3178- seaplane

Založil jirka, 04.10.2010, 20:45:38

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

jirka

3178 hydroplán
Tento set mě celkově zaujal jednak díky svému nápadu na malý hydroplán (ten policejní tlouštík z roku 2008 mě příliš nelákal) a za druhé jsem sháněl nějaké menší letadýlko, a při brouzdání po mořelega se mi naskytl pohled na pěkný žlutý hydroplán za lukrativní cenu tj. 189,- (oproti katalogové ceně 249,-).

Rozbalení: Krabice působí vcelku mohutným dojmem. Nevím, zda tomu je tím že obrázek hydroplánu je docela menší aby za ním byl vidět ostrůvek s barelem a (nevím jak to nazvat) –ukazatel směru větru-, nebo je to tak vždy.
Uvnitř krabice jsou dva sáčky kostek, aršík samolepek a (pozor) dva návody!? To bylo jedno z prvních překvapení, které mě při stavbě potkaly. První návod popisuje stavbu již zmíněného ostrůvku s barelem a ukazatelem a druhý popisuje stavbu samotného hydroplánu. Osobně si myslím, že dva návody jsou pro tento set zcela zbytečné a především nepraktické.

Stavba: Stavba není nijak nenáročná. První se postaví ostrůvek podle prvního návodu. Druhý návod je sestaven takto: první se sestaví spodní část trupu, posléze na ni i horní část, ocas, křídla a motory nakonec se sestaví jednotlivé plováky, ty se spojí a přidělají na spodek trupu. Celá stavba se zakončí přiděláním směrovky. Rozměry sestaveného modelu- D-21cm V-8,5cm Š-16cm. Bohužel model zatím nemám polepen, takže nemohu o samolepkách příliš napsat snad jen to, že dohromady jich je 5 (2 směrovka, 3 čísla po bocích, 1 pruhy na střeše), a že každá je pouze přes jeden díl.

Novinky: Jelikož mám po dlouhé době nějaký novější city set, našel jsem tu několik nových věcí:
Tato kostka měla ve starších setech ve svém vývodu dírku a také vždy byla přidána jedna náhradní, v tomto setu však byla pouze jedna a bez dírky.

Další prodloužení původně tří-studových kostek na deset studů
Kšiltovka měla původně delší a rovný kšilt a minifig ji nemohl nosit kšiltem dozadu, protože by nevidě. U nové je toto doladěno ovšem těžko říct zda je to dobré či špatné to ať posoudí každý sám.
Celkové hodnocení:
+ cena/velikost
+ nápad
- náhradní kostky

Kategorie: CITY
Číslo: 3178
Počet dílů: 102
Cena: 249,- (morelega 189,-)
Náročnost: cca2/10
Hratelnost: 8/10
Minifig: 1

Jelikož je to moje první recenze tak se omlouvám za jakékoliv nedostatky a chyby.
Pište prosím svoje připomínky, abych se mohl poučit. :)

otaznik

- Obrázky z tvojí plochy opravdu neuvidíme.  ;D
- V jakých setech byl tap 1 x 1 náhradní? Nespletl sis to s tímto dílem?
- Tebou popsané nové díly už tu nějaký čas jsou, nevím jestli je tedy vhodné info o nich psát do recenze, možná raději do samostatného tématu. Navíc Yellow Slope, Curved 10 x 1 podle mého žádný díl nenahrazuje, ale naopak doplňuje stávající paletu dílů.

jirka

- k těm obrázkům- nějak se v tom příliš neorientuju :)
-tap1x1 sem měl náhradní např. v 6459 fuel truck nebo 2554 formula 1 pit stop ale i v novějších
-u slope,curved 10x1 jsem to nemyslel tak že by něco nahrazoval, ale že je dalším rozšířením dílu slope, curved 3x1, no studs stejně jako slope, curved 4x1, no studs
-příště už nové díly budu psát do přiděleného tématu (po pravdě řečeno sem ani nevěděl že tu je)
díky za upozorněí