Pirates - 6253 - Shipwreck Hideout

Založil William, 13.04.2009, 21:17:10

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

William

Má žena mi k narozeninám udělala radost tímto setem, který mě okouzlil natolik, že jsem se neprodleně rozhodl na něj sepsat recenzi.


Balení:

Krabice je jako obvykle naddimenzovaná. Uvnitř se nachází tři pytlíky, vlajka, stožár, provazový most a návod.


Minifigy:

Voják a velitel:
Dva klasičtí vojáci rozlišení pokrývkou hlavy vybavení puškou a pádlem

Pirátka:
Není co dodat, ženská na loď nepatří, ale na tento vrak setsakramentsky jo. Je úžasná od hlavy až k patě.

Kapitán a pirát:
Jak je známe, nic zvláštního

Kostlivec:
Když pominu "drsnější" výraz obličeje, velmi mě zarazilo, že má odlišnou konstrukci těla. Jde konkrétně o ruce, které jsou řešeny jinak než u kostlivců z starých setů. Kdysi měli kostlivci volné ruce bimbající se do všech směrů, tento kostlivec má ruce více minifigové.


Vrak:

Vrak je rozdělen na 4 části, které jsou od sebe oddělitelné. Samostatně však nemají hlubší význam.

-Příď - Torso lodí vedoucí k pokladu
-Záď - Torso lodi s kormidlem
-Stožár - Vysoký stožár s košem
-Hlavní část - Toto je největší a s přehledem nejzajímavější částí, do které se připojují všechny ostatní části.

Zkomletovaný vrak zřejmě nikoho neohromí velikostí, ohromným množstvím detailů anebo barevností, to co každého uvede do euforie jsou pasti. Celý vrak je určen k jednomu cíli - ochranu pokladu. Poklad se nachází mezi přídí a hlavní částí vraku. Je to zlatá truhla, ve které jsou klasické 4 mince a 4 drahých kamenů. Bohužel je nešťastně zvolena barva jednoho z nich, fosforeskující zelená, vhodná spíše do space tématiky. Těsně nad pokladem je na otočném sloupu umístěna dlouhá čepel, která po zatlačení na lebku sestřelí kohokoliv, kdo se k pokladu přiblíží. Domyšlené je i okolí pokladu, které je hladké a tudíž není po zásahu čepelí možnost, že minifig zůstane stát. V prvním patře se za zavřenými dveřmi nachází pracovna ve který je stůl s číší a mapou a pár na hromádce naskládaných lebek. Stůl i lebky však mají svůj hlubší význam. Po pootočení stolu se pod ním vytvoří malá dírka. Pokud vhodíme do díry lebku, tak ta spolehlivě smete toho, kdo se nachází pod dveřmi do kajuty. Na střeše vraku se nachází dělo na točně, bránící před připlouvající lodí. Spojení hlavní části vraku a stožáru zajišťuje můstek. Na jednom konci je však do můstku zaražen kůl, po jehož vytažení se můstek přetočí a shodí kohokoliv, kdo se na něm nachází. Vrak je navíc k můstku připevněn točnou, takže je možno měnit polohu stožáru k vraku. Ještě bych zmínil vlajku, která je z tenkého plastu(nebo tlustého igelitu). Zřejmě se bude méně ničit mezi kostkami než látková, ale zase hůře vypadá, oproti klasické velké pevné s úchyty vypadá lépe. Jestli je toto řešení vlajky dobrým či špatným nápadem nechám na vás.


Hodnocení:

Vrak nepatří k "vitrýnkovým" setům, i když určitě svým vzezřením neurazí. Vrak je určen k hraní si a to splňuje na  110%. Jen málokterý set mě tak příjemně překvapil množstvím funkcionalit. Po jeho postavení mě prostě okouzlil a musím se přiznat, že vojáka jsem lebkou sestřelil asi 20x, nemluvě o sekání hlav a protáčení můstku.


Klady:

Pasti
6 minifigů
Pasti
Pirátka
Pasti
Pasti
Pasti


Zápory:

Cena
Chybí baseplate


Frco

Super recenzia, navnadila ma na tento set, aj ked piratov moc nezbieram.
Ta baseplate ale naozaj zamrzi, holt treba mat aspon modry koberec doma :)

Citace od: William kdy 13.04.2009, 21:17:10
Bohužel je nešťastně zvolena barva jednoho z nich, fosforeskující zelená, vhodná spíše do space tématiky.

verim, ze existuje spusta drahokamov, ktore taku farbu, alebo velmi podobnu maju. Alebo to moze byt len privelmi presvieteny topaz :)

germik

Ty poklady, to je ostuda, kde sou časy, kdy byly u pirates setů hory mincí. a k těm kostlivcům- ty jsou už u Castle setů z roku 2007 ap.
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Lego_Radek

Holduji sice více Castle než Pirates, ale docela mne tato recenze navnadila - pasti a hratelnost setu. Je pravda, že pirátský poklad v tomto setu je dost chudý, ale ten si doplním (uloupím, nakradu...díky pirátům:-)

William

Jestě jedna věc mě zajímá, na mnoha místech jsem se dočetl, že se jedná o exkluzivni set, limitovanou edici, dokonce jsem viděl i krabici s takovou samolepkou, nevíte, jestli tomu tak skutečně je?

Ryxe

Já jsem včera tento set viděl poprvé v obchodě a celkem se mi zalíbil.  Brickbeard´s Bounty  tam měli ve vitríně postavenou a musím říct, že to je opravdu pěkná loď. Osobně si myslím, že udělali dobře, že znovu rozjeli Pirate tématiku.
Jinak recenze je moc dobrá ;)