mať po 33O. Keď dáš štyri, tak je to viacej ako 900. proste oni majú 25 stupňový sklon a 330 podľa mňa ani neexistuje. Aj keď by ma docela zaujímalo, ako toto označenie 33 vlastne vzniklo. Zrejme to má súvis so studami ....

Jindroush

#31
Měří se jen ta část, která má sklon, nikoli ten zub vpředu... (nebo tak nějak, jednou jsem o tom někde četl nějakou diskusi).

Rozhodně bych se ale radši držel Ldraw/Peeron terminologie, LEGO v tom má nehoráznej bordel.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

myth

Citace od: Jindroush kdy 11.10.2005, 00:48:24
Rozhodně bych se ale radši držel Ldraw/Peeron terminologie, LEGO v tom má nehoráznej bordel.

To akože nevedia zmerať sklon kociek? ;D Veď ho musia mať správne minimálne v technickej špecifikácii foriem na odlievanie/lisovanie.
When the student is ready the master will appear.
An expert is one who knows more and more about less and less.

Jindroush

'v tom' mám na mysli veřejné pojmenování dílů, což je věc, kterou oni nějak moc nepotřebujou...

Jinak je to vysvětlený tady:
http://news.lugnet.com/general/?n=39595

Sklon jedný je 25.7 stupňů. 'Efektivní' sklon střechy je ale kvůli tomu 'zubu' vpředu 31 stupňů.

U těch druhých je to 43.9 a 50.2
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Micho

#34
Presne tak. 45 stupňové strechy aj označujú 45 a 25 stupňové strechy označujú ale 33. Z toho vzniká toto malé nedorozumenie. Teda označenie 25 alebo 33 je v princípe to isté. Pri strešných brickov sa tým myslia kocky s rovnakým sklonom.

Citace'Efektivní' sklon střechy je ale kvůli tomu 'zubu' vpředu 31 stupňů.
Najprv som nechápal, ako to myslia, ale keď si spojíte viacej strešných brickov 33 na seba a položíte na to nejaký rovný predmet, tak sklon strechy je fakt viacej ako tých 25,70 u jednej kocky. Teda môže byť tých uvádzaných 310. Teda aj skutočný sklon strechy postavenej z kociek 45 bude väčší. Zrejme okolo tých 500.


Jindroush

CitaceTeda môže byť tých uvádzaných 310.

No, 'môže' mi moc nesedí  8)

Co takhle: šířka šikmé části je 1.6, výška 0.96 (zub zanedbávám), přepona tudíž 1.87. Protilehlá ku přeponě je pak 0.51, arc sin 30.88 QED
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Micho

Pokiaľ máš po ruke presné rozmery bricku, tak to je jasné. Ono o úplne presný sklon ani nejde. Skôr tu išlo o to, prečo sú tie isté strešné kocky niekde označené 25 a niekde 33. Myslím, že sme si to vyjasnili. A dozvedel som sa aj niečo nové.

Priznám, že neviem, kde sú presné rozmery kociek (aj keď niekde som to už videl - pri SNOT technike).

A je škoda, že verzia 3046 - Slope Brick 45 2 x 2 Double Concave, pre 25 stupňové kocky neexistuje. Mňa by aj tak zaujímalo, či sa to nedá obísť nejakým šikovným trikom. Zatiaľ ma nič v tejto veci nenapadlo a nikde som ani nevidel niečo inšpiratívneho. Možno sa to ani reálne nedá.


Jindroush

Citace od: Micho kdy 11.10.2005, 01:44:26
Skôr tu išlo o to, prečo sú tie isté strešné kocky niekde označené 25 a niekde 33.

Přesněji řečeno je to ve všech relevantních pramenech označeno jako 33, LEGO bohužel při jejich inkonzistenci nelze brát za seriózní zdroj - jakkoli to může znít směšně.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

hobby

#38
Citace od: Micho kdy 10.10.2005, 23:05:45
To Maci a hobby: Som rád, ľe nie som sám, čo stavia domy od strechy a ľe mi to potvrdil aj renomovaný architekt. A Maci to je dobrý nápad ma» strechu poruke v ąuflíku.  8)

Proste musím vytvori» nejakú solídnu estetickú strechu a zvyąok doplním. Inak ten posledný domček s čiernou strechou bol postavený klasicky a strechu som dopasovával a mal som s tým problém, aby to nejak esteticky sadlo. K červeným kockám mi pasovala kontrastne jedine čierna strecha (eąte tmavo sivá by ąla, ale nemám zatiaµ dos» streąných kociek v tejto farbe).

A veµmi som chcel aby pôdorys aspoň trochu iąiel do L, čo je problém pokiaµ pouľijete 25 stupňové streąné kocky. Neviem spoji» pri 25 stupňových strechách dve bočné strechy do tvaru L. Hlavne neviem nahradi» tú kocku - 3046 - Slope Brick 45 2 x 2 Double Concave, ktorá je pri 45 stupňových. Pokiaµ videl niekto niekde rieąenie vnútorného lomu s 25 stupňovými kockami, alebo nejaký trik na to, tak to by ma veµmi poteąilo. 

To Micho: Toto je asi jeden z mála způsobů vytvořit úžlabí u těchto střech. Příklad malé venkovské zastávky (Vrcovice).

Micho

- > hobby:

Vidím, že aj ty si sa s tým bortil. Celkom zaujímavé riešenie. Dokonalé to asi nebude nikdy. Vďaka za ukážku.  8)

Maci

To je docela pohledné řešení, když originál úžlabí nejde udělat.

Blake

Při pohledu na tyto domy jsem neodolal a objebnal jsem si jednu Bonanzu přes legáčka, kde v tuto dobu mají vánoční slevu na tento set, celkem to teď přijde na 1495,- a to se vyplatí. Konec reklamy  :)