chyba v LGEO??

Založil tomas.niki, 28.03.2006, 22:53:40

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

tomas.niki

ahoj, chtel bych poprosit o pomoc nekoho znalejsiho nez sem ja. mam problem se soucastkou 73435 v LGEO. kdyz ji vykreslim bez LGEO knihovny je vsechno v poradku (door.jpg), kdyz zapnu LGEO tak je otocena o 180° jinak (door1.jpg). Muze mi nekdo pomoc nebo poradit?

betakaroten

http://www.hassings.dk/l3/lgeofix.html - stránka opravených dílů; myslím, že si můžeš bez obav nasosat všechno. Jestli tam ty dveře nejsou, tak udělej dočasný trik - otoč je v modelu o 180° a v renderu pak budou správně 8)

Splinter

Mám podobný problém, možno ešte horší. Pri rendrovaní bez LGEO je všetko v poriadku ale po pridaní LGEO knižnice sa nahradí Slope Brick 33 6×3 -3939 dielom Cone 2×2×2 With Hollow Stud -3942B i keď je v LGEO knižnici pod správnym číslom, tak obsah je nesprávny. Stretli ste sa s podobným problémom? Ako ste ho vyriešili?
P.S.: Nevšimol som si to hneď, ale pri použití LGEO knižnice je diel 3942, na rozdiel od nahradeného 3939 menej kvalitný...

Anatyt

LGEO nie je este uplne dokonale. :( Zial. Ale myslim, ze teraz vysla nejaka nova kniznica, ale neskusal som ju este. Kazdopadne to len potvrdzuje moju uz skor vyjadrenu tuzbu - po nejakom KOMPLEXNOM softe na renderovanie LEGO-CAD projektov.

P.S.: Ano, ten nahradeny zadny dielik je fakt kvalitnejsi, ako ten predny. Zaujimave.

betakaroten

Jo, už je v testování nová verze L3P spolu s průběžnými opravami LGEO: http://news.lugnet.com/announce/?n=3854&t=i&v=a

Splinter

No som sa na to pozrel, nakoniec som nahradil v starej LGEO knižnici diel 3939 dielom z novej knižnice a zrovnal sa. Bohužiaľ pri 3942 to už nefungovalo, ale to nevadí dôležité je, že sa zobrazia správne diely aj keď nie sú vo vyššej kvalite. Použiť celú novú knižnicu a aj nový L3p sa mi nepodarilo, L3pao ich ešte nepozná a s príkazovým riadkom som už roky nepracoval...

betakaroten

Já jsem sklerotik, AO také drží krok: http://news.lugnet.com/announce/?n=3860

Náhradní řešení na zaměněná čísla dílů v LGEO, kde zatím neexistuje aktualizace: při stavbě modelu místo původního dílu používám kopii, která se liší pouze názvem souboru (např. od 3939.DAT bych udělal kopii 3939GEO.DAT), tím pádem LGEO tento díl ignoruje a L3P použije původní definici z DAT (nižší kvalita).

Splinter

Mno, problém s 3939 som vyriešil (viď. obrázok vyššie). Skúsil som nahodiť aj nový L3pao, ale vyhodil mi nejakú hlášku o tom, že nemá niečo v nejakom súbore nainštalované, bohužiaľ už nenapíše čo mu tam chýba... Takže jednoduché prepísanie súborov podľa odporúčania autora programu nezabralo... Nuž asi predsa len budem musieť používať ten príkazový riadok.

betakaroten